Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вага швелера для всіх видів профілю - де знайти, як розрахувати? + Відео

  1. 1 Види стандартних швелерів вітчизняної промисловості та ДСТУ на них З огляду на те різноманіття...
  2. 3 Вага метра чавунних і спеціальних сталевих швелерів

1 Види стандартних швелерів вітчизняної промисловості та ДСТУ на них

З огляду на те різноманіття вироблених вітчизняної металургійної промисловістю швелерів, в першу чергу не завадило б ознайомитися з усіма їх видами. Це дозволить, зіткнувшись на практиці з будь-яким з типів, не помилитися у визначенні його питомої ваги (тобто маси 1 погонного метра). Більшість видів швелерів виробляють за кількома ГОСТам. При цьому в стандартах вказані характеристики, що залежать від способу і умов застосування готового виробу: використовувані для виготовлення сплави, фізико-механічні властивості і ряд інших параметрів.

Опис, зовнішній вигляд, класифікація за серіями і типами, розміри, питома вага, а також подібні і залежать від усіх цих характеристик параметри завжди наводяться тільки в одному, відповідному певному виду швелера, Гості. Такий стандарт, незалежно від того, на який вид швелерів він поширюється, носить загальну назву "Сортамент". Одними з найбільш затребуваних, а тому найбільш відомих і поширених є гнуті сталеві рівнополочні швелери. Не менш затребувана і відома також гарячекатана сталева швелерних продукція, правда, не всіх видів, а тільки одного. Це вироби, стандарт сортаменту на які - ГОСТ 8240-97.

Не поступаються цим двом видам по частоті використання в певній галузі застосування (виготовлення полегшених і легких конструкцій) алюмінієві швелери . Причому ГОСТами передбачено виробництво цих виробів методом гнучкі або гарячого пресування. І, до речі, правильне їх назва, згідно зі стандартами - "Профілі швеллерного перетину". Залежно від способу виготовлення в назву, відповідно, додається слово "гнуті" або "пресовані". Меншим, ніж наведені вище три види, попитом користуються гнуті сталеві гнуті швелери. Однак нерідко ця продукція просто незамінна.

Однак нерідко ця продукція просто незамінна

види швелерів

пропонуємо Вам ознайомитися

І є ще 5 видів швелерів, з якими більшість, в першу чергу рядових, споживачів цього металопрокату, швидше за все, ніколи не зіткнеться. Справа в тому, що це досить специфічна продукція, призначена для дуже вузької області застосування. Однак на той випадок, якщо все-таки доведеться мати справу з будь-яким з цих 5 видів, слід знати про існування і таких швелерів. Список їх наведено нижче. Це швелери:

  • сталеві спеціальні;
  • гарячекатані сталеві для вагонобудування;
  • чавунні для різних верстатних пристосувань;
  • зі сталі Ст3 для прикріплення до стрижневим коробам сушильних плит;
  • сталеві гарячекатані для вагонеток, що мають відігнуту полку.

Далі наводяться ГОСТи сортаменту для всіх перерахованих видів стандартних швелерів та інші джерела, в яких можна отримати інформацію про їх питомій вазі.

2 Скільки важить 1 метр найпоширеніших видів виробів?

Питому масу рівнополочні і полками сталевих виробів, виготовлених методом гнуття, можна подивитися в статті "Розміри і вага гнутих швелерів" . У ній наведено таблиці, в яких вказана вага для всіх типорозмірів обох цих видів швелерної продукції. Або можна самостійно знайти ГОСТи сортаменту на рівнополочні і полками вироби - це стандарти 8278-83 і 8281-80 відповідно. Потім в їх таблицях знаходимо вага швелера потрібного типорозміру.

Потім в їх таблицях знаходимо вага швелера потрібного типорозміру

Таблиця для розрахунків

Для гарячекатаних сталевих виробів ГОСТ 8240 всіх серій вага зазначений в цьому ж стандарті. Для деяких найбільш затребуваних типорозмірів продукції цього виду питому масу можна подивитися в статтях: "Швелер 16" , "Вироби 24" і "Швелерних прокат 40" . В даних публікаціях наведені не тільки таблиці з вагою, але і інші характеристики цих швелерів.

Масу метра алюмінієвих швелерів в залежності від їх виду і способу виготовлення визначають по-різному. Якщо це гнуті профілі, то питома вага необхідно шукати в специфікації виробника на їх поставку або розраховувати самостійно. Справа в тому, що як такого сортаменту на цей вид продукції немає. А виробництво гнутих алюмінієвих профілів регламентується тільки Технічними умовами - ГОСТ за номером Р 55411-2013. У ньому сказано, що вироби виготовляються по кресленнях і каталогам, узгодженим між замовником і виробником, в яких і повинен бути зазначений теоретичний вага 1 м. Називається цей стандарт: "Гнуті профілі з алюмінієвих сплавів і алюмінію".

Якщо алюмінієві профілі пресовані, то в залежності від їх виду питома вага можна знайти в таблицях одного з наступних ГОСТів сортаменту:

  • Для рівнополичного - в стандарті 13623-90. Називається він: "Пресовані прямокутні рівнополочні профілі швеллерного перетину, виготовлені з магнієвих і алюмінієвих сплавів".
  • Для полками - в стандарті Р 50066-92. Називання у нього: "Пресовані прямокутні полками профілі швеллерного перетину, виготовлені з магнієвих і алюмінієвих сплавів".
  • Для продукції з відбортовкою на полицях - в стандарті 13624-90. Назва: "Пресовані прямокутні відбортовані профілі швеллерного перетину, виготовлені з магнієвих і алюмінієвих сплавів".

3 Вага метра чавунних і спеціальних сталевих швелерів

Для всіх інших видів швелерів вага їх 1 метра по кожному типорозміру теж можна подивитися в таблицях відповідних Держстандартів сортаменту. Для спеціальних сталевих це стандарт 19425-74. Називається він: "Швелери і балки двотаврові сталеві спеціальні".

Називається він: Швелери і балки двотаврові сталеві спеціальні

сталевий швелер

На гарячекатані сталеві вироби для вагонобудування поширюється ГОСТ сортаменту за номером 5267.1-90. Назва у нього найпростіше і короткий: "Швелери".

На чавунну продукцію для різних верстатних пристосувань поширюється ГОСТ сортаменту за номером 12950-67. Він приблизно так само і називається: "Швелери на верстатні пристосування".

На вироби зі сталі Ст3, призначені для прикріплення до стрижневим коробам сушильних плит, поширюється ГОСТ сортаменту за номером 19392-74. Називання у нього: "Швелери для прикріплення до стрижневим коробам сушильних плит". На сталеву гарячекатану продукція для вагонеток, що має відігнуту полку, поширюється ГОСТ сортаменту за номером 21026-75. Називається він: "Швелери гарячекатані сталеві для вагонеток, що мають відігнуту полку".

Скільки важить 1 метр найпоширеніших видів виробів?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама