Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування чорниці або лохини високорослої

Зараз багато садівників цікавляться методами вирощування чорниці та лохини, і це не дивно Зараз багато садівників цікавляться методами вирощування чорниці та лохини, і це не дивно. Чорниця і лохина - дуже смачні, солодкі та корисні ягоди. Гарні вона для зору. Багаті вони цукром, дубильними речовинами, а також лимонної та яблучної кислотами, вітаміном С, каротином. За сезон їх корисно з'їдати в свіжому вигляді якомога більше. Також їх можна заготовляти на зиму: сушити, робити соки, джеми, сиропи, киселі, варення.

Чорниця і лохина - родичі, і відносяться до одного роду Vaccinium, до якого також належать брусниця і журавлина Чорниця і лохина - родичі, і відносяться до одного роду Vaccinium, до якого також належать брусниця і журавлина. В Україні в дикому вигляді росте чорниця звичайна і лохина драговіна, які трохи відрізняються один від одного зовнішнім виглядом ягід, а також висотою рослин: чорниця практично стелиться по землі, а лохина виростає до кущів.

Також є різниця в смаку ягід. Смак чорниці більш насичений, а лохини - більш нейтральний, хоча і більш солодкий.

В Америці ще на початку 20 століття стали займатися селекцією цих ягід, і в результаті були виведені культурні сорти лохини високорослої, яку ще називають крупноплідної чорницею - така виникає невелика плутанина в назвах.

На даний момент виведено безліч сортів лохини, яку можна розділити на три види:

Лохина високоросла - найпоширеніший вид - вона досить морозостійка, і вирощується в світі повсюдно: в США, Австралії, Китаї, в європейських країнах, зокрема, в Польщі.

Лохина низькоросла - має підвищену морозостійкість і тому вирощується в більш суворих районах: на півночі США, в Канаді і в гірських районах Китаю.

Лохина заяча - володіють зниженою морозостійкістю, і тому вирощуються в південних районах, зокрема, на півдні США.

Якщо все робити правильно, то врожаї лохини можна збирати до 200 кг з сотки. А реалізувати продукцію не складе труднощів, і навіть якщо здавати її оптом, можна отримати непоганий прибуток. І вирощувати чорницю, або лохину, на одному місці можна протягом 30 років, а то і більше.

Багато в чому вирощування лохини схоже на вирощування смородини , Але є і відмінності. Лохина любить півтінь, тому можна висаджувати її в саду, під деревами. Вона добре переносить зимові морози - в природі її можна зустріти навіть за Полярним колом. Найчастіше лохина росте в змішаних і хвойних лісах, особливо в хвойних, тому що і хвойні дерева, і лохина люблять кислі грунти з неглибоким заляганням грунтових вод. Лохина - досить вимоглива до кислотності грунту. нормальна кислотність для неї - 4-5 Ph.

Спочатку під високорослу лохину потрібно підготувати ямки шириною півтора метра, і глибиною 60 см. Ямки слід засипати сумішшю торфу і земліземлі, а також додати для ще більшого підкислення порошкоподібних сірку, або сульфат заліза. Якщо грунт важкий - додають річковий пісок. Відстань між кущами становить приблизно півтора метра.

Садити кущі лохини найкраще восени, в жовтні. Оптимальний варіант - посадка 2-3 літніх кущів. На коренях повинен бути кому вологої землі, інакше кущі можуть і не прижитися. У підготовленій землі риють поглиблення по розмір кореневої грудки, і висаджують кущ. При цьому землю на кореневому комі потрібно розпушити, і коріння розпрямити. Землю після посадки ущільнюють і мульчують хвоєю, тирсою, опалим листям, торфом. Потім рясно поливають підкисленою водою. Для поливу краще використовувати дощову або підкислену річкову воду.

У старих кущів після пересадки гілки обрізають до висоти 20 см, щоб вони краще прижилися У старих кущів після пересадки гілки обрізають до висоти 20 см, щоб вони краще прижилися.

Плодоносити лохина починає на 3-4 рік.

Крім поливу, для лохини періодично організовують підгодівлю настояної за 2 тижні сумішшю гною і води в співвідношенні 1:20.

Також лохину потрібно регулярно, хоча б раз в три роки, проріджувати, інакше ягоди стануть дрібними.

Більш докладні відомості Ви можете отримати в розділах "Всі курси" і "Корисністю", в які можна перейти через верхнє меню сайту. У цих розділах статті згруповані за тематиками в блоки, які містять максимально розгорнуту (наскільки це було можливо) інформацію з різних тем.

Також Ви можете підписатися на блог, і дізнаватися про всі нові статтях.
Це не займе багато часу. Просто натисніть на посилання нижче:
Підписатися на блог: Дорога до Бізнесу за Комп'ютером

Проголосуйте та поділіться з друзями анонсом статті на Facebook:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама