Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плити перекриття пустотні: технічні характеристики, вага

  1. опис матеріалу
  2. процес виготовлення
  3. вартість
  4. розрахунки
  5. Серія 1.141 1

Плити перекриття - це дуже затребуваний і недорогий матеріал, який дозволяє закінчити будівництво гаража, підвалу, вивести поверх. Для отримання такого виробу використовують залізобетон, який на сьогоднішній день активно застосовується в різних галузях будівництва.

Пустотілі плити перекриття служать відмінним рішенням для перекриття покрівлі або в якості міжповерхових перегородок.

опис матеріалу

опис матеріалу

Процес виробництва здійснюється згідно з ГОСТ 23009-78. Цей стандарт також передбачає особливу маркування, в якій передбачені габарити, марка бетону і витримується навантаження.

Про те як використовувати пустотні плити перекриття Сортамент можна дізнатися з даної статті.

Процес монтажу виконується за допомогою особливого оснащення. Але застосовувати пустотілі плити не рекомендується в умовах агресивного середовища. Тому перед тим як зробити їх установку, необхідно виконати якісний розрахунок можливого навантаження на стіни.

Плити перекриття ребристі гост та інші дані описані в статті.

Причина утворення корозії полягає в неякісно виконаної арматурі. Якщо на поверхні присутні невеликі тріщини, то їх можна усунути. Хоча такі проблеми виникають дуже рідко, адже для подібних виробів характерні високі показники міцності і надійності.

Плита ДВП розміри та інші дані описані у статті.

На відео - пустотні плити перекриття і їх технічні характеристики:

Залізобетонні плити перекриття розміри гост та інші дані можна знайти в описі статті.

Згідно ГОСТ 9561 91 виділяють такі технічні характеристики пустотілих плит перекриття:

  1. Для виробництва застосовують бетон, показник міцності якого А22,5.
  2. Щільність бетону становитиме 2000-2400 кг / м3.
  3. Марка бетону - W4.
  4. Стандартні показники ширини (типорозміри) складають 1м, 1,2 м, 1,5, 1,8 м.
  5. Плити НВ і ПБ задіють в галузі будівництва в шириною 0,55 м.

На фото - таблиця з вагою і розмірами (довжина, ширина, товщина) пустотних плит перекриття:

процес виготовлення

Насамперед необхідно по всій площі приміщення встановити опорні вертикальні стійки необхідної висоти. В цьому випадку можна застосовувати стійки з дерева або металу. Між ними повинен бути крок 1 м. Щоб опалубка міцно трималася зверху, то необхідно виконати монтаж дерев'яного бруса. У цьому випадку використовується двутавровую балку. Потім на встановлені ригелі кладеться горизонтальна палуба. Про вазі двотаврових балок ви можете почитати в нашій статті.

Плити перекриття пк розміри гост та інші дані можна знайти в описі статті.

На відео розповідається про виготовлення пустотні плит перекриття своїми руками:

Про те, яка товщина монолітного перекриття приватного будинку можна дізнатися зі статті.

Після проведених заходи обов'язково перевірте правильність висоти, і в разі потреби відрегулює її. Проведіть необхідний монтаж всіх вертикальних деталей опалубки. В цьому випадку потрібно виконати огородження від внутрішніх країв сітки на відстані 150 мм. Коли процес монтажу опалубки закінчено, то необхідно, використовуючи нівелір, виконати ретельну перевірку горизонтальності і рівності всіх елементів.

На зображенні - розріз (перетин) пустотною плити перекриття:

На зображенні - розріз (перетин) пустотною плити перекриття:

Коли опалубка встановлена, то можна приступати до виготовлення арматурного каркаса. Для цього варто задіяти дві арматурні зварні сітки ГОСТ 23279 85 . Розмір одного осередку становитиме 200 мм, а діаметр дроту - 1,2 - 1,5 мм. Дл повноцінного і надійного армування плити перекриття варто виконувати монтаж двох металевих сіток. Щоб вона правильно розташувалася нижня сітка, то варто під нею встановити спеціальні пластикові пластифікатори. Їх варто монтувати в точках перетину арматурної сітки , При цьому між ними повинен бути крок 1 - 1,3 м.

Маркування плит перекриття пк або пб можна дізнатися зі статті.

Для установки правильного відстані між верхньою і нижньою сітки необхідно використовувати спеціальні фіксуючі підставки. Завдання Операція можна за допомогою гибочного оснащення. Щоб посилити арматури необхідно дві сітки скріпить за допомогою сполучних прутків з загнутими гачкоподібними кінцями.

Щоб виконати заливку бетону, необхідно застосовувати вже готовий склад, який продається в спеціалізованому магазині. Процес заливки варто здійснювати за допомогою спеціального механічного міксера через направляючий шланг. Таким чином, ви зможете гарантувати формування рівномірного шару і надати конструкції майбутнього перекриття.

Про те, яка ціна плит перекриття ПК можна дізнатися з даної статті.

Коли ви заздалегідь встановили каркаси під технологічні отвори, то можна здійснювати безпосередню заливку. Матеріали і робочий час необхідно розподілити так, щоб процес заповнення бетон відбувався безперервно. Робити заливку потрібно до того моменту, поки опалубка не буде повністю заповнена.

Коли зазначені дії були виконані правильно, то потрібно зробити утрамбовку, використовуючи для цих цілей глибинний вібратор. Тепер залишається просто чекати 30 днів, коли бетон повністю затвердіє. При цьому протягом всього часу обробляти поверхню за допомогою води.

Плити перекриттів залізобетонні багатопустотні використовуються по ГОСТ вказаною у статті.

На відео - несуча здатність плит перекриття пустотних:

вартість

Сьогодні пустотілі плити перекриття представлені в широкому асортименті. З цієї причини вказати вартість кожного виробу буде неможливо. Розглянемо ціну (прайс) плити ПК24-10-8, вона становить 2200 рублів, а ось плита ПК 90-15-8 вам обійдеться в 18990 рублів.

розрахунки

Для представлених виробів характерні свої розміри і товщина. Саме ці параметри впливають на їх стійкість до навантажень. Для визначення навантаження, яку зможе витримати плита перекриття, необхідно спочатку підготує проект будинку. Після цього провести розрахунок маси всього, що понесе перекриття. Тут варто враховувати гіпсокартонні перегородки, утеплення підлоги, цементну стяжку, паркетне покриття. Тепер отримане значення необхідно поділити на загальне число плит.

На відео - розрахунок пустотною плити перекриття:

Розглянемо розрахунок навантаження на конкретному прикладі. Припустимо, що буде використовуватися плита ПК 60-15-8. За ГОСТ 9561-91 її маса становитиме 2850 кг. Спочатку варто визначити площі несучої поверхні виробу: 6 м × 1,5 м = 9 м2. Щоб визначити навантаження, яка зможе витримати обчислена площа. В результаті отримуємо: 9 кв. м × 800 кг / кв.м = 7200 кг Євро. Отримуємо тепер масу самої плити 7200 кг - 2850 кг = 4350 кг.

Щоб визначити загальне навантаження, необхідно врахувати всі підлогового покриття і утеплювача. Загалом, отримане значення не повинно перевищувати 150 кг / м2. В результаті, на 9 м2 плити доведеться таке навантаження: 9х150 = 1350 кг. Загальне навантаження визначається наступним чином: 4350 кг - 1350 кг = 3000 кг.

На відео розповідається, яке навантаження витримує пустотная плита перекриття:

Серія 1.141 1

Цей матеріал на сьогоднішній день користується широким попитом при будівництві житлових і громадських будівель. У складі марки входять цифри і позначення, які говорять про розміри панелі і розрахункового навантаження. Для таких виробів характерні високі показники міцності, довговічності, а рівень морозостійкості складає F50. При виготовленні плит використовую важкий бетон, який оснащений вкладишами. У маркуванні виробів це позначається буквою А.

Пустотілі плити перекриття на сьогоднішній день користуються великим попитом при облаштуванні житлових будинків. Але перед тим як їх застосовувати, необхідно точно розрахувати всі необхідні параметри. Тільки так ви зможете визначити доцільність застосування такого матеріалу в тих чи інших умовах.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама