Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Маса пластикового вікна 1 м2 яку вагу має вікно в залежності від склопакета

  1. Що залежить від маси?
  2. Властивості окремих елементів конструкції
  3. Розрахунок ваги ПВХ вікна
  4. Способи вирахувати масу конструкції

При монтажі конструкції необхідно враховувати вагу пластикового вікна. Справа в тому, що вікно може виявитися досить важким, і встановити його можна далеко не завжди. Якщо мова йде про одному виробі, обмежень зазвичай немає, але якщо потрібно виконати скління балкона або ви хочете вікна від підлоги до стелі, доведеться задуматися, чи зможе ваша будова витримати пристойну масу склопакетів. до змісту ↑

Що залежить від маси?

Найчастіше застосовується саме подвійний склопакет , Тому споживачеві насамперед буде цікаво дізнатися, скільки важить пластикове вікно з двома стеклами. Найчастіше дізнатися цей параметр можна ще до покупки: виробник вказує масу вироби.
У деяких випадках віконний блок можна вставляти без побоювань, в деяких потрібно посилити стіну. Останнє особливо актуально для будинків старого фонду.

Від ваги конструкції залежить і складність її обслуговування. Чим важче стулка, тим більше ризик її провисання. Це означає що налаштовувати фурнітуру доведеться частіше. Варто купити і більш потужну фурнітуру, не економити на ній, тому, вибираючи елементи відкривання, теж слід враховувати, скільки важить пластикове вікно.

Варто купити і більш потужну фурнітуру, не економити на ній, тому, вибираючи елементи відкривання, теж слід враховувати, скільки важить пластикове вікно

Eсли маса вікна велика, не варто замовляти конструкцію з надмірно довгою стулкою. Краще зробити дві більш легких.

до змісту ↑

Властивості окремих елементів конструкції

Займатися ворожінням не варто: дві абсолютно однакові за розміром конструкції, випущені різними виробниками або виготовлені з різних матеріалів, можуть мати різну масу. Причина полягає в наступному: може використовуватися пластик різного типу або різний скло, яке відрізняється товщиною і масою відповідно.

Вага 1м2 вікна ПВХ залежить від товщини стінки. Якщо у продукції, що відноситься до класу А, цей параметр фіксований і становить 3 мм, то у продукції класу С він не регулюється ніяк. Клас В має ширину стінки 2,7 мм, відповідно, вікно буде трохи менш міцним, і зменшиться його маса.

Клас В має ширину стінки 2,7 мм, відповідно, вікно буде трохи менш міцним, і зменшиться його маса

Важливо знати, чи є внутрішні перегородки, так як вони теж додають вагу. Цей же параметр збільшиться від числа повітряних камер. Кожне додаткове скло - це додаткові кілограми.

вага блоку віконного ПВХ в основному залежить від товщини профілю. Більш товстий робить конструкцію надійніше, але важче, саме тому для житлових і офісних приміщень регламентується товщина стінки конструкції.

Якщо вікно оснащене армирующим профілем , Воно буде значно серйозніше аналогів і по міцності і по масі. Більшість конструкцій з ПВХ мають такий профіль. Він потрібен для того, щоб зробити вікно міцним, жорстким, не допустити провисання блоку або стулки. Дуже добре, якщо конструкція оснащена додатковими ребрами жорсткості, але цей показник може стати і негативним, якщо вам потрібно легке вікно.

до змісту ↑

Розрахунок ваги ПВХ вікна

За приблизний стандарт береться склопакет зі склом, товщиною 4 мм (стандартно вони встановлюються). Отже:

1 кв.м однокамерного склопакета разом з рамою важить - 25 кг.

1 кв.м двокамерного склопакета разом з рамою важить - 35 кг.

Таким чином ви можете розрахувати масу пластикового вікна самостійно, виходячи з розмірів.

Основний вплив на масу надає склопакет. Скільки важить двокамерний склопакет, можна зробити висновок за кількістю стекол і їх товщині. Наприклад, 1 кв. м скла товщиною 4 мм буде мати масу близько 10 кг. Якщо в склопакеті два таких скла, то важити він буде 20 кг. Можна не враховувати масу ручок, так як вона значної ролі не грає.

Зверніть увагу: додати вагу конструкції може і фурнітура. Якісні міцні вироби виконуються з хорошого металу, він не може бути тонким, тому механізми відкривання так само досить важкі. Важка фурнітура відрізняється високою міцністю. Ціна її, як правило, теж вище, так як використовуються більш якісні матеріали. Для вагомих конструкцій краще вибирати саме міцні механізми.

до змісту ↑

Способи вирахувати масу конструкції

вага двокамерного склопакета ми вже знаємо. Він становить приблизно 20 кг, відповідно, вага однокамерного склопакета вполовину менше і складе 10 кг. Однак це не остаточні параметри; не варто забувати про рамі. Стандартна стулка не повинна важити більше 60 кг. Цей параметр регламентований стандартом. Однак виробники часто намагаються зробити стулки легше для того, щоб збільшити їх термін служби. В середньому показник знижується до 50 кг.

Чим легше стулка, тим довше вона прослужить. Середня маса двокамерного склопакета з рамою становить 35 кг на метр конструкції, однокамерного - близько 25 кг. Замовляючи вікно, краще заздалегідь дізнатися у виробника, скільки воно буде важити.

Замовляючи вікно, краще заздалегідь дізнатися у виробника, скільки воно буде важити

обчислити вагу пластикових вікон можна, скориставшись наступною формулою: потрібно обчислити площу конструкції, врахувати, скільки камер має склопакет, потім дізнатися середню масу. Висоту множимо на ширину і множимо на масу склопакета. Якщо в склопакеті більше камер, порахувати масу легко, додаючи вже відомий вага; одне скло - +10 кг.

Вага склопакета - більш-менш фіксована величина. Основна відмінність полягає в масі рами, порахувати середню масу вікна, якщо воно дісталося вам готовим, можна за наведеною формулою.

Що залежить від маси?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама