Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Секрети і технологія успішного вирощування кропу у відкритому грунті

  1. документація
  2. Кращі сорти
  3. Особливості
  4. Технологія вирощування кропу
  5. Посадка у відкритий грунт
  6. Як доглядати за кропом
  7. збір
  8. Витрати і прибуток

У цій статті докладно розповімо, як перетворити вирощування кропу в домашніх умовах в прибутковий бізнес

У цій статті докладно розповімо, як перетворити вирощування кропу в домашніх умовах в прибутковий бізнес. Які купувати насіння і як правильно провести посів та збір врожаю.


Зміст статті:

документація

Щоб організувати вирощування кропу на зелень в домашніх умовах на продаж, потрібно зареєструвати ІП і вибрати коди КВЕД: 01.13.1. - «Вирощування овочів» і 01.1. - «Вирощування однорічних культур».

Кращі сорти

Відмінна витривалість і продуктивність відрізняє такі сорти:

  • Грибовський;
  • Далекий;
  • Аврора;
  • Лісногородський;
  • кущистий;
  • Алігатор;
  • Ділл;
  • Гурман.

Найпоширеніший сорт - кріп алігатор, він рано дозріває і дає великий урожай. Для вирощування на своїй ділянці в 100 квадратних метрів знадобиться приблизно 200 грам насіння. Купівля обійдеться в 1,5 $ на один засів.

Особливості

Вирощування кущового кропу не вимагає особливих витрат і складного догляду. В роботі слід орієнтуватися на такі особливості:

  1. Рослина любить світло і стійко до холодів і заморозків (до -4 градусів). У квартирі можна організувати вирощування на підвіконні протягом усього року;
  2. Грунт потрібна пухка і зволожена, культура погано росте на бідних ґрунтах;
  3. У насінні міститься ефірне масло, через що рослина довго сходить. Перед посадкою їх необхідно обробити.

Технологія вирощування кропу

Вирощувати кріп з насіння можна на підвіконні у власному будинку, для цього використовуються ящики, горщики і навіть пластикові пляшки. Їх можна розмістити на балконі. Цей спосіб підходить для вирощування зелені для себе, на продаж вийде занадто мало, і дохід не перевищить 50-60 $.

Вирощування з насіння вимагає їх підготовки. Щоб прискорити сходи, насіння необхідно дати прорости в домашніх умовах і позбавити від надлишків ефірних масел. Загортаємо їх в марлю, змочену теплою водою, і залишаємо на 4-5 днів при температурі не нижче + 20 ... + 25. Після цього насіння готове до посадки.

Посадка у відкритий грунт

Час дозрівання культури - 35-45 днів, в сезон виходить мінімум два врожаї. Щоб отримати більше, починайте сівши в середині весни, як тільки зникне сніг. Вже при температурі +3 градуси насіння будуть проростати.

Для раннього посіву грядки готуємо з осені. Необхідно перекопати їх на глибину 15-20 см, внести трохи перегною і мінеральні добрива. Навесні грунт розрівнюють і проробляють борозни 2-сантиметрової глибини. Відстань між рядами - 8-10 см, на 10 кв. м припадає близько 20 г насіння. Поливати свіжі посіви не варто, щоб насіння не пішли глибше.

Посадка культури не припиняється весь сезон, приблизно кожні два тижні вносите нове насіння, щоб пожинати плоди своєї праці з червня по жовтень.

Як доглядати за кропом

Догляд включає кілька обов'язкових заходів:

  • Розпушування раз в тиждень;
  • Разова підгодівля калієм, фосфором, азотом;
  • Поливати двічі в день. Не можна допускати пересушування грунту;
  • Оптимальна температура + 15 ... + 20 градусів.

збір

Перші сходи з'являться через 20 днів, при зборі врожаю зрізаються пагони, які досягли висоти 10-12 см. Вирощування кропу у відкритому грунті дозволяє зібрати 2-3 кг з квадратного метра. За умови триразового збору за сезон, з усього ділянки отримуємо близько 750 кг зелені.

Зелень швидко псується, потрібно постаратися зберегти товарний вигляд продукту якомога довше. Перед зрізанням полийте грядки, товар помістіть в непроникний контейнер, зберігайте при температурі не вище +10 градусів. Для зберігання знадобиться купити 40-50 контейнерів на 15 л.

Витрати і прибуток

Основні витрати на відкриття бізнесу і витрати за сезон:

  1. Реєстрація - 50-60 $;
  2. Насіння - до 5 $ на три посіву;
  3. Контейнери (45 шт.) - 190 $;
  4. Вода - 20 $;
  5. Добрива - 30 $.

Всього знадобиться 300 $. Середня оптова ціна свіжого кропу - 1-1,2 $ за кілограм. Виручка за сезон складе 800-850 доларів, а чистий прибуток - 500-550 дол.

щоб вирощування кропу як бізнес, приносило гарний прибуток, знайдіть надійні канали збуту заздалегідь, інакше товар зіпсується в очікуванні покупців.

HD відео по темі:



Сподобалася стаття?Поділіться з друзями:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама