Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування дині у відкритому грунті в домашніх умовах: Технологія і догляд

  1. Сорти для вирощування
  2. Технологія вирощування дині
  3. Збір врожаю і збут продукції
  4. Персонал для роботи
  5. фінансові розрахунки
  6. ризики
  7. висновки

У нашій країні вирощування різних сільськогосподарських культур для багатьох людей є джерелом постійного доходу

У нашій країні вирощування різних сільськогосподарських культур для багатьох людей є джерелом постійного доходу. Зайнятися таким бізнесом може будь-яка людина. Якщо вас приваблює цей напрямок діяльності, зверніть увагу на баштанні культури, які користуються величезним попитом у вітчизняних споживачів. Як організувати вирощування дині у відкритому грунті ми поговоримо в цій статті.

Сорти для вирощування

Найпопулярніші сорти динь - цей колгоспниця, Золотиста і Алушта. Якщо ви зацікавилися вирощуванням дині, зверніть особливу увагу на сорт Алушта. Він відрізняється високою врожайністю і ранньої стиглістю. З одного гектара можна отримати 150-180 центнерів. Сорт «Десертна», може зберігатися тривалий час, а «Золотиста» стійка до різних хвороб. Найпоширеніший сорт - це колгоспниця. Йому віддають перевагу, як приватники, так і досвідчені баштанники.

Ще один затребуваний сорт - Амал. Він зустрічається буквально на кожному кроці. У нашій країні вирощуванням дині Амал займаються багато підприємців. Раніше на сході цей сорт вважався кормовим. Оскільки Амал відрізняється високою врожайністю, його стали впроваджувати і в нашій країні. Це дуже солодка і соковита диня з відмінними смаковими якостями.

В Узбекистані в основному займаються вирощуванням дині Торпеда. За смаком і консистенцією вона дуже схожа на Амал. Тільки такі плоди набагато більший і мають м'яку шкірку. У торгових мережах дині Амал часто видають за Торпеду, оскільки продукція з Середньої Азії користуються найбільшим попитом серед вітчизняних споживачів.

Технологія вирощування дині

Розглянемо основні особливості вирощування дині. Ця рослина дуже вимогливо до температури повітря і грунту. Тому, якщо ви хочете отримати хороший урожай, необхідно в першу чергу ознайомитися з усіма умовами вирощування дині. Головний секрет успіху полягає у виборі сорту і забезпеченні агротехніки вирощування цієї культури. Найкращі попередники для дині - кукурудза, пшениця або ячмінь.

В основному фермери займаються вирощуванням дині з насіння. Їх висівають в грунт на початку червня на глибину 3 см. Якщо ви хочете отримати ранній урожай, можна виростити розсаду. В такому випадку насіння засівають в горщики за 30-35 днів до посадки. Щоб сходи з'явилися швидше, перед посівом насіння слід замочити.

Традиційна технологія вирощування дині включає розпушування грунту і підгортання рослин. Поливають диню помірно. У той день, коли на траві є роса, від поливу можна відмовитися.

Ще один важливий момент - це підживлення. Через 2 тижні після посіву в грунт вносять курячий послід, селітру або мінеральні добрива. Рослина підгодовують через кожні 10 днів. Коли плоди дозрівають, підгодівлю припиняють.

Найкраще плоди ростуть при температурі 22-32 градуси. З запиленням рослин відмінно справляються бджоли. Щоб отримати хороший урожай, бічні пагони і зайву зав'язь слід видалити. Крім того, потрібно своєчасно прибирати бур'яни. Досвідчені рослинники не рекомендують застосовувати для цих цілей отрутохімікати, оскільки це негативно відбивається на смакових якостях плода і його корисні властивості.

Деякі підприємці займаються вирощуванням дині в теплиці. Насіння для розсади висівають в січні. Для цього використовують горщики або живильні кубики. До появи сходів їх накривають поліетиленовою плівкою. У березні розсаду висаджують в теплицю і підв'язують рослину до шпалери. Під час вирощування, грунт потрібно періодично рихлити і проводити поливи. Найбільше води, рослина вимагає в період дозрівання плодів. Щоб теплиця Щоб вона не простоювала без справи в міжсезоння, можна організувати вирощування суниці як бізнес . Це справа буде приносити вам непогану додатковий прибуток.

Збір врожаю і збут продукції

Дозрілі плоди збирають і укладають на підстилку з соломи. Після цього їх транспортують до місця зберігання. З одного гектара можна зібрати 1,2-1,7 тонн врожаю, тому бізнес на вирощуванні дині приносить непоганий прибуток.

Головний недолік цього напрямку діяльності - сезонність. Перед тим як зайнятися вирощуванням дині в домашніх умовах, потрібно прорахувати приблизну прибуток, щоб зрозуміти, чи зможе вона покрити всі витрати. Крім того, потрібно організувати збут готової продукції. Її можна продавати оптовикам прямо з поля або торгувати динями на ринку самостійно. Для цього доведеться придбати транспорт і найняти кілька продавців. Багато фермерів поєднують оптову та роздрібну торгівлю. Щоб отримати пристойний дохід, потрібно засаджувати великі площі. З маленького ділянки ви не зможете отримати солідний прибуток.

Персонал для роботи

Для догляду за рослинами і збирання врожаю вам доведеться найняти робітників. Це сезонна робота, тому їх працю оплачують за фактом. Для обслуговування посівних площ 4 га досить чотирьох чоловік. Крім того, вам знадобиться тракторист, водій і кілька продавців.

Щоб отримати додатковий дохід, можна організувати вирощування гарбуза в відкритому грунті як бізнес . У такому випадку потрібно найняти ще пару чоловік, які будуть доглядати за цією культурою.

фінансові розрахунки

На 100 кв. метрів вам знадобиться 200-300 грамів насіння. Це обійдеться в 800-900 рублів. Вартість посівного матеріалу коливається в залежності від сорту. Крім того, гроші знадобляться на закупівлю обладнання для посіву, розпушування грунту і поливу.

З кожного гектара можна отримати прибуток 20-40 тис. Рублів. Від цієї суми слід відняти витрати на закупівлю насіння і обладнання, а також зарплату робітникам. Гроші, що залишилися - це ваш чистий дохід.

ризики

Будь-яка підприємницька діяльність пов'язана з певними ризиками. Щоб уникнути збитків, перед тим як вирощувати диню на дому або в промислових масштабах, слід ретельно проаналізувати всі ризики, які можуть виникнути в процесі роботи:

  • Неврожай. Складаючи бізнес план, розраховуйте на мінімальну врожайність. Що уникнути серйозних проблем, бажано застрахувати свій урожай;
  • Зрив проведення основних технологічних операцій через недосвідченість. Щоб не порушувати технологію, залучайте до роботи кваліфікованих консультантів, які вкажуть на всі ваші недоліки і допоможуть їх усунути;
  • Зниження цін на готову продукцію. Щоб не продавати товар за дуже низькою ціною, слід обладнати місце для короткочасного зберігання або попередньо укласти договір на поставку продукції з оптовим покупцем;
  • Своєчасне виявлення всіх ризиків допоможе вам уникнути серйозних фінансових втрат. Щоб перестрахуватися, організуйте паралельно вирощування волоського горіха як бізнес . Додатковий прибуток дозволить перекрити можливі збитки і стане гарною підмогою в розвитку вашого бізнесу.

висновки

щоб вирощування овочів як бізнес приносило гарний прибуток, потрібно ретельно дотримуватися технології, а також вибирати сорти, схожі для кліматичних умов у вашому регіоні. Особливо це стосується підприємців-початківців, які не мають досвіду і роблять перші кроки в цьому напрямку. Завдяки цьому ви зможете отримати хороший урожай і заробити на цьому пристойні гроші.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама