Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Питома вага граніту - таблиця. Вага граніту в 1 м2 / м3

  1. Питома вага граніту: таблиця середніх значень в 1 м2
  2. Питома вага граніту: міцна порода після алмазу
  1. Питома вага граніту
  2. Питома вага граніту
  3. Середня питома вага граніту коливається в межах 2600-2800 кг / м3, в залежності від марки каменю (місця його видобутку, що визначає мінеральний склад гранітного масиву). Так як склад граніту може коливатися, з переважанням або плагиоклаза, або польового шпату, вага граніту різних марок може несуттєво відрізнятися.

    Однак на метр кубічний різниця максимального і мінімального значень становить всього 200 кг, тому при розрахунках навантажень нею нехтують і використовують наведену середню масу: вага граніту в 1 м2 в залежності від товщини плит.

    Питома вага граніту: таблиця середніх значень в 1 м2

    Матеріал Питома вага (кг / м2) Товщина плити (мм) Вага граніту в 1 м2 (кг) Граніт 2600-2800 20 55 30 83 40 110 50 138 60 200 70 193 80 220 90 248 100 275

    Питома вага граніту в 1 м3 складає від 2,6 т до 2,8 т. Завдяки такій високій щільності, цей природний матеріал витримує серйозні навантаження практично без пошкоджень, не вбирає вологу (лише трохи намокає поверхню) і не схильний до руйнування при температурних навантаженнях (позитивних або негативних ).

    Питома вага граніту: міцна порода після алмазу

    Завдяки тому, що вага куба граніту наближається до значення в три тонни (від 2,6 до 2,8 тонн), зруйнувати цей камінь не під силу навіть природним стихіям. Видобувають його за допомогою спеціального обладнання з алмазним ріжучим інструментом, а термін служби гранітних виробів перевищує 500 років.

    Видобувають його за допомогою спеціального обладнання з алмазним ріжучим інструментом, а термін служби   гранітних виробів   перевищує 500 років

    Гранітні пам'ятники і стародавні палаци витримали не тільки випробування часом, багато будівель пережили руйнівні війни, вплив повеней, підземні поштовхи і зберегли для нас безцінна спадщина древньої архітектури. Це стало можливим виключно завдяки високій щільності природного матеріалу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама