Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Листи ОСБ: товщина і розміри, ціни, технічні характеристики

  1. Класифікація листів ОСБ і способи їх виробництва
  2. Характеристики та стандартні розміри ОСБ листів
  3. Сфери застосування орієнтовано-стружкових плит
  4. Вибираємо листи ОСБ: товщина і розміри, ціни

ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

Листи ОСБ широко використовуються в будівництві для зведення перегородок, риштувань під покрівлю, при монтажі стін, а також для облицювання та упаковки інших матеріалів. За технічними характеристиками, вони значно перевершують вже звичні ДСП і ДВП . Вибираючи і купуючи листи ОСБ: товщина і розміри, ціни - є вирішальними факторами. Придбати відповідні матеріали вам допоможе знайомство з класифікацією, характеристиками кожної групи виробів і сферами їх застосування.

Придбати відповідні матеріали вам допоможе знайомство з класифікацією, характеристиками кожної групи виробів і сферами їх застосування

Назад орієнтовано-стружкова плита є прекрасною альтернативою дереву

Класифікація листів ОСБ і способи їх виробництва

Абревіатура ОСБ розшифровується як «орієнтовано-стружкова плита». Матеріалом для її виготовлення служать деревні стружки або тріски. В процесі виробництва кілька шарів такої стружки спресовуються у взаємно перпендикулярних напрямках. Для цього додається спеціальний полімерний матеріал на основі смоли і інших сполучних добавок.

Для цього додається спеціальний полімерний матеріал на основі смоли і інших сполучних добавок

Виробництво плит ОСБ

Залежно від тонкощів виготовлення, отриманих властивостей і призначення одержуваних ОСБ, їх можна розділити на чотири групи:

  1. OSB-1 - застосовуються для створення виробів, призначених для експлуатації в умовах зниженої вологості. Наприклад, такі плити використовують для виготовлення меблів, або в якості дерев'яної упаковки.
  2. OSB-2 - застосовують при зведенні внутрішніх несучих конструкцій. Цю групу виробів можна використовувати тільки в сухих приміщеннях.
  3. OSB-3 - використовують для створення стін, капітальних перегородок і несучих конструкцій в умовах підвищеної вологості.
  4. OSB-4 - найбільш міцна і вологостійка група. Використовуються як спеціалізований будівельний матеріал. Такі плити можуть витримувати значні навантаження.

Плюси застосування ОСБ в будівництві

Варто зазначити, що близько 90% всієї продукції на ринку займають плити ОСБ-3. Так як саме ці листи мають найбільш універсальними характеристиками, які дозволяють використовувати їх в широкому спектрі робіт, в тому числі будівництво малоповерхових будинків.

Стаття по темі:

Товщина і розміри листа фанери: ціни, різновиди і застосування Товщина і розміри листа фанери: ціни, різновиди і застосування. Особливості виробництва, характеристики, основні види, переваги і недоліки. Огляд ринку будматеріалів.

Характеристики та стандартні розміри ОСБ листів

У країнах пострадянського простору цей матеріал використовується відносно недавно, проте в США і Європі ОСБ плити широко застосовуються в будівництві завдяки ряду унікальних властивостей:

  • зручні розміри плит. Стандартні параметри 1,22х2,44 м;
  • простота застосування і обробки. ОСБ листи відмінно піддаються механічним впливам, таким як розпилювання. За допомогою ручного або електричного інструменту, без праці можна рівно відпиляти необхідну частину, уникнувши при цьому появи тріщин або відколів, і отримавши бажаний розмір листа ОСБ;
  • міцність матеріалу. Орієнтовано-стружкові плити можуть витримувати значні навантаження. При цьому їх жорсткість дозволяє монтувати в них будь-які елементи кріплення, наприклад, цвяхи, шурупи, саморізи. Завдяки цьому вони легко з'єднуються між собою, утворюючи цільну конструкцію. За цим показником ОСБ плити не поступаються навіть масивної дерев'яної дошці;

Основні характеристики плит ОСБ

  • легка обробка. Після закінчення монтажних робіт, плити можна просто пофарбувати або використовувати для обробки будь-облицювальні матеріали;

Корисна порада! Перед тим як наносити на ОСБ плити штукатурку обов'язково потрібно усунути всі зовнішні дефекти на поверхні і ретельно заґрунтувати всю площину.

  • легка вага. При стандартному розмірі ОСБ листа 9 мм вага плити складає всього 18 кг. Це дозволяє легко транспортувати матеріал і піднімати його на будь-яку необхідну висоту;
  • невисока вартість. ОСБ плити є недорогим будівельним матеріалом, ціна за квадратний метр в середньому становить 150 рублів.

Сфери застосування орієнтовано-стружкових плит

Перераховані вище властивості цього виду будівельного матеріалу роблять його придатним в багатьох сферах робіт. Використовують ОСБ плити не тільки для будівництва будинків, але і у виробництві меблів і пакувальної тари, а також для обробки внутрішньої частини вантажних автомобілів, кораблів і поїздів.

Використовують ОСБ плити не тільки для будівництва будинків, але і у виробництві меблів і пакувальної тари, а також для обробки внутрішньої частини вантажних автомобілів, кораблів і поїздів

ОСБ плити є одним з основних конструкційних матеріалів в будівництві

Види робіт, що витрачають найбільшу кількість вироблених ОСБ плит:

  • монтаж перекриттів і перегородок, зведення як внутрішніх, так і зовнішніх стін в малоповерхових будинках. Для цього використовуються плити другого і третього класу товщиною від 9 до 12 мм. Такі панелі можуть бути встановлені як вертикально, так і горизонтально;

ОСБ плити застосовуються в каркасному житловому будівництві

  • обробка підлоги. У цьому випадку плита кладеться перпендикулярно спеціальним лагам, які служать основою. Для цього використовуються плити більшої товщини - 18-22 мм, що дозволяє забезпечити додаткову тепло- і гідроізоляцію;

ОСБ плити застосовуються в якості підкладки під паркет, ламінат

  • суцільна обрешетка даху. Найкраще для цього підходять за розмірами і товщині вологостійкі листи ОСБ-3. Ціна і якість відповідають при цьому всім необхідним вимогам. Зверху можна облаштувати покрівлю з шиферу, металочерепиці або рулонних матеріалів;

ОСБ як суцільного решетування під гнучку бітумну черепицю, фальцевую покрівлю

  • зведення тимчасових огорож. Вологостійкість плит групи ОСБ-3 дозволяє використовувати їх для облаштування парканів або захисних конструкцій.

Корисна порада! Якщо за допомогою ОСБ плит ви плануєте обшити стіни, то попередньо необхідно правильно встановити спеціальні металеві профілі, які будуть служити основою для кріплення. При цьому крок лагов або обрешітки повинен бути не більше 400 мм.

Вибираємо листи ОСБ: товщина і розміри, ціни

Визначившись з тим, для яких цілей будуть використовуватися плити, можна переходити до вибору товщини і розміру листів ОСБ. Ціна буде залежати не тільки від цих показників, але і від обраного виробника. На сьогоднішній день ціна за лист ОСБ 3 і розміром 2440х1200х9 мм коливається в межах 500-650 рублів за штуку. Вартість більш товстого листа вище, і ціна ОСБ плити розміром 1250х2500х18 мм складе близько 1000 рублів за штуку.

Вартість більш товстого листа вище, і ціна ОСБ плити розміром 1250х2500х18 мм складе близько 1000 рублів за штуку

ОСБ має високу надійність, підтверджену на практиці будівництва і ремонту

Тому не варто купувати плити більш високого класу, ніж це необхідно. Це призведе до фінансових витрат, в яких немає необхідності. Краще взяти підходить за розміром, ціною та товщині листа фанеру ОСБ, рекомендовану для цього виду робіт від більш відомого виробника.

Корисна порада! Якщо ви непрофесіонал в будівельній справі, то краще купувати плити стандартних розмірів. Так вам буде легше підрахувати потрібну кількість. А там, де це буде необхідно, ви завжди зможете додатково нарізати листи. До того ж велика частина інструкцій, які дані в інтернеті, орієнтовані на стандартні розміри плит.

До того ж велика частина інструкцій, які дані в інтернеті, орієнтовані на стандартні розміри плит

Креативне рішення інтер'єру за допомогою ОСБ

Ознайомившись із запропонованим асортиментом розмірів і цін ОСБ плит, ви переконаєтеся, що це недорогий і універсальний будівельний матеріал, який дозволяє без зусиль виконати масу різноманітних робіт. І при всьому цьому, такі листи безпечні для навколишнього середовища і вашого здоров'я.

ОЦЕНИТЕ
МАТЕРІАЛ ПОДЕЛИТЕСЬ
У СОЦМЕРЕЖАХ

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама