Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування петунії в торф'яних таблетках: посадка насіння, догляд за сходами, пересадка розсади, відео

  1. Таблетки для розсади
  2. посадка насіння
  3. Догляд за сходами
  4. пересадка

Дачний або присадибну ділянку, паркові алеї та міські вулиці неможливо уявити без дивовижних представників флори - квітів. Чи не перестає дивувати різноманіття яскравих садових культур. Складаючи власну колекцію яскраво квітучих рослин важко обійти увагою петунію.

Цей ботанічний рід включає безліч неповторних витончених красунь різноманітних кольорів і форм. Прості і махрові всіх кольорів веселки, однотонні й багатобарвні, вони відносяться до дрібносем'яний рослинам. Тому вирощують їх розсадним способом.

Посадковий матеріал дрібносем'яних квітів виростити непросто. Озброївшись певними знаннями можна впоратися з цим завданням. Квітникарі відпрацювали кілька методів вирощування посадкового матеріалу: посадка насіння петунії «на сніг» і «в равлика» , посів насіння на туалетний папір в пляшці .

Добре зарекомендував себе і спосіб вирощування розсади в спеціальних таблетках. Це зручний популярний метод, що має низку переваг.

Таблетки для розсади

Дачний або присадибну ділянку, паркові алеї та міські вулиці неможливо уявити без дивовижних представників флори - квітів

Так виглядають торф'яні таблетки для вирощування розсади петунії

Невеликі форми, виконані зі спеціального матеріалу, мають різні розміри. Торф'яні - це контейнери невеликої ємності, що виготовляються з тонкого еластичного матеріалу, мають форму циліндра.

Вони наповнюються сухим пресованим торфом, в який додані необхідні для живлення рослин мікроелементи.

Кокосові по конструкції схожі з вищезгаданими замінниками грунту. Відмінністю є застосовуваний наповнювач - висушені пресовані волокна і шкаралупа кокосових горіхів.

Це субстрат з прекрасними аеробними і поживними властивостями. Він прекрасно забезпечує нормальний розвиток і ріст рослин.

Випускають таблетки різних розмірів:

  • діаметр - 24-90 мм;
  • товщина - 8-30 мм.

Для вирощування придатні торф'яні і кокосові кругляшки, діаметр яких 3,5-4,5 см.
Для вирощування придатні торф'яні і кокосові кругляшки, діаметр яких 3,5-4,5 см
Отримання посадкового матеріалу дрібносем'яних квітів із застосуванням торф'яних або кокосових циліндрів має ряд переваг. Цей спосіб забезпечить:

  • високий відсоток схожості насіння;
  • повноцінне харчування;
  • формування потужної кореневої системи;
  • хорошу приживлюваність розсади.

Виключається пошкодження саджанців при пересадці.

Слід знати: випускаються таблетки без обмежує оболонки. Їх не слід застосовувати для вирощування петунії.

посадка насіння

Дрібносем'яні квіти відрізняються повільним зростанням Дрібносем'яні квіти відрізняються повільним зростанням. Тому процес вирощування має тривалий період. Він становить три місяці. Посів доводиться на останній тиждень лютого, перші числа березня.

До цього часу готують таблетки. Їх занурюють у воду. Знаходження в рідкому середовищі становить 1,5-2 години. Після цього набряклі циліндрики встановлюють на пластиковий піддон.

Замочування торф'яних таблеток

В торф'яні форми висівають дражировані насіння (в гранулах) петуній. Їх розкладають в невеликі поглиблення центральній частині поверхні ємності. На кожну шайбу досить одного насіння. Його намагаються не заглиблювати, а лише злегка придавлює. Після цього піддон накривають легким прозорим пластиковим контейнером або плівкою (як правильно садити насіння в гранулах Ви можете прочитати тут ).
В торф'яні форми висівають дражировані насіння (в гранулах) петуній

Важливо пам'ятати: накриття не повинно щільно прилягати до шайб. Обов'язково повинна залишатися повітряний прошарок, що забезпечує дихання рослин. Конструкція повинна нагадувати невелику тепличку.

Розсадну конструкцію поміщають в тепле місце. Для проростання насіння необхідно дотримуватися певних умов:

  • температура повітря - не менше 25 ° C;
  • вологість повітря - не менше 70%.

Звертаємо увагу: петунія не сходить при температурі повітря 20 ° C.

Догляд за сходами

При дотриманні необхідних умов перші сходи з'являються вже через тиждень після розміщення насіння При дотриманні необхідних умов перші сходи з'являються вже через тиждень після розміщення насіння. Молоді паростки дуже вразливі. Тому в перші дні їм буде потрібно особливу увагу.

Важливо знати, що в цей період необхідно хороше освітлення і помірна вологість. Температура повітря повинна бути в межах 20 ° C. Не допускають пересихання або перезволоження таблеток.
Поливають відстояною теплою водою. Підживлення не потрібні.

Небажано утворення конденсату на покривних матеріалів. Його видаляють при щоденному провітрюванні. На п'ятий день розсаду розкривають.
Небажано утворення конденсату на покривних матеріалів

При недотриманні повітряно-водяного балансу шайбочки можуть покриватися цвіллю. Запобігти поширенню грибкової інфекції можна обприскуванням препаратом Фітоспорін.

пересадка

У міру зростання добре сформована коренева система може пробиватися крізь обмежувальну плівку У міру зростання добре сформована коренева система може пробиватися крізь обмежувальну плівку. Це сигнал, що рослини пора пересаджувати. Пікіровка не потрібно. Розсаду висаджують в горщики з поживною сумішшю разом з таблетками.

Підготовлені ємності заповнюють землею, поверх якої поміщають саджанець. Шайба з рослиною повинна міститися в горщик на кілька сантиметрів нижче верхнього краю.

Після поливу заповнюють порожнечі, що утворилися землесмесью, злегка присипаючи торф'яну форму. Правильно посаджене рослина буде добре розвиватися.
Після поливу заповнюють порожнечі, що утворилися землесмесью, злегка присипаючи торф'яну форму

Перші десять діб слабкі паростки проходять адаптацію до нових умов. Слід дотримуватися світловий режим. Горщики розміщують в добре освітлених місцях. При цьому світло повинне бути розсіяним. Не допускається попадання прямих сонячних променів. Щоб уникнути опіків, рослини прітемнять.

Важливо знати: запобігти витягування допоможе досвечивание лампами денного світла.

Відгуки досвідчених квітникарів свідчать про те, що позитивний ефект можна отримати при включенні додаткового освітлення не тільки у вечірній час, а й днем ​​в похмуру погоду. Якщо розсада витягнулася, в горщики додають землю.

Внесення підгодівлі починають через десять діб після пересадки. Спочатку застосовують позакореневе підживлення спеціальними азотсодержащими добривами . Пізніше поєднують їх з внесенням добрив під корінь.

Двотижнева розсада готова до проведення загартовування. Для цього в теплу погоду горщики виносять на засклений балкон або лоджію.
Двотижнева розсада готова до проведення загартовування

На початку травня саджанці вже будуть готові для посадки у відкритий грунт.

Вирощування квітів - справа клопітка, вимагає терпіння і певних навичок і витрат. Застосування торф'яних таблеток дозволить отримати якісні саджанці будь-яких самих примхливих дорогих видів петунії.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама