Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ТУИ - покупка, правила посадки та догляду в розплідники "Виростимо разом"

Туя - рід хвойних вічнозелених рослин сімейства кипарисових, спочатку які ростуть в Північній Америці та Східній Азії. Купити саджанці дерев можна в одному з трьох наших садових центрів в місті Мінську. Туї мають щільну крону, хвоя складається з лусочок, а не голок. Досить невибагливі до навколишнього середовища. У природних умовах туї можуть виростати до 20 м, але в нашому кліматі зазвичай вище 11 м не ростуть. За ростом розрізняють на карликові, низькорослі, високорастущіе, пірамідальні, колоноподібні і кулясті.

Для посадки в умовах нашого клімату з усіх існуючих видів краще підходить туя західна і різні її сорти, хоча можна зустріти і східну (проте, вона більш теплолюбна і без постійного догляду відчуває себе некомфортно).

Найширше поширення і популярність отримав сорт туї західної Смарагд. Дерево виростає дуже витонченим, пірамідальної форми. В обов'язковій обрізку не має потреби, виглядає завжди пишно. Якщо висадити живопліт з близько посаджених туй, їх крони не зімкнуті, утворюючи частокіл, який, проте, виглядає по-своєму привабливо. вибрати й купити тую західну в Мінську ви можете в одному з наших садових центрів.

вибрати й   купити тую західну в Мінську   ви можете в одному з наших садових центрів

Інший популярний сорт - Брабант, від інших туй відрізняється дуже швидким зростанням. Крона розростається гілляста, в формі компактної колони, у висоту досягає 3-4 м, відмінно підходить для живоплотів. Добре приживається в межах міста, але не завжди успішно справляється з перепадами температур, потребує вологи, росте добре як на сонці, так і в тіні. Під час висадки в живопліт вимагає дворазову обрізку - в березні і в серпні.

Під час висадки в живопліт вимагає дворазову обрізку - в березні і в серпні

Ще один сорт, який можна зустріти в нашому кліматі - Рейнгольд. Це медленнорастущий чагарник, середня висота - 1.3 м. Крона спочатку куляста, пізніше більше нагадує яйце. Гілки інтенсивного жовтого кольору, а взимку коричневі, добре підходить для одиночних посадок, як і сорт Санкіст - крона конічної форми, хвоя золотисто-жовта, взимку колір зберігається, у висоту досягає 3 м, діаметр біля основи - 1 м, не вимоглива до стрижки . Сорт, добре підходить для альпійських гірок - Даніка. Низькорослий (60 см) чагарник, близько 1 м в діаметрі, крона приймає форму кулі, колір хвої світло-зелений, взимку коричневий, обрізка необов'язкова.

Низькорослий (60 см) чагарник, близько 1 м в діаметрі, крона приймає форму кулі, колір хвої світло-зелений, взимку коричневий, обрізка необов'язкова

У туї східної гілки вееровідние форми, краще росте в тіні, під укриттям гілок інших дерев. Неморозостійких, тому вирощувати краще переважно в південних районах. Складчаста туя також погано переносить негативні температури, молоді рослини можуть постраждати від холоду, але при підвищенні температури швидко приходять в форму. Крона густа і пірамідальна, видає специфічний аромат.

Крона густа і пірамідальна, видає специфічний аромат

Загальна техніка висаджування та догляду за туями

  • Відстань між рослинами залежить від мети (створити живопліт, алею або альпійську гірку), від 0.5 до 3 м. У живоплоту оптимальна відстань 0.5 м, в алеях - 4 м між рослинами і ширина 6-8 м. Глибина посадки рослини 60 80 см, залежить від грудки землі, висоти рослини і ширини крони.
  • Садити краще в місця, які не піддаються впливу вітру, а кореневу шийку розташовувати на рівні землі. На сонячних місцях може страждати від перепадів температури, при негативних температурах може зневоднюється і всихати.
  • Грунт найкраще підійде дернова або листова, але рости туя може на будь-який, дорослим рослинам рекомендується додати при посадці по 500 г мінеральних добрив (наприклад, нітроамофоска). Якщо мінеральне добриво було внесено, то підгодівлю варто проводити тільки через 2 роки після посадки.
  • У перший місяць рекомендується витрачати 10-11 л на рослину при поливі раз в тиждень, проводити дощування, в посушливий час сезону - по 15-20 л два рази тиждень.
  • Через поверхневої кореневої системи розпушування краще проводити на глибині 8-10 см, а мульчування проводити торфом, шар до 7 см.
  • Сухі пагони слід видаляти щовесни, якщо туї посаджені в живопліт, то обрізати коштує не більше третини довжини гілки.
  • У підготовці до зими дорослі рослини не потребують, а молоді в першу зиму відразу після посадки варто вкрити, уберегти від сонячних опіків взимку і навесні за допомогою гілля.

В нашому розпліднику декоративних рослин представлені різні сорти туї в Мінську , Яку Ви можете придбати в одному з трьох наших садових центрів

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама