Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади квітів

  1. Обробка насіння
  2. Ємності для розсади
  3. Грунт для розсади
  4. посадка розсади
  5. полив
  6. пікіровка

Вирощування розсади квітів - захід відповідальне Вирощування розсади квітів - захід відповідальне. Які правила вирощування потрібно знати, щоб з розсади квітів вийшов хороший посадковий матеріал?

Розсадою вирощуються багато квітів. Наприклад, айстри, бальзаміни, чорнобривці, дельфініум, дзвіночки, петунії, запашний тютюн, ромен, аквилегия. Краще розвиваються і цвітуть посаджені розсадою хризантеми, флокси, жоржини, амаранти, флокси, хризантеми, настурції.

Обробка насіння

Щоб ваша розсада була міцною і здоровою, насіння (це відноситься до великих і середнього розміру насіння) попередньо спеціальним чином обробляються. По-перше, бажано провести знезараження насіння для профілактики можливих хвороб. Для цього їх протягом 12 годин замочують в розчині марганцівки. Для стимулювання зростання сіянця і підвищення його стійкості до несприятливих умов можна далі замочити насіння на 8-12 годин в розчині Епін або циркону (1 крапля на склянку води).

Деякі квітникарі при вирощуванні розсади квітів проводять також процедуру стратифікації. Насіння витримуються в замоченому стані 12 годин при кімнатній температурі, потім поміщаються на 12 годину в холодильник, потім знову заносяться в кімнату. Цю процедуру проводять до набрякання і прокльовування насіння. Таким чином рослини привчаються до перепадів температур.

Стратифікація це не тільки засіб загартовування рослин. Без цієї процедури проростання деяких квітів (наприклад, багатьох видів дельфиниума) відбувається дуже погано або взагалі не відбувається.

Ємності для розсади

Якщо ви вирощуєте багато розсади, і у вас є, де зберігати садові приналежності, вам підійдуть дерев'яні ящики Якщо ви вирощуєте багато розсади, і у вас є, де зберігати садові приналежності, вам підійдуть дерев'яні ящики. Це ємності зручні тим, що вони багаторазові, і можна обладнати їх знімним дном для швидкого і акуратного висаджування розсади.

Дуже зручно для вирощування розсади використовувати пакети з-під молока, кефіру тощо Для «шкілки» використовуються довгі пакети, розрізані вздовж, для розпікувати саджанців - короткі пакети або довгі, зрізані на потрібну висоту. При бажанні можна прямо в цих пакетах висаджувати квіти в грунт. Для розсади можна пристосувати також інші варіанти використаної упаковки: баночки від йогуртів, сирків, контейнери від тістечок. Також і одноразові стаканчики і чашки.

Використаний посуд треба добре прополоскати. Ретельно промивати за допомогою миючих і знезаражувальних засобів необов'язково. Але ось, якщо на ній виявиться цвіль, то таку ємність краще викинути. Не забудьте на дні прорізати отвори для стоку води. А також добре насипати шар дрібного керамзиту або піску.

Грунт для розсади

Основні вимоги до грунту при вирощуванні розсади - повітро-, влагопроницаемость і помірна поживність. Якщо є бажання і можливість, для пророщування насіння і вирощування розпікувати розсади використовуйте різні почвосмеси. Для пророщування насіння рекомендується брати грунт на основі торфу. Для розсади підходить грунт, до складу якої входить дернова земля, пісок, краще річковий, і торф. Співвідношення - 3: 1: 1. Земля для розсади повинна бути обов'язково свіжою. Якщо ви купуєте грунт в магазині, його можна не обробляти перед посадкою. А якщо готуєте самостійно - пролийте землю гарячим розчином марганцівки. Деякі квітникарі бояться такої процедури через те, що при цьому гине корисна флора. Хвилюватися через це не варто, оскільки флора досить швидко відновлюється.

посадка розсади

Перед посадкою грунт треба добре зволожити, бажано настільки, щоб не поливати до проростання сіянців, тому що при поливі розмиваються насіння. Зробіть в ємностях борозенки або лунки, якщо ємності маленькі. Дрібні насіння (для зручності їх можна змішати з піском) можна просто рівномірно насипати на поверхню землі. Більші розкласти по борозенками на відстані 3 см один від одного і злегка присипати землею.

Потім ємності з посадженими насінням накривається поліетиленовою плівкою, якщо вони невеликі, зручно цілком поставити їх в пакет для забезпечення високої вологості. Але зайва вологість не потрібна, якщо на пакеті накопичується багато крапель, особливо великих, необхідно провітрювання. Для цього часто радять перевернути плівку зворотною стороною.

Після появи сходів їм бажано забезпечити прохолодне (16-18 градусів тепла), світле, але без прямих сонячних променів місце.

полив

Підживлення рассадиКак вже говорилося, до проростання насіння полив небажаний. Якщо грунт підсихає, її обприскують з пульверизатора. Після появи сходів їх поливають у міру висихання. Періодично використовується слабкий розчин марганцівки.

пікіровка

Після появи перших листочків проводять пікіровку розсади. Іноді, якщо насіння були густо посаджені або схожість виявилася кращою, ніж ви очікували, доводиться проводити пікіровку і до появи листочків. При цьому сіянець акуратно відділяється з грудкою землі і поміщається в окрему (або з декількома сусідами) ємність. Після цього злегка присипається і поливається. Пікіровка це тонка, можна сказати - ювелірна робота. Як інструменти для неї можна порекомендувати використовувати старий манікюрний набір.

До висадки в грунт розсаду підгодовують до трьох разів. Перший раз - через два-три тижні після посадки. Можна використовувати для цього слабкий розчин коров'ячого гною або комплексне мінеральне добриво, наприклад, Уніфлор мікро.

Для багатьох садівників вирощування розсади квітів - захоплююче і приємне заняття. Але, якщо вона не доставляє вам задоволення, просто купите готову розсаду!

Інші матеріали по темі:

Замочування в соку алое - посів айстр, гладіолусів і декоративних чагарників

Автори фото: Алечка , milaЯ

Які правила вирощування потрібно знати, щоб з розсади квітів вийшов хороший посадковий матеріал?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама