Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Арматурні сітки: ГОСТ, паспорт, А500С, А3, С1, С2, С4, зі сталевого дроту, розміри, в картах і рулонах, для підлог, в'язані та інші види, повний сортамент

  1. Що це таке
  2. ГОСТ, паспорт
  3. Маркування, в кресленнях і специфікації, приклади
  4. Сфери застосування: для підлог, стін, в фундаменті і не тільки
  5. Витрата на 1 м2, технологія укладання, що буде потрібно: фіксатори, підставки і не тільки
  6. переваги
  7. Арматурна і армована - відмінності
  8. Клас арматури: А500С, А3 і інші
  9. Тип: 1С, 2С, 4С і інші
  10. Фасовка: рулони і карти
  11. Сортамент, розміри, характеристики
  12. Тип з'єднання
  13. зварні
  14. в'язані
  15. Виробництво, верстати та інше обладнання
  16. корисне відео

Сітка арматурна

Сьогодні зварна сітка є одним з найпопулярніших видів металевої продукції. Серед цих сіток найбільш поширені арматурні. Застосування готових до монтажу арматурних сіток є альтернативою плетеним, просічно-витяжних матеріалами. Такі сітки істотно полегшують, прискорюють і здешевлюють процес будівництва. Повна інформація про дані матеріалах представлена ​​в цьому розділі. Для отримання більш докладної інформації по окремим аспектам рекомендується відвідати інші публікації, посилання на які присутні в статті.

Що це таке

Арматурна сітка являє собою грати, утворену звареними між собою точковим зварюванням гладкими дротами або рифленими стержнями (прутами) з металу. Дроту розташовують перпендикулярно один одному, утворюючи прямокутні або квадратні осередки. Розмір осередків може становити від 50 до 500 мм.

Для виробництва використовують сталеву армовану дріт з низьковуглецевої сталі. Дріт може мати оцинковане покриття або ж таке покриття може бути відсутнім. Діаметр стрижня також різниться.

ГОСТ, паспорт

Арматурна сітка повинна відповідати вимогам, які викладені в ГОСТ 23279-2012 (85) «Сітки арматурні зварені для залізобетонних конструкцій і виробів. Загальні технічні умови ». Хрестоподібні з'єднання стрижнів (дріт ВР-1 по ГОСТ 6727-80) здійснюються контактним точковим зварюванням відповідно до вимог ГОСТ 14098.

Купуючи вироби у виробника і постачальника слід вибирати компанії, співробітники яких мають можливість надати паспорт та сертифікати якості на продукцію. Документація демонструє, що вироби виготовлені у відповідності з усіма стандартами.

Крім цього, сітки мають певні конструктивні особливості:

  • вони повинні мати в одному напрямку стрижні однакового діаметра;
  • діаметри робочої арматури визначають з умови необхідної з розрахунку механічної міцності площі поперечного її перетину;
  • відношення меншого діаметру стрижня до більшого має бути не менше 0,25;
  • основний крок стрижнів в одному напрямку повинен бути однаковий.

Стандарт жорстко регламентує розмір доборного кроку і випусків.

Маркування, в кресленнях і специфікації, приклади

Умовні позначення повинні бути присутніми на упаковках всіх матеріалів. Вони надають повну інформацію про виробах.

Маркування сіток зустрічається в кресленнях, тобто при проектуванні будинків, доріг та інших конструкцій. Також позначення присутні в специфікації - документі, який представляє собою таблицю, що визначає склад якого-небудь виробу.

арматурна сітка

Але найчастіше маркування має упаковка. Розшифровка розташовується на бирках, які виконуються з металу або фанери, і кріпляться з двох сторін рулону або карти.

На бирках зазначаються такі відомості:

  • найменування або товарний знак підприємства, яке виготовило продукцію;
  • тип (умовне позначення) вироби, яке має наступний вигляд - ХС х d / d1 х b х l,
    де: х - позначення типу сітки;
    С - позначення найменування зварної сітки (з додаванням для рулонних сіток індексу р-Ср);
    d, d1 - діаметри поздовжніх та поперечних стрижнів із зазначенням класу арматурної сталі;
    b, l - ширина і довжина сітки;
  • кількість сіток в упаковці;
  • маса упаковки;
  • дата виготовлення та номер партії.

Далі наведено приклад маркування матеріалу з певними характеристиками:

важкі сітки типу 1 з поздовжніми стрижнями з арматурної сталі класу А500С діаметром 25 мм., з кроком 200 мм. і з поперечними стрижнями з арматурної сталі класу А500С діаметром 10 мм., з кроком 600 мм., шириною 2050 і довжиною 6650 мм., з випусками поздовжніх і поперечних стрижнів 25 мм - 1С х 10А500С / 10А500С х 205 х 665.

Сфери застосування: для підлог, стін, в фундаменті і не тільки

армування сіткою

Арматурна сітка використовується при зведенні будинків, будівництві доріг, зокрема для армування залізобетонних конструкцій: фундаментів, перекриттів, бетонних підлог, а також дорожніх полотен.

Арматурні сітки для фундаменту розрізняються по діаметру використовуваного дроту і розміром осередків. Ці показники дуже важливі, тому що в сукупності вони грають основну роль при визначенні навантаження, яке може витримати дана сітка. Від цих показників і розраховується можливість застосування виробу в тих чи інших цілях.

Тому, збираючись придбати арматурну сітку і на її основі побудувати надійний фундамент, варто звернути увагу на наступні основні її параметри:

  • діаметр арматури;
  • геометричний розмір осередку.

Сітка поставляється в картах і рулонах . Тому, при покупці економічно доцільно чітко представляти не тільки метраж, а й геометрію фундаменту.

Слід пам'ятати: заміну або зміцнення покладеної сітки або ж залитого фундаменту зробити буде досить проблематично. Тому, вибирати виріб для фундаменту слід дуже ретельно.

Матеріали також можуть застосовуватися:

  • при будівництві цегельних будинків для підвищення сейсмостійкості будівель;
  • для облаштування тимчасових огорож будівельних майданчиків;
  • для армування при монтажі покрівельних конструкцій;
  • в сільському господарстві для виготовлення каркасів парників і теплиць, споруди парканів і клітин.

Витрата на 1 м2, технологія укладання, що буде потрібно: фіксатори, підставки і не тільки

при зміцненні стяжки підлоги сітка укладається внахлест на 1-2 осередки. Залежно від виду стяжки і типу статі може знадобитися:

  • підкладка з керамзиту і піску для чорнової підлоги;
  • засоби для чищення та спеціальні склади для обробки старої підлоги;
  • гідро- або теплоізоляція, що складається з утеплювача і плівки, при заливці плаваючої стяжки.

Арматура на маячки

Крім цього, необхідні:

  • рівень;
  • підставки (фіксатори);
  • маяки;
  • демпферна стрічка;
  • пістолет або зварювальне обладнання для скріплення.

При армуванні різних типів фундаменту використовується сітка або каркаси, виконані з арматури. Виконавцю потрібно спорудити дерев'яну опалубку, в окремих випадках подбати про гідроізоляцію. А вже потім монтувати сітку і заливати бетонний розчин.

Залежно від поставлених завдань застосовуються матеріали з певними технічними характеристиками: розмір комірки і товщина стержня. Більш конкретна інформація представлена ​​в окремій статті.

переваги

До основних переваг використання зварної арматурної сітки відносять наступне:

  • підвищення продуктивності проведених робіт в 12 разів;
  • зниження витрат на персонал;
  • відсутність відходів;
  • можливість виготовлення виробу нестандартних розмірів;
  • велика оперативність робочого процесу.

Крім цього, безпосередньо матеріали мають масу переваг:

  • міцність;
  • вогнетривкість;
  • стійкість до значних навантажень;
  • зручність застосування.

Арматурна і армована - відмінності

Арматурна сітка представляє собою грати з дроту або прутків, використовується для реалізації різних проектів. Але основне призначення - це армування, тому такі матеріали нерідко називають армирующими.

Але слід розуміти і пам'ятати, що до категорії армуючих сіток відносять кілька видів виробів, які можуть виконуватися з оцинкованого і неоцинкованої металу, пластику, поліпропілену, скловолокна. Для зміцнення перекриттів і фундаменту може застосовуватися плетені , просічно-витяжна , зварна сітки.

Сітка для армування в стані поставки.

Таким чином, арматурна сітка - це один з видів зварних матеріалів. У той час як в категорію армуючих матеріалів входить кілька видів сіток, які застосовуються для вирішення відповідних завдань.

Класифікація сіток досить широка. Параметрами для поділу матеріалів на окремі види служать клас арматури, тип з'єднання, розмір осередків, діаметр дроту / арматурного стержня, вага 1 кв.м. Детальні характеристики кожного виду матеріалів представлені далі.

Клас арматури: А500С, А3 і інші

Маркування класів арматури здійснюється наступним чином (як приклад взято один з класів) - А3 (А400). Перше позначення застосовувалося за радянських часів, відповідає старими нормами, зараз багато фахівців вважають за краще другий тип найменування.

При виготовленні сіток використовується арматурна сталь різних класів:

  • А500С. Гарячекатана арматура являє собою круглий профіль з двома поздовжніми ребрами і декількома поперечними виступами, які мають серповидної формою і не перетинаються з ребрами. Арматура має гарні характеристики міцності та пластичними характеристиками. Маркування «С» означає - хорошу зварюваність. Виробництво арматури А500С здійснюється зі сталі марок Ст3сп, Ст3пс і Ст3Гпс. Показник плинності перевищує 500 МПа.
  • В500. Холоднодеформована арматура з тристоронньою періодичним (рифленим) профілем, виконана з вуглецевої сталі. Сітка має міцність і пластичністю, яку полотно не втрачає при значних навантаженнях. Ребриста поверхня забезпечує відмінне зчеплення з будь-якими матеріалами.
  • А240 - гладкі круглі прутки, які не мають будь-яких виступів. У більшості випадків на вісь наносяться поздовжні ребра, що покращує зчеплення з бетоном. Проводиться арматура з вуглецевої сталі 3ПС / СП, рідше - з низьколегованої.
  • А300 - кругла рифлена арматура з серпоподібними виступами, проводиться з вуглецевої конструкційної сталі СТ5СП (ПС) або низьколегованої конструкційної сталі СТ18Г2С.
  • А400 - арматура, яка може мати гладку і рифлену поверхню. Гладкий профіль не має ніяких зарубок або виступів. Характеристики періодичного профілю припускають два ребра, також є рифлена поверхню з поперечних виступів, які розташовуються на гвинтовий лінії з трьома заходами. Прутки виготовляються з низьковуглецевих сталей 35ГС і 25Г2С.
  • А600С - нова сучасна гарячекатана арматура періодичного профілю з межею міцності 740 Н / мм і підвищеною стійкістю до корозії, за рахунок присутності в складі молібдену, ніобію, ванадію.

Тип: 1С, 2С, 4С і інші

Легка арматурна сітка з дроту ВР-1

Існує п'ять типів арматурної сітки:

  • - важкі з робочою арматурою в подовжньому напрямі, діаметр якої більше діаметру розподільної арматури. Сітки виробляються з квадратними або прямокутними осередками. Діаметр робочих стрижнів становить від 12 до 40 мм., Розподільних - від 6 до 16 мм.
  • - важкі з робочою арматурою в обох напрямках. Для виробництва використовується сталева арматура діаметром від 12 мм.
  • - важкі з робочою арматурою в поперечному напрямку, діаметр якої більше діаметру розподільної арматури. Для виробництва використовується сталева арматура діаметром від 12 до 40 мм.
  • - легкі з поперечними стрижнями на всю ширину сітки. Діаметр поздовжніх і поперечних стрижнів становить від 3 до 10 мм. Їх виготовляють з арматурного дроту ВР-1 діаметром від 3 до 5 мм або арматури діаметром до 10 мм (включно).
  • - легкі зі зміщеними поперечними стрижнями. Для виробництва використовується арматурного дроту ВР-1 діаметром 3-5 мм. або арматура - до 10 мм.

Буква «С» в позначенні говорить про те, що сітка зроблена звареним способом. Нерідко буква розташовується і перед цифрою - С1, С2 і т.д.

Крім цього, нерідко маркування не містить літер «С».

Фасовка: рулони і карти

Сітки виготовляють плоскими (в картах / листах) або рулонними.

Рулонними виготовляють легкі сітки з поздовжніми стрижнями з арматурного дроту діаметрами від 3 до 5 мм. включно. Вироби виробляють з квадратними або прямокутними осередками.

Арматурна сітка в картах

Карти арматурної сітки можуть бути квадратними або прямокутними, при цьому в одному напрямку, відповідно до вимоги ГОСТу, завжди розташовуються стрижні з однаковим діаметром. Точність розмірів арматурної сітки, що випускається в картах, може бути нормальною або підвищеною.

Сортамент, розміри, характеристики

Виробниками пропонується великий сортамент сіток з різним розміром осередків, діаметром дроту / стержня арматури і ваги. Довідкові дані про найбільш популярних сітках 50х50 , 100х100 , 150х150 і 200х200 представлені в таблиці.

№ п / п Тип сітки Кол. м. кв. в 1 т Вага 1 кв. м. № п / п Тип сітки Кол. м. кв. в 1 т Вага 1 кв.м. 1 3ВР1 50х50 452 2,21 8 5ВР1 50х50 192 5,2 2 3ВР1 100х100 1010 0,99 9 5ВР1 100х100 357 2,8 3 3ВР1 150х150 тисяча триста дев'яносто дев'ять 0,72 10 5ВР1 150х150 523 1,91 4 4ВР1 50х50 276 3,62 11 5ВР1 200х200 681 1,47 5 4ВР1 100х100 494 2,02 12 6ВР1 100х100 229 4,36 6 4ВР1 150х150 806 1,24 13 6ВР1 200х200 468 2,14 7 4ВР1 200х200 +1058 9,95 - - - -

Параметри матеріалів: маса, ширина і довжина осередків - важливі при розрахунку їх витрати при виконанні різних робіт. Вага арматурної сітки, всіх її типорозмірів визначається за формулою і представляється в таблицях.

При вивченні інформації слід пам'ятати, що маса може різнитися. Показник варіюється в залежності від типу сировини: дріт або арматурний пруток; тип дроту і клас арматурної сталі; тип фасування: карта або рулон; розміри упаковки. Саме тому в статті представлені дві таблиці.

Ширина осередків * довжина осередків * діаметр дроту / прутка арматури, мм. Вага кв. м., кг. 50 * 50 * 3 1.794 100 * 100 * 3 0.7 150 * 150 * 3 0.59 50 * 50 * 4 3.22 100 * 100 * 4 1.84 150 * 150 * 4 1.22 200 * 200 * 4 0.92 50 * 50 * 5 5.16 100 * 100 * 5 2.88 150 * 150 * 5 1.92 200 * 200 * 5 1.44 100 * 100 * 6 4.44 150 * 150 * 6 2.96 200 * 200 * 6 2.22 100 * 100 * 8 7.9 150 * 150 * 8 5.26 200 * 200 * 8 3.95 100 * 100 * 10 12.34 150 * 150 * 10 12.38 200 * 200 * 10 6.19 100 * 100 * 12 17.8 150 * 150 * 12 11.84 200 * 200 * 12 8,88 150 * 150 * 14 16,14 200 * 200 * 14 12,1 200 * 200 * 16 15,8

Крім цього, існує спеціальна формула, що дозволяє розрахувати вагу, якщо під рукою немає таблиці.

В першу чергу слід обчислити масу 1 м. Використовуваного дроту або стрижня по формулі M = 3,14 (D2 / 4) * Р, де:

  • M - маса 1 м, кг;
  • D - номінальний діаметр дроту або прута, м;
  • Ρ - щільність стали, в усередненому варіанті приймається рівною 7850 кг / куб.м.

Для визначення маси 1 кв.м. розраховують кількість поздовжніх і поперечних прутів, підсумовують їх. Суму множать на масу 1 м. Прута.

Тип з'єднання

Арматурна сітка є однією з трьох різновидів зварних матеріалів. Арматура з'єднується за допомогою технології контактного зварювання. Крім цього, іноді здійснюється в'язка арматури, що дозволяє отримати матеріали відповідного типу.

зварні

Арматурна зварна сітка

Зварні матеріали володіють точністю і надійністю з'єднання, для підвищення корозійної стійкості застосовується один з типів покриття цинком:

  • оцинкована, потім зварена (електролітичне покриття цинком з шаром близько 10 гр / м2);
  • зварена, потім оцинкована (електролітичне покриття цинком з шаром близько 20 гр / м2);
  • гарячеоцинкована, потім зварена (гарячий цинк близько 50 гр / кв.м.);
  • зварена, потім гарячеоцинкована (гарячий цинк близько 130 гр / кв.м).

Кількість цинку на сітці прямо пропорційно терміну служби такого виробу.

в'язані

В'язка арматури виконується в двох випадках:

  • Виконавець набуває арматуру і самостійно виготовляє невелику кількість сіток. Для в'язки необхідні кусачки або спеціальний пістолет. Даний метод застосовується в тих випадках, коли:
    • потрібно використовувати залишки арматури;
    • необхідно здійснити термінові роботи, а готових виробів немає;
    • потрібні малі обсяги, використання зварювального обладнання є недоцільним;
    • не представляється можливим виконати з'єднання зварюванням.
  • Виконавцю необхідно зібрати каркас з сіток. Це потрібно, наприклад, при армуванні фундаменту значної висоти.

Виробництво, верстати та інше обладнання

Станкостроительная промисловість пропонує велику кількість моделей верстатів для виробництва сітки арматурної. Все різноманіття верстатів ділиться на дві групи:

  • ручне обладнання для дрібносерійного виробництва;
  • автоматичне для масового випуску виробів.

Ручне обладнання призначене для організації економічного виробництва зварної сітки. Машина відрізняється простотою конструкції і вартістю, в рази меншою в порівнянні з машинами Багатоконтактні автоматичного зварювання. Використання ручної лінії зварювання сіток дозволяє швидко і максимально ефективно організувати виробництво цього виду продукції. До унікальних особливостей ручних ліній слід віднести можливість виготовлення нестандартних арматурних сіток (наприклад, з прутками різного діаметру).

Ручна лінія зварювання УТС-102

Яскравим представником цього виду обладнання може служити ручна лінія зварювання УТС-102.

Лінія для виготовлення арматурних сіток з мірних прутків працює з попередньо правління і нарізаними в розмір прутами, які з бункерних лотків в автоматичному режимі подаються в зону зварювання. Подача поперечних прутків здійснюється з бункера, а поздовжні прутки завантажуються в позицію автоматичної подачі до зварювального порталу вручну.

Верстат з виробництва армованої сітки

Автоматична лінія для виготовлення зварних сіток WPA працює з поздовжньому дротом при розмотування з бухт. Правлені і нарізані в розмір поперечні прутки подаються з бункерних лотків в автоматичному режимі в зону зварювання.

Дана лінія працює з комбінованою подачею поздовжньої дроту з бухт і мірного дроту.

Зварювальний портал, який є основною частиною лінії, для підвищення продуктивності часто комплектується модулем подачі поперечного прутка і додатковими модулями:

    • подачі поздовжніх прутків;
    • пневматичної гільйотини;
    • пакетувальник.

До цього класу верстатів відносяться:

  • напівавтоматична многоточечная машина зварювання сіток (ЛТС-1000К1);
  • автоматична многоточечная машина зварювання сіток (МТМ-2000К1-1).

корисне відео

Де купити: виробники і постачальники

Роздрібним і оптовим продажем сіток займаються як виробники. так і постачальники. Деякі підприємства, що пропонують якісні і відповідні ГОСТу вироби, зібрані в окремому розділі нашого сайту. Кваліфіковані співробітники компаній готові запропонувати повну інформацію про продукцію і відповісти на всі питання клієнтів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама