Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сантехніка для душової кабіни

  1. Як вибрати сантехніку для душової кабіни
  2. На якому змішувачі зупинити свій вибір
  3. Який слив вибрати для душової кабіни
  4. Зливні пристрої бесподдонного душових кабін
  5. Сифони душових кабінок з піддоном
  6. Як відбувається установка сантехніки в душову кабіну
  7. Установка каналізаційної сантехніки в душову кабіну
  8. Установка водопровідної сантехніки в душову кабіну
  9. Підготовчі роботи
  10. підключення кабіни
  11. Перевірка правильності з'єднання
  12. Заміна сантехніки душової кабіни
  13. Особливості монтажу сантехніки в душових кабінах

Всі елементи сантехніки, встановлені у ванній, є невід'ємною частиною інтер'єру даного приміщення, а тому до їх вибору варто поставитися з особливою увагою. Крім естетичної складової, душові кабіни та інша сантехніка для ванної повинні бути зручні і надійні. Ванна кімната - це не тільки те місце, де ми приймаємо душ і чистимо зуби вранці, це ще й місце для релаксації, тому зовнішній вигляд ванної обов'язково буде впливати на настрій людини. Один з найпростіших способів «вгадати» з дизайном - купити сантехніку в душову кабіну і ванну в одному магазині з однієї серії. Таким чином, ви забезпечите собі єдиний стиль приміщення, що не переживаючи за можливі невідповідності того чи іншого елемента загальної концепції дизайну. Нижче, ми докладно розповімо про те, як сантехніка для душової кабіни, а саме її якість може вплинути на ваш вибір.

Як вибрати сантехніку для душової кабіни

Коли ми говоримо про сантехніці в душову кабіну, то маємо на увазі наступні елементи: змішувач, кріплення для лійки (або штангу) і саму лійку.

Лейка в сучасній душовій кабіні має кілька режимів роботи: для релаксації, для бадьорості, з функцією масажу та інші. У деяких моделях ці режими можна комбінувати, вибираючи свій, комфортний варіант прийому душу.

За типом розміщення буває душ з верхнім розташуванням лійки і ручний.

Варіанти з верхнім підключенням, як правило, включають в себе масивну лійку, здатну видавати потужний потік води. Водні процедури під таким типом душа завжди будуть приємними, а й обсяг витраченої води буде відповідним. В даному випадку потрібно ретельно прорахувати висоту підвішування лійки, щоб людина могла зручно дістати. При цьому вода не повинна вихлюпуватися з кабіни (в разі невисокої огорожі). За формою лійки тут немає жодних обмежень. Вона може бути як круглої, так і будь-який інший форми. Головне, щоб вода потрапляла безпосередньо на тіло людини.

У разі установки ручного душа ви отримуєте мобільність і компактність системи, оскільки лійка одягається на гнучкий шланг і може переміщатися в різних напрямках під будь-яким кутом. Крім цього, ручний душ має ряд додаткових переваг:

  • Менш жорсткі вимоги до натиску води (в порівнянні з душем з верхнім розташуванням).

  • Забезпечує менший витрата води.

  • Більш універсальний при виборі насадок (асортимент лійок для ручного душа набагато ширше: від зовсім невеликих моделей до величезних лійок, за розмірами не поступаються душовим з верхнім розташуванням лійки).

Форма і дизайн душової лійки можуть бути абсолютно різними. Тут варто керуватися вашими вподобаннями і враховувати дизайн інтер'єру. Не завадить зважити лійку в руці, оскільки важкі моделі будуть сприяти швидкій стомлюваності рук.

Перед тим як ви вирішите купити сантехніку для душової кабіни, варто задуматися про збереження покриття піддону, особливо, якщо він керамічний або емальований. Найпростішим рішенням в даному випадку стане покупка пластикової лійки або варіантів з накладкою з гуми або силікону. При падінні такі лійки не зашкодять покриття душової кабіни і не завдадуть вам травму. Підбирайте довжину душового шланга виходячи з розмірів кабіни і вашого зростання.

Для бажаючих отримати ще й користь від прийняття душу можна обладнати душову кабіну гідромасажною панеллю. Такі панелі бувають простими (маючи 2-3 форсунки) і складними (з можливістю перемикати режими, в тому числі і за допомогою електронної панелі управління).

Можливий також варіант спільної установки верхнього і ручного душа в одній душовій кабіні. Таке рішення дозволить уникнути компромісів в користуванні душовою кабіною і врахувати фізіологічні особливості всіх членів сім'ї. Душовою шланг може бути закріплений на штангах, що забезпечують регулювання лійки, як по висоті, так і по куту нахилу. Простіший спосіб кріплення - зафіксований на стінці кабіни держатель. Застосування штанги буде актуально, коли душовою кабіною користується не одна людина і кожному потрібен свій, комфортний рівень розташування лійки. В асортименті багатьох виробників є готові рішення, що включають в себе набір лійок, штангу і шланг.

В асортименті багатьох виробників є готові рішення, що включають в себе набір лійок, штангу і шланг

Купуючи сантехніку для душової кабіни, не забудьте подбати і про розміщення туалетного приладдя. Їх присутність всередині душової кабіни зробить процедуру прийняття душу набагато зручніше. Для цих цілей відмінно підійдуть полки. Вони можуть бути одинарними, багатоярусними, фіксованими або підвісними. Багато відомих брендів по виробництву сантехніки для душових кабін, змішувачів і кранів, комплектують свої душові системи полками і кріпленнями, виробляють різні моделі змішувачів з рівною поверхнею, що замінює полку.

Така ж тенденція спостерігається і у виробників душових кабін без сантехніки. Їхні вироби можуть комплектуватися сидіннями, полками, килимками і власниками, відповідно до загальною стилістикою душової кабіни. Сидіння в даному випадку можуть бути як переносними (дерево або пластик), так і складними, оснащеними настінними кронштейнами з металу.

У будь-якому випадку, перед тим як зупинити свій вибір на якомусь варіанті душової кабіни або сантехніки для ванної, варто визначитися з їх розмірами, щоб користування душем було приємним і зручним.

На якому змішувачі зупинити свій вибір

Серед усього розмаїття сантехніки для душової кабіни, центральне місце по праву займає змішувач. На жаль, багато хто навіть не замислюються про те, який змішувач встановлений в обраній ними душовій кабіні. На цей пункт варто звернути особливу увагу, інакше зовсім скоро доведеться зіткнутися з необхідністю заміни змішувача. Відзначимо основні параметри, які варто врахувати при виборі цього аксесуара:

  • вид змішувача;

  • метод монтажу;

  • кількість режимів роботи;

  • з чого виготовлений змішувач;

  • рівень якості;

  • ціна.

Важливо! Не варто економити на душовій кабіні за рахунок придбання більш дешевої моделі змішувача. Довгу і надійну роботу системи зможе забезпечити лише змішувач відомого виробника, що не визнає компроміси щодо якості продукції.

Якщо ви вже є власником душової кабіни, але шукаєте варіанти заміни змішувача, то зовсім не обов'язково обмежувати пошук моделями того ж бренду або серії, що і душова система. Досить з'ясувати лише деякі характеристики, які допоможуть вам підібрати потрібну модель. Перше, що потрібно знати, це відстань від центру осі труби подачі води до центру змішувача (існуючі стандарти: 100, 125, 145 і 150 мм). І друге - число режимів перемикання (змішувачі можуть бути з кількістю режимів від одного до п'яти).

Тобто головними критеріями вибору можна вважати:

  1. Відстань між осями змішувача.

  2. Число режимів.

Не менш важливу роль при користуванні душовою кабіною грає лійка. Вона також може відрізнятися за формою і кількістю функцій.

Оптимальним за характеристиками матеріалом, з якого виготовляють змішувачі, є латунь. При цьому зовнішнє покриття змішувачів може бути хромованим або емальованим. Відмінними властивостями змішувачів, виготовлених з латуні, є практичність і довговічність. Найкращі вироби виготовляють повністю з хрому. Їх основна перевага - неможливість розвитку бактерій на поверхні, при цьому і ціна подібних змішувачів значно вище стандартної. Лейка і перемикачі змішувачів можуть бути і пластиковими.

Лейка і перемикачі змішувачів можуть бути і пластиковими

Якщо розглядати змішувачі для душової кабіни за методом установки, то можна виділити два типи:

Принципово монтаж змішувачів настінного типу не відрізняється від монтажу змішувачів, скажімо, для умивальника або ванною. Єдина різниця між цими видами сантехніки - кран для душової кабіни. У душовій кабіні він відсутній. Установка більшості змішувачів не викличе особливих складнощів, адже в Інтернеті є величезна кількість навчальних відео на цю тему.

Елітні серії душових кабін, як правило, оснащують вбудованими змішувачами. Вони виглядають більш ефектно, велика частина елементів знаходяться поза полем зору (за кабіною), користувач контактує тільки з системою управління змішувачем.

За методом управління і способу нагріву води все змішувачі можуть бути розподілені на такі групи:

  • Механічні. Вимагають підключення як холодної, так і гарячої води. Найпопулярніший варіант змішувачів в недорогих душових кабінах. Відрізняється своєю простотою і невисокою ціною.

  • Електричні. Підключається тільки холодна вода. Нагрівання води відбувається в самому змішувачі.

  • Термостатичні. Оснащуються електронною системою управління і термостатом, завдяки якому можна задавати бажану температуру води.

Важливо! Для забезпечення тривалої і надійної роботи змішувача з функцією нагріву води варто подбати про його періодичного обслуговування. Інакше накип на внутрішній поверхні нагрівальних трубок виведе змішувач з ладу.

Головне завдання змішувача - забезпечити подачу води відповідно до обраних користувачем температурі і режиму. Схема роботи прихованого змішувача виглядає наступним чином:

Схема роботи прихованого змішувача виглядає наступним чином:

  1. Поступаючи в перший відсік, гаряча і холодна вода змішується до обраної користувачем температури.

  2. У другому відсіку потік вже змішаної води перенаправляється виходячи з обраного режиму.

  3. Такий відсік має вхідний отвір і стільки вихідних напрямків, скільки і режимів у змішувача.

  4. Керують змішувачем за допомогою рукояток, розміщених в самій кабіні. Рукоятки можуть мати різну форму і розміри.

  5. Все, що знаходиться за рукоятками, «заховано» за поверхнею душової кабіни.

Взагалі, сантехніка для душових кабін може мати безліч варіацій. Перед покупкою необхідно визначитися з функціональним призначенням сантехніки, визначити ключові відмінності моделей вироби та їх сумісність з конкретною душовою кабіною. Не варто переплачувати за ті можливості і функції, якими ви, швидше за все, не будете користуватися. Рішення купити сантехніку в душову кабіну варто приймати тільки після того, як ви ретельно продумає всі вищеописані моменти.

Від кількості режимів роботи змішувача залежить зручність його використання і, звичайно ж, ціна вироби. Для полегшення вибору змішувача з урахуванням кількості його режимів роботи наведемо невеликий опис кожного типу пристрою:

1. Найбільш доступними приладами можна назвати змішувачі, що мають в своєму арсеналі всього один-два режиму. Такі змішувачі поширені у всіх бюджетних душових кабінах. Але дешеве - не означає погане. Якщо вам не потрібен змішувач з безліччю функцій, то можна зупинитися і на такому варіанті, вибравши найбільш надійний із запропонованих. Одне положення перемикача дозволяє включати режим ручного лійки або душа, а наявність трьох перемикачів дозволить вибирати між варіантами: верхній душ або ручна лійка.

2. Прилади з трьома режимами роботи широко використовуються в більшості моделей душових кабін. В даному варіанті, крім верхнього і ручного душа, є можливість вибрати і режим «тропічного душу». А моделі з функцією гідромасажу, дозволяють насолодитися приємним масажем поперекового відділу. Популярність таких змішувачів пояснюється відмінним співвідношенням ціни і функціональності.

3. Змішувачі, мають чотири режими, оснащені тим же набором функцій, що і трехрежімние, але з додаванням гідромасажу ступень. Якщо ви любите розслабитися після важкого трудового дня і забути про втому, то такий варіант стане відмінним рішенням.

4. Справжнім шедевром сантехніки для душової кабіни можна назвати змішувач, оснащений п'ятьма режимами. Такі вироби дозволяють користуватися додатковими функціями, вибір яких залежить від ваших уподобань.

Важливо! Вибираючи сантехніку для душової кабіни (змішувачі та крани) не варто гнатися за максимальною функціональністю. Ретельно обміркуйте необхідність кожного режиму. Такий підхід допоможе вам заощадити чималі кошти. Також врахуйте і тиск води у вашому водопроводі: якщо він недостатній, то здебільшого функцій ви просто не зможете скористатися.

Хоч функціонально змішувач для душової кабіни і схожий зі своїми аналогами для ванни і раковини, але має ряд істотних відмінностей, про які ми писали вище. Якщо ви хочете, щоб такий прилад служив вам довго і не вимагав постійного ремонту, постарайтеся купити сантехніку в душову кабіну від відомого виробника з необхідним вам кількістю режимів.

Який слив вибрати для душової кабіни

Для мінімізації додаткових витрат при виборі душової кабіни (без сантехніки) не завадить звернути увагу на висоту піддону. Якщо каналізація вже прокладена у вашій квартирі, то вибір кабінки повинен узгоджуватися з рівнем, на якому розташовується каналізаційний відвід. Так ви зможете уникнути зайвих витрат на вирішення можливих проблем (заміна сифона, підйом піддону і ін.).

Зливні пристрої бесподдонного душових кабін

Більшість душових кабін, представлених в магазинах сантехніки, мають традиційний спосіб водовідведення (за допомогою отвору на дні піддона). Це виправдано простотою монтажу, легкістю заміни та відсутністю підготовчих робіт. Але в саунах для душових кімнат обладнані водовідводи без піддону. У таких варіантах вода відводиться прямо в канальне отвір в підлозі, передбачене ще на етапі будівництва або капітального ремонту.

Розглянемо основні види зливу в системах бесподдонного водовідведення:

1. Канальна система збору води.

Канальний тип зливу повинен бути передбачений заздалегідь, так як для його функціонування необхідно забезпечити відповідну підготовку підстави (підлоги). Установка каналу проводиться з нахилом в одну зі сторін (як правило, від стіни), тому розташування душової кабіни, схема розміщення елементів сантехніки і каналізації повинні бути сплановані заздалегідь.

Установка каналу проводиться з нахилом в одну зі сторін (як правило, від стіни), тому розташування душової кабіни, схема розміщення елементів сантехніки і каналізації повинні бути сплановані заздалегідь

Підготовка ділянки для зливу води проводиться шляхом укладання плитки для підлоги під певним кутом нахилу. Зовнішній вигляд зливних отворів і решітки може бути абсолютно різним і залежить лише від ваших побажань.

Складових канальної системи всього три: лоток для відводу води, зливна система і решітка. За матеріалом виготовлення складових деталей, розрізняють:

  • керамічні;

  • металеві;

  • пластикові елементи.

У продажу зазвичай зустрічаються готові рішення для монтажу канальних систем водовідведення. У комплекті, як правило, є і сифон для під'єднання до зливного отвору каналізації. Після монтажу системи ділянку, на якому буде розташована душова кабіна, обкладається плиткою. За розміром канали можуть бути від 50 до 118,5 см. Кожен з елементів канальної системи зливу взаимозаменяем, тому є можливість вибору окремих складових виходячи зі своїх потреб або переваг.

2. Душовий трап.

У деяких джерелах канальний тип зливу називають одним з варіантів душового трапа. По суті, в цьому є сенс, оскільки трап теж є системою зливу використаної води і відведення її в каналізаційну трубу. Професіонали радять зупиняти свій вибір на моделях трапа з гладкою поверхнею труб, укомплектованих кріпленнями для фіксації його до підлоги, і фільтрами, які перешкоджають попаданню сміття в зливну систему.

Якщо розглядати конструкцію трапа, то можна виділити наступні елементи:

  • лицьова (видима) решітка;

  • сміттєвий збірник;

  • ущільнювальні елементи для герметичної фіксації системи до підлоги;

  • корпус;

  • зливний стакан (гідрозатвор).

Матеріалом виготовлення трапів можуть бути: чавун, нержавіюча сталь або пластик. Конструкційно, трап може бути горизонтального або вертикального типу.

Застосування вертикальних трапів виправдано в басейнах, де вода зливається часто і у великих обсягах. При цьому необхідно забезпечити зручний доступ до зливного отвору знизу. У квартирах або приватних будинках застосовують компактні горизонтальні трапи. Вони набагато простіше в установці і не вимагають значних підготовчих робіт.

Переваги трапа вертикального типу:

Але є і істотний мінус: певні види несправностей цієї системи можуть зажадати зняття цементного шару разом з підлоги плиткою.

Але є і істотний мінус: певні види несправностей цієї системи можуть зажадати зняття цементного шару разом з підлоги плиткою

Форма решіток для зливу може бути квадратної, прямокутної або круглої. По висоті трап буває від 7,5 до 19 см. Щоб правильно підібрати даний вид сантехніки для душової кабіни, необхідно врахувати наступні моменти:

  1. Зовнішні решітки з пластику повинні володіти достатнім запасом міцності, витримуючи вагу всіх користувачів душової кабіни.

  2. Намагайтеся вибирати моделі трапа з можливістю регулювання висоти корпусу.

  3. Звертайте увагу на те, щоб пропускна здатність зливного отвору була вище обсягу води, що поступає.

  4. Бажано, щоб вихідний патрубок був діаметром 50 мм.

  5. Якісний трап комплектується сифоном і фільтром, який утримує бруд і сміття.

З огляду на складність заміни трапа, не варто купувати дешеві моделі. Ущільнель таких виробів схильні до швидкого зносу, а далеко не гладкі внутрішні стінки сифонів сприяють накопиченню сміття.

Сифони душових кабінок з піддоном

Деякі виробники сантехніки для душових кабін застосовують нестандартні з точки зору інженерних схем рішення, які не піддаються загальноприйнятої класифікації. Але можна виділити два принципи, за якими розділяють моделі на певні типи:

За першим принципом (механізму роботи) можна виділити три категорії сифонів:

1. Звичайні сифони. Їх встановлюють у багатьох бюджетних душових кабінах. Механізм роботи таких пристроїв зводиться до можливості закупорки зливу гумовою пробкою.

Незважаючи на свою простоту, такі вироби дуже популярні, багато в чому завдяки невисокій вартості.

Незважаючи на свою простоту, такі вироби дуже популярні, багато в чому завдяки невисокій вартості

Незручності виникають під час використання такої системи: в обмеженому просторі душової кабіни можна легко послизнутися і травмуватися.

2. Сифони, що мають ручне управління. У цьому типі зливних систем ручка зливу води розташовується на зручному місці на стінці душової кабіни. Для здійснення зливу достатньо лише повернути ручку. Даним механізмом можуть користуватися, в тому числі і люди з обмеженими можливостями.

У таких сифонів може бути один гідрозатвор для двох або трьох точок зливу (кухня, умивальник, душова кабіна і т. Д.).

)

3. Система типу click-clack. Принцип роботи такої системи заснований на синхронному зміні положення пробки, в залежності від положення ручки перемикання режимів: «open» або «close».

Принцип роботи такої системи заснований на синхронному зміні положення пробки, в залежності від положення ручки перемикання режимів: «open» або «close»

Варто звернути увагу на можливість «випадкового» спрацьовування пристрою системи click-clack в разі мимовільного натискання на неї ногою.

Одне натискання на пробку системи зливу призводить до відкриття отвори, а повторне - до закривання.

За типом конструкції також можна розбити сифони на три окремі категорії:

1. Сифони пляшкового типу.

Цей тип сифона знаком нам завдяки масовому застосуванню в кухонних мийках. Він має витягнутий вигляд, а всі тверді частинки осідають на його дні ( «дні пляшки»). Для очищення такого сифона досить відкрутити нижню кришку і видалити накопичилися залишки сміття. Завдяки продуманій системі внутрішнього устрою, в сифоні, в разі необхідності, спрацьовує гідрозатвор, не пропускаючи в бічній відведення великих частинок сміття.

Завдяки продуманій системі внутрішнього устрою, в сифоні, в разі необхідності, спрацьовує гідрозатвор, не пропускаючи в бічній відведення великих частинок сміття

Явним мінусом сифонів даного типу є їх габарити, особливо висота, яка буває критичною при установці душової кабіни. Сантехніка для ванної повинна підбиратися і з урахуванням відстані від підлоги до душового піддону.

2. Традиційні трубні типи сифонів.

Вони, як правило, представлені у вигляді «U» - або «S» -образних конструкцій труб, де гідрозапором служить сам вигин труби. Плюсом даної конструкції є надійність експлуатації (мінімальна кількість з'єднувальних елементів) і невеликі габарити. Це дозволяє застосовувати даний тип сифонів в багатьох недорогих моделях душових кабін.

Грязьові і жирові залишки осідають на дні такого сифона, тому потрібно регулярне чищення сифона хімічними засобами.

Істотним мінусом даного типу сифонів є складність процесу очищення, особливо, коли відстань між підлогою та душовою кабіною мінімально.

3. Сифони гофрованого типу.

Зовні ці сифони схожі на куточок труби, з одного боку переходить в гофрований шланг, а з іншого - що фіксується до зливного отвору піддону душової кабіни. Безсумнівною перевагою даної системи є можливість монтажу сифона під потрібним кутом, що особливо актуально в душових кабінах з нестандартною схемою розташування зливу.

Сифон гофрованого типу повинен бути добре зафіксований, а після введення в експлуатацію перевірений на відсутність зміщення труби.

Сифон гофрованого типу повинен бути добре зафіксований, а після введення в експлуатацію перевірений на відсутність зміщення труби

В даному випадку гідрозатвор обладнають вручну, далеко від зливного отвору. Роблять це шляхом надання гофрованої труби форми, схожою на букву «U». При цьому гофра повинна бути закріплена нижче рівня зливного отвору.

Можна зустріти і інші типи сифонів, які поєднують у собі дві або більше з описаних категорій.

Як відбувається установка сантехніки в душову кабіну

Монтаж сантехніки для душової кабіни поділяють на такі етапи:

  • Підключення душової кабіни до каналізаційного зливу.

  • Монтаж елементів водопровідної сантехніки (лійка, змішувач, і ін.).

  • Підключення вхідної труби душової кабіни до водопроводу і перевірка працездатності системи.

Зупинимося на етапах монтажу сантехніки для душової кабіни більш докладно.

Установка каналізаційної сантехніки в душову кабіну

Процес монтажу душової кабіни до системи каналізації передбачає наявність відповідних труб і сполучних шлангів до них. Як правило, такий комплект купується окремо, але якщо ваша душова кабіна вже укомплектована ними, то варто упевнитися в належній якості матеріалів.

Не завадить підібрати шланг, довжина якого злегка перевищує необхідну. Це полегшить невеликий зсув кабіни, в разі виникнення такої потреби.

Монтаж починається з установки сифона. До піддону душової кабіни кріпиться комплектний (або придбаний окремо) сифон, через який вода буде зливатися в каналізаційний отвір. Універсальна схема монтажу кабіни до каналізаційної системи виглядає наступним чином:

  1. Знімається ділянку фартуха.

  2. До зливного отвору піддону підводять трубу з перехідником на зливну трубу. Рекомендується вибирати труби з достатнім рівнем жорсткості, що допоможе виключити можливість появи застоїв і поліпшить загальне функціонування каналізаційної системи. Діаметр такої труби, як правило, становить 40 мм.

  3. Трохи піднімається задня частина душового піддону.

  4. Шланг душової кабіни ретельно укладається на зливний коліно в нижній частині піддона.

  5. В каналізаційний отвір ванної кімнати вставляється протилежний кінець шланга.

  6. Коліно зливного отвору оснащено бічним ніпелем, в який вставляється кінець шланга з фіброю.

  7. Душовий піддон ставиться на підготовлене для нього місце.

  8. Всі з'єднувальні елементи перевіряються на герметичність. Це робиться шляхом подачі води під максимальним тиском. Тест пройдено успішно, якщо на підлозі не утворилися калюжі, а в самому піддоні не залишилося застояної води.

Важліво! При монтажі душової кабіни контролюйте рівень її положення в просторі. Він повинен бути ідеально горизонтальним. Для цього можна використовувати рівні великої довжини. Регулювання піддону здійснюється за допомогою різьбових ніжок. Для їх фіксації використовують контргайки.

Монтаж душової кабіни можна вважати якісним, коли кут стикування стелі і кабіни дорівнює 90 °. Це стає можливим, коли стеля ванної кімнати рівний, а душова кабіна виставлена ​​точно за рівнем.

Ми вже згадували, що в процесі монтажу душової кабіни до системи каналізації варто використовувати трохи довший шланг, ніж того вимагає ситуація, оскільки це полегшує можливе переміщення кабіни, як наприклад, в разі ремонтних робіт. Для забезпечення нормальної роботи зливу, каналізаційну трубу від піддону до зливного отвору роблять під кутом, відповідним нормам СНиП. При розташуванні душової кабіни на великій відстані від системи каналізації рекомендують додатково ставити каналізаційний насос, оснащений магнітними клапанами. На швидкість зливу стічних вод впливає також і висота розташування піддону, щодо каналізаційного отвору загальної системи. Чим вище піддон, тим швидше буде зливатися вода.

Важліво! Купуючи окремо каналізаційні труби, подбайте про їх відповідність вихідним трубах душової кабіни і про покупку необхідних перехідників, в разі потреби. Місця монтажу обробляються особливим герметиком.

Установка водопровідної сантехніки в душову кабіну

Будь-який тип сантехніки для душової кабіни підключається відповідно до схеми, описаної вище. Ще раз нагадаємо основні етапи робіт: попередня підготовка, монтаж, тестування системи.

При монтажі сантехніки для душових кабін, змішувачів і кранів, будуть потрібні наступні елементи:

  • шланги для монтажу (зазвичай входять в комплект);

  • компресійні з'єднувачі;

  • з'єднувальні перехідники;

  • ФУМ-стрічка і герметики.

шланги для монтажу (зазвичай входять в комплект);   компресійні з'єднувачі;   з'єднувальні перехідники;   ФУМ-стрічка і герметики

Підготовчі роботи

На цьому етапі є можливість запобігти всім можливим помилкам, які можуть виникати в процесі монтажу, тому важливо серйозно поставитися до такого типу робіт. Перед монтажем кабіни з'ясовують всі важливі моменти, що впливають на злагоджену роботу системи.

Деякі монтажники для прискорення роботи відразу підводять каналізаційні труби до місця розташування душової кабіни. Фахівці ж рекомендують додатково встановити кульові крани, які забезпечать можливість перекривання потоку води в аварійних випадках. Для продовження експлуатаційного періоду сантехніки для душової кабіни не завадить установка фільтрує системи. Якщо монтується душова кабіна з гидромассажним режимом, то рівень розташування підвісного насоса (під дном душової кабіни) повинен збігатися з точкою водозабору.

Якщо монтується душова кабіна з гидромассажним режимом, то рівень розташування підвісного насоса (під дном душової кабіни) повинен збігатися з точкою водозабору

У простих душових кабінах, не обладнаних гідромасажем або функцією генератора пара, рівень тиску води не має особливого значення. Але в багатофункціональних кабінах нормальним вважається тиск в 15 бар і вище. Нижчі показники тиску води зроблять наявність додаткових функцій абсолютно марними. Якщо ж перевірка показала недостатній рівень тиску, то ситуація вирішується шляхом установки насосної станції з накопичувачем від 200 л.

підключення кабіни

Монтаж душової кабіни до системи водопроводу і каналізації виконується із застосуванням шлангів або пластикових труб. При цьому шланги повинні бути трохи більше необхідної довжини для зручності експлуатації і обслуговування душової кабіни. Фахівці радять використовувати шланги довжиною від 1,5 м і більше. Детальна схема монтажу сантехніки для душової кабіни своїми руками виглядає наступним чином:

  1. В стояку блокується подача води, а крани з гарячою і холодною водою відкривають для скидання тиску.

  2. На все закінчення труб одягають різьбові компресійні фітинги. Вони дозволяють домогтися відмінної герметизації без важких підготовчих робіт. У разі потреби на фітінг одягається перехідник на інший діаметр труби або адаптер, що змінює кут повороту шланга. Як перехідники, так і фітинги перед з'єднанням вимагають нанесення мастила.

  3. Після монтажу труб до системи водопроводу під'єднують шланги.

  4. З іншого боку їх під'єднують до стінки душової кабіни, користуючись прикладеної схемою підключення. Для забезпечення достатнього рівня герметичності при монтажі сполучних елементів рекомендують використовувати ФУМ-стрічку.

Для забезпечення достатнього рівня герметичності при монтажі сполучних елементів рекомендують використовувати ФУМ-стрічку

З вищеописаної послідовності робіт, можна зробити висновок, що монтаж сантехніки для душової кабіни своїми руками не представляє великої складності.

Перевірка правильності з'єднання

На заключному етапі, тестують всю систему на працездатність. Для цього відкривають потік води на максимальну потужність і перевіряють всі з'єднувальні елементи на відсутність течі. Якщо такі виявляються, то в цих вузлах слід зробити повторний монтаж.

Про проблеми з герметичністю з'єднань може підказати навіть звичайна волога, що з'явилася після запуску води в систему. Виявивши такі ділянки, необхідно перевірити щільність прилягання елементів і наявність достатньої кількості герметика.

Описаний процес монтажу тільки підтверджує факт, що більшість робіт по монтажу душової кабінки можна виконати самостійно, і вони не вимагають наявності великого досвіду. Головне - ґрунтовно вивчити інструкцію і слідувати її вказівкам.

Заміна сантехніки душової кабіни

Однією з найпоширеніших проблем, пов'язаних з несправністю душових кабін, є витік води. Оскільки змішувач має найчастіше нерозбірний корпус, то може знадобитися повна заміна цього елемента водопроводу. У деяких випадках досить замінити картридж, що відповідає за перемикання режимів і з'єднання двох потоків води в один.

Не секрет, що в дешевих душових кабінах встановлюється далеко не найкраща сантехніка і термін її служби дуже нетривалий. Незабаром виявляються протікання, і сантехніка потребує ремонту або заміни. Якщо вдасться вирішити проблему заміною картриджа змішування води, то такий ремонт буде коштувати в межах 200 руб., А картридж зміни режимів обійдеться вже в 400-500 руб. При цьому при виборі нового картриджа варто орієнтуватися на його параметри (висоту, діаметр і число отворів). Якщо ж в результаті огляду виявилися проблеми з різьбленням змішувача, то буде потрібно, швидше за все, повна заміна цього елемента сантехніки.

Особливості монтажу сантехніки в душових кабінах

Не завжди є прямий доступ до змішувача в душовій кабіні. Деякі моделі кабінок збираються під час установки і заміна змішувача в даному випадку можлива тільки шляхом розбирання душової кабіни. Перевагою при монтажі таких кабін буде наявність додаткового простору між стіною ванної кімнати і стінкою кабіни, що дозволяє зробити заміну сантехніки для душової кабіни, не розбираючи саму кабіну.

В даному випадку, заміна змішувача виконується за наступною схемою:

  • Душова кабіна відсувається від стіни на відстань, достатню для робіт по заміні змішувача.

  • Демонтуються кріпильні накладки змішувача, а в разі наявності болтового кріплення воно також розкручується.

  • Від'єднуються шланги підведення води (з боку задньої стінки душової кабіни).

  • Встановлюється новий змішувач, а підключення виконується в зворотному порядку.

Монтаж сантехніки для душової кабіни не відноситься до розряду складних робіт, але якщо ви хочете уникнути можливих помилок при установці, то можна звернутися за допомогою до професіоналів, які виконають роботу швидко і якісно.

Співпрацюючи з «СантехСтандарт», ви купуєте такі переваги:

  • якісну продукцію за Розумна ценам;

  • Постійна наявність продукції на складі в будь-якіх кількостях;

  • Зручне розташовані складські комплекси в Санкт-Петербурге, Москві, Новосібірську и Самарі;

  • безкоштовна доставку по Санкт-Петербургу, Москві, Новосібірську, Самарі, в тому чіслі до транспортних компаний;

  • доставку товару в регіони через будь-які транспортні компании;

  • індивідуальний підхід и Гнучкий роботу з шкірних Клієнтом;

  • знижки и Різні Акції для постійніх КЛІЄНТІВ;

  • сертіфіковану и застрахованих продукцію;

  • зареєстровані в Росії торгові марки, що є додатковим захистом від неякісних підробок.

Фахівці Нашої компании «СантехСтандарт» Готові помочь вібрато Сантехнічне обладнання як приватна особа, так и компаніям. Вам нужно Всього лишь звернути за телефонами:

  • в Санкт-Петербурге: 8 (812) 777-05-80;

  • в Москві: 8 (495) 662-40-08;

  • в Новосібірську: 8 (383) 33-578-33;

  • в Самарі: 8 (846) 203-61-05.

Або ви можете Задати питання с помощью форми зворотнього зв'язку на нашому Офіційному сайті.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама