Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування черемші на дачі і в домашніх умовах

  1. Вид для посадки Відомі такі різновиди, як ведмежий, охотский, переможний цибулю. Всі вони відрізняються...
  2. Місця для посадки
  3. способи вирощування
  4. насінням
  5. цибулинами
  6. догляд
  7. вирощування будинку
  8. Відео "Користь і шкода"

Вид для посадки

Відомі такі різновиди, як ведмежий, охотский, переможний цибулю. Всі вони відрізняються розміром цибулин, формою суцвіття і по висоті стебла. Щоб мати справжнє джерело вітамінів навесні, радимо посадити дикий цибулю на дачі. Найпопулярнішими серед дачників вважаються такі сорти черемші, як ведмежий і переможний цибулю. Вони є багаторічними цибулинними культурами, що мають характерні ланцетні широке листя. Відомі такі різновиди, як ведмежий, охотский, переможний цибулю

Ведмежий вид являє собою невисока рослина, довжина квітконоса якого досягає 40 см. Він має ще два сорти. Це Ведмедик і Ведмежий делікатес.

Насіння даних сортів з'явилися в продажу порівняно недавно. Переможний цибулю наділений більшими листками і довгим квітконосом - до 70 см. Більшість опитаних дачників вибирають для вирощування саме останній вид черемші.

Відео "Як вирощувати"

З відео Ви дізнаєтеся, як вирощувати черемшу.

Місця для посадки

Вирощування цієї вітамінної культурі зможуть подужати навіть початківці садівники, оскільки рослина досить невибагливо в плані догляду. Важливим моментом є вибір місця. Однаково добре підійдуть як територія біля чагарників, господарських будівель, парників, так і місцевість під деревами, навіть ділянку, розташовану в тіні. Недарма існує жарт, в якій йдеться про те, що черемша росте навіть там, де нічого не хоче рости, крім бур'янів. Вирощування цієї вітамінної культурі зможуть подужати навіть початківці садівники, оскільки рослина досить невибагливо в плані догляду

У природних умовах культура воліє лісу змішаного типу, де є пухка і волога земля. Дикі плантації черемші восени виявляються надійно захищені від впливу зовнішніх факторів опалим листям. На дачній ділянці для вирощування вітамінної культури проводять мульчування посадок дикого лука торфом і опалим листям. Не слід використовувати тільки листя плодових дерев. Як варіант, для мульчі підійде і компост.

способи вирощування

На сьогодні прийнято садити черемшу цибулинами або насінням. При виборі посадки цибулинами можна отримати більш ранній урожай, ніж при посіві насіння. Розглянемо кожен із способів більш детально.

насінням

Посів насіння необхідно проводити восени. Зазвичай його проводять спільно з висадкою інших овочів. Припустимо сіяти насіння черемші з другої половини жовтня. Потрібно використовувати тільки насіння поточного року. Решта можуть мати погану ступінь схожості. Для посадки відводять ділянку розміром десь 70 на 70 см. Його огороджують, перекопують, позбавляються від бур'янів і вносять компост. Далі формуються борозни завглибшки близько 5 см. Витрата становить 10 насіння на кожен квадратний метр. З приходом весни потрібно акуратне розпушування проростків. При наявності сонячної погоди і посухи радять накривати паростки спеціальним агрополотном. Коли пройде рік, молоді паростки слід пересадити на постійне місце. При цьому обов'язково дотримується відстань між культурами в 10 - 15 см. Деякі досвідчені дачники воліють сіяти насіння в горщики. Їх потім можна прямо так поміщати у відкритий грунт. Посів насіння необхідно проводити восени

Перевагою такого способу є більш проста боротьба з бур'янами. Насіннєвий спосіб вирощування популярний тому, що дозволяє зібрати великий урожай джерела вітамінів. Але максимальна кількість зеленої цибулі реально зібрати тільки через 3 - 4 роки з моменту посіву.

цибулинами

Можливо виростити черемшу і з цибулин. При виборі даного способу цибулини переважно розсаджувати ранньою весною. У цей період на поверхні землі вже є добре помітні зелені пагони. На практиці чимало дачників вибирають для розсаджування цибулин осінь. Оскільки черемша відома досить коротким терміном вегетації. І вже в середині літа її надземна частина незмінно відмирає. Можливо виростити черемшу і з цибулин

Щоб не пошкодити структуру цибулин, найкраще намітити рослини, які будуть відібрані для подальшої пересадки. Ділянка, виділена для посадки цибулин, рекомендується удобрювати компостом і органічними підгодівлею.

Висадка цибулин за правилами проводиться з дотриманням відстані мінімум 10 см і до 20 см між борознами. Глибина посадки в нормі становить 5 - 7 см, що актуально для великих екземплярів. Дрібним цибулин буде досить пари сантиметрів. Далі необхідно присипати посадки пухким ґрунтом, шар якої не повинен бути більше 7 см.

догляд

Як вже говорилося вище, догляд за рослиною не стане проблемою навіть для початківців городників. Основними видами робіт тут є видалення бур'янів, що заважають нормальному росту і повноцінному розвитку черемші, розпушування грунту і полив в посушливі дні. Як вже говорилося вище, догляд за рослиною не стане проблемою навіть для початківців городників

Дикий цибулю при вирощуванні на ділянці здатний активно розростися за межі того місця, яке ви йому спочатку виділили. В цьому випадку власнику городу доводиться видаляти зайві рослини. Пам'ятайте, що на зиму обов'язково варто мульчувати дану культуру, використовуючи згадуються раніше опале листя, компост або торф.

вирощування будинку

Грядка з черемшею на підвіконні в домашніх умовах - явище вже досить звичне. Зелень, вирощена вдома, виходить більш ніжною і соковитою на смак, ніж зібрана з ділянки.

Посадка проводиться насіннєвим і цибулинних способами. При виборі першого насіння обов'язково повинні бути свіжими. За місяць до майбутнього посіву їх радять з'єднати з вологим піском і помістити в холодильник. Температура повинна становити від 0 до - 3 градусів. Для посадки використовують просторий лоток або окремі горщики розміром до 40 см в діаметрі. Глибина посуду не повинна бути менше 30 см. Тоді кореневій системі вистачить місця для нормального розвитку. Використовується універсальна грунтова суміш, призначена для овочевої розсади. Можна купити її готової або зробити самостійно, змішавши лісову землю і торф в пропорції 2: 1. Посадка проводиться насіннєвим і цибулинних способами

Перед посівом субстрат обов'язково поміщають на півгодини в попередньо прогріту духовку. Далі його засипають у ємність, утрамбовують вручну, насіння розміщують на відстані до 15 см і притрушують торфом або перегноєм. Потрібно зволоженням з пульверизатора. З метою прискорити час проростання можна нарити посіви харчовою плівкою і поставити їх в тепле місце. Її знімають через 3 - 4 тижні, коли вже є перші паростки. Далі культурам потрібне створення півтіні.

При цибулинні способі матеріал для посадки готують її влітку. Його викопують в кінці вересня - початку жовтня. Далі поміщають методом перевалки в окремі горщики, які вже заповнені поживним і пухким грунтом. Посадочні ємності повинні мати не менше 40 см в діаметрі і глибину мінімум 30 см. Оскільки горизонтальні корені можуть виростати до 20 см. Великі екземпляри поглиблюють на 7 см, дрібні - до 3 см. Під кінець потрібно насипати торф, товщина шару якого не перевищує 7 см, і добре полити посадки.

Поливати «домашню грядку» рекомендовано регулярно і великою кількістю води. Але при цьому не можна допускати НЕ пересихання, ні перезволоження грунту. В останньому випадку можливе загнивання цибулин. Необхідна також процедура розпушування. Робити це глибоко не слід. Вона дозволяє землі пропускати кисень. У теплу пору року можна переміщати улюблену культуру на свіже повітря. Але як тільки прийдуть перші холодні дні, ємності з рослинами негайно забирають в будинок. Отриману «часникову траву» можна вживати як свіжої, так і готувати їх неї всілякі салати, закуски, додавати як відмінну приправу до складу перших і других страв, а також заготовлювати на зиму - маринувати, солити або квасити.

Відео "Користь і шкода"

З відео Ви дізнаєтеся про користь і шкоду черемші.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама