Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати димар? Яка висота димоходу? порівняння димоходів

  1. - Типи димоходів
  2. - Висота системи димоходу

- Типи димоходів

Перед вибором димоходу слід дуже ретельно розглянути, які функції він повинен виконувати в вашому домі. Димар - це довгострокове вкладення капіталу, тому його вибір слід обміркувати. Ми пропонуємо сістемy керамічних димоходів з групи товарів MK KOLEKT, сістемy димоходів і вкладишів димоходу нержавіючої сталі з групи товарів MK KOLEKT Inox, сістемy вихлопу конденсаційних газових котлів з групи товарів MK KOLEKT Kondi. Коротке порівняння кожної системи показана нижче, таблиця 1.
Таблиця 1.

- Висота системи димоходу

Для створення гарної тяги в димових трубах систем опалення, що нагріваються за допомогою різних типів котлів, висота димаря має дуже велике значення. Його низька висота і сильний вітер можуть призвести до того, що тяга в ньому буде відсутня повністю або бути недостатньою для повного видалення продуктів згоряння палива в котлах. Це може привести не тільки до зупинки опалювального обладнання, але і до людських жертв. Бажано, щоб димохід був встановлений якомога ближче до коника.
Якщо димохід розташований поруч з речовиною будівлі, який створює перешкоди, тоді його треба встановлювати як показано на малюнку A. Висота димоходу повинна перевищувати рівень коника на 0,3 м, якщо поверхня даху незаймистий, а якщо запалюється - на 0,6 м. Цього відстані цілком достатньо для забезпечення гарної природної тяги. У разі плоского даху або якщо дах з нахилом ската не більше 12o, не дивлячись на конструкцію даху, вихід димоходів повинен бути розташований не менше 0,6 м вище рівня коника. Якщо димохід розташований на відстані більше 1,5 м, але менше 3 м від перешкоди, вихід димоходу повинен бути розташований не менш рівня верхнього краю перешкоди. Якщо димохід розташований на відстані від 3,0 м до 10 м від перешкоди, вихід димоходу повинен бути розташований вище лінії з нахилом 12o вниз, від горизонтальної лінії проведеної на рівні коника.


Ілюстрація A:


Висота димоходу повинна перевищувати рівень коника на 0,6 м, якщо поверхня даху займистий і нахил даху більше 12o. як показано на малюнку Б. Якщо поверхня даху займистий, не забудьте встановити іскрогасник, зазвичай це металева сітка з отворами розміром не більше 5х5 мм. Якщо поверхня даху незаймистий, вихід димоходів повинен перевищувати рівень даху на 0,3 м, а відстань до коника повинен бути не менше 1 м, як показано на малюнку В.


Висота димоходу над поверхнею даху:

Якщо ви не впевнені чи вам потрібна допомога, просто зв'яжіться з нами, ми Вам допоможемо.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама