Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування ехінацеї з насіння в домашніх умовах

  1. Вирощування ехінацеї з насіння

Ехінацея - рослина з красивими яскравими квітами, зовні схожими на велику ромашку. У природі зустрічається в рожевому, малиновому, білому, помаранчевому і жовтому кольорі. Листя зеленого кольору, вузькі овальної форми, з прожилками. Батьківщиною є Північна Америка, де вона росте в диких полях і степах. Кореневища можна вживати в їжу, на смак вони гострі. Ця квітка зовсім невибагливий у вирощуванні і догляді.

У природі ця квітка зустрічається дев'яти видів. Найпоширеніші для культивування - це дві ехінацеї: пурпурова і дивна. Пурпурова характеризується великими квітами, 12 см в діаметрі, з видатною коричневої серцевиною, довгими шорсткими стеблами. Дивна ехінацея відрізняється жовтими квітами, поганою переносимістю холодної зими. У природі ця квітка зустрічається дев'яти видів

Вирощування ехінацеї з насіння

Ехінацею культивують в садах, але вирощування найчастіше починають в квартирі на підвіконні або в теплиці. У відкритому грунті її вирощують для ландшафтного дизайну, прикраси садових ділянок, а також для букетів. У зв'язку з невибагливістю рослини, досить простим буде вирощування красивих квітів з насіння.

Насіння ехінацеї великі, але мають поганий відсоток схожості. Посів насіння починають в лютому, в зв'язку з їх довгої схожістю і нерівномірністю. Довга схожість - головний недолік вирощування ехінацеї насіннєвим способом. Для посіву готують або невеликі ящики, або горщики з земельною субстратом. Перед початком посіву насіння можна обробити спеціальним засобом для активації росту. Потім поміщають насіння неглибоко в землю, всього лише на 1 см, зверху не потрібно присипати землею, а лише злегка посипати піском і потім трохи його зволожити. Під час схожості стежать за рівномірним зволоженням ґрунту. Місце для розташування контейнера зі сходами, потрібно вибрати сонячне, т. К. Ехінацея теплолюбна рослина, любляче сонячне світло. Ранньою весною ще неможливо задовольнити її потреби в природному теплі і сонці, саме тому посів насіння проводять спочатку в горщики.

Після формування квіткових кісткової їх можна пересаджувати у відкритий грунт, найчастіше це відбувається в червні. На піку зростання кущовий квітка досягає висоти в 1 м. Полив клумб з квітами проводять рано вранці або пізно ввечері, для того щоб сонце не обпікало. Взагалі кущі ехінацеї по суті і не потребують будь-яких процедурах, головне стежити, за зволоженням ґрунту, прополювати клумби, прибираючи сорняковие рослини і іноді її рихлити. Якщо грунт, в яку висаджуються кущі кисла, варто внести в неї вапно, а в кожну лунку можна додати компост. Ехінацея, вирощена насіннєвим способом, зацвітає тільки на другий рік. Після формування квіткових кісткової їх можна пересаджувати у відкритий грунт, найчастіше це відбувається в червні

У процесі росту квіти обов'язково потрібно підгодовувати квітучі клумби органічними або мінеральними добривами. За один дачний сезон, підгодівлю проводять пару раз, причому перша підгодівля повинна припадати на перший тиждень після висадки в грунт, другу проводять в період утворення бутонів. Гарна підгодівля - запорука буйного цвітіння.

При виявленні зів'ялих квіток, їх видаляють, якщо цього не робити, це призводить до того, що насіння таких рослин потрапляють в грунт, а значить, по весні доведеться отсаживать молоді кущики. Дозрівання насіння відбувається в кінці сезону, в цей період їх дуже просто вийняти з засохлих насіннєвих коробочок. При вирощуванні цієї квітки в умовах сильних вітрів, можуть знадобитися опори для довгих стебел. З настанням жовтня, стебла ехінацеї слід обрізати, а час, що залишився рослина вкрити шаром листя, для захисту від майбутніх заморозків. Південні зими ехінацея переносить без додаткового укриття.

В одному місці клумби з цими квітами можуть розташовуватися близько чотирьох років, після закінчення цього періоду кущі поділяють і розсаджують з початком весни, не варто робити цього восени, в зв'язку з тим, що в цей період коренева система росте ще повільно.

Для цієї рослини зазвичай не характерні будь-які захворювання, вона дуже стійка до багатьох їх видів. В умовах дуже сильної вологості, пов'язаної з сильними дощами, може з'явитися борошниста роса, а також гниль. Вірусні інфекції також можуть існувати при вирощуванні ехінацеї. Такі інфекції можуть викликати деформацію квітів, пожовтіння численних листів, а також утворення на їх поверхні смуг. Для боротьби з такими несприятливими проявами використовують фунгіциди.

Як висаджувати ехінацею

схоже

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама