Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розсада петунії в домашніх умовах

  1. Розсада петунії в домашніх умовах: особливості посадки і догляду
  2. Догляд за розсадою
  3. Чим підгодувати розсаду петунії для зростання
  4. Петунія в дизайні саду

Петунія, завдяки різноманіттю забарвлень, популярна вже довгий час. Рідко в якому квітнику в місті, та й на ділянці у дачників не зустрінеш ця прекрасна квітка. Однак не завжди садівникам вдається виростити цю квітку у себе в саду. Справа в тому, що вирощування розсади петунії з насіння для новачків - не таке вже й проста справа. Що потрібно знати, щоб розсада петунії в домашніх умовах вийшла міцною?

Розсада петунії в домашніх умовах: особливості посадки і догляду

Способів вирощування петунії всього два. Хтось займається вирощуванням розсади з насіння, а вже потім пересаджує квіти у відкритий грунт. А хтось займається живцюванням. Найчастіше петунії вирощують все ж насінням.

Спочатку необхідно підготувати грунт для посадки цих квітів і запастися насінням. Насіння можна придбати в будь-якому спеціалізованому магазині. Там же можна купити і вже готовий грунт, в якому є всі необхідні добрива. Але до цієї суміші бажано додати для більшої пухкості і вологоємності звичайний річковий пісок (в пропорції 6 частин грунту і 1 частина піску), ще краще вермикуліт, він прекрасно вбирає вологу і додає пористості грунту. А можна приготувати таку суміш і в домашніх умовах.

Головні вимоги до грунті такі:

  • родючість;
  • рихлість;
  • влагоемкость.

Для приготування грунту під посадку розсади петунії в домашніх умовах зазвичай змішують в рівних частинах дерен, торф, перегній (або компост) і річковий пісок. Перед тим, як в цю суміш висаджувати насіння, її необхідно пролити окропом, щоб прибрати ймовірні інфекції.

А якщо підготовку грунту провести за 2 тижні до посіву насіння, то краще пролити його Фітоспорін-М. Цей природний фунгіцид прекрасно знезаражує ґрунт, не вбиваючи корисних мікробів. На дно посадкової ємності можна також покласти цибульний-часникову лушпиння, вона також вбереже розсаду від чорної ніжки.

Зазвичай петунії висаджують на розсаду в другій декаді березня. В цей час світловий день вже збільшується, і немає необхідності досвечивать розсаду квітів. Температура в тій кімнаті, де буде стояти розсада, повинна бути близько 22 градусів Цельсія. Насіння цієї рослини дуже дрібні, тому зазвичай їх не закладають в землю, а висаджують по поверхні.

Догляд за розсадою

Землю, в якій проростає петунія, поливають вранці і ввечері щодня (через однакові проміжки часу). Ці квіти дуже вимогливі до вологи, тому необхідно стежити, щоб грунт не висихало.

Коли у квіточок з'являться по кілька справжніх листів, їх вже можна пересаджувати в більш просторі ящики. Відстань між пересадженими рослинами повинна бути близько 6 см. У цей час уже можна знизити температуру в приміщенні до 17 градусів Цельсія.

Чим підгодувати розсаду петунії для зростання

Розсада петунії потребує регулярних підгодівлі. Зазвичай чергуються підживлення добривами з калієм і з азотом. Тобто зольні і компостні настоянки можна давати поперемінно. Перший раз підгодівлю вносять через 7-10 днів після посадки насіння. Надалі удобрюють розсаду кожні 14 днів.

Якщо розсада уповільнює своє зростання, то її можна «підбадьорити» будь-яким стимулятором росту (Циркон, Епін-Екстра, Екопін, Новосе, HB-101, Сілк). При обприскуванні рослин в розчин можна додати позакореневе підживлення , Це значно поліпшить фотосинтез і приживлюваність розсади після пересадки.

Петунія в дизайні саду

Зазвичай у відкритий грунт розсаду пересаджують в другій декаді травня. А в останні дні травня можна висіяти насіння петунії і у відкритий грунт, хоча таку дрібницю бур'яни напевно переростуть швидше. Гарні з петуній обрамлення клумб, ними барвисто можна прикрасити будь-які палісадники. Цими чудовими довгоквітучі однолітниками можна підбити нижній ярус флоксів або інших багаторічників, у яких оголюються стебла.

Гарні також петунії в підвісних кашпо, балконних ящиках і в діжках. Але ємності для посадок краще вибирати глибше, щоб протягом дня не встиг просохнути земляний кому.

Висаджують петунію і в город для відлякування попелиці. Ми пробували нею підбити посадку малини, але там їй було темно, і кущі так все літо і не розвинулися в пишні куртини. А в розарії їм навпаки сподобалося - сонця вдосталь, рихлість грунту хороша, ну і умови поливу припали їй до вподоби. Так що для захисту від попелиці її можна підсаджувати до троянд також як лаванду.

Ось, мабуть, і всі рекомендації як посадити петунію на розсаду і чим її годувати в період зростання. Сподіваємося, розсада петунії в домашніх умовах тепер у вас вдасться на славу, і цвісти буде до самих морозів.

Що потрібно знати, щоб розсада петунії в домашніх умовах вийшла міцною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама