Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

вирощування персика

  1. Урожай всього за два роки!
  2. зимостійкість персика
  3. Цвітіння з дозріванням плодів

Урожай всього за два роки

Урожай всього за два роки!

Кому не подобається соковита м'якоть персика, цей божественний нектар просто тане на губах? Важко собі уявити Південний сад без плодів персика. А якщо розташування саду знаходиться на широтах Київ і неймовірно хочеться, щоб в цьому саду росли персики? Все це можливо - головне завдання, це підібрати правильний сорт!
На відміну від садової «королеви» - яблуні, персикові дерева навіть на підщепах сильнорослих сіянців аличі, персика та абрикоса приносять перші плоди всього через 2-3 роки після висадки, а масове плодоношення приходить на 4-5 рік (відповідне у яблуні приблизно на 4 -5-ий і 6-7-ий роки). Таку скоростиглість зумовлює масове формування квіткових (генеративних) нирок на однорічних сильних пагонах. Помірна кількість тепла і вологи сприятливо позначається на формуванні бічних пагонів другого і третього порядку навіть в умовах Київської області. Повне формування у персикового дерева проходить приблизно за два-три роки, після чого і приносить повноцінні плоди.

Навіть при сильних морозах і промерзання персик може швидким чином відновити крону і приступити до плодоношення. А ось щоб підмерзлі гілки зерняткових порід відросли (у груші та яблуні) необхідно 3-4 роки. Через це дерева персика, які підмерзли взимку можна «омолодити» і ще протягом 7-8 років отримувати плоди, а ось насадження яблуні доведеться викорчувати. Персик по силі росту знову вигідніше. Його дерева на сильнорослій підщепі мають зазвичай до 4-4.5 метрів висоти і близько 4-5 метрів крони в діаметрі. Це істотно менше, ніж у абрикоса, черешні, груші та яблуні, які вирощені на тих же зерняткових підщепах. Так що для персика місце завжди можна знайти. Термін життя цих високоврожайних і компактних дерев приблизно такий, як у яблунь, які щеплені на слаборослих підщепах (до 18 років).

зимостійкість персика

На більшій частині України вирощувати персики є ризикованою справою На більшій частині України вирощувати персики є ризикованою справою. Важливим фактором, від якого залежить і регулярність плодоношення і величина персика є його зимостійкість. Безліч садівників вирішили, що Кримські умови - це просто ідеал для персиків, а ось в Київській області їх взагалі не виходить вирощувати. Але це зовсім не так. Для переважної більшості персикових сортів при мінусовій температурі (25 градусів морозу) квіткові бруньки повністю вимерзають, а температура в 30-31 градус морозу дорівнює повній загибелі надземної частини дерева через знищення штамбів, а також розвилок скелетних гілок. Але для персика різкі перепади температури - ось що найнебезпечніше.
У той же час у персика спостерігається зниження плодоношення тільки при вимерзання квіткових бруньок на 80%. При зимостійкості персикового дерева велике значення відіграє друга хвиля ростові пагонів. На них генеративні бруньки починають свій розвиток на 50-65 днів пізніше, ніж на основних. Генеративні бруньки, як відомо, мають найбільшу зимостійкість в фазі археспорія (тобто на початку формування пилку), це проходить в період повного спокою рослини. Пагони другої хвилі терплять цю стадію довше (закінчується вона в кінці січня), тому на даних пагонах нирки зберігають стійкість до морозів істотно довше.
Є ще один згубний для персикового рослини і малопомітний для людей фактор - температура взимку на рівні снігового покриву або на рівні землі. Вона тут на 6-8 градусів нижче ніж температура повітря (тобто на висоті в два метри). Це криє в собі основну причину відмирання персикових штамбів і раптового «згасання» рослин в період з травня по червень.
Важливо пам'ятати різницю між поняттями «зимостійкість» і «морозостійкість». Зимостійкість це сукупність безлічі одночасно діючих факторів, а морозостійкість - це дія лише одного фактора (тобто морозу).

Цвітіння з дозріванням плодів

Персику, щоб почали розпускатися квіткові бруньки, необхідна середньодобова температура в 6-7 градусів тепла. Цвітіння може тривати від 6 до 12 днів, або всього 3 дні (при сильній спеці і посухи). Одне з найважливіших переваг персика - він відносно пізно цвіте, якщо порівнювати з іншими плодовими. Таким чином, в Закарпатті його цвітіння триває на 5-8 днів пізніше, ніж абрикос, мигдаль і раннецветущие аличевий сорти. У Київській області значно пізніше абрикоса і пізніше аличі на 4 дні, але практично в один час зі середньопізні сливовими сортами - приблизно останні числа квітня і початок травня. Переваги пізнього цвітіння - можливість уникнути заморозків навесні.
сорти персика , Як правило, поділяють за термінами дозрівання на три групи: пізні, середні і ранні. Якщо на широтах Мелітополя плоди раннього Київського сорти дозрівають 5-10 липня, то в умовах Київської області - значно пізніше, 12-17 липня. Тривалий період вегетації, величезна кількість сонячного світла і тепла саме в умовах Криму та південних областей дають всі можливості на вирощування пізніх персиків, з дозріванням з кінця вересня до початку жовтня.


Кому не подобається соковита м'якоть персика, цей божественний нектар просто тане на губах?
А якщо розташування саду знаходиться на широтах Київ і неймовірно хочеться, щоб в цьому саду росли персики?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама