Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування коріандру

Коріандр - однорічна рослина сімейства Зонтичні, що досягає у висоту до 70 сантиметрів з прямостоячим, розгалужуються вгорі стеблом

Коріандр - однорічна рослина сімейства Зонтичні, що досягає у висоту до 70 сантиметрів з прямостоячим, розгалужуються вгорі стеблом. Листя у коріандру крупно-розсічені на довгих черешках. Коріандр цвіте в червні-липні дрібними білими або рожевими квітками, зібраними в складний зонтик. Плід коріандру - двусемянка світло-коричневого кольору, кулястої форми з реберцями, з сильним ароматом. Плоди коріандру, як і кервеля , Дозрівають ближче до осені: в кінці серпня - початку вересня.

Коріандр - хороший медонос. Його можна вирощувати для отримання зелені, звану в кулінарії кінзою, а також для отримання насіння. З насіння коріандру роблять масло. Коріандр не тільки смачний, але і корисний .

Якщо ви хочете посадити коріандр на зелень, тоді слід вибирати насіння коріандру овочевого напряму. У них висока врожайність зелені, вони позбавлені такого недоліку, як ранній перехід до стеблування.

На самому початку вегетації коріандр утворює пишну прикореневу розетку листя, які йдуть в їжу, пізніше, особливо в жарку, суху погоду, рослина викидає стебло до 120 см заввишки.

Коріандр - холодостійка рослина, спокійно може витримати навіть заморозки до -5-8 ° C. Тому коріандр можна спокійно сіяти під зиму , В кінці зими по снігу, звичайно, якщо з осені грядки були попередньо підготовлені, а також ранньою весною, коли сніг тільки зійшов. Найкраще коріандр росте на родючих супіщаних або суглинкових нейтральних або лужних ґрунтах.

Насіння коріандру можна посіяти в кінці зими в теплицях або на вікні в розсадних ящиках при наявності додаткового підсвічування. Надалі, догляд за коріандром, посадженим в розсадних ящиках, такий же, як і за будь-який інший розсадою.

У відкритий грунт насіння коріандру висівають у вологий грунт на глибину 1-1,5 см борозенками, на відстані 15-20 сантиметрів. Після того, як сходи коріандру виростуть до 5-7 сантиметрів, їх потрібно прорідити, залишивши між рослинами 10-15 сантиметрів.

Коріандр добре сумісний з цибулею ріпчастою . Непоганими сусідами для коріандру будуть горох, суниця , капуста білокачанна , Кольрабі, картопля , Зелена цибуля, морква , огірок .

Надалі, догляд за коріандром полягає в регулярних поливах, розпушуванні грунту , Прополюванні бур'янів.

Протягом вегетаційного періоду коріандр може дивуватися борошнистою росою і іржею листя . Для профілактики хвороб проведіть обприскування фунгіцидами. Якщо рослина сильно постраждало, то його краще прибрати з грядки і знищити, щоб не допустити поширення хвороб на інші рослини.

Також насінню коріандру завдає шкоди коріандровий семяєд . Він відкладає свої яйця під час цвітіння в квітки коріандру. Частина личинок залишається в насінні і з'їдає їх усередині. Щоб уникнути цього, необхідно строго дотримуватися чергування культур на ділянці, глибоко перекопувати грунт і спалювати рослинні залишки. Якщо ж ви помітили, що на коріандр напав семяєд, після цвітіння коріандру проведіть обробку препаратами Іскра, Актара або іншими інсектицидами. Перед застосуванням інсектицидів вивчіть інструкцію, будьте обережні. Потрібно пам'ятати, що ці препарати не можна використовувати перед зняттям врожаю.

В кінці серпня, коли насіння коріандру стануть жовтуватого кольору, рослини повністю зрізують і сушать на сонці. Поки рослини висихають, насіння коріандру дозрівають. Коли коріандр висохне, насіння обмолочують і очищають.

Права на зображення належать woollygreen.com

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама