Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Планування двоповерхового будинку 6х8, 8х8, 9х9, 10х10, 6х6, 7х8, 6х9 і інших розмірів з мансардою і без неї

  1. З чого будувати двоповерховий будинок
  2. Дерев'яні будинки
  3. Будинки з штучного матеріалу
  4. Будинки по каркасних технологіях
  5. Оптимальні розміри двоповерхового будинку
  6. Планування першого поверху
  7. Варіанти поєднання приміщень
  8. Планування другого поверху
  9. Варіанти поєднання приміщень
  10. Варіанти і приклади планування
  11. Планування двоповерхового будинку з мансардою і верандою
  12. Особливості планування котеджу
  13. Чи варто робити мансардний поверх в будинку
  14. плюси
  15. мінуси
  16. Загальні характеристики будинку
  17. Планування двоповерхового будинку з гаражем та верандою
  18. Об'єднання кухні і вітальні
  19. Навколишнє планування
  20. поєднаний гараж
  21. Зимовий сад
  22. Другий поверх і його планування
  23. Планування 2-поверхового будинку на невеликій ділянці
  24. вітальня
  25. камін

Двоповерховий будинок має свої переваги і недоліки перед класичним одноповерховим приватним будинком . Хтось зупиняється на такому варіанті, тому що двоповерховий будинок виглядає солідніше і презентабельнєє, ніж будинок в один поверх; хтось вибирає його через відсутність технічної можливості побудувати одноповерховий будинок такої ж площі. У будь-якому випадку, щоб споруджується конструкція виявилася зручною в експлуатації, потрібна ретельна попередня планування двоповерхового будинку. Двоповерховий будинок має свої переваги і недоліки перед   класичним одноповерховим приватним будинком

Проект, фасад і планування двоповерхового будинку 8х8

Тільки грамотний розподіл приміщень і підведення інженерних комунікацій дозволять комфортно себе почувати в будинку, де два поверхи.

З чого будувати двоповерховий будинок

Планування двоповерхового будинку 6х6 з розмірами

Зводити двоповерховий будинок можна з будь-яких сучасних будівельних матеріалів, які сьогодні представлені на ринку: з колоди, з бруса, з штучного матеріалу - цегляний будинок, піноблоків, газоблоків, за каркасною технологією . Вибір обмежується лише вашими фінансовими можливостями і смаковими уподобаннями. З технологічного боку заборон немає.

Дерев'яні будинки

Традиційний матеріал для будівництва заміського будинку. Дерево в будь-яких своїх проявах залишається теплим, надійним і екологічно чистим матеріалом. Дерев'яні будинки з бруса мають невелику вагу, що дозволяє ставити їх на полегшені варіанти фундаменту. Відмінно для цих цілей підходить дрібно заглиблений стрічковий, цільна плита або фундамент палі з обв'язкою.
Дерев'яні будинки можуть збиратися з цільного бруса, клеєного, з колод. І при невеликій ширині стін бути дуже теплими.

І при невеликій ширині стін бути дуже теплими

Проект і планування двоповерхового котеджу 10х10 з бруса

Дерев'яні будинки прекрасно зберігають тепло і дуже швидко нагріваються навіть після повного охолодження, що актуально для дачних будинків, які використовуються сезонно або всього кілька разів за зиму.

Внутрішня декоративне оздоблення дерев'яного двоповерхового будинку може бути мінімальна, тому що саме по собі дерево виглядає дуже природно і красиво. Ця перевага приваблює багатьох домовласників, так як на чистової ремонт доводиться солідна частина всього бюджету будівництва.

Один з головних недоліків двоповерхових будинків з бруса і колоди - обов'язкова витримка зібраної коробки. Її необхідно залишити на термін від 3 місяців до року, і тільки після цього робити віконні та дверні прорізи, встановлювати склопакети і починати наступний етап роботи. Це необхідно для того, щоб удома з бруса або колоди остаточно осіли і прийняли свою незмінну форму.

Будинки з штучного матеріалу

Будинки з цегли, піноблоків або подібного матеріалу надійні і довговічні, якщо побудовані за спеціальною технологією.

Будинки з цегли, піноблоків або подібного матеріалу надійні і довговічні, якщо побудовані за спеціальною технологією

Планування котеджу з мансардою 6х9

Такі споруди мають значну вагу, а значить, під них потрібно готувати якісний фундамент: заощадити на цьому етапі робіт не вийде. Так як неякісно зроблене підстава призведе до того, що двоповерховий будинок буде гуляти, по стінах підуть тріщини і його подальша експлуатація може бути зовсім небезпечною.

Будинки з піноблоків і інших штучних матеріалів, що вимагають кладки на спеціальний розчин, більше підходять для постійного проживання, а не для дачних варіантів.

Такий будинок добре зберігає температуру, але тільки в тому випадку, якщо не вистужать його. Як і будь-який кам'яна споруда, подібні будинки потрібно дуже довго топити, щоб домогтися комфортної температури. Камінь довгий час здатний поглинати тепло.
Плюсом двоповерхових будинків з цегли та інших штучних матеріалів можна назвати свободу в проектуванні.

Докладний план будинку 6х8

Кам'яний будинок може бути будь-якої форми, з різними архітектурними шедеврами: балконами, еркерами, закругленими кутами, арками та іншими елементами. Повторити подібні речі при будівництві будинку з бруса або колоди можна, але вкрай складно.

Будинки по каркасних технологіях

Якщо в двох словах, то - просто, швидко і недорого. Свобода в будівництві, як при роботі з цеглою і блоками, а експлуатаційні якості схожі з будинками з дерева. До головних переваг такого двоповерхового будинку буде належати:

  • Невелика вартість всієї споруди;
  • Легка вага, що дозволить заощадити на фундаменті;
  • Швидкість зведення, будівельні матеріали не вимагають витримки;
  • Простота і практичність в експлуатації;
  • При використанні екологічно чистих матеріалів, будинок не буде поступатися дерев'яному;
  • Практично будь-які розміри і форми будови.

Оптимальні розміри двоповерхового будинку

Оптимальним мінімальним плямою забудови вважається прямокутник 7х8 метрів або квадрат 8х8.

Оптимальним мінімальним плямою забудови вважається прямокутник 7х8 метрів або квадрат 8х8

Проект двоповерхового котеджу 8х8 з терасою і балконом

Саме такі розміри дозволяють побудувати невеликий дачний будинок , Де будуть раціонально розташовані кімнати, зручно встане повноцінна сходи , А не горища, а також залишиться місце не тільки для кухні, вітальні та хазяйських спалень нагорі, а й гостям буде, де розміститися.

При меншому підставі будова також може існувати, але тоді планування двоповерхового будинку буде незручною і нефункціональної. Вітальня перетвориться в прохідну кімнату, більшу частину корисної площі з'їсть сходи, а нагорі, за умови, що будуватися буде не повноцінний поверх, а мансардний, поміститься лише одна спальня. При меншому підставі будова також може існувати, але тоді планування двоповерхового будинку буде незручною і нефункціональної Цей варіант можна розглядати в якості дачного будиночка для однієї людини або сімейної пари без дітей.
Верхня планка розмірів двоповерхового будинку обмежена тільки здоровим глуздом і конкретними потребами. Для сім'ї з двох чоловік з двома-трьома дітьми цілком буде досить двоповерхового будинку загальною площею в 110-130 квадратних метрів. Якщо вважати загальну площу будинку з гаражем, то можна говорити про збільшення площі будинку до 200 квадратних метрів . Будинки понад цієї площі будуть дуже дорогі в експлуатації і обслуговуванні, а більша частина приміщень, як показує практика, просто не буде використовуватися.

Планування першого поверху

Креслення першого поверху двоповерхового будинку повинні містити всі необхідні приміщення для життя. Серед обов'язкових:

  • кухня;
  • вітальня;
  • Передпокій, вона ж хол;
  • Гостьовий санвузол;
  • бойлерна;
  • Тамбур.

Якщо дозволяє площа першого поверху, то також тут можуть бути присутніми:

  • Робочий кабінет;
  • їдальня;
  • Гостьова кімната.

В тому випадку якщо двоповерховий будинок проектується з гаражем , То гараж. Він входить в загальний план першого поверху, розташовується під одним дахом і має окремий вхід в будинок. Як правило, потрапити в гараж можна двома способами: безпосередньо з дому і з передпокою, і через головну вхідні двері, якщо заходити через ворота.

Внутрішнє планування може вважатися вдалою в тому випадку, якщо вийшло об'єднати всі приміщення і уникнути появи довгих і вузьких коридорів. У приватному будинку коридори - це неефективне і марне простір.

Планування першого поверху будинку з бруса

Рідкісні проекти з великими коридорними площами бувають вдалими.

Варіанти поєднання приміщень

Якщо площа першого поверху невелика, то краще відмовитися від безлічі перегородок і зберегти максимум вільного простору. Цього можна домогтися за допомогою студійної планування. В цьому випадку кухня, їдальня, вітальня і хол являють собою єдине приміщення, розділене на функціональні зони лише візуально.

Саме це спільний простір буде виконувати функцію коридору. Саме звідси можна буде потрапити в санвузол, гостьову кімнату або кабінет, якщо креслення їх передбачають їх наявність, і звичайно на другий поверх. Розташування сходів в інтер'єрі - незамінний атрибут двоповерхового будинку. Її можна використовувати як природний розмежувач простору. Набагато рідше як прохідного приміщення використовують кухню.

3D планування і дизайн поверху з поєднаною кухнею і їдальнею

У цьому варіанті планування використовується острівний варіант організації робочого простору з обов'язковою барною стійкою. Залежно від форми приміщення, барна стійка може бути виконана у формі півкола, трикутника або бути довільних обрисів. Але все ж це більше західна модель, ніж звична для нас.

Класичне планування, коли кожна кімната має свої чіткі межі, має сенс втілювати тоді, коли площа кімнат немаленька. І в разі монтажу внутрішніх перегородок до створиться враження замкнутого простору і клітини. В цьому випадку кухню можна зробити просторіше і поєднати з їдальнею. Вітальня залишається самостійним приміщенням, а передпокій перетворюється в просторий хол, доповнений сходовим прорізом і двома вхідними дверима, що дозволяють спокійно переміщатися між будинком і гаражем, будинком і вулицею.

Вітальня залишається самостійним приміщенням, а передпокій перетворюється в просторий хол, доповнений сходовим прорізом і двома вхідними дверима, що дозволяють спокійно переміщатися між будинком і гаражем, будинком і вулицею

Варіант планування двоповерхового будинку 6х6

Планування другого поверху

Класична планування двоповерхового будинку презентує верхню частину споруди як зону сімейного відпочинку. Традиційно тут розташовуються спальні кімнати, дитячі, загальний великий санвузол з ванною, і невеличкий окремий санвузол в спальні батьків. Якщо розміри будинку дозволяють, то на другому поверсі може розташуватися сімейна кімната - аналог вітальні, але тільки для домашніх. Тут же облаштовують гардеробну кімнату.
Якщо будинок з гаражем, то над цим приміщенням краще не розташовувати спальні і дитячі кімнати. Проект краще скласти таким чином, щоб над гаражем розташувалася сходовий простір, зона зберігання речей або гардеробна.

Варіанти поєднання приміщень

Коридорів на другому поверсі також краще уникати. Найчастіший варіант - це невелика вільна п'ят перед сходами, на який виходять двері всіх кімнат.

Найчастіший варіант - це невелика вільна п'ят перед сходами, на який виходять двері всіх кімнат

Варіант планування другого поверху котеджу 10х10

Рідше - це загальна прохідна кімната, з якої можна вже потрапити в спальню або дитячу. Втілювати такий варіант має сенс, якщо площа будинку відверто немаленька.
Невеликі двоповерхові будинки можуть мати тільки один санвузол на першому поверсі, в цьому випадку весь простір другого поверху займають спальні кімнати домочадців.

Рідше одну з кімнат на другому поверсі відводять під гостьову, хоча класичний варіант планування передбачає гостьову зону на першому поверсі.

Кімната батьків може бути суміжною з невеликою сусідньою кімнатою. Цей варіант актуальний тоді, коли в будинку є маленька дитина. Суміжна кімната перетворюється в дитячу. Її зручно використовувати з народження і до 3-4 років. Потім дитину переводять у власну дитячу.
Суміжні кімнати можуть бути присутніми і в кожній спальні.

Планування мансардного поверху будинку 6х9

В цьому випадку в них обладнуються окремі гардеробні для кожного члена сім'ї. Якщо потреби в такій кількості місця для зберігання речей немає, або мати окрему гардеробну кожному члену сім'ї не дозволяє площа будинку, то можна обмежитися однією спільною кімнатою, розділеною на сектора за кількістю домочадців.

Займаючись плануванням двоповерхового будинку потрібно розуміти, що більшу частину часу ви будете проводити на першому поверсі. Вітальня перетвориться в загальну кімнату, залу, дитячу і робочий кабінет одночасно. Підніматися на другий поверх всі члени сім'ї будуть тільки для сну. Тому загальні спільний простір потрібно постаратися зробити максимально комфортним і просторим, щоб зручно було всім членам сім'ї, а для спалень можна виділити невеликі кімнати, перетворивши їх в затишне особистий простір кожного члена сім'ї.

Варіанти і приклади планування

Мансарди стали відомі людству вже багато років тому, тому якщо ви вирішили зайнятися зведенням такого будинку, то вам обов'язково стане в нагоді ця цікаве планування двоповерхового будинку з мансардою та 3-ма спальнями на другому поверсі. якщо раніше мансардні частина була облаштована тільки для того, щоб проживати там лише в літню пору року, то зараз в ній можна розміщуватися цілий рік.

Планування двоповерхового будинку з мансардою і верандою

Це планування будинку вельми вдала, оскільки відповідає самому вимогливому смаку. Крім просторого планування мансарди є підвал, в якому можна зберігати речі або використовувати його як льох. Основні приміщення першого поверху - вітальня і їдальня, що має вихід на веранду, з якої можна відразу потрапити в сад. Гостьова спальня дозволить проводити вечори, не думаючи про час.

Але, звичайно, основну принадність дому надає мансарда, в якій розташовуються три спальні і є ще одне велике приміщення. Тут можна влаштувати кабінет або більярдну, поставити спортивні тренажери, зробити гостьову, так як площа цілком дозволяє це.

проект двоповерхового будинку з мансардою і верандою

цей двоповерховий котедж 6х6 з мансардою призначається для проживання шести чоловік. Будинок поєднує в собі не тільки компактність, але і добре продуману планування. За допомогою комбінацій різних квітів пластикового сайдингу можна домогтися досить цікавого рішення і оригінальності в оформленні фасадної частини будівлі. На першому поверсі в холі зручно розташовується ніша, в якій пізніше може бути облаштована гардеробна кімната.

Вітальня, поєднана з їдальнею, площа якої становить 29.5 кв. м. з'єднується з кухнею через отвір. Площа кухні становить 17.0 кв. м, потрапити в неї можна через вхід з боку холу. Площа санвузла становить 5.4 кв. м., це дозволяє встановити не тільки ванну з джакузі, а й інше сантехнічне обладнання. Розташовується на першому поверсі і технічне приміщення, його площа становить 5.3 кв. м.

м

план 1 поверху

На другому поверсі будуть розташовуватися 3 спальні, площа яких дорівнює 14.5 кв. м., 14.5 кв. м., 12.8 кв. м. Хол цього поверху має хороше освітлення через наявність двох вікон, бокового і вікна, яке розташовується на сходовій клітці. У мансардну частина входить санвузол загального користування, а також дві спальні кімнати. З наявністю мансарди будинок можна вважати раціональним спорудою, якщо розглядати його стосовно економічності проведеного будівництва.

план 2 поверху

Особливості планування котеджу

Особливість даної планування - це масивний перший поверх в порівнянні з другим. У тому випадку, якщо господарі приходять до висновку, що на другому поверсі буде розташовуватися кілька кімнат (як в даному варіанті), то вся будова буде піддаватися великому навантаженні. Для того щоб будинок зміг прослужити більше часу, варто заздалегідь провести всі розрахунки. Для цього необхідно порівняти площа котеджу з передбачуваними приміщеннями, з площею ділянки землі, яким ви володієте.

Другий поверх, як і мансардні частина вимагає великої уваги. Не потрібно забувати, що таке приміщення - житлове, отже, воно повинно бути зручним для проживання людей. Для цього варто правильно підібрати матеріал для даху. В якості найбільш затребуваних виділяється кілька видів дахів :

  • двосхила;
  • двосхила ламана;
  • односхилий дах.

пристрій двосхилим даху будинку

Два перші варіанти можна віднести до дешевших видів за вартістю, вони ж і простіше у виконанні. У цих випадках для бічних сторін будуть використовуватися скати даху, торці - фронтони. Останні повинні бути облицьовані таким же матеріалом, як і перший поверх. Тип даху і покрівельний матеріал потрібно визначити ще на стадії, коли буде відбуватися підготовка проекту.

Також вам варто заздалегідь продумати, як ви будете облаштовувати і що плануєте розміщувати на мансардному поверсі.

Чи варто робити мансардний поверх в будинку

Якщо ви все-таки вирішили зайнятися зведенням такого будинку, але ще роздумуєте над необхідністю мансарди, то краще визначитеся, з якою метою ви збираєтеся її використовувати. Для точного рішення варто докладно розглянути всі плюси і мінуси подібного будови, але тільки з точки зору його мансардної частини.

плюси

  1. Значна економія. Будівництво двоповерхового будинку з мансардним частиною вважається більш економічним варіантом, якщо розглядати зведення триповерхового будинку, навіть не дивлячись на те, що будуть присутні витрати на зведення даху.
  2. Зовнішній вигляд. За допомогою складної двосхилим даху зі зламом, а також скатами під різними кутами можна домогтися цікавого зовнішнього вигляду і залучення уваги.
  3. Інтер'єр. Використовуючи мансардне приміщення можна домогтися створення оригінального неповторного інтер'єру. Однак для цього потрібно правильно обіграти його форму. Саме тому, якщо ви є прихильником оригінальності, то мансарда - саме те, що вам необхідно.

можна зробити ось таку ось оригінальну мансарду в своєму будинку

мінуси

На жаль, мансарда має свої недоліки:

  1. Потрібно більш ретельно підходіті до облаштування НЕ только вентиляції, а й теплоізоляції. У разі недотрімання технологій, могут буті віявлені проблеми з промерзання, а такоже з конденсацією вологості.
  2. Проблема з природним освітленням. У тому випадка, если денне світло может потрапляті через типові вертикальні вікна, Які встановлюються в конструкцію під назв «шпаківню», то вона НЕ буде мати достатній рівень освітлення. Однак існують спеціальні вікна, які допоможуть у вирішенні цієї проблеми.
  3. "Мертва зона". Площа мансардної частини практично не відрізняється від площі будинку, але корисна її частина набагато менше. Мається на увазі простір у похилій стіни, до якої не можна наблизитися впритул. Є такий варіант, як замовити спеціальні меблі в цей простір, але тоді може пропасти «родзинка» приміщення.
  4. У цьому просторі можна працювати, або розміщувати дитячу кімнату. Це обумовлено тим, що людина, яка проживає в приміщенні з похилими стінами, буде відчувати постійно виникає загрозу і внутрішній неспокій.

Це обумовлено тим, що людина, яка проживає в приміщенні з похилими стінами, буде відчувати постійно виникає загрозу і внутрішній неспокій

Загальні характеристики будинку

Загальна площа всієї споруди становить 185,5 кв. м. Як матеріал для стін використовується газобетонний блок 400 мм, або цегла. Монолітна плита буде потрібно для фундаменту. Перекриття буде здійснюватися з використанням дерев'яних балок. Металочерепиця або м'яка черепиця використовується в якості матеріалу для покрівлі. Сайдинг різноманітних квітів застосовується для зовнішньої обробки.

Тепер можна зробити висновок, що дана схема і планування двоповерхового будинку з мансардою та 3-ма спальнями на другому поверсі - це споруда, яка підійде не кожній родині по своїх технічних особливостях. Однак, це економічний варіант, адже мансарда послужить додатковим поверхом.

Планування двоповерхового будинку з гаражем та верандою

Планування двоповерхового будинку, яка буде представлена ​​в даному проекті, зовсім нова. Вона має велику кількість особливостей, серед яких зимовий сад і житлові кімнати на першому поверсі. Подібний проект чудово підійде для великої родини, яка цінує затишок і комфорт.

Отже, потрапити в будинок можна через два входи:

  1. Перший (головний) починається з невеликого ганку і веде в тамбур (3,1 кв. М) потім відразу в хол (7.6 кв. М.), З якого можна пройти в інші житлові кімнати.
  2. Другий вхід починається з невеликого ганку, площа якого 2,3 кв. м. З ганку ви потрапляєте в веранду, яку можна використовувати, як зимовий сад.

Об'єднання кухні і вітальні

Одна з особливостей даної планування полягає в поєднанні кухні-їдальні з вітальнею. Таким чином, загальна площа приміщення становить 61,2 кв. м. Подібний інтер'єр часто рекомендують професійні дизайнери.

Преимущества:

  • Реальне збільшення простору.
  • Межі приміщення візуально розширюються.
  • Спілкування стане зручнішим.
  • Прийом гостей буде комфортнішим.
  • Під час приготування їжі господиня не буде відірвана від інших мешканців.

Недоліки цього підходу:

  • Доведеться частіше проводити генеральні прибирання.
  • Не виключено поширення ароматів від приготування їжі, які не завжди приємні.

Однак, все-таки найбільший мінус полягає у тому, що вітальня повинна бути узгоджена з кухнею, тобто дизайн повинен бути схожий, але при цьому потрібно чітко розділити зони. Для цього можуть використовуватися такі прийоми:

  1. Використання барної стійки.
  2. Розміщення кухонних меблів так, що в центрі буде розташовуватися витяжка, що має вигляд острова.
  3. Застосування освітлення.
  4. Намагатися використовувати різний підлогове покриття, наприклад, на кухні плитку, а у вітальні ламінат. Саме тоді вийде розділова риса, яку можна провести навіть на стелі.
  5. Незвичайні колірні рішення на поверхні стін, які, до речі, можна дублювати на підлозі.

Меблі постарайтеся підбирати однакових і схожих кольорів, щоб показати, що все-таки це єдине приміщення. Однак, не варто забувати про прості аксесуарах, саме вони допоможуть акцентувати увагу на тому, що ви хочете.

Однак, не варто забувати про прості аксесуарах, саме вони допоможуть акцентувати увагу на тому, що ви хочете

План першого поверху

Навколишнє планування

Вийти з кухні-вітальні можна в хол, причому не через звичайні двері, а через арки. Оформити їх можна красиво і елегантно, або, навпаки, яскраво і помітно. Рекомендується вставити в них різнобарвну підсвітку. Також з холу можна пройти в санвузол (3,7 кв. М.) І гараж (22,7 кв. М). З вулиці можна потрапити в котельню (7,4 кв. М).

Найчастіше, на першому поверсі присутні господарські приміщення, але ця схема порушила всі стандарти і включає в себе розташування гостьовий спальної кімнати на першому поверсі. Її розмір 14,4 кв. м. Рекомендується цю спальню відвести для маленьких дітей або для літніх членів сім'ї, яким важко підніматися і спускатися по сходах.

поєднаний гараж

І інша «родзинка» першого поверху полягає в тому, що до дому приєднаний гараж . Зазвичай його місце розташування залежить від розмірів ділянки, і від того, для чого територія вам може стати в нагоді. Дана планування включає в себе той факт, що ділянка буде повністю відведений під сад, тому для економії місця буде присутній гараж, поєднаний з будинком. Варто відзначити, що таке рішення і будівельні роботи з цього приводу обійдуться дешевше, ніж зведення окремого гаража.


При проектуванні гараж найкраще розташовувати з північного боку, саме це і враховується в нашому проекті. Одним з головних правил є якісна вентиляція. З її наявністю в будинок не потраплятимуть пари палива, а також вихлопні гази.

Переваги поєднання гаража і будівлі:

  • Економія коштів під час будівництва.
  • Доступ до житлової частини дуже зручний.
  • З'являється корисна площа над гаражем і звільняється територія на ділянці.
  • Чи стане ідеальним рішенням, якщо у вас невелика присадибна територія.

Однак подібне рішення не позбавлене і недоліків:

  • Можливе потрапляння газів в житлові приміщення.
  • Може статися порушення картини інтер'єру будівлі.

Зимовий сад

Крім незвичайної і привабливою планування, зимовий сад на першому поверсі також послужить особливістю всієї будови. Він буде прибудований до кухні на першому поверсі. Однак відразу варто зазначити, що на це буде йти величезна кількість енергії, особливо навесні і восени. Однак витрата енергії все-таки можна трохи знизити, якщо від інших приміщень відгородити його конструкцією, яка має гарні теплоізоляційні властивості. Саме така схема і працює в даному проекті, від всіх інших кімнат, ця територія огороджується обшивкою з гіпсокартону.

Зимовий сад розташовується з південного боку будівлі, так як ефект використання сонячної енергії садом, який працював би зі сходу чи заходу, був би майже на 35% менше. Дах над цим місцем - крута, так як на плоскій поверхні в зимовий час буде накопичуватися багато снігу, а в літню пору сонячні промені будуть сильно нагрівати поверхню.

Другий поверх і його планування

Другий поверх починається з холу, який дуже просторий - його площа 18,4 кв. м. На другому поверсі саме хол є розподільним місцем, звідки можна пройти в будь-яке приміщення. Всього на поверсі розташовуються три спальні кімнати, розміри яких становлять 16,9 кв. м., 14,4 кв. м., 15,9 кв. м. відповідно. Середня спальня має індивідуальної гардеробною кімнатою, площа якої 4,2 кв. м. і ванною (9,5 кв. м), а найбільша кімната балконом (11, 4 кв. м.).

Крім того, другий поверх також включає в себе розташування ванної кімнати для загального використання, її площа 11,6 кв. м. Ви зможете вийти на другий балкон з холу - площа даного балкона 3,1 кв. м.

План другого поверху

Подібне планування двоповерхового будинку добре підійде для проживання цілий рік. Вона може включати в себе незвичайні дизайнерські рішення з приводу оформлення зовнішньої частини будівлі. Цей будинок поєднує в собі красу і гармонію.

Планування 2-поверхового будинку на невеликій ділянці

Часто навіть не доводиться мріяти про просторому котеджі для розташування всієї родини, так як ділянка обмежується невеликими розмірами. Планування двоповерхового будинку на невеликій ділянці - саме те, що необхідно, адже великий будинок буде виглядати громіздко і незграбно, а для зелені місця залишиться зовсім небагато. Однак невелика ділянка не привід відмовляти собі і своїм близьким від великого і просторого будинку. Забудовникам, які хочуть зайнятися зведенням двоповерхового будиночка на невеликій ділянці, безумовно повинен сподобатися цей проект.

Забудовникам, які хочуть зайнятися зведенням двоповерхового будиночка на невеликій ділянці, безумовно повинен сподобатися цей проект

План першого поверху

Перед тим як увійти в будинок, мешканець потрапляє на ганок (5,11 кв. М.), Звідки можна пройти в тамбур (3, 92 кв. М.). З нього можна потрапити в передпокій-хол (12, 69 кв. М.). З холу прохід веде в кухню-їдальню. Вона дуже простора, так як площа становить 16,29 кв. м., що вистачить для розташування відразу двох зон: харчування та приготування їжі. Незважаючи на свої габарити, цей простір ще збільшується візуально. Відбувається це через відсутність дверей, прохід здійснюється через отвір у всю стіну, який в середині розривається невеликій кам'яній перегородкою. Її рекомендується оформити в оригінальному стилі, так як ця деталь буде служити однією з основних у всьому інтер'єрі кухні-їдальні .

Якщо в якості матеріалу підібрати світлі тони, а в зоні вживання їжі помістити кілька дзеркал і вікно на повний зріст, то візуально простір стане ще ширше і світліше.

Виглядати все це буде по-справжньому ефектно. Якщо використовувати такі способи для збільшення простору, то навіть на вузькій ділянці можна звести хороший будинок.

вітальня

Теж можна сказати і про вітальню, розмір якої становить 24,40 кв. м. У неї можна потрапити відразу з їдальні, а всі поради, які ставилися до облаштування цього приміщення відмінно підійдуть і для залу. Варто зазначити, що для створення затишної атмосфери у вітальні розташовується відкритий камін. Ця деталь інтер'єру має такі переваги:

  • Гарний вид відкритого вогню.
  • Відкритий камін в будинку має класичний вид.
  • Доступна кожному ціна.
  • Простота в установці цегляної топки.
  • Якщо камін з яких-небудь причин не працює, то можна використовувати імітування палаючого вогню, але для цього буде потрібно попередньо оснастити камін електричною топкою.

Проект заміського будинку на невеликій ділянці

До недоліків можна Віднести:

  • Підвищений ризик виникнення пожежі. (Однак, цього можна уникнути при правильній експлуатації і хорошою системою пожежної безпеки).
  • Згодом топка може зноситися, тоді доведеться займатися її перекладанням.
  • Витрати на дрова.

Крім цих приміщень на першому поверсі також розташовується санвузол (4,35 кв. М.), Технічне приміщення (8,44 кв. М.). Піднятися на другий поверх можна з використанням гвинтових сходів. Такий тип підйому використовується для просторів, в яких кожен метр на рахунку. Представлена ​​вона в вигляді центрального стрижня, навколо якого спіральним чином кріпляться ступені. Навіть якщо довжина такого ступеня буде близько одного метра, то місця вона займе менше, ніж стандартна ступінь звичайної маршових сходів. Це оригінальний засіб підйому додає стилю в навколишній інтер'єр всього будинку.

Це оригінальний засіб підйому додає стилю в навколишній інтер'єр всього будинку

План другого поверху

Як тільки мешканець підніметься на другий поверх, то виявиться в холі (7,12 кв. М.). З нього можна пройти у ванну загального користування, розмір якої становить 8,44 кв. м. На такій площі можна зручно розташувати ванну і душову кабіну. Дві спальні на другому поверсі, розміром в 19,26 кв. м. і 13,55 кв. м., володіють виходом на лоджію. Кожна зі спалень візуально виглядає більше, так як в якості виходу на лоджію використовується скляні двері практично в половину стіни. Саме такий прийом дозволяє «наповнити» кімнату світлом і легкістю.

Останнім приміщенням на поверсі вважається ще одна спальня, розмір якої становить 19,26 кв. м. Площа цього поверху становить до 75 кв. м.

камін

Велика увага у всій плануванні можна приділити каміна. Його місце розташування буде вибирати господар самостійно так, як буде зручно йому і його родині. Найоптимальнішим місцем для його розташування вважається вітальня (наш план передбачає його саме в цій зоні), бажано розташувати його близько капітальної внутрішньої стіни. Ще на самій ранній стадії потрібно подбати про розмір, форму, висоті, вазі каміна. Не варто забувати про теплоізоляцію і використовуваному матеріалі.


План, запропонованого будинку, передбачає його будівництво з дерева. В такому випадку серйозний камін варто розташовувати тільки на бетонній основі, окремому фундаменті, монолітної майданчику. Заздалегідь потрібно подбати і про канал надходження свіжого повітря, натомість того, який йде з приміщення. В іншому випадку взимку для нормальної циркуляції доведеться відкривати кватирку.
Планування двоповерхового будинку на невеликій ділянці дуже легка в реалізації. Вона чудово підійде для проживання 5 осіб протягом всього року. Завдяки чіткому розташуванню кімнат, будинок має набір приміщень для технічної експлуатації, а також для проживання.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама