Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Моторний човен Прогрес-4: секрет її успіху

  1. плюси
  2. нюанси
  3. мінуси
  4. Ну а в цілому

Тип судна: Моторний човен

Найменування моделі: Прогрес-4

Матеріал корпусу: Дюралюміній

Довжина найбільша, см: 465 (4.65м)

Ширина найбільша, см: 170 (1.7м)

Висота борту, см: 65 (0.65м)

Висота транця, см: 38

Кілеватость на транце, град. : 7

Товщина днища, мм: 2

Товщина обшивки бортів, мм: 1,5

Вага в стандартіной комплектації, кг: 250

Вантажопідйомність, кг: 500

Пасажиромісткість, чол. : 5

Мінімальна рекомендована потужність двигуна, к.с. : 30

Рекомендована потужність двигуна, к.с. : 40

Максимальна потужність двигуна, к.с. : 50

Мореплавність до висоти хвилі, м: 0,75

Стаття для тих, хто задумався про придбання легендарної радянської човна Прогрес-4. Зважимо «за» і «проти» Стаття для тих, хто задумався про придбання легендарної радянської човна Прогрес-4

Що ми можемо сказати про цю човнику? Все дуже просто - це класика малого суднобудування в своєму розмірі. Недарма ж вона була, мабуть, наймасовішою човном часів СРСР. Та й зараз Прогрес-4, не дивлячись на свій поважний вік, - одне з найпоширеніших на наших водоймах маломірне судно.

плюси

Невелика вага і вдалі обводи (зі скромною, але все ж наявної кілеватостью днища на транце) дозволяють комфортно експлуатувати цей човен з мотором 30 к.с .: серед сучасних російських човнів розміром 4,7 м інших таких просто НЕМАЄ.

До безперечних достоїнств човна можна додати і досить місткі для цього розміру кокпіт і передній багажний рундук. Тобто Прогрес-4 для свого розміру досить просторий. Правда всередині він настільки ж і аскетичний. Та й сидіння не є його гм ... сильною стороною.

Прогрес - 4 досить добре керований, хоча і дещо поступається в цьому однорозмірних нинішнім човнам. Але нехай ті спочатку спробують поїхати під 30 к.с :).

До плюсів можна додати те, що човен не хитка і можна досить упевнено переміщатися всередині кокпіта в статиці. Широкі протопчіни дозволяють ходити по борту, не боячись навернуться з нього.

Качки \ кнехти металеві, надійні - не рівня пластмасовим шпульку деяких пропіарених сучасних брендів.

Та й човен сама по собі продумана, надійна і розрахована на довгу експлуатацію розумним господарем.

Ну і самий, так би мовити, жірнющій плюс - ціна. П4 з якою-небудь бувалої ямах 40 коштує в рази менше ніж його сучасний «одногрупник» із запитами свого виробника (ціна) і його самого з приводу достатньої потужності мотора.

Все перераховане вище не полишало б жодних шансів конкурентам якби не деякі

нюанси

Це ні в якому разі не мінуси конструктиву (про недоліки йтиметься нижче). Це саме особливості стану справ на ринку з цим човном.

Справа в тому, що знайти корпус «Прогрес-4» в нормальному стані надзвичайно нелегко. Дідуся, які дбайливо експлуатували свої «Проги» під вихором 20-25, в основному відійшли від справ з тих чи інших причин, а їх човни дісталися родичам або просто щасливим покупцям. А то, що зараз продається на ринку, в основному - розбите іномоторамі і «СПАРК» Вихорів барахло, ну або просто, саме по собі, - Тічна, що розсипається барахло.

Причина тут абсолютно проста. Недбайливі господарі давно перетворили свої човни в трухляве, нікому не потрібне навіть задарма гуано. А з тих, хто дожив до наших днів «Прогрессов» частина просто помирає від старості. Адже, як не крути, 40 років для алюмінієвої клепати «катстрюлькі» - пристойний трудовий стаж. А люди ж звичайні, - в більшості своїй - наїзники, - зайвий раз на днище НЕ глянуть, клепки не протягнути, фарбувати / перефарбовувати як і коли належить не будуть. Ось і старіють човна. Тут ситуація - один в один, як зі старими марками автомобілів: які просто поїхали на металобрухт, які сипляться від старості і лише деякі, які експлуатувалися дбайливо і дбайливо, знаходяться в цілком пристойному і робочому стані. Причому господарі останніх з ними розлучатися не поспішають.

Точно так і з «Прогрес». Що перебуває при здоровому розумі і тверезому розумі людина ніколи не продасть цей човен, якщо вона в нормальному стані. Тому що якщо вона в нормальному стані, то це - ідеал човна 4,7. Ну або, принаймні, - далеко не найгірший варіант.

Ось і продаються у нас в основному подмарафеченние «Проги», які чекають не дочекаються нових господарів, по простодушності душевному готових взимку купити не гладячи блискучий, свіжопофарбовані П-4. А по настанні сезону, коли з'ясується, що новопридбаний кораблик набирає воду швидше ніж її відкачує помпа, щасливий володар почне добре вкладатися в відновлення худого коритця. Або (що фінансово прідпочтітельней) просто позбавиться від човна.

мінуси

І все-таки корпусу «Прогресу -4» не вистачає жорсткості. Іноді просто відчувається як би це сказати ... якісь поздовжні рухи корпусу при їзді під потужним (для нього) мотором (50 к.с.). Це наслідок компромісного набору П-4 - там зовсім немає стрингерів, тільки флори (на відміну від Прогресу-2, до речі). Але з іншого боку, метал на днище товстіший, а розрахований «Прогрес» був, за великим рахунком на 30 к.с ..

Ще одна ложка дьогтю - слабкий транец. Зміцнювати його потрібно обов'язково. Про те, як це робиться написані цілі керівництва на форумах, - так що не будемо вдаватися в деталі.

Ну а в цілому

«Прогрес-4» - зручна легка, рухлива, містка човен, до того ж не вимагає табуна коней на транце.

Так що якщо Вам попалася чудою випадку «четвірка» в хорошому стані, беріть і не думайте.

Але це човник алюмінієва, так що стежити за нею доведеться, до чого і будьте готові.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама