Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скільки важить кубометр бетону. Питома вага бетону

  1. Різний за вагою бетон
  2. приклад розрахунку
  3. Таблиця питомої ваги куба бетону
  4. СНиП за питомою вагою бетону
  5. Навіщо це потрібно
  6. фактори
  7. цифри
  8. типи заповнювач
  9. Марка міцності
  10. пористі бетони
  11. універсальний метод
  12. висновок

Бетон - основна складова будь-якого ремонту і будівництва. Володіючи високими характеристиками міцності апріорі, його лише трохи удосконалили застосуванням добавок в бетон для отримання необхідних властивостей твердості, довговічності, вогнестійкості і т. П.

Різний за вагою бетон

Найпоширенішим є важкий бетон. Він проводиться з щебенем або гравієм в якості наповнювача. Практично всі залізобетонні конструкції виготовляються з нього - плити перекриття, монолітні колони, стовпи, кільця колодязів, перемички і багато іншого.

Легкий бетон - пемзобетону, шлакобетон, керамзитобетон - застосовується на будівництві стін. З таких бетонних сумішей роблять блоки, панелі та інші конструкції для перегородок промислових і житлових будівель. Бетонні елементи відрізняються невеликою вагою, завдяки чому стає легше всю будівлю.

До особливо легких відносяться пінобетон і газобетон, їх чарункова структура дозволяє говорити про хороших теплоізоляційних властивостях. Можливість застосування: при влаштуванні теплоізоляційного шару, скажімо, для утеплення фасаду.

Наша компанія займається виробництвом і реалізацією важкого бетону. Завдяки інноваційному обладнанню ми можемо проводити бетонні суміші різних марок (М 100 - М 500), з різним співвідношенням компонентів

Наша компанія пропонує співпрацю зацікавленим будівельним фірмам, виробничим і промисловим підприємствам, приватним замовникам. Крім гарантованої якості, ми маємо індивідуальний підхід до клієнтів.

Ми здійснюємо доставку продукції без затримок, в призначений час. Парк бетоновозів дає можливість не залежати від сторонніх перевізників. Ми повністю володіємо ситуацією.

Ціни на куб бетону у нас нижче, ніж в більшості фірм подібного профілю, що працюють в Московському регіоні. Це обумовлено продуманої цінової політикою і грамотним менеджментом.

Ми раді запропонувати вам краще за прийнятними цінами.

Знати, скільки важить кубометр бетонної суміші, дуже важливо. Ще на стадії розробки проекту будівництва доведеться розраховувати навантаження на фундамент і грунт. А монолітні конструкції занадто важкі, щоб в цій справі ними можна було знехтувати. З іншого боку, якщо відома щільність 1 м3 будматеріалу і його основні пропорції, нескладно буде підрахувати матеріальні витрати на той же фундамент.

У будівництві широко застосовуються всього три основних типи бетонів різної щільності. З них в якості рідких сумішей випускаються тільки легкі і важкі склади:

1. Особливо легкі відрізняються найменшою об'ємною вагою (1 м3 зазвичай не важче 500 кг) і міцністю, тому з них виготовляють тільки стінові блоки . Вони добре зберігають тепло, але погано переносять серйозні навантаження. До цієї групи відносяться пористі матеріали з великою кількістю повітряних пір всередині, що займають до 85% від загального обсягу.

2. Легкі бетони виготовляються на таких заповнювачах як керамзит, перліт, туф. Вони знижують до 500-1800 кг / м3.

3. Важкі суміші (1800-2500 кг / м3) - найпоширеніший вид дуже міцних і довговічних матеріалів. Виготовляються шляхом додавання в цементно-піщану суміш гравію або щебеню.

Від чого залежить щільність?

Тип заповнювач - основний параметр, що впливає на масу бетонної суміші. Цим можна користуватися для приготування складів з різною щільністю:

  • Гравій і звичайний щебінь збільшить вагу заливки до 2,3-2,4 т / м3.
  • Бита цегла - до 1,8-2,0 т / м3.
  • Шлак використовується для приготування легких сумішей вагою 1,4-1,7 тонни.
  • Керамзит ще помітніше полегшить кубометр розчину до 1,0-1,4 т.

Якщо для зведення невеликої будівлі не потрібно потужний фундамент, марку бетону для його пристрою вибирають не дуже високу. Тоді і заповнювач великої фракції може бути легше.

Маркова приналежність теж впливає на щільність. Але справа тут не у властивостях компонентів - вони для всіх розчинів приблизно однакові, а в їх пропорціях. М350, що володіє високою щільністю через великий вміст цементу, буде важче, ніж М500, щільність якого забезпечує великий заповнювач.

Марка бетону М100 М200 М250 М300 М350 М400 М500 Вага 1 куба, кг 2495 2430 2350 2390 2500 2375 2300


приклад розрахунку

Скільки важить різний бетон, можна зорієнтуватися по нашій таблиці. Але коли потрібно дізнатися точний показник для конкретного випадку, надійніше його розрахувати. Для цього користуються двома способами:

1. За вагою компонентів в кубометрі.

В якості вихідних даних приймаємо марку цементу М400, з якого будемо готувати розчин, а потім виберіть потрібну марку бетону М300. Відштовхуючись від них, уже можна скласти водоцементне співвідношення (В / Ц) для 1 куба суміші по таблиці:

Маркова міцність Цемент М400 М500 М100 1,03 - М200 0,69 0,79 М300 0,53 0,61

Тобто простим додаванням води можна знизити марку і одночасно зменшити щільність розчину - адже цемент важче в 3 рази. Для нашого прикладу співвідношення В / Ц = 0,53.

Наступний етап - підбір пропорцій щебеню і піску з урахуванням їх класу крупності. Для цього знову потрібно вдатися до допомоги таблиці:


Для цього знову потрібно вдатися до допомоги таблиці:

Найбільш широко застосовується звичайний щебінь крупністю до 40 мм. Це означає, що піску зернистістю 2,5-2,7 мм в суміші заповнювачів повинно бути близько 41%. Води потрібно по 185 л на кожен куб бетону. Далі математика проста:

Кількість цементу (густиною 3,1 кг / м3) визначить прийнятий показник В / Ц:

Обсяг наповнювачів - це прийнятий до розрахунку куб М300, але без води і цементу:

  • 1000 - 185 - (349: 3,1) = 702 л.

Звідси знаходимо кількість піску і щебеню:

  • 702 · 0,41 = 288 л (або 757 кг при щільності 2,63 кг / м3);
  • 702 - 288 = 414 л (або +1076 кг при щільності 2,6 кг / м3).

«Збираємо» наш розрахунковий кубометр бетону на папері:

  • Цемент - 349 кг.
  • Пісок - 757.
  • Щебінь - 1076.
  • Вода - 185.

Ось ми і визначили, скільки важить один куб бетону М300 на щебені - 2367 кг. При використанні піску іншої фракції підсумкова цифра буде трохи відрізнятися.

2. За об'ємною співвідношенню (цей розрахунок простіше, але і точність його буде нижче).

Для того ж кубометра М300 пропорції Ц: П: Щ: В виглядатимуть так:

Всього в одному кубі розчину виявиться 7,1 частин, кожна об'ємом по 140 літрів. Перемножимо об'ємні частки, наведені для кожного компонента, на їх об'ємна вага - і знову отримаємо суму чотирьох складових кубометра рідкої суміші.


Перемножимо об'ємні частки, наведені для кожного компонента, на їх об'ємна вага - і знову отримаємо суму чотирьох складових кубометра рідкої суміші

Середня вартість

Якщо займатися підрахунками і замешиванием немає ні сил, ні бажання, можна просто замовити доставку необхідної марки прямо на ділянку. Вартість кубометра бетону в цьому випадку буде визначатися його марочної приналежністю, але формувати ціни на свій товар виробник буде саме по вазі компонентів. Все-таки ці характеристики тісно пов'язані.

У будь-якому цементному розчині найбільший обсяг зайнятий великими фракціями заповнювача. Саме тому ціна куба може помітно відрізнятися, якщо замість гравію використовувався більш міцний і дорогий граніт. Більшість заводів пропонують своїм клієнтам на вибір два різновиди будь-якої марки: з гравієм або гранітним щебенем.

Орієнтовні ціни за куб без доставки, рублі:

Заповнювач М100 М200 М250 М300 М350 М400 М500 Гравій 2900 3100 3250 3350 3500 - - Граніт 3150 3400 3550 3650 3750 3850 4050

Можна без перебільшення назвати цю продукцію однієї з найбільш вживаних при різних видах робіт, будь то реставрація, капітальний або «точковий» ремонт, не кажучи вже про будівництво. Будь-який вид діяльності починається з планування заходів. Це передбачає і, причому не тільки по їх кількості, але і по характеристикам.

Слід відразу зазначити, що поняттям «питома вага» на практиці ніхто не користується. Справа в тому, що все бетони відрізняються своїми компонентами. В якості наповнювача використовуються різні матеріали - щебінь, галька, керамзит і деякі інші. Навіть застосування одного і того ж речовини не гарантує ідентичності кінцевого продукту, так як той же. Природно, що чим вони більші, тим більше порожнеч утворюється в структурі матеріалу.


Природно, що чим вони більші, тим більше порожнеч утворюється в структурі матеріалу

Будівельника в першу чергу цікавить, скільки важить бетон. Саме цим показником визначається специфіка його застосування, так як на основі таких даних розраховуються види конструкцій в залежності від місцевих умов. Наприклад, при визначенні типу фундаменту для різних грунтів маса бетону враховується обов'язково. Те ж стосується і різних несучих елементів, перекриттів тощо.

На практиці фахівці оперують таким показником, як «об'ємна вага», при цьому потрібно розуміти, що ця характеристика не є константою. Вага бетону залежить від інгредієнтів, на основі яких готувалася суміш. Крім того, враховується і обсяг води, витраченої при замісі розчину. Залежно від цього розрізняють наступні види продукції.

  • бетони важкі

В якості наповнювача використовуються тверді породи -. Саме такими розчинами виробляються заливки підстав споруд, зведення несучих частин конструкцій. Існує приблизна часткове співвідношення компонентів, але воно не є незмінним, так як в залежності від марки вживаного в'яжучого (цементу) пропорція може змінюватися в ту або іншу сторону. Тому і маса бетону важкого може варіюватися в деяких межах (1 800 - 2 500 кг / м3). До речі, це стосується всіх подібних матеріалів.

Таблиця питомої ваги куба бетону


Таблиця питомої ваги куба бетону

  • Бетони особливо тяжкі

Застосовуються досить рідко і, як правило, тільки в промислових масштабах, при спорудженні спеціальних об'єктів. У «приватному секторі» такі матеріали не використовуються. Маса заповнювач великих фракцій (гематиту, бариту та інших) в основному і визначає, скільки важить бетон. До складу можуть входити також залізна руда і «дріб» чавунна. Технологія виробництва передбачає використання цементів тільки високих марок. Питома вага таких бетонів знаходиться в межах 2 500 - 3 000 кг / м3.

  • бетони легкі

Ця продукція при застиганні утворює більш пористу структуру, тому і важать бетони даного класу менше - від 500 до 1 800 кг / м3. Наповнювачами є «легкі» матеріали - пемза, туф, керамзит тощо.

  • Бетони особливо легкі

Зрозуміло, що це продукти, вага 1 м3 яких не перевищує 500 кг. Наповнювачами в них, як правило, є вермикуліт, перліт і деякі інші речовини. У будівництві, враховуючи масу бетонів такого класу, вони в основному застосовуються в якості «теплоизоляторов», при герметизації стиків, швів, закладенні тріщин.

СНиП за питомою вагою бетону

Щоб дізнатися, скільки важить бетон, доцільно заглянути в такий документ, як СНиП № II-3 від 1979 року. У цьому Стандарті вказується питома вага для різних бетонів. Наведемо дані на окремі види продукції (в залежності від застосованого наповнювача), найбільш часто використовується при індивідуальному будівництві (в «кг / м3»):

  • 2 500 - ж / б вироби;
  • 2 400 - гравій або щебінь;
  • 1 200 - 1 600 - туф;
  • 800 посилання - 1 600 - пемза (фракції вулканічних порід);
  • 500 - 1 800 - керамзит. Тут грає роль і те, який пісок входить до складу суміші. Дані вказані для керамзитового. Для кварцового діапазон вже - від 800 до 1 200. Якщо пісок перлітовий, то питома вага 1 м3 лежить в межах 800 - 1 000;
  • 300 - 1000 - для піно-і газобетону.

Ці дані приблизні, але саме ними і слід керуватися при визначенні маси бетону в майбутньої «заливці». Справа в тому, що жоден уваги не передбачає обчислень з точністю до декількох кілограм.

Іноді приватні забудовники орієнтуються на марку готового продукту. Скільки важить бетон, можна дізнатися, якщо взяти до уваги такі усереднені дані для «важких» видів продукції (кг / м3):

  • 2 495 - для М100;
  • 2 430 - для М200;
  • 2 350 - для М250;
  • 2 390 - для М300;
  • 2 500 - для М350;
  • 2 375 - для М400;
  • 2 300 - для М500.

На практиці знання про те, скільки важить бетон, потрібні не тільки при монтажі або ремонті будь-яких конструкцій. Це вираховується і при організації робіт по демонтажу або знесенню різних споруд. Оперуючи такими довідковими даними, можна визначити потрібну кількість машин для вивозу будівельного сміття, їх вантажопідйомність. Наприклад, замовляючи транспорт при проведенні ремонту в приватному будинку (квартирі), пов'язаного з переплануванням приміщень.

Часто постає питання, що простіше - вивозити великими брилами або їх попередньо розрізати (розбивати). Отже, визначається доцільність застосування підйомних механізмів або спеціального обладнання , Їх необхідні характеристики. Такі розрахунки дозволяють оптимізувати робочий процес.

Важливо знати

Не варто думати, що досить за таблицями підрахувати питому вагу всіх компонентів окремо, а потім підсумувати, і в результаті вийде цей показник для всього продукту. Маса бетону багато в чому залежить від якості виробленого замісу (вручну або механічно), від наявності або відсутності різних порожнеч, розмірів гранул (а вони не можуть бути абсолютно однаковими), а також кількості води.

Багато «самодіяльні» будівельники вважають, що питома вага є показником надійності і міцності бетону, тому і намагаються це питання уточнити. Ця думка помилкова. Здатність нести підвищене навантаження визначається, в першу чергу, маркою в'яжучого (цементу).

На що впливає щільність (вона ж - питома вага) бетону? Від чого вона залежить? Який, наприклад, питома вага бетону М200? Які значення щільності характерні для пористих і легких бетонів? Давайте розбиратися.

Навіщо це потрібно

А справді - до чого ця інформація?

Причин для цікавості кілька.

  • Розрахунок фундаменту для монолітного або каркасно-монолітного будови прив'язаний до несучої здатності грунту і загальній масі споруди. Знаючи загальний обсяг каркаса, стін і перекриттів, їх вага можна обчислити лише при відомій щільності.
  • При оцінці навантаження на несучі залізобетонні конструкції доводиться враховувати їх власну вагу.
  • Нарешті, при транспортуванні залізобетонних конструкцій ( стінових панелей , Плит перекриття, балок і т.д.) бажано хоча б грубо оцінити їх масу, щоб вибрати відповідний вид транспорту і вантажної техніки.

Уточнимо: для стандартних виробів розрахунок зазвичай не потрібно.
Інформація про габаритах і масі конструкції надається продавцем.

фактори

Якими факторами визначається питома щільність бетону?

  1. Перш за все - типом і кількістю заповнювач. Очевидно, що питома вага 1 м3 бетону з гранітної щебенем і кварцовим піском буде більше, ніж у керамзитобетону або суміші на перлітовому піску. Якими можуть бетони за типом заповнювача?

Тип Особливості Особливо важкі Як крупнофракціонного заповнювач використовуються важкі і особливо тверді мінерали (гематит, барит і т.д.). Нерідко для заповнення застосовується залізна руда, і навіть чавунна дробь.Связующее - цемент високих марок. Щільність лежить в діапазоні 2500 - 3000 кг / м3. Сфера використання - тільки і виключно промислові об'єкти. Важкі Заповнювачі - кварцовий пісок, щебінь скельних і осадових порід. Щільність - 1800-2500 кг / м3. Порівняно невисока ціна кубометра при достатній міцності роблять цей тип будівельних матеріалів найбільш затребуваним в житловому будівництві. Легкі Щільність від 500 до 1800 кг / м3 забезпечується легкими пористими заповнювачами - туфом, керамзитом, пемзою. Особливо легкі Щільність - менше 500 кг / м3. Заповнення - вермикуліт, перліт, шлак. Сфера застосування - теплоізоляція, заповнення монолітних каркасів.

  1. Для пористих бетонів не менш важливим фактором є ступінь поризації, кількість пір в обсязі матеріалу.
  1. Нарешті, клас (марка міцності) теж певним чином впливає на щільність. Цілком передбачувано - адже клас бетону визначається співвідношенням його компонентів, що розрізняються фізичними характеристиками.

цифри

Вище були наведені межі значень для бетонів різних типів . Давайте конкретизуємо їх для кожного окремого випадку, використавши кілька незалежних джерел інформації.

типи заповнювач

В СНиП 2.03.01-84, присвяченому бетонних і залізобетонних конструкцій, поряд з великим переліком інших довідкових значень наводиться питома маса бетону для різних наповнювачів.

Наведений в документі список, проте, не містить згадок про деякі досить поширені типи заповнення.

Поспішаємо заповнити прогалину:

  • Пемза - 800 - 1600 кг / м3.
  • Вулканічний шлак - 800 - 1600 кг / м3.
  • Шунгізіт - 1000 - 1400 кг / м3.
  • Перліт - 600 - 1200 кг / м3.
  • Гранульований доменний шлак - 1200 - 1800 кг / м3.
  • Паливний (котельний) шлак - 1000 -1800 кг / м3.
  • Зольний гравій - 1000 - 1400 кг / м3.
  • Вермикуліт - 300 - 800 кг / м3.

Зверніть увагу: розкид параметрів пов'язаний як з різним процентним співвідношенням сполучного з заповнювачем, так і з непостійними фізичними характеристиками самих матеріалів.
Наприклад, щільність вермикуліту, спучується при нагріванні, залежить від ступеня його термообробки.

Марка міцності

Як уже згадувалося, марка міцності пов'язана з щільністю, причому нелінійно. Вона збільшується з підвищенням вмісту зв'язуючого; до певної межі підвищення марки сприяє ущільненню матеріалу і підвищення питомої ваги.

Однак цементний камінь легше мінералів скельних порід; саме тому після марки М350 подальше збільшення міцності на стискання призводить до.

пористі бетони

Як дізнатися щільність піно або газобетону?

Основний фактор, що визначає її (а заодно теплоізоляційні властивості і міцність матеріалу) - ступінь поризації. Тип мінерального наповнювача практично не впливає на питому вагу.

Капітан Очевидність підказує: марка відповідає вазі кубометра матеріалу в кілограмах.
Так, газобетон D600 має густину 600 кг / м3.

універсальний метод

Як дізнатися щільність будь-якого матеріалу з невідомим складом і іншими характеристиками?

  1. Зважуємо фрагмент конструкції.
  2. Занурюємо його в воду (наприклад, в повне відро з підставленим під нього тазом).
  3. Будь-яким способом (нехай навіть літровими банками) вимірюємо обсяг витісненої рідини.
  1. Перераховуємо обсяг в кубометри (в одному кубічному метрі 1000 литров).
  2. Ділимо масу фрагмента в кілограмах на його обсяг в кубометрах. Результатом і буде фактична щільність матеріалу.

висновок

Сподіваємося, що запропоновані увазі читача матеріали і довідкові дані виявляться корисними. Відео в цій статті, як зазвичай, містить додаткову тематичну інформацію. Успіхів!

Від чого залежить щільність?
На що впливає щільність (вона ж - питома вага) бетону?
Від чого вона залежить?
Який, наприклад, питома вага бетону М200?
Які значення щільності характерні для пористих і легких бетонів?
Якими можуть бетони за типом заповнювача?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама