Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Висота огорожі сходів: основні параметри та стандарти

  1. Загальні вимоги, що пред'являються до сходових огорож
  2. Специфіка нестандартних огороджень
  3. Вимоги до огорож, розміщеним уздовж сходів житлових будинків
  4. Огороджувальні конструкції для терас, мансард і покрівель
  5. Огородження, що розташовуються на покрівлі
  6. Правила монтажу огорож в громадських будівлях
  7. кріплення огорож
  8. додаткова інформація

Зведення житлових та громадських будівель здійснюється в згоді з вимогами і вказівками, викладеними в нормативно-правових документах і закріпленими на законодавчому рівні Зведення житлових та громадських будівель здійснюється в згоді з вимогами і вказівками, викладеними в нормативно-правових документах і закріпленими на законодавчому рівні. Документами, що регулюють численні аспекти будівельних і ремонтних робіт, виступають СНиП та ГОСТ. Вони містять статті, які регламентують процеси, найбільш часто відбуваються в ході будівництва, а також гіпотетичні ситуації. Основною метою розробки статей, а також змін і доповнень, внесених до цих документів, є безпека людей, які виконують будівництво та експлуатують закінчений об'єкт.

Загальні вимоги, що пред'являються до сходових огорож

Обов'язковим елементом багатьох сучасних будівель стають сходи. Їх призначення - надати доступ до всіх поверхах будівлі, також з їх допомогою виконується евакуація людей при екстрених ситуаціях і пересування між поверхами. Зважаючи на особливості будови сходових конструкцій, пов'язаних з високим ризиком падіння, і з урахуванням регулярності їх використання, нормативами передбачено обов'язкове розміщення перил, поручнів і огорож. При цьому загородженнями необхідно забезпечити будь-яку внутрішню сходи, висота якої становить більше трьох ступенів. Обов'язковим елементом багатьох сучасних будівель стають сходи Сходи, шириною до 125 см можуть бути обладнані огорожею з одного боку (якщо з іншого розміщена капітальна споруда або стіна). Сходова конструкція, що перевищує цю ширину, потребує встановлення огорож з двох сторін, а при досягненні 250 см - в монтажі огорожі, що проходить по центру. Перила можуть бути виконані з різних матеріалів, а для їх фіксації застосовуються методи, які дозволяють огорожі витримати зазначену в нормативах навантаження.

Специфіка нестандартних огороджень

У житлових будинках і громадських приміщеннях, в яких передбачено зведення криволінійних сходових конструкцій, в обов'язковому порядку повинно бути організовано їх огорожу поручнями з обох сторін. Для гвинтових сходів допускається розміщення огорожі тільки з одного боку, так як з протилежного знаходиться осьовий підставу, до якого кріпляться сходинки. У житлових будинках і громадських приміщеннях, в яких передбачено зведення криволінійних сходових конструкцій, в обов'язковому порядку повинно бути організовано їх огорожу поручнями з обох сторін Огороджувальні конструкції, виготовлені зі скла (використаного замість традиційних перекладин і балясин), повинні відповідати стандартам міцності і безпеки. Тому для таких цілей дозволено застосування армованого, багатошарового або загартованого скла. Випробування на міцність триплекса і розжареного скла Іноді можна побачити балясини, виготовлені з бетону. Усередині вони укріплені армуванням, однак така конструкція більш тендітна в порівнянні з металевими і не завжди здатна витримати необхідну горизонтальне навантаження (за стандартом 30 кг / см3). Виходом може стати виливок балясин більш стійкої форми і розміщення міцних вертикальних стовпів (з бетону або металу) по краях маршу.

Вимоги до огорож, розміщеним уздовж сходів житлових будинків

Існуючі нормативи строго регламентують параметри, допустимі при побудові сходових конструкцій і їх огороджень в житлових будинках. Ці цифри продиктовані особливостями будови і пропорціями людського тіла, а також прагненням до комфорту і безпеки. Існуючі нормативи строго регламентують параметри, допустимі при побудові сходових конструкцій і їх огороджень в житлових будинках Крім того, деякі вимоги до зовнішнього вигляду огорож обумовлені специфікою дитячої психології. Наприклад, відстань між балясинами не повинно перевищувати 10 см, щоб запобігти спробам дітей протягнути голову між ними. Також огорожа не може мати будь-які структурні елементи, що дозволяють піднятися на них. Для сходів, висота яких перевищує 6 м, огородження споруджують не нижче 1 м, в решті випадків досить 90 см. Встановлені пандуси супроводжуються огорожами в обов'язковому порядку. Їх постачають поручнями з двох сторін на висоті 70 см і 90 см для людей з обмеженою рухливістю, що пересуваються в колясці, і для пішоходів.

Важливо! Поручні повинні виготовлятися з гладких, добре оброблених матеріалів. В іншому випадку, можна поранитися, загнати скалку і т.п.

п

Огороджувальні конструкції для терас, мансард і покрівель

Наявність зовнішніх сходів зобов'язує власників приватних будинків до зведення огорож, висотою 120 см. Як правило, в сходах або перехідних містках потребують будинки, що мають:

  • Мансарди.
  • Балкони.
  • Лоджії.
  • Тераси.
  • Використовувані покрівлі.
  • Майданчики, розташовані вище 60 см над загальним рівнем.

Всі ці будівлі повинні бути правильним чином огороджені, так само, як і переходи, що ведуть до них. Висота огороджень перерахованих архітектурних елементів позначена на рівні не менше 90 см, при мінімальній міцності 30 кг / см3. Якщо є ймовірність пересування дітей, параметри висоти змінюють до 180 см. Всі ці будівлі повинні бути правильним чином огороджені, так само, як і переходи, що ведуть до них При наявності в інтер'єрі кімнати з перепадом рівня підлоги в межах одного метра, майданчик також повинна бути огороджена (90 см або 110 см, якщо в будинку є діти). Таку ж висоту зобов'язані мати огорожі, розміщені навколо сходових маршів і майданчиків.

Огородження, що розташовуються на покрівлі

Доступ до покрівлі отримують робочі при необхідності проведення ремонтних або очисних робіт, а також пожежники в процесі боротьби з вогнем. Для їх безпеки, всі типи експлуатованих покрівель обладнають огорожами, висота яких затверджена на рівні 60 см. Доступ до покрівлі отримують робочі при необхідності проведення ремонтних або очисних робіт, а також пожежники в процесі боротьби з вогнем Особливості конструкцій деяких приватних або багатоквартирних будинків, а також громадських будівель дозволяють мешканцям експлуатувати плоскі покрівлі і даху.

Ідея! Деякі покрівлі можна використовувати для організації зон відпочинку, басейнів, садів або оглядових майданчиків.

Наявність міцних і надійних   огорож на покрівлі   будівель не вимагає аргументації Наявність міцних і надійних огорож на покрівлі будівель не вимагає аргументації. ГОСТом встановлені наступні параметри: висота загороджувальних конструкцій на будинках вище 30 м досягає одного метра, на більш високих - 120 см. У тих випадках, коли покрівлі забезпечені невисокими парапетами, необхідна висота нарощується шляхом монтажу додаткових конструкцій. Обов'язковою властивістю будь-огороджувальних конструкцій на покрівлі є їх безперервність. Покрівельні огороджувальні конструкції встановлюють безпосередньо на карнизах в максимальній близькості до краю. Матеріалами для їх виготовлення можуть виступати:

  • Метал (нержавіюча сталь, кування, латунь, залізо, хромовані деталі).
  • Бетон.
  • Міцне скло.
  • Комбінації декількох елементів.

Правила монтажу огорож в громадських будівлях

Так само, як і в житлових приміщеннях, сходові конструкції з усіма їх складовими (сходинки, марші, прольоти, майданчики), що знаходяться в громадських будівлях, потребують огорожах. Стандарти, якими керуються в таких випадках будівельники і дизайнери, також зафіксовані ГОСТом і СНиПом. Так само, як і в житлових приміщеннях, сходові конструкції з усіма їх складовими (сходинки, марші, прольоти, майданчики), що знаходяться в громадських будівлях, потребують огорожах Їх параметри трохи відрізняються від тих, які регулюють зведення житлових будинків. Це пов'язано з ризиком травмування великої кількості людей при непередбачених ситуаціях, з підвищеним навантаженням на перила і поручні, а також з їх прискореним зносом. Таким чином, висота перил уздовж сходів повинна бути не менше 90 см. Навантаження, яку зобов'язані витримувати огорожі така ж, як для приватних і багатоповерхових будинків - 30 кг / см3.

Важливо! Виняток становлять установи, призначені для дітей: висота огорожі не менше 120 см, а в організаціях для дітей з уповільненим розвитком - 180 см.

Нормативні документи вказують на необхідність обладнання покрівлі громадських і адміністративних будівель, що перевищують 10 м, огорожами, висотою 60 см, виготовленими виключно зі сталі. Піднесення і подіуми всередині приміщень, якщо вони вище 100 см (крім театральних сцен) також захищаються конструкціями від 90 см у висоту. Нормативні документи вказують на необхідність обладнання покрівлі громадських і адміністративних будівель, що перевищують 10 м, огорожами, висотою 60 см, виготовленими виключно зі сталі

кріплення огорож

Вибір способу кріплення огорож сходів , Маршів або інших підвищень житлових і громадських будівель визначається наступними факторами:

  • Типом і дизайном конструкції.
  • Матеріалами, використаними для її виготовлення.
  • Призначенням і висотою огорож.
  • Вимогами безпеки, викладеними в адміністративних документах.

Так як найбільш поширеним матеріалом для огороджувальних споруд залишається метал, оптимальний спосіб з'єднання таких деталей - зварювання. Її також застосовують для з'єднання фрагментів і кріплення їх до стін в тих випадках, коли конструкція виготовлена ​​з комбінованих матеріалів (кування і дерево, метал і скло, залізо і бетон). Зварювання і шліфування перил з нержавійки При використанні виробів з нержавіючої сталі, може бути застосований спосіб збирання споруди без використання зварювання. Однак вона необхідна для надійності кріплення огородження до стін або вертикальних опор. Фіксація огороджувальних елементів покрівлі виконується тільки з використанням зварювального апарату. Збірка поручнів без використання зварювального устаткування

додаткова інформація

Фахівці рекомендують при обладнанні сходів до складу огороджувальної конструкції включити настінний поручень, розміщений на тій же висоті, що і поручень на перилах. Фахівці рекомендують при обладнанні сходів до складу огороджувальної конструкції включити настінний поручень, розміщений на тій же висоті, що і поручень на перилах Після закінчення монтажних робіт, слід провести випробування встановлених огорож. Це виконують співробітники державних установ, що стежать за дотриманням існуючих стандартів. При виявленні неточностей з боку будівельників або проектувальників, до них можуть бути застосовані різні заходи адміністративних покарань. Їх суворість безпосередньо залежить від тяжкості і характеру порушень. Це можуть бути попередження і штрафи. Крім того, всі огорожі сходів, зведені з порушеннями, повинні бути змінені. Кінцевим результатом роботи дизайнерів, технологів, будівельників і контролюючих структур є гарантія безпеки і комфорту людей, що експлуатують сходові конструкції.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама