Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що потрібно щоб повісити телевізор на стіну. Поворотні кронштейни для великих приміщень. Жорсткі рамкові кріплення.

  1. Як повісити телевізор на стіну своїми руками
  2. Підготовка до монтажу апаратури
  3. способи кріплення
  4. Порядок установки телеапаратури
  5. Інструменти і матеріали
  6. спосіб кріплення
  7. Виконання робіт
  8. Висновок по темі
  9. Різновиди телевізорів і кріплень до них
  10. Плазмові телевізори
  11. рідкокристалічні телевізори
  12. розподіл проводів
  13. Види настінних кріплень
  14. типи кронштейнів
  15. Особливості конструкції
  16. Кріпимо телевізор на стіну
  17. Вибір и підготовка місця
  18. процес монтажу
  19. Монтаж телевізора на стіну: основні правила від виробників телевізорів

Чи пам'ятаєте ви старі радянські телевізори, які швидше нагадували громіздку коробку, ніж чудо техніки? Їх, як правило, встановлювали на спеціальні або ніші в серванті, а про те щоб прикріпити ТВ до стінки не йшлося. Однак сучасні технології дозволяють розташувати плоскі LCD телевізори паралельно стіні, що виглядає більш ефектно в дизайнерському сенсі, і займає своє почесне місце. Як правильно повісити телевізор на стіну і що при цьому буде потрібно? Про це нижче.

трохи теорії

Перед практикою пройдемося по теорії. Щоб підвісити LCD-панель діаметром 24 дюйми можна використовувати стандартний набір для фіксації. В цьому випадку до телевізора кріпляться спеціальні пази, які кріпляться безпосередньо до стіни. Головний недолік цього варіанту - неможливість регулювання кута нахилу панелі.

Варіант другий: кріплення на кронштейни. Такий спосіб більш надійний і може використовуватися для телевізорів будь-якого розміру.

Кронштейни бувають:

  • регульовані (з функцією нахилу / повороту)
  • фіксовані (дозволяють прикріпити панель паралельно стіні з відступом в 2-6 см)

Багатьох цікавить, як краще повісити телевізор на стіну і заховати при цьому дроти. Тут стане в нагоді кабель-канал, а якщо стіна гіпсокартонна, то проводку можна заховати в отвори. Напрошується логічне запитання: чи можна повісити телевізор на стіну з гіпсокартону? Якщо ТВ панель важка, то бажано прикріпити підвіску до металевого каркасу обрешітки. Легкі панелі можна повісити прямо на гіпсокартон.

Як повісити телевізор на стіну своїми руками

Продемонструємо, як повісити панель на стандартні утримувачі.

Продемонструємо, як повісити панель на стандартні утримувачі

З появою в домі телевізора з плоским екраном виникає питання, як повісити телевізор на стіну правильно і в кращому місці. Сучасні плазмові та РК панелі відмінно вписуються в будь-яке приміщення, не займають простір і дозволяють втілювати в інтер'єрі найрізноманітніші дизайнерські рішення. При вивченні деяких особливостей приміщення і дотриманні основних правил цілком реально розмістити і надійно повісити пристрій своїми руками, без зайвих витрат і залучення професійного техніка.

Місце плоского екрану на стіні визначається виключно індивідуальних переваг і особливостей інтер'єру. Строгих обмежень при розташуванні РК панелі і фіксації її на стіну з цегли або гіпсокартону, необхідність повісити в центр або в кут кімнати, на кронштейн або без кронштейна не існує. Зазвичай обладнання намагаються прикріпити таким чином, щоб середня лінія екрану знаходилася на рівні очей і на висоті менше 1 м від підлоги.

Вам буде цікаво: на якій висоті вішати телевізор

Підготовка до монтажу апаратури

Щоб правильно повісити телевізор на стіну, потрібно враховувати наступні фактори:

  • Характеристики обладнання. При монтажі важливо знати вагу, тип і діагональ екрану плазмової або ЖК панелі. Ця інформація, як правило, вказана в документації виробника. Установку своїми руками пристрою вагою понад 25 кг рекомендується робити вдвох.
  • Тип стіни. Вона традиційно може бути бетонна, цегляна, дерев'яна або з гіпсокартону. Залежно від обробки проводиться також вибір кронштейна, кріплень, фурнітури та інструментів, необхідних для його монтажу на конкретну стіну.
  • Розташування електропроводки на даній стіні. правильне місце телевізора допомагає не порушити систему електропроводки і при цьому більш якісно приховати кабелі та проводи встановлюється апаратури.


правильне місце   телевізора допомагає не порушити систему електропроводки і при цьому більш якісно приховати кабелі та проводи встановлюється апаратури

способи кріплення

Повісити телевізор на стіну своїми руками можливо одним з двох основних способів:

  • Фіксоване кріплення. Подивись телевізора монтується прямо на стіну або на алюмінієвий профіль. Такий монтаж найбільш простий і надійний, але не передбачає нахилу і обертання РК екрану.
  • Регульоване або фіксується кріплення на кронштейн. Залежно від моделі та ваги телевізора може бути використаний поворотний, похило-поворотний або стаціонарний кронштейн, що дозволяє варіювати кут нахилу щодо вертикальної площини і оптимальне положення пристрою для більш комфортного перегляду і відсутності відблисків.

При установці телевізора з невеликою діагоналлю ЖК екрану рекомендується рухливий кронштейн, для великих і громіздких моделей доцільніше використовувати фіксується кронштейн.

Як правило, при покупці подібного держателя для монтажу обладнання окремо в його комплект також включені і відповідні кріплення, які підходять як для гіпсокартону, так і для інших типів обробки поверхонь.

Порядок установки телеапаратури

Отже, попередня підготовка проведена, місце для пристрою визначено і відзначено, надійний помічник знайдений, залишилося тільки повісити телевізор на стіну. В першу чергу, необхідно упевнитися у відповідності кронштейна обраної моделі, а наявних кріплень і інструментів - типу обробки і кронштейна.

Щоб повісити панель на стіну своїми руками потрібно спочатку встановити на стіні підвіс. Тут знадобиться дриль або перфоратор, а також дюбеля по бетону і кріплення типу «равлик» і «метелик» для стін з гіпсокартону, до обробки з дерев'яної вагонки цілком підійдуть спеціальні саморізи.

При монтуванні на гіпсокартон важких і громіздких конструкцій доцільно додатково зміцнити стіну фанерною панеллю для більшої надійності, оскільки гіпсокартон може підвести при великому навантаженні. У разі якщо ремонт вже завершений і необхідно повісити плазму своїми руками на гіпсокартон, можна закріпити підвіс за допомогою металевих куточків в зонах знаходження профілю, на який монтований гіпсокартон.

Далі на підвіс, за допомогою спеціальних болтів, кріпиться телевізор або направляючі кронштейна, які забезпечують безпечний нахил або поворот РК панелі, або її безпечне кріплення на стіну. За допомогою монтажного рівня перевіряється, горизонтально чи розміщений кронштейн на поверхні і тільки після цього остаточно закріплюється телевізор.

Кабелі й проведення телевізора потрібно приховати від очей в маскувальні короба або кабель-канали. Для створення додаткових отворів ідеально підходять поверхні з гіпсокартону, тому як гіпсокартон дозволяє зробити подібні роботи без пилу й проведення будуть абсолютно непомітні.

Повісити телевізор своїми руками - завдання відповідальна, але посильне. Досить докласти трохи зусиль і новий телевізор знайде гідне місце в інтер'єрі і прикрасить будь-яку стіну, будь то гіпсокартон або цегла, бетон або дерево. Самостійно облаштувати комфортну ТВ-зону у відповідності із загальним дизайном житла і власним задумом, цілком доступно кожному.

Після придбання телевізора виникає проблема його розміщення. Як повісити телевізор на стіну? Завдяки цьому його положення стає стійким, а більшу діагональ легше примирити з іншими предметами в кімнаті.

Інструменти і матеріали

Закріпити телевізор на стіні вам допоможе невеликий набір інструментів і допоміжних матеріалів:

  • перфоратор;
  • олівець;
  • рівень;
  • молоток;
  • Хрестова викрутка;
  • ріжковий або накидний ключ;
  • кронштейн для телевізора з комплектним кріпленням;
  • додаткові саморізи або дюбелі-метелики при нестандартному матеріалі підстави.

спосіб кріплення


Установка кріплення на телевізор

Установка будь-якого сучасного телевізора на стіну виконується за єдиним принципом. В його основі лежить система асоціації стандартизації відеоелектроніки (VESA). Стандарт кріплення для дисплеїв з плоским екраном (Flat Display Mounting Interface) встановлює ряд допустимих відстаней між чотирма різьбовими гніздами на зворотному боці монітора або телевізора по горизонталі і вертикалі від 75 * 75 мм до 800 * 400 мм. Кожному з них відповідає певний розмір різьблення: М4, М6 або М8.

Монтаж телевізора було виконано через перехідною кронштейн. У найпростішому випадку це вигнута металева пластина з отворами для кріплення до зворотному боці пристрою і стіни. Але частіше використовуються складові кронштейни з однією або декількома ступенями свободи. Вони дозволяють змінювати нахил екрану до вертикалі, повертати його щодо стіни, висувати від неї пристрій.

При придбанні такого кронштейна потрібно уважно вивчити розташування інтерфейсних роз'ємів на зворотному боці приладу. Вони не повинні перекриватися деталями кронштейна. Система кріплення повинна забезпечувати необхідний зазор за телевізором для підключення і вільного розміщення штекерів проводки.

Найбільш важливим параметром кріпильного пристрою є допустима вага телевізора. Можлива ситуація, коли серед допустимих для даної моделі кронштейнів є необхідний для вашого телевізора варіант розташування отворів по VESA, але за вагою він не проходить. Доведеться вибрати інший.

Зустрічаються моделі телевізорів з отворами, розташованими не за системою VESA. Інструкція до пристрою може пропонувати виконати монтаж телевізора за допомогою оригінального пристрою. Але коштують вони помітно дорожче універсальних. Знайти їх у вільному продажі проблематично, доводиться замовляти по фото в каталогах.

Вигідніше підібрати універсальну модель, де потрібний розмір виставляється безступінчатим зміщенням деталей і фіксацією через овальні отвори. Розташування різьбових гнізд не в одній площині компенсується додатковими втулками і підбором більш довгих гвинтів.

Виконання робіт


Сама процедура установки телевізора на стіну гранично проста і легко здійсненна своїми руками. Опорна рамка кронштейна прикладається в місці, що сподобалося стіни і виставляється горизонтально по рівню. Через отвори на стіні робляться мітки. Рамка тимчасово відкладається в сторону.

За мітках виконується свердління перфоратором під комплектні дюбелі. Глибина свердління відкладається по довжині дюбелів з невеликим запасом. Пробки дюбелів забиваються в отвори молотком. Рамка прикручується за допомогою ключа або викрутки.

Для стіни на дерев'яній основі рамка притягається саморізами. Вони повинні увійти в дерево не менше ніж на 30 мм.

Для кріплення телевізора на стіну з обшивкою з гіпсокартону доводиться використовувати дюбелі-метелики, які розкриваються за обшивкою при затягуванні. Для надійності можна збільшити число точок кріплення.

Коли місце установки відомо ще на етапі виконання ремонтних робіт, за обшивкою з гіпсокартону варто закласти заставну з щитових матеріалів.

Лапи кронштейна фіксуються до отворів з зворотного боку телевізора. Далі здійснюється складання деталей кронштейна, зафіксованих на стіні і пристрої. Виробники намагаються зробити цю процедуру максимально комфортною. У загальному випадку деталі просто навішуються один на одного з фіксацією від зіскакування пружними елементами або 2 болтиками.

Висновок по темі


Картина набуває найбільш гармонійний вигляд, якщо з-під телевізора не звисають ніякі дроти. Це досягається розміщенням за ним необхідних розеток харчування та інтерфейсних підключень. Розетки краще закладати з запасом. Це полегшить підключення додаткових тюнерів або будь-яких інших пристроїв в майбутньому.

Зручніше, коли розетки розташовуються трохи вище кріпильного кронштейна. При звичайному розташуванні телевізора на стіні з невеликим нахилом вперед до розеток забезпечується зручний доступ, а самі вони виявляються поза полем зору.

Схожі записи:

Схожі записи:

Правильно повісити телевізор на стіну - завдання досить проста, і не складе труднощів для людей, які впевнено тримають в руках електроінструмент. Але, як і в будь-якому іншому справі, тут є деякі нюанси і особливості, про які багато хто не знає.

Питання настінного розміщення побутової техніки , Сьогодні актуальне як ніколи. Таке розміщення, дозволяє економити багато корисної площі в наших і без того тісних квартирах, а в просторих приватних будинках, дає можливість гармонійно вписати грубі «чорні квадрати», практично в будь-який інтер'єр. Тому, ми вирішили присвятити дану статтю питання, як повісити на стіну телевізор - красиво і надійно.

Різновиди телевізорів і кріплень до них

У багатьох людей склалося таке переконання, що всі великі і тонкі телевізори називаються «плазмою» - що в корені невірно. Плазмові панелі - це лише мала частина представлених сьогодні моделей. У технологічні нетрі ми проникати не станемо, а лише зазначимо особливості, які потрібно врахувати при монтажі на стіну.

Плазмові телевізори


Плазмові телевізори

На фото перед вами плазмова панель. Відразу уточнимо, що випуском таких телевізорів на сьогодні займаються всього три фірми - це Panasonic ( кращі телевізори цього типу), LG і Samsung.

Що ж нам потрібно знати про ці представників телевізійної техніки:

  • Основу екрану становлять газорозрядні елементи, які споживають велику кількість електроенергії і, відповідно, виділяють багато тепла. Тому, якщо і визначати такий телевізор на стіну, повісити його слід у відкритому місці, уникаючи близькості опалювальних приладів.
  • Поверхня екрану являє собою товсте скло, що закриває внутрішні елементи від ультрафіолету. Задня кришка виготовляється з металу, що дозволяє ефективніше відводити зайве тепло. Обидві ці частини конструкції володіють значною масою - середня вага 42 дюймового екрану становить 25 - 30 кг.
  • З вищесказаного випливає, що плазмові панелі не варто розташовувати всередині закритих ніш, а так само на пустотілих стінах, наприклад гіпсокартонних (див.).

рідкокристалічні телевізори


рідкокристалічні телевізори

Найбільшу нішу споживчого ринку, сьогодні займають ЖК-телевізори. На відміну від плазмових, вони бувають абсолютно будь-якого розміру, а їх товщина в деяких моделях, не перевищує 1 см. У свою чергу, вони діляться на два види: ЖК з люмінесцентним підсвічуванням і світлодіодні LED телевізори.

Повісити led телевізор на стіну, напевно, найпростіше завдання, так як мала вага і низьке тепловиділення, дозволять розмістити його практично де завгодно. Виняток становлять місця розташування приладів опалення - це стосується практично будь-якої техніки.

розподіл проводів


розподіл проводів

На що ще варто звернути свою увагу перед вибором місця і способу кріплення? Перед вами задня панель телевізора, на якій розташовується весь зовнішній інтерфейс. Нас цікавить розташування виходів і входів для передачі сигналу, а так само місце підключення кабелю.

  • У випадках, коли вони спрямовані назад, може виникнути складність при монтажі впритул до стіни, через те, що дроти упрутся в стіну. Це призведе до деформації кабелів, а іноді не дозволить завершити установку зовсім.
  • Найбільше, сильні перегини впливають на цифрові кабелі HDMI, ціна яких може різнитися від 200 до 5000 рублів, залежно від бренду і якості. Але навіть найміцніший кабель не протримається і року в таких умовах експлуатації.
  • Тому, коли ваш телевізор влаштований саме таким чином, відмовтеся від ідеї його установки, максимально близько до стіни. У разі, коли ви купуєте нову техніку, знайдіть модель, або з нижнім розташуванням, або з передбаченими гнучкими перехідниками.

Ну і, звичайно ж, старі добрі кінескопні телевізори, які на прилавках магазинів, сьогодні знайти практично неможливо. Але, незважаючи на це, багато як і раніше мають такого пузатікі у себе вдома. Тому ми обов'язково скажемо кілька слів і про них по ходу статті.

Види настінних кріплень


Види настінних кріплень

Кронштейн, а в народі - підвіска для телевізора на стіну, може бути як звичайною металевою планкою, так і складної механічної конструкцією, що містить безліч з'єднань, важелів і систем регулювання положення телевізора. Так яке ж кріплення підійде саме вам?

типи кронштейнів

Інструкція, що додається до кожної моделі, містить детальну інформацію про основні особливості і технічні характеристики . Перше, що вам потрібно знати при його виборі - це відстань між монтажними кріпленнями на задній панелі телевізора, його діагональ в дюймах, вага без ніжки, а так же діаметр і глибину монтажних отворів.

Всю цю інформацію легко знайти в технічному паспорті виробу. Потім, потрібно зіставити отримані дані з характеристиками самого кріплення.

Порада! Кожен кронштейн містить дані про двох масах: рекомендованою і максимальної. Тому, відмовтеся від покупки кріплення, якщо вазі вашого телевізора відповідає друге значення.

Тепер давайте коротко розглянемо основні різновиди кронштейнів.


Тепер давайте коротко розглянемо основні різновиди кронштейнів

Кронштейни бувають двох типів: пелюсткові і пластинчасті:

  • Перший тип - призначений для кріплення малих і середніх діагоналей до 40 дюймів. Його рекомендується застосовувати тільки на міцних стінах. Причиною тому є купчасте розташування елементів фіксації, що вимагає хорошого підстави. Так само, навантаження на стіну збільшується пропорційно розміру важеля використовуваного кріплення.

Але при цьому, дана різновид має меншими габаритами, і легко ховається за «тушкою» телевізора. Також його дуже зручно використовувати в важкодоступних місцях, наприклад в кутах приміщення. З вищесказаного випливає, що найкраще дані кріплення підходять для надтонких і легких моделей побутової техніки.


  • Другий тип - пластінчасті кронштейни. Вони призначені для навісу великогабаритної важкої техніки. Складаються з підстави-пластини, що кріпиться до стіни, і навісний частини, яка з'єднується з телевізором. Через великі габарити, для їх заснування потрібно рівна широка поверхню. Дуже добре підходять для монтажу на гіпсокартонну стіну.


Дуже добре підходять для монтажу на гіпсокартонну стіну

Особливості конструкції

  • Пристінні кронштейни, деякі з яких ви могли побачити на вищенаведених фото, позбавлені можливості регулювання кута огляду, і призначені для максимально близького розташування телевізора до стіни.
  • Кронштейни з регулюванням кута нахилу лише трохи товщі пристінних, але мають у своїй конструкції механізм зміни кута огляду по вертикалі. Середнє значення нахилу становить близько 5-10 °, що в принципі, незначно. Має сенс купувати, якщо ваш телевізор має обмежений кут огляду, або якщо потрібно отримати зайве місце під дроти і кабель.
  • Висувні кронштейни найскладніші, і тому - найдорожчі. На ринку представлено безліч різних інженерних рішень, визначати ступінь надійності яких, ми не ризикнемо. Лише порадимо при покупці уважно вивчити технічну документацію, і пошукати в інтернеті відгуки власників. Через особливості конструкції, ці кріплення мають хорошу регулювання кута огляду: як по вертикалі, так і по горизонталі.

Порада! Якщо з якихось причин ви хочете розгорнути площину телевізора на 90 градусів щодо стіни, на якій закріплений кронштейн, то пам'ятайте, що довжина важеля повинна бути більше відстані від центру телевізора до його краю хоча б на пару сантиметрів. Врахуйте і довжину проводів, щоб не допустити їх натяжки і деформації.




Окремо стоять кронштейни для кінескопів ТВ. Їх монтажне підстава передбачена для міцних бетонних або цегляних стін, від нього відходить важіль, на якому розташовується майданчик для установки. По суті - це підвісна полку, на якій телевізор закріплюється за допомогою спеціального ремінця, що входить в комплект поставки виробу.


Кріпимо телевізор на стіну

Тепер давайте приступимо до безпосереднього монтажу. Як вже говорилося - процес технічно простий і не займе багато часу, навіть якщо ви вперше виконуєте ці роботи своїми руками. Для роботи вам буде потрібно перфоратор, будівельний рівень, рулетка і олівець.

Вибір и підготовка місця

Для початку потрібно визначитися з місцем, де розташувати наш кронштейн буде найзручніше.

Звичайно, краще вас самих ніхто його не визначить, але, тим не менш, не забувайте про наступне:

  • Не рекомендується попадання на екран прямих сонячних променів, тому що це викличе дискомфорт під час перегляду. Особливо це стосується плазмових телевізорів і ЖК екранів з глянсовою матрицею.
  • Рекомендована відстань між глядачем і ТБ, має становити 3 - 4 розміру діагоналі екрану. Наприклад: якщо діагональ дорівнює 106 см, то відсуньтеся від телевізора на 3,5 метра.
  • Відстань від підлоги до нижнього краю телевізора не повинно бути менше 1 метра. Це створить більший комфорт при перегляді, і захистить екран від можливих пошкоджень, основними джерелами яких є діти і домашні тварини.

Якщо місце під ТВ визначається заздалегідь під час ремонту приміщення, то краще всього заздалегідь встановити в ньому розетки для електрики і сигнального кабелю, приховавши всі дроти в стіні. Коли такої можливості немає, скористайтеся кабель-каналом. Вони бувають різних кольорів і фактур, що при бажанні, дозволить підібрати рішення під будь-який інтер'єр.

много сучасні телевізори мають функцію «Smart TV», що означає можливість підключення його до мережі інтернет. Але не всі з них мають вбудовані Wi-fi модулями, тому проведіть для такого телевізора окремий мережевий кабель від квартирного роутера. Для цих цілей відмінно підходять розеткові ТВ блоки, до складу яких входять як мережеві частини, так і частини з сигнальним і мережевим інтерфейсом.

процес монтажу

Далі, визначаємо висоту навісу, і за допомогою будівельного рівня креслимо на стіні горизонтальну лінію (можна обмежитися мітками). Після прикладаємо підставу кронштейна, і робимо точні позначки для місць кріплення дюбелів. У разі монтажу пелюсткової кронштейна, лінія рівня повинна бути вертикальною. По ній центрується верхній і нижній краї підстави.

Якщо ви уважно дивилися фотографії по ходу статті, то напевно помітили, що деякі моделі кронштейнів мають вбудований рідинний рівень. Їх установка буде максимально простою та зручною.


Їх установка буде максимально простою та зручною

Тепер необхідно засвердлити в стіні отвори потрібного діаметру, і встановити в них підстава дюбель-шурупа або анкера. Слідкуйте за тим, щоб під час свердління бур не зміщувати, тому починайте процедуру з низьких оборотів електродрилі.

Після, встановлюємо на місце підставу кронштейна, і туго закручуємо болти-саморізи, які йдуть в комплекті. Якщо хочете затягнути кріплення за допомогою електроінструменту, то не варто використовувати для цього акумуляторний шуруповерт, так як болти вкручуються з помітним зусиллям.


Наступним кроком, буде фіксація знімною частини кронштейна до задньої панелі телевізора. Зазвичай в його комплекті є набір болтів різного діаметру і довжини - ваше завдання підібрати потрібний.

Не бійтеся продавити телевізор, але і зайве старанність - ні до чого. У телевізорі стоїть металева пластина, яка захищає його матрицю від механічних пошкоджень. Як тільки ви відчули, що гвинт уперся - зупиняйтеся. Якщо болт виявився довшим, то викрутити його, і підкладіть шайби для щільної фіксації.


Якщо болт виявився довшим, то викрутити його, і підкладіть шайби для щільної фіксації

Ну і останній штрих - з'єднати дві частини кронштейна. Цю роботу потрібно виконувати удвох, так як якщо ви будете тримати телевізор спереду, вам не буде видно місця з'єднання, а невдала фіксація може привести до падіння техніки, чого нікому не потрібно.

Як на стіну підвісити телевізор, якщо вона зроблена з гіпсокартону?

В ідеалі, при монтажі перекриття, в конструкції каркаса робиться міцна заставна, до якої і проводиться фіксація. Якщо ж даний фактор врахований не був, і передбачуваному місці кріплення відсутній профіль, то на виручку вам прийдуть спеціальні дюбелі метелики, принцип дії яких легко зрозуміти, поглянувши на наступну картинку.


Якщо ж даний фактор врахований не був, і передбачуваному місці кріплення відсутній профіль, то на виручку вам прийдуть спеціальні дюбелі метелики, принцип дії яких легко зрозуміти, поглянувши на наступну картинку

Переглянувши додатково відео в цій статті, ви зможете побачити весь процес у дії і остаточно закрити для себе питання про те, як повісити телевізор на стіну. Дана стаття має загальний ознайомлювальний характер, тому не забувайте, що кожен конкретний випадок монтажу потрібно уточнювати на місці.

З появою плазмових і рідкокристалічних ТВ-панелей стало можливим цікаво обігравати наявність телевізора в приміщенні за допомогою настінного монтажу. По-перше, плоский телевізор стає одним з прикрас стіни, тим більше якщо цей її ділянка виділена за допомогою кольору або фактури.

По-друге, настінний монтаж телевізора дозволяє завуалювати наявність сучасної техніки в класичному або ретро інтер'єрі - плоский телевізор виглядає як картина. Щоб підсилити цей ефект, дизайнери обрамляють телевізор рамою - це може бути дерев'яна рама або рамка з поліуретанових молдингів. Це, звичайно, вже побитий прийом, однак вельми ефективний. Можна підтримати тему рамок і помістити по боках від телевізора кашпо, бра або настінні годинники в таких же рамах, але меншого розміру.


Можна підтримати тему рамок і помістити по боках від телевізора кашпо, бра або настінні годинники в таких же рамах, але меншого розміру

Установка телевізора на стіну, до всього іншого, дозволяє заощадити простір, так як відпадає необхідність у громіздких ТВ-тумбах і стійках. У приміщеннях в стилі мінімалізм монтаж телевізорів на стіну здійснюється з тією ж метою - прибрати зайві меблі, але не заради економії квадратних сантиметрів, а для створення тієї атмосфери легкості, яка є головною родзинкою мінімалістського стилю.

Таким чином, плазмові і ЖК-телевізори полегшують простір, проте самі вони зовсім не легкі, особливо якщо мова йде про телевізор з великою діагоналлю. А значить, вішати плоский телевізор на стіну набагато складніше, ніж ту ж картину або дзеркало.

Монтаж телевізора на стіну: основні правила від виробників телевізорів

  • Кріплення телевізора вагою понад 25 кг настійно рекомендується здійснювати удвох.
  • Виробники телевізорів в інструкціях по експлуатації постійно нагадують, що вішати телевізор (це відноситься і до плазмових, і до LCD) повинен тільки кваліфікований технічний фахівець, так як неграмотний настінний монтаж телевізора може бути небезпечний. Але якщо ви володіє навичками роботи з дрилем і маєте золоті руки, боятися самостійного монтажу не варто, якщо мова, звичайно, не йде про дуже важкому телевізорі.
  • Перш ніж вішати плоский телевізор на стіну, потрібно переконатися, що вона здатна витримати його вагу.
  • Кабельні з'єднання виробляються вже після того, як телевізор буде повішений на стіну.
  • Не можна встановлювати телевізор в замкнутий простір - повітря повинне вільно циркулювати через вентиляційні отвори телевізора.
  • Вішаючи телевізор на рухливий кронштейн, потрібно переконатися, що при повороті телевізора провід живлення не буде натягатися, інакше може статися іскріння і загорання.

Як повісіті телевізор на стіну

Місце під телевізор на стіні. Перш за все, потрібно визначитися з місцем розташування телевізора. Про висоту і відстані ми скажемо окремо, а зараз хотілося бути звернути увагу на п'яте правило від виробників телевізорів: «Не можна встановлювати телевізор в замкнутий простір - повітря повинне вільно циркулювати через вентиляційні отвори телевізора». Тісні ніші під телевізор не підходять.

Розглядаючи, часто можна побачити плоскі телевізори, вмонтовані в ніші - стінні або меблеві. Це загрожує швидким виходом телевізора з ладу через постійне перегрівання. Рідкокристалічні телевізори лояльніше до недоліків природної вентиляції, а ось плазмові панелі виділяють набагато більше тепла.

Таким чином, кріплення РК телевізора на стіну в ніші допустимо, але ніша повинна бути вільною - зверху і знизу від панелі повинно залишатися хоча б по 20 см вільного простору. З боків від телевізора бажано теж залишити зазори. У будь-якому випадку, перш ніж монтувати нішу, потрібно уважно ознайомитися з керівництвом по експлуатації, що йде в комплекті з телевізором. Якщо дуже хочеться вмонтувати телевізор в тісний нішу, купуйте спеціальні вбудовані LCD-панелі.


Телевізор можна монтувати в нішу, але тільки не в тісний

Велике значення має і якість самої стіни. Тонка гіпсокартонна стіна може не витримати ваги великого телевізора. Зокрема, фахівці не рекомендують вішати на слабку гіпсокартонну стіну телевізор, який важить понад 30-35 кг.

При монтажі кронштейна на таку стіну потрібно використовувати спеціальні дюбелі. Якщо телевізор важче 30-35 кг, варто ще раз задуматися про доцільність його настінного монтажу, а якщо рішення прийнято, можна зміцнити ТВ-стіну, підшитий її товстим фанерним листом.

А що робити, якщо дуже хочеться повісити телевізор на стіну, але ремонт найближчим часом не планується, а гіпсокартонні стінки не вселяють довіри? Простіше буде спорудити невеликий гіпсокартонний виступ з укріпленої стінкою. Це, звичайно, щодо брудна робота, але досить швидка. До того ж не доведеться ламати вже наявні стіни.


До того ж не доведеться ламати вже наявні стіни

Виступ під ТВ

Кронштейни для підвіски телевізорів. Монтаж телевізорів на стіну здійснюється на шарнірних кронштейнах. Продаються кронштейни в тих же магазинах, де і телевізори. Якщо ви плануєте вішати новий телевізор на стіну, відразу разом з телевізором купите і кронштейн.

кронштейн

Врахуйте, що кронштейни бувають різні: розрізняються вони по типу встановлюються на них телевізорів (плазма або ЖК) і за вагою обладнання. Чим важче телевізор, тим міцнішим повинен бути кронштейн. Як правило, в супровідних документах до кронштейнів вказані і тип обладнання, і діагональ телевізора, і його вага. Обов'язково простежте за цією інформацією! Ну і, звичайно, проконсультуйтеся з продавцем. Швидше за все, в магазині, де ви будете купувати телевізор, вам підберуть оптимально відповідний кронштейн.

Кронштейни розрізняються і за ступенем рухливості: є кронштейни з жорсткою фіксацією (нерухомі), кронштейни з можливістю регулювати нахил / поворот тільки по вертикалі або тільки по горизонталі і кронштейни з декількома можливостями регулювань нахилу і повороту. Потрібно мати на увазі, що рухливі кронштейни призначені, як правило, для невеликих телевізорів. Кронштейни для важких ТВ-панелей зазвичай нерухомі, зате більш надійні.

Як правильно повісити телевізор на стіну і що при цьому буде потрібно?
Напрошується логічне запитання: чи можна повісити телевізор на стіну з гіпсокартону?
Як повісити телевізор на стіну?
Так яке ж кріплення підійде саме вам?
Як на стіну підвісити телевізор, якщо вона зроблена з гіпсокартону?
А що робити, якщо дуже хочеться повісити телевізор на стіну, але ремонт найближчим часом не планується, а гіпсокартонні стінки не вселяють довіри?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама