Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування петунії з насіння

  1. Вирощування петунії з насіння Привіт, шановні читачі! Досить складно уявити, що це дуже поширена...
  2. Готуємо грунт під посадку
  3. підживлення
  4. Улюблені сорти петуній

Вирощування петунії з насіння

Привіт, шановні читачі!

Досить складно уявити, що це дуже поширена рослина незнайоме комусь із квітникарів і садівників Досить складно уявити, що це дуже поширена рослина незнайоме комусь із квітникарів і садівників. Петунію люблять за її витончену красу і невибагливість. В даний час існує багато сортів і гібридів петунії, які можуть утворювати різноманітні кущові форми (ампельні, гіллясті, компактні), а різноманітність колірних відтінків ставить цю рослину в ар'єргард найкращих літників.

Сьогодні ми поговоримо про вирощування петунії з насіння, але перед цим мені б хотілося ще трохи розповісти про петунії та її особливості.

Петунія завжди вирощується як однорічна рослина. Коренева система її добре розвинена. Рослина досягає висоти від 20 до 60 сантиметрів, має великі квіти від 4 до 12 сантиметрів в діаметрі. Краї квіток бахромчасті, якщо можна так висловитися. Забарвлення квіток найрізноманітніша: темно-фіолетова, темно-фіолетова, двоколірна, рожева, кремова, біла.

Дуже шкода, що практично весь сучасний асортимент петуній представлений іноземними гібридами і з них можна збирати насіння. Багатоквіткові петунії відрізняються своєю невибагливістю, прекрасно ростуть на сонячних ділянках або в місцях з невеликим затіненням. До грунту вони невибагливі, спокійно переносять вітер і дощ. Мабуть, тільки найпопулярніші махрові крупноцветковие петунії більш вимогливі до умов зростання, вони більш теплолюбні.

За традицією петунію садять в рабатки, на клумби, в квітники, використовують в якості пристінкового оформлення і у вигляді бордюрних квіткових стрічок, а також ними оформляють веранди, тераси, висаджують в квіткові вазони, застосовують для балконного озеленення.

Вирощування петунії з насіння

У березні можна починати проводити посів насіння петунії на розсаду. Так як насіння цих квітів дуже дрібні, їх не треба засипати землею, а лише злегка втиснути їх в грунт. Зверху ящик з посівами слід накрити склом, щоб створити мікроклімат і утримати вологу. Ящик треба поставити в те місце, де є хороше освітлення. Через приблизно 8 - 10 днів, повинні з'явитися сходи. Через місяць треба провести пікіровку сіянців петунії.

Готуємо грунт під посадку

Грунт під висадку сіянців петунії готується наступним чином: в землю вносять по 4 - 7 кілограма компосту (можна перегною), 3 столових ложки золи і 1 столову Грунт під висадку сіянців петунії готується наступним чином: в землю вносять по 4 - 7 кілограма компосту (можна перегною), 3 столових ложки золи і 1 столову   ложку нітрофоски, з розрахунку на 1 квадратний метр ложку нітрофоски, з розрахунку на 1 квадратний метр. Все це ретельно перекопують, після чого поливають.

Посадку петунії проводять приблизно в середині травня. Відстань між висаджуються рослинами роблять рівним 15 - 20 сантиметрам.

Петунія непогано розмножується і живцями, тому якщо Вам сподобався якийсь кущ, Ви можете зберегти його взимку в прохолодному світлому місці, а в квітні розмножити живцями.

Петунія починає цвісти в червні. Цвітіння триває до перших заморозків. До речі, осінні заморозки до мінус 3 градусів петунія досить добре переносить.

підживлення

Перший раз я підгодовую петунії через два тижні після висадки у відкритий грунт. Застосовую для цієї підгодівлі розчин сечовини та добрива «Агрікола-7» (кожного по 1 столовій ложці на десять літрів води).

Другий раз петунії потрібно підгодувати під час бутоноутворення Другий раз петунії потрібно підгодувати під час бутоноутворення. Склад підгодівлі наступний: в десяти літрах води розвести по 1 столовій ложці «Агріколи для квітучих рослин» і сульфату калію.

Третій раз я підгодовую петунії через 2 тижні після другої підгодівлі, під час цвітіння. Для цього в десяти літрах води розводжу 1 чайну ложку очевіни, 1 столову ложку нітрофоски і 1 столову ложку орг. добрива «Еффектон-Ц». Витрачаю на 1 кв. метр 2 - 3 літри цього розчину.

Поливати петунію потрібно в той момент, коли грунт підсохне, тобто приблизно 1 - 2 рази на тиждень.

Улюблені сорти петуній

Сорт «Стробері Тарт» - висота куща 40 - 50 сантиметрів, кущ сильно галузиться. Квітки середнього розміру яскраво-червоного кольору з рожевими торочкуватими краями.

Сорт «Резиту Блю» - має 40 - 50 сантиметровий гіллясте кущ. Квітки великі і середні, фіолетового кольору з відтінками бузкового з чорними прожилками.

Сорт «чоти Тарт» - кущ висотою до 40 сантиметрів, гіллясте. Квітки з зубчастим краєм, великі, ярко0розового кольору.

Сорт «Едельштайн» - Висота куща варіює від 30 до 60 сантиметрів. Гілкується кущ слабо. Квіти мають світло-ліловий колір, розбавлений темними прожилками.

Сорт «Готтфрід Мікаелес» - Кущ петуній цього сорту компактний, висота його від 30 до 50 сантиметрів. Утворює малинові квітки з темними прожилками.

Гібриди Bouquet або White Swan - суміш забарвлень. Кущ густо вкритий квітками, дуже потужний, до 40 сантиметрів заввишки. Квітки воронковідной форми, дуже ефектні. Забарвлення різноманітна. Краї можуть бути як гладкими, так і торочкуватими і хвилястими. Рясно цвітуть, починаючи з червня, і закінчуючи в жовтні. При температурі грунту 18 - 19 градусів висівають на розсаду насіння цих петуній. Сходи з'являються зазвичай через 2 - 3 тижні. У фазі двох справжніх листочків сіянці гібридів пікірують. У травні розсаду висаджують, дотримуючись відстань між сіянцями 25 - 30 сантиметрів.

Хотілося б прочитати в коментарях про ваш досвід вирощування петуній з насіння і про тих сортах і гібридах, які вам відомі. Дякую вам за увагу і до зустрічі!





Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама