Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Полиць в баню своїми руками: креслення, покрокове керівництво, фото

  1. Розташування полиць
  2. Визначаємося з розмірами
  3. послідовність монтажу
  4. Фото полиць для лазні

Зміст статті Зміст статті   Полиці в лазні своїми руками   Увійшовши в баню, перше, що бачить людина - піч, яка є епіцентром всього задоволення і головним функціональним ланкою парної

Полиці в лазні своїми руками

Увійшовши в баню, перше, що бачить людина - піч, яка є епіцентром всього задоволення і головним функціональним ланкою парної. Мало кому відомо, що полки - не менш важливий елемент обстановки, оскільки від правильності його розміщення в значній мірі залежить зручність прийому водних процедур. Сьогоднішній матеріал буде присвячений питанню створення полиць в лазні. У статті ми дамо не тільки креслення найпоширеніших рішень, але і покрокове керівництво по їх створенню.

Парна - особлива кімната, де балом править надмірна вологість і висока температура. Не всі натуральні матеріали здатні зберігати свої характеристики при такому поєднанні факторів мікроклімату. Традиційно банний настил формують з дерева. До конкретного сорту пред'являється кілька вимог:

  • висока стійкість до вологи, температурних перепадів;
  • низьке значення теплопровідності;
  • відсутність або мінімум натуральних смол в матеріалі.

Порада! Якщо хочете побудувати красиву і функціональну парну, зверніть увагу на тополю, осику, абаши, клен і липу. Сировина з перерахованих порід дерева найкраще підходить для створення полиць в лазні своїми руками. А ось від хвойних дерев краще відмовитися, оскільки під дією високої температури вони активно виділяють смолу.

Осика - матеріал, представлений в бюджетному сегменті рішень. Невисока вартість і непогані показники міцності зумовили її популярність. Полиці в лазні з осики не деформуються навіть при температурних перепадах. Візуально матеріал виглядає привабливо, але ось його внутрішня структура схильна до гниття.

Вибір матеріалу для полиці

Абаши - екзотичне в наших широтах дерево, батьківщиною якого є західна Африка. Оскільки воно виростає в умовах вологого і жаркого клімату, матеріал з африканського дуба як не можна краще підходить для експлуатації в парильні. Температури та вологості умови лазні ніяк не псують зовнішній вигляд і закладені природою характеристики деревних волокон. До недоліків можна зарахувати високу вартість абаші.

Липа - один з кращих варіантів для виготовлення полиць в баню своїми руками. Матеріал відрізняється рівною структурою, без сучків. Він нагрівається швидко і при цьому сохне за кілька хвилин. Підстава не тріскається при температурних коливаннях. За ціною липа також утримує лідерство протягом останніх десятиліть. Головний недолік - волокна поступово темніють, а якщо відмивати дрібний бруд з особливою ретельністю, процес прискорюється в рази.

Якісні полки для лазні з осики, абаша, липи можна замовити на Saunamart . Тут представлений широкий вибір пиломатеріалів для лазні та сауни.

Розташування полиць

Власник самостійно вирішує, скільки ярусів і на якій висоті буде перебувати в приміщенні. Якщо мова йде про невелику лазні, можна обмежитися 1-2 ярусами. Розміри полків в лазні залежать і від параметрів кімнати. Необхідно пам'ятати, що між стельової зоною і настилом повинно зберігатися вільний простір в 1 м. Ця висота вважається оптимальною для комфортного проведення часу в умовах підвищеної вологості.

Ця висота вважається оптимальною для комфортного проведення часу в умовах підвищеної вологості

Креслення конструкції полки для лазні

При такому підході полки в баню розташовують уздовж кожної стіни, при цьому вільної можна залишити ту ділянку, де передбачено вікно. Фахівці радять розміщувати лежанки з урахуванням наступних рекомендацій:

  • вздовж стіни за принципом ступенів;
  • на кожній стіні. Для більшої зручності їх конструкція може бути відкидний;
  • перпендикулярно на протилежних стінах.

Визначаємося з розмірами

Розміри полиці для лазні підбирають з урахуванням розташування ярусу. Ширина першого повинна становити 0.9 м, а ось нижнього і середнього - до 0.8 м. Що стосується довжини, то вона варіюється в межах від 1.5 до 1.8 м і визначається розмірами кімнати.

8 м і визначається розмірами кімнати

Розрахунок висоти багатоярусної конструкції

Висота стельової зони підбирається строго індивідуально з урахуванням зручності сидіння для конкретної людини - нижній фіксується на відстані 0.4 м, середній настил розміщують на висоті в 0.7-0.8 м, а ось верхній - 1.2 м. Для обробки підійде будь-який парний матеріал.

Порада! Як зробити полиць в лазні? - Для спорудження таких конструктивних рішень не потрібно ніяких особливих умінь або професійних навичок. Полки споруджуються традиційним методом, при цьому в обов'язковому порядку передбачається вентиляційні отвори між дерев'яними елементами і стінками - щілини в 10 см.

послідовність монтажу

Перед тим як зробити полку все елементи у вигляді дощок і брусків необхідно ретельно відмити від бруду, зашліфувати і обробити натуральним антисептиком. Бруски використовуються для підготовки каркаса. Перетин опорних стійок має становити 50х70 мм. Такі габарити дозволяють деревини швидко і якісно просихати.

Такі габарити дозволяють деревини швидко і якісно просихати

Параметри полиць для лазні

Покрокова інструкція:

  1. Місця розташування задніх стійок позначають олівцем на стіні. За ним елементи кріпляться саморізами до поверхні стін.
  2. До протилежних стінах прикріплюють горизонтальні балки. Таким чином відбувається виготовлення рами під настил з дерев'яних дощок. По всій довжині до стін фіксуються поперечні елементи, ширина яких відповідає ширині полку. В обов'язковому порядку між поздовжнім бруском і підставою стіни залишають зазор в 10 см. Положення всіх конструктивних частин в парильні перевіряється будівельним рівнем. Спорудження каркаса під полки лазні
  3. До вертикальних стійок прикріплюють задню балку (найкраще «садити» дерево на саморізи). Початковий етап спорудження каркаса
  4. Передні стійки монтуються за аналогією з задніми і паралельно їм. Формування нижнього ряду
  5. Наступний крок - з'єднання стійок з передньої балкою, їх поверхні слід попередньо очистити від залишків жиру, плям.
  6. Для надійного кріплення поперечних елементів в підставі балок готують пази, при цьому витримується відстань в 60 см між сусідніми частинами. пристрій каркаса
  7. У пази поміщаються поперечини і закріплюються саморізами. Покриття каркаса оздоблювальними елементами
  8. Щоб забезпечити більш високу конструктивну надійність для полків, рекомендується з'єднати вертикальні стійки за допомогою брусів. Настил з дощок
  9. Довжина полиці повинна відповідати довжині дощок (вагонки). Товщина - від 22 мм, ширина - не менше 120 мм. До рами їх прикручують зі зворотного боку, при цьому шапочки саморізів необхідно утапливать в дерево. Ділянки такої фіксації обробляються мастикою, завдяки чому нівелюється небезпека отримання опіку. Сусідні планки кріпляться не впритул, а з щілинами в 2 см. Вони робляться для стека води. Дерев'яні полки в лазні

Зверніть увагу! Представлену вище схему збору полки доцільно здійснювати за допомогою саморізів, які не тільки забезпечать надійну фіксацію конструкції, але і дозволять оперативно розбирати і просушувати окремі елементи.

Тепер вам відомо, як зробити полки в лазні. Якщо виникла необхідність зробити багатоярусну конструкцію, послідовність і схема робіт залишаються незмінними: підбирається висота виробів, монтується каркас під верхній ярус, після чого до нього прикріплюється підстава нижнього.

Готова полку в парній

Керуючись докладним описом, представленим вище, всі роботи пройдуть швидко і без найменших труднощів. Основне завдання - підібрати оптимальну конструкцію під своє приміщення з урахуванням його габаритів і площі.

Фото полиць для лазні

Які варіанти полиць для парної існують і на якому зупинитися? Невелика підбірка тематичних малюнків, креслень і фотографій дасть наочне уявлення про послідовність виконання робіт.

Невелика підбірка тематичних малюнків, креслень і фотографій дасть наочне уявлення про послідовність виконання робіт

Фото полиць в лазні Фото полиць в лазні   Оригінальні полки в лазні   Традиційні прямокутні полиці в парній   Декорована дерев'яна парна Оригінальні полки в лазні Традиційні прямокутні полиці в парній Декорована дерев'яна парна

Настійно рекомендуємо переглянути відео з детальним описом особливостей складання полку.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама