Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити паркан?

  1. призначення забору
  2. Розташування забору
  3. план забору
  4. Розмір і висота забору
  5. вартість паркану
  6. Матеріали для забору

Паркани оточують наші володіння або розбивають їх на кілька функціональних зон

Паркани оточують наші володіння або розбивають їх на кілька функціональних зон. Багато огорожі є капітальними спорудами, хоча більш легкі конструкції і решітки можна легко перемістити на нове місце. Приводів для установки забору або викладання стіни може бути безліч, але завжди важливо ретельно все спланувати і провести підготовчі роботи. У кожної дачі - своє обличчя, тому природно вимагати від будь-якого, навіть найпростішої огорожі, щоб він поєднувався з єдиним ландшафтно-архітектурним задумом. Важливо ще на стадії підготовки розглянути всілякі будівельні матеріали, визначити вартість. Тут все залежить від доступності матеріалу і його вартості. У наші дні, оскільки вибір матеріалів величезний, єдиним обмеженням для їх застосування є ціна. Важливим фактором також є призначення огорожі, стиль і оформлення саду, а також особисті переваги власника. Втім, при будівництві великих капітальних парканів особисті смаки, можливо, доведеться підпорядкувати диктату архітектури будинку або провідним мотивам в оформленні ландшафту саду.

Не меншу роль відіграє і те, хто і як буде вести будівництво паркану в вашому саду. Якщо ви збираєтеся встановлювати своїми руками, важливо мати необхідні будівельні навички. Звичайно, є матеріали, працювати з якими легко і приємно, але є багато і таких, які вимагають чималої вправності і досвіду при поводженні з ними. У тих випадках, коли ви відчуваєте, що даний проект забору для дачі буде вам не під силу або у Вас немає часу на його реалізацію, швидше за все, доведеться наймати майстрів. Але незалежно від того, чи працюєте ви самі або є свого роду куратором виконуваних робіт, спеціалізована література послужить вам незамінним радником при складанні кошторису витрат і розробці плану будівництва, або при самостійній реалізації обраного вами проекту.

Призначення забору >>
Розташування забору >>
План забору >>
Розмір і висота огорожі >>
Вартість паркану >>
Матеріали для забору >>
Підбір матеріалів >>
Основи будівництва парканів >>
Ворота і хвіртка >>
Паркан для дачі - жива огорожа >>
Огорожі і огорожі >>
Технологічні паркани >>

призначення забору

Будь паркан для дачі або садове огородження або позначають причетність ділянки землі, або перегороджують його зсередини: крім того, вони можуть виконувати і яку-небудь особливе завдання.

Наприклад, паркан, огинає ваш сад, можливо, відгороджує Вас від галасливої ​​магістралі. Або садове огородження може захистити Вас від сильних вітрів, дозволяючи сонечку зігрівати сад. Огорожа іноді просто позначає межі вашої ділянки або ж служить опорою для витких рослин. Призначення забору на дачі може носити і захисні функції для вашої безпеки, безпеки ваших близьких і майна

Стіни і перегородки всередині ділянки мають безліч призначень. Внутрішнім огорожею, наприклад, можна відгородити глухий садок. Низька решітка трельяж, можливо, служить декоративним цілям, розгороджуючи садове простір, або ж вона функціональна, якщо до неї прибудовано квітник або лава. Навіть найменші паркани для дачі та огорожі можуть сказати своє слово в судовому ландшафті, якщо підкреслити ними квітник, або відгородити внутрішній дворик-патіо.

Якщо Ви живете в сільській місцевості і тримайте великий домашню худобу (коней, корів або овець) і якщо у Вас навіть є своя псарня, Вам неодмінно знадобиться побудувати паркан, щоб тварини не розбіглися по саду. Якщо у Вас перед будинком свій басейн, Вам знадобиться огорожа, щоб у води випадково не опинилися маленькі діти.

Підпірні садові стіни служать практичним цілям: це частий супутник горбистих садів. Такі паркани вимагаю ретельного проектування, бо їм належить утримувати від зсуву земляні пласти і вони повинні бути досить потужними.

початок >>

Розташування забору

Розташування забору

Призначення огорожі вже багато в чому визначає, де йому стояти. Чи існують ще якісь правила установки забору по фасаду і між сусідами? На сьогодні в Росії окремого закону, де прописані правила щодо розміщення та будівництва огорож не існує. Вимоги, які пред'являються до огорож між суміжними земельними ділянками, диктують будівельні норми. Крім того кожен місцевий муніципальний орган має право самостійно встановлювати специфічні рекомендації, але за умови що вони не суперечать СНиП №30 / 02/97 зі змінами та доповненнями від 12 березня 2001 року. Втім, у вашій місцевості можуть існувати й інші регламентуючі акти на будівництво. Наприклад власника відкритого басейну, напевно, зажадають обгородити його. Тому якщо Ви не знаєте, які розміри забору допускаються, то слід звернутися в адміністрацію населеного пункту, а конкретніше, до архітектора. Неправильне зведення подібних конструкцій може привести до штрафів або до зносу огорожі. Однак, якщо дотримуватися СНиП паркан не доставить жодних проблем.

Першим кроком у виборі місця забору для дачі буде визначення меж володінь. Щоб запобігти виникненню неприємних конфліктних ситуацій необхідно узгодити питання будівництва огорожі з сусідами. Труднощі з визначенням контурної лінії ділянки вирішуються за допомогою послуг геодезиста, який може надати чіткий план з межовими позначеннями. Маючи намір поставити паркан по самому кордоні, ви тим самим віддаєте його в спільну власність сусідові, навіть якщо він і не вклав в нього ні гроша. Ідеальним рішенням було б ваші обоюдосогласованние дії: складіть проект разом і розділіть витрати.

Чи можуть перебувати два паркани на кордоні ділянок?

Бувають ситуації, коли кожен з сусідів будує свій паркан, в результаті чого вони знаходяться поруч один з одним. Варто відзначити, що згідно з положеннями СНиП це не заборонено.

Наступний крок: з'ясуйте, які існують будівельні обмеження. Місцева влада часто регламентують будівельні роботи: втім, можливо, для вашого забору буде зроблено виняток. Може бути, через Ваші володіння проходить пішохідна дорога, відкрита для стороннього користування. Це означає, що ви не зможете обнести свою ділянку якимось огорожею, або повинні будете забезпечити його воротами.

Встановлюючи паркан між ділянками, обов'язково слід розуміти, що СНИП не є законом - це лише збір загальних рекомендацій, на підставі яких слід приймати правильні рішення. Загальні норми щодо убезпечення між сусідами встановлюються безпосередньо кожним окремим державним органом і прописуються у відповідних будівельних документах. Всі вони базуються на СНиП, затвердженим Федеральним державним органом.

Подолавши всі юридичні перепони, можна звернутися до більш реальним планам. Якщо Ви дійсно хочете відгородити свій будинок від зовнішнього світу, то напевно зведе паркан по межах своєї ділянки. Втім, люди з відкритою душею іноді розбивають у фасадів відкритий сад. Будівництво парканів навколо відкритих басейнів ведеться на відстані 2 метрів від води, втім, можна "прописати" сюди і частину саду або навіть використовувати з одного боку вже зведену садову стіну.

початок >>

план забору

Якщо у Вас немає земельного плану вашої ділянки, Вам доведеться скласти такий - це спростить процес планування і підготовки будівництва паркану для дачі. План малюйте на міліметрівці, позначаючи всі будови і садові споруди. У плані обов'язково повинні бути відображені розмір всієї ділянки і всіх будівель, а також відстань між ними. Також позначте сторони світу, великі ландшафтні форми (дерева, стежки, великі валуни та інше). Не забудьте і про стіни, огорожі, чагарники, клумби - особливо красиві місця, які Ви не хотіли б зіпсувати. Розмітьте функціональні ділянки саду, такі, як дворик-патіо, город, місце для сушіння білизни, та інше. Побродите по саду, відзначаючи найбільш сонячні і підвітряні місця - внесіть свої спостереження в план забору.

Коректно виконаний план дасть Вам чітке уявлення про своїх володіннях і допоможе вирішити, чи слід обносити сад парканом і робити всередині перегородки. Не варто відразу вносити в план пробні зображення огорож. Зробіть це, наклавши на план кальку: таких варіантів у Вас буде декілька.

Скільки потрібно відступати від забору

При монтажі забору слід враховувати наступні санітарно-побутові норми:

  1. Відстань від будинку до паркану має становити більше 3-х метрів;
  2. Мінімальна відстань між господарської будівництвом і огорожею становить 1 м. При цьому скат даху направляється в протилежну сторону від сусіда;
  3. Відступ від будівель, де утримується птиця і дрібну худобу повинен становити не менше 4 метрів;
  4. Відступати від огорожі до чагарників - 1м, до невеликих дерев - 2м, до високих - більше 4 м.
  5. Вигрібні ями і туалети розташовуються на відстані більше 12 метрів від паркану.

Відстань від кордону сусідніх володінь до будинку відміряється від цоколя або від стіни. При наявності навісів та інших виступів відстань обов'язково відраховується від стіни. Якщо виступи більше 50 сантиметрів, то відстань має вираховується від даних конструкцій.

Ділянка, розташована на нерівній місцевості, представляє велику трудність, особливо якщо забору належить проходити по крутому схилу і горбистому рельєфу. Дуже добре, якщо у Вас є контурна карта вашій місцевості: в іншому випадку Вам слід позначити в плані найбільш важкі по рельєфу місця. Якщо Ви вирішили побудувати огорожу на пагорбі, визначитеся, чи будете ви викладати її ступінчастим способом, або ж це буде опорна огорожа-стіна. Слід пам'ятати, що огорожі зовсім не повинні бути рівною, однакової висоти. Також Вам не обов'язково викорчовувати або прибирати з дороги перешкоди: паркан може досить витончено обійти таку деталь ландшафту.

Визначившись, що ви будете будувати - складіть докладні креслення, з точними розмірами стовпів і поздовжніх прогонів. Такий підхід не тільки дасть зорове уявлення про майбутнє паркані, але і дозволить скласти точний кошторис витрат.

Володіючи всією цією інформацією, вам буде простіше визначитися з вибором місця будівництва і типом конкретного забору, а також уникнути можливого непорозуміння з боку влади або ж нарікань з боку сусідів, в зв'язку з необхідністю узгодження деяких проектів з місцевим будівельним комітетом, формального затвердження проектів, а іноді і отримання дозволу на будівництво паркану.

початок >>

Розмір і висота забору

Розмір і висота забору

Огородження можуть бути двох видів: глухі і з прорізами. За нормами і правилами власник може зводити огорожу з будь-якого матеріалу, проте по висоті споруди існують деякі обмеження. Згідно вище наведеним СНИП паркан для поділу двох суміжних ділянок повинен бути виконаний з прозорого матеріалу (решітка, сітка та ін.). Максимально допустима висота огорожі повинна забезпечувати відсутність тіні на сусідському ділянці. Вимоги до будівельного матеріалу, з якого планується огорожу, як правило, прописані в статуті дачного кооперативу. При визначенні висоти потрібно керуватися рядом факторів, а саме: ваші особисті потреби, будівельні норми і правила (СНиП), вимоги, що пред'являються до міцності конструкції.

Згідно з нормами, з боку головного фасаду будівлі власник ділянки може встановлювати високу огорожу. При цьому цей паркан може відповідати показнику прозорості від 0% плоть до 100%. Це означає, що він може бути як прозорим, тобто забезпечує хорошу видимість (наприклад, з металевої сітки), так і повністю глухим і приховує від сторонніх очей вашу територію (профнастил). Довжина огорожі навколо вашої території може бути різною, але слід пам'ятати, що встановлювати його слід по межі ділянки.

Якщо, наприклад, Ви зводите високий паркан, щоб відгородитися від зовнішнього світу або від пролягає поруч автотраси, значить, таке огорожа повинна мати досить міцну основу, міцні стовпи, добре прораховані розширювальні шви. Можливо, Вам доведеться викладати цегляну арматуру. Якщо Ви хочете захистити внутрішній дворик-патіо від вітру, Вам слід вибирати огорожу, що дозволяє вітрі як би просочуватися крізь неї. Тут розумно буде вибрати дерев'яний паркан з зазором або наскрізний ґратчастий, але не забудьте - такі огорожі повинні витримувати напори сильних вітрів. Врахуйте, що, навпаки, через суцільні. монолітні стіни вітер проривається більш різкими поривами: це може завдати шкоди вашому саду або легкої меблів, розставлених у внутрішньому дворику.

Висота зборів для дачі, як правило, регламентується місцевими будівельними нормами і правилами. Перш, ніж будувати, дізнайтеся, якої висоти огорожу ви можете звести без надання архітектурного плану і які існують у Вашій місцевості особливі обмеження по будівництву.

Навіть якщо Ви і не зустрінете юридичних перепон при зведенні садових огорожі, здоровий глузд підказує слідувати основним будівельним принципам: в тому випадку, якщо ви не впевнені в своїх силах, слід звертатися до професіонала. Непогано б подумати і про місцеві метеоумовах: кількості опадів, що випадають, розу вітрів та інше.

Якщо ж ви просто хочете захистити цегляною кладкою клумбу або іншу малу ландшафтну форму, досить буде зробити це в одну цеглину, ложковой перев'язкою. Сама ж садові стіна, навпроти, повинна бути не дуже товсті й мати для міцності, через рівні проміжки - опорні стовпчики.

Висота огорожі часто визначає його стиль. Так, наприклад, штахетник може виглядати досить привабливо, але він обмежений по висоті. З іншого боку, панельне огорожу може бути набагато вище, але вимагає ретельного розрахунку в опорах.

початок >>

вартість паркану

Не останнє місце займає вартість забору і питання практичної доцільності використання тих чи інших матеріалів, питання, пов'язані з витратами праці, регламентацією робіт або з обмеженнями, які можуть бути закладені в місцевий будівельний кодекс або в СНИП (будівельні норми і правила), що діють у вашій місцевості. Часто від вартості забору залежить ваш вибір. Тому часом роботи зі зведення огржденій розподіляють по етапах: спочатку роблять найважливіші роботи (наприклад, пов'язані з безпекою будинку). поступово, в міру надходження, додаткових фінансів, добудовуючи другорядні конструкції (вітрові заслони, решітки, перегородки та інше).

У тому випадку, якщо Ви не хочете розтягувати будівництво паркану на тривалий термін або якщо ви надовго обмежені в засобах, доводиться вибирати найдешевший і єдиний варіант. Але і в цьому випадку упевніться, що дана конструкція відповідає вашим вимогам, бо важко назвати економією зведення огорожі, яку доведеться зносити вже через кілька років з тієї причини, що вони або ненадійно затуляють від вітру, або дуже відносне відгороджують вас від зовнішнього світу ( секрети і поради: як заощадити на будівництві забору ).

Немає сумнівів, що цегляна стіна набагато дорожче паркану, але якщо основною вашою метою є безпека, другий варіант, природно виключається. Недорогою альтернативою в цьому випадку може стати паркан з профнастилу.

З вашого боку буде дуже розумно підрахувати вартість проекту забору вже на підготовчій стадії. Для цього ви повинні точно, яка кількість матеріалу вам знадобиться. Ніщо не повинно бути упущено, починаючи з цементу і піску, наповнювача і щебеню - для основ і фундаментів і закінчуючи цвяхами, шурупами і іншими кріпильними деталями. Якби збираєтеся обштукатурити вашу стіну, включіть це в кошторис витрат. Якщо ви працюєте з лісом, не забудьте, що вам доведеться витратитися на просочувальні склади і обробку. Якщо ви плануєте вдатися до допомоги професіоналів, найняти робітників - приплюсуйте до бюджету забору і ці витрати.

початок >>

Матеріали для забору

Зупинившись на якійсь певній конструкції, тепер ви повинні підібрати підходящий матеріал. Є матеріали, які поєднуються з будь-яким архітектурним стилем будинку, але варто врахувати такий фактор, як протяжність забору. Вибирайте матеріали, які не контрастують один з одним. Наприклад, якщо будинок цегляний, природно очікувати, що і огорожа буде викладено з того ж цегли. Дерев'яний паркан прекрасно поєднується з будинком будь облицювання, навіваючи образ суворої патріархальної села. З іншого боку, якщо у вас котедж, повитий зеленню. тут доречно будуть виглядати живопліт, стіни з каменю.

У питань комерційної торгівлі випадка можна комбінуваті Різні матеріали для забору. Наприклад, якщо ви припускаєте обштукатурити стіну, можна викласти її з глиняної цегли або бетонних блоків різної конфігурації. Якщо ви зупинили свій вибір на огорожу з дерев'яних панелей, матеріалом може бути фанера певних сортів, масони або навіть деревно-стружкові панель з водонепроникної обробкою. Якщо ж ви хочете мати паркан із сітки рабиці, існує широкий вибір дротяних плетінь, так само, як і опор. У будь-якому випадку, думайте як про естетичну сторону справи так і про вартість огржденія.

початок >>

Чи існують ще якісь правила установки забору по фасаду і між сусідами?
Чи можуть перебувати два паркани на кордоні ділянок?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама