Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Світлодіодні лампи для рослин

Світлодіодні лампи для рослин або фітолампи є результатом сучасних високотехнологічних розробок в області освітлення теплиць і оранжерей. При вирощуванні рослин в закритих приміщеннях завжди гостро стоїть проблема якісної підсвічування. Світло необхідне для зростання і повноцінного фотосинтезу рослин.

Для приміщень закритого грунту не підійдуть лампи, які встановлюються в квартирах і офісах. До фітолампи для теплиць пред'являються зовсім інші вимоги по рівню потужності і енергоспоживання.

Для овочівників найважливішими якостями спеціальних світлодіодних ламп є:

  • Знижений рівень енергоспоживання в порівнянні з традиційними тепличними світильниками
  • Здатність підтримувати заданий рівень освітлення
  • Освітлення рослин світловими хвилями обраного спектра
  • Відсутність інфрачервоного і ультрафіолетового випромінювання
  • Високий рівень екологічності
  • ККД з показником понад 80%

Світлодіодна фітолампи здатна забезпечити всі рослини необхідною для їх розвитку світлом за рахунок генерування світлових хвиль різної довжини.

Таким чином, кожна рослина поглинає саме ті світлові хвилі, в яких відчуває потребу.

Це суттєва відмінність фітоламп від звичних ламп денного світла.

Деякі з оранжерейних рослин надзвичайно чутливі до ультрафіолетових променів, або інфрачервоним. Надлишок такого випромінювання здатний мати шкідливий вплив на загальний стан рослини, або пошкоджувати листя. Спеціалізовані світлодіодні світильники не формують ні ультрафіолетові, ні інфрачервоні промені. Це позитивно позначається на самопочутті рослин, а також працівників теплиць і оранжерей.

В одній з наших статей докладно розглянуті рекомендації, що впливають на   вибір люстри для дитячої кімнати В одній з наших статей докладно розглянуті рекомендації, що впливають на вибір люстри для дитячої кімнати . Після прочитання матеріалу у вас не виникне труднощів покупці люстри в кімнату дитини.

У нас також доступна інформація про можливості використання бактерицидних ламп для будинку .

У тепличному господарстві до висвітлення пред'являються особливі вимоги. Це пояснюється особливою атмосферою, яка підтримується всередині приміщення. Атмосфера теплиці підлаштовується під вимоги овочевих і плодових культур. Тому тут завжди підвищена вологість і стабільна температура.

Світлодіодні лампи для теплиць не бояться підвищеної вологості. Не страшно, якщо при поливі на скло лампи потрапить кілька крапель. У лампі використовується низька напруга, тому вона практично не нагрівається. Крапля на злегка теплій поверхні сама випаровується через деякий час.

Відсутність істотної нагріву лампи дозволяє працівникам тепличного господарства не робити додаткових заходів з підтримки температури в приміщенні на заданому рівні. Лампи ж старого зразка під час роботи нагрівалися самі і сприяли підвищенню температури в приміщенні.

Світлодіодні лампи для рослин генерують промені в червоному і синьому спектрі. Визнано, що саме ці спектри найбільш затребувані рослинами, і сприяють їх прискореного розвитку, бутонізації, цвітіння, плодоношення. Світлові хвилі проникають до листя рослин по всій їх довжині, досягаючи нижніх, розташованих майже біля кореня. Світлодіоди забезпечують достатній рівень освітленості кожному кущику овочевий або плодової культури.

Вирощування розсади в умовах замкнутих тепличних просторів пов'язане з багатьма труднощами Вирощування розсади в умовах замкнутих тепличних просторів пов'язане з багатьма труднощами. Найменше порушення температурного балансу або рівня вологості - і молоді рослини гинуть.

Фітолампи для розсади гарантують підтримку стабільних параметрів тепличної середовища. Лампи забезпечують необхідну тривалість штучного світлового дня, не надаючи иссушающего впливу на ніжні листочки. Промені фітолампи НЕ обпалять розсаду.

Оскільки світлодіодні лампи не впливають на температуру в приміщенні, не виникає необхідність в додатковому провітрюванні.

Розсада уникає небезпеки надмірно теплої вологої атмосфери, що провокує розвиток грибкових захворювань, а також протягів. Власникам теплиць сподобається дбайливе ставлення спеціалізованих ламп до рослин на всіх рівнях розвитку.

У нас ви можете отримати вичерпну інформацію про можливості використання такого специфічного пристрою, як   ультрафіолетова лампа для дому У нас ви можете отримати вичерпну інформацію про можливості використання такого специфічного пристрою, як ультрафіолетова лампа для дому . У статті докладно розглянуто показання до застосування таких ламп.

Також рекомендуємо вам нашу оглядову статтю про види і матеріали виготовлення плафонів для люстр .

Нижче наводимо фотографії по темі статті «Світлодіодні лампи для рослин». Для відкриття галереї фотографій досить натиснути на мініатюру зображення.

Пропонуємо вам також ознайомитися з відеосюжетом по темі нашої статті. У відеоролику представлений огляд світлодіодного світильника для рослин.

Сподобалася стаття? Розкажіть про неї своїм друзям в улюбленій соціальній мережі:


Відзначте нашу статтю, поставивши їй статус "Мені подобається!":

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама