Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія вирощування буряка

Загальним для цих технологій є вимога до пухкості поверхневого шару грунту, де коренеплід формує свій урожай. Необхідно виконати осінню обробку грунту за допомогою плуга з подальшим ранневесенним боронуванням або весняну обробку за допомогою фрези.

Необхідно виконати осінню обробку грунту за допомогою плуга з подальшим ранневесенним боронуванням або весняну обробку за допомогою фрези

Наступним важливим етапом вирощування буряка є посів. Насіння доцільно підготувати - відкалібрувати, обробити засобами захисту від шкідників і хвороб, а також стимуляторами росту.

Насіння доцільно підготувати - відкалібрувати, обробити засобами захисту від шкідників і хвороб, а також стимуляторами росту

Для вирощування столового буряка першої черги, з її подальшою реалізацією в літньо-осінній період, необхідно вибрати ранні та середньоранні сорти з терміном досягнення технічної стиглості 80 ... 100 діб. Столовий буряк - досить холодостійка культура і може проростати вже при температурі грунту 4 ... 5 ° С. Тому в першу чергу цей овоч можна сіяти рано навесні.

Тому в першу чергу цей овоч можна сіяти рано навесні

Для другої черги буряка, призначеної для тривалого зберігання, необхідно вибрати пізні сорти і додатково провести передпосівний обробіток грунту на глибину загортання насіння (30 ... 40 мм). Залежно від типу грунту, його засміченості і вологості, можна виконати передпосівну культивацію плоскорізними робочими органами або боронування зубчастої / роторної бороною.

Залежно від типу грунту, його засміченості і вологості, можна виконати передпосівну культивацію плоскорізними робочими органами або боронування зубчастої / роторної бороною

Слід зазначити, що кормовий буряк більш вимоглива до якості грунту. Кращий урожай формується на чорноземах і родючих суглинках з нейтральним рівнем рН. Осіннє внесення добрив є обов'язковою умовою отримання високих врожаїв. Вегетаційний період кормових буряків становить 125 ... 150 діб, тому посів потрібно робити якомога раніше, в кінці березня - початку квітня, як тільки грунт прогріється до температури 5 ... 7 ° С на глибину 100 ... 120 мм.

120 мм

Оптимальним засобом для посіву їдальнею і кормових буряків є сівалки точного висіву СТВ-2 і СТВ-4 для мотоблока і СТВТ-2 і СТВТ-4 для міні-тракторів виробництва ПП «Крючков». При використанні насіння з високою схожістю, за умови їх калібрування і передпосівної обробки, ці сівалки забезпечать не тільки економію посівного матеріалу, а й зменшення витрат праці на проріджування посівів, яке є необхідною умовою отримання високих врожаїв.

При використанні насіння з високою схожістю, за умови їх калібрування і передпосівної обробки, ці сівалки забезпечать не тільки економію посівного матеріалу, а й зменшення витрат праці на проріджування посівів, яке є необхідною умовою отримання високих врожаїв

Адже відповідна настройка сівалки дозволить виконувати посів з кроком до 100 мм, що відповідає агротехніці вирощування кормових і столових буряків. При цьому необхідно вибирати висіваючий апарат з діаметром осередків 6 мм, а передавальне число ланцюгової передачі встановлювати «1: 1». Оптимальна ширина міжрядь для столових буряків становить 350 ... 600 мм, а для кормової - 500 ... 700 мм, що входить в технічні можливості описаних сівалок.

Догляд за посівами буряка включає міжрядний обробіток, для боротьби з бур'янами та аерацію грунту, підживлення і захист рослин від хвороб і шкідників.

Міжрядний обробіток буряка передбачає використання плоскорезную робочих органів і не вимагає додаткового підгортання. Для цього найкраще підійде плоскорез П-320 , П-400 або П-700, модифікацію якого необхідно вибирати в залежності від ширини міжрядь. Ці знаряддя дозволять зруйнувати ґрунтову кірку і підрізати сходи бур'янів в міжряддя.

Ці знаряддя дозволять зруйнувати ґрунтову кірку і підрізати сходи бур'янів в міжряддя

Якщо посіви буряка розміщені на важких грунтах із значною засміченістю, ефективним буде використання плоскореза-розпушувача , Який впорається з підрізанням бур'янів і ефективно спушити поверхневий шар грунту. При цьому він измельчит рослинні залишки і закласти їх в грунт, що забезпечить її мінералізацію і додаткове харчування рослинам.

Для одночасної підживлення рослин доцільно використовувати культиватор КУ-11 виробництва ПП «Крючков», конструкція якого передбачає установку бункера для локального внесення мінеральних добрив.

Буряк добре реагує на азотно-фосфорно-калійні добрива, норма внесення яких залежить від вихідних характеристик грунту. Ширина робочої зони такого культиватора становить до 400 мм, що відповідає умовам вирощування столового буряка.

Не менш важливою для формування врожаю є захист рослин від шкідників і хвороб. Крім передпосівної обробки насіння, своєчасного знищення бур'янів і аерації ґрунту, а також дотримання сівозміни, необхідно робити обприскування. Обробку фунгіцидом доведеться виконувати при церкоспорозу та пероноспорозу, а інсектицидом - при зараженні бурякової мухою, бурякової попелиць або бурякової Щитоноска. Також можна проводити позакореневе підживлення рослин, використовуючи стимулятори росту.

Отже, вирощування товарної столового буряка - перспективний для малих і середніх фермерських підприємств вид діяльності. А тваринницькі господарства не зможуть сформувати повноцінну кормову базу без вирощування кормових буряків. Технології вирощування цих коренеплодів в основному збігаються, а максимальний ступінь їх механізації дозволить знизити витрати на виробництво. Обов'язковою комплектом засобів для вирощування буряка є:

  • ґрунтообробні кошти: плуг або фреза, борона (зубчаста або роторна), плоскорезную робочі органи;
  • обприскувач відповідної модифікації.

На нашому сайті фермер може підібрати засоби механізації відповідно до наявних в господарстві енергетичними засобами, грунтово-кліматичними характеристиками і площами посівних угідь, а також фінансовими можливостями. Ці кошти дозволять максимально механізувати процес і оптимізувати витрати на його здійснення.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама