Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Борна кислота від тарганів: кращі рецепти приготування, пропорції, відгуки

  1. Дія на тарганів
  2. Як труїти борною кислотою тарганів
  3. Рецепт борної кислоти з яйцем від тарганів
  4. Борна кислота і жовток в сирому вигляді
  5. Борна кислота з яйцем і картоплею
  6. Сирні кульки
  7. Борна кислота з цукром, борошном
  8. Рецепт з нерафінованою олією
  9. рідка приманка
  10. Де купити
  11. ефективність
  12. Плюси і мінуси
  13. Вплив на організм людини
  14. Інші ефективні народні засоби - аналоги
  15. Відгуки

Борна кислота

Борна кислота від тарганів застосовується в декількох варіаціях: посипають доріжки в місцях найбільшого скупчення тарганів, готують отруйні приманки. Кристалічний білий порошок з гірким смаком не містить запаху, не відлякує комах. Має інсектицидні, антисептичними властивостями. Борна кислота зустрічається в природі, але для побутових цілей її отримують шляхом змішування бури з мінеральними кислотами, в більшості випадків соляної.

Дія на тарганів

Для боротьби з комахами використовується кристалічний порошок. При необхідності готують водний розчин. Борна кислота мало розчиняється у воді, не втрачає отруйні властивості. Рідина використовують для обробки меблів, заливання в щілини підлоги, стін.

Борна кислота проти тарганів використовується як альтернатива хімічним інсектицидів . Народний засіб володіє токсичними для комах властивостями, діє контактно-кишковим шляхом. При зіткненні з великою кількістю борного порошку відбувається руйнування тканин хітинового покриву, після чого настає смерть. При попаданні всередину речовина впливає на функціонування нервової системи, викликаючи параліч, смерть. Отрута діє швидше при комбінованому впливі.

Таргани заражаються при перетині доріжок з порошку, знаходженні на обробленої поверхні, поїданні отруйної принади. Забруднити комахи тягнуть «частування» в гніздо. Там годують отрутою личинок , А також передають порошок іншим родичам, стикаючись з їх тілами. Швидкість летального результату залежить від дозування отрути.

На замітку!

Перші ознаки дії борної кислоти з'являються через 2-3 дні. Масовий мор тарганів спостерігається протягом тижня. Остаточно вивести шкідників можна за місяць.

Як труїти борною кислотою тарганів

Можна за допомогою будь-якої їстівної їжі, але частіше використовуються продукти з сильним ароматом. Комахи знаходять частування по запаху, після його зникнення знижується шанс отруїти шкідників.

Свіжу приманку для тарганів розміщують в місцях найбільшого скупчення шкідників - за меблями, уздовж плінтусів, біля сміттєвого відра, раковин, унітазу, умивальника, по траєкторії пересування комах. Використовують картонку, шматочок фанери, блюдце, паперовий лист, клейонку. З твердого складу формують борні кульки, з рідкої суміші роблять коржі.

Ефективний засіб в домашніх умовах:

Рецепт борної кислоти з яйцем від тарганів

Слід зварити яйце, видалити білок. Для приготування бомб від тарганів використовується тільки яєчний жовток. Розминають виделкою, змішують з 1-2 пакетиками сухої борної кислоти. Пропорції дотримуватися обов'язково. При додаванні великої кількості отрути з'являється виражений гіркий смак, який відлякує комах. З отриманої суміші формують невеликі кульки. Це найефективніший засіб від домашніх прусаків .

Борна кислота і жовток в сирому вигляді

Принцип приготування аналогічний, тільки в даному випадку варити яйце не потрібно. Відмінний варіант для тих випадків, коли немає часу возитися з частуванням для тарганів. Жовток розтирають з порошком борної кислоти. Беруть 3-4 пакетика, щоб вийшла тверда маса. Кульки з борною кислотою зберігають властивості кілька днів, після цього продукт псується, сохне. Якщо додати 2 пакети токсичної речовини, суміш буде рідкої, з неї роблять коржі за допомогою чайної ложечки. Поміщають на картон, клейонку.

Борна кислота з яйцем і картоплею

Щоб приготувати отруйну приманку, потрібно зварити яйце, картопля. Потовкти інгредієнти, змішати з 2-3 пакетиками сухого порошку. Якщо суміш занадто густа, розсипчаста, додають трохи молока або теплої води. Борна кислота з вареним яйцем, картоплею володіє вираженим запахом, тому таргани швидко сповзають на отруту. Розміщувати кульки рекомендується ввечері, оскільки життя прусаків активізується вночі.

Сирні кульки

Отрута з борною кислотою і яйцем відмінно замінюється сиром. Використовувати краще м'які сорти. Натирають на дрібній тертці, змішують з 1-2 пакетами сухої борної кислоти, роблять невеликі кульки.

Борна кислота з цукром, борошном

Боротися з комахами можна солодощами, приготувавши для них ароматні коржі. Цукор змішують з борошном. Інгредієнти беруть в рівних пропорціях. У більшості випадків беруть по 2 ст. ложки. З'єднують з 4 пакетиками порошку борної кислоти. Додають теплу воду, щоб вийшло густе тісто. Засипають пакетик ванільного цукру. Таке частування не залишиться непоміченим. Робити коржі слід чайною ложечкою. Залишають приманку на 3 дні, потім вона стає непривабливою для тарганів.

Рецепт з нерафінованою олією

Відразу варто подумати, куди розливати склад, оскільки на підлозі він залишає жирні плями. Якщо немає можливості приготувати борну кислоту і яйце, можна обійтися ароматним рослинним маслом. Змішують з сухим порошком, розливають в блюдця, кришечки, залишають на картонній папері. До рослинній олії дозволяється додавати дріжджі. Таке блюдо буде сильніше пахнути, знищення прусаків прискориться.

рідка приманка

Засіб від тарганів з борною кислотою і яйцем може бути рідким, якщо додати трохи теплої води. Також можна зробити отруту з цукру. Використовується рідка борна кислота - борний спирт або самостійно приготований розчин. Розводити борну кислоту можна в воді кімнатної температури. На 20 г порошку потрібно 125 мл. Розмішують, додають столову ложку меду або цукру. Розливають в невеликі ємності. Цькування триває тиждень, потім готують нову приманку.

На замітку!

Спиртовий розчин борної кислоти використовують для відлякування комах від холодильника , Столу. Водний розчин заливають в щілини, обробляють меблі, протирають плінтуси. Інструкція по застосуванню порошку надзвичайно проста. Розсипають засіб в місцях, де були помічені таргани.

Де купити

Засіб активно використовується в медицині як потужний антисептик. Ліки можна купити в аптеці в формі спиртового розчину, кристалічного порошку. У пакетику міститься 10 г. Ціна 30-80 руб. Зберігати слід подалі від прямих сонячних променів в сухому місці.

ефективність

народний засіб виступає аналогом хімічних інсектицидних препаратів, але по ефективності істотно їм поступається. Препарат допомагає при незначному зараженні приміщення, на початковій стадії. Ефективність підвищується при правильному розміщенні отрути.

Якщо розвести борну кислоту водою, властивості не змінюються, але ефективність при обробці поверхонь знижується. Шар створюється надзвичайно тонкий, тому процес цькування сповільнюється, боротьба затягується. Кращий варіант - отруйна приманка. Вбити статевозрілих, статевонезрілих особин можна за кілька днів, але готувати свіжі страви потрібно кожні 3 дні.

На замітку!

Борні кульки можна поміщати в саморобні пастки . Роблять їх з сірникової коробки. Таргани люблять забиратися в будиночки, щілини, тому обов'язково проявлять інтерес. Отруїти комах можна будь-приманкою, приготовленої за вказаними вище рецептами.

Плюси і мінуси

Кожне засіб має свої недоліки, переваги, борна кислота - не виняток.

плюси:

  • безпеку;
  • відсутність запаху;
  • різні варіанти застосування;
  • доступність;
  • низька ціна.

мінуси:

  • слабка ефективність;
  • необхідність частого приготування приманок;
  • видимість при нанесенні порошку;
  • адаптація комах до дії отрути при тривалому застосуванні.

Борну кислоту часто використовують як додатковий засіб в боротьбі з прусаками . Позбутися від тарганів народними засобами можна при незначному зараженні квартири, будинки.

Вплив на організм людини

Борна кислота нешкідлива для людини, в чому її основна перевага. Засіб для боротьби з тарганами дозволяється використовувати в приміщенні, де є маленькі діти, вихованці, але з дотриманням правил безпеки. Інсектицидна речовина завдає шкоди при безконтрольному вживанні всередину. Смертельна доза для дорослої людини становить 20 г, дітей - 4 м

Під час роботи з препаратом слід надягати гумові рукавички, застосування респіратора, масок не є обов'язковим. Після контакту з борною кислотою потрібно добре помити руки з милом.

На замітку!

Суміш з борного спирту, саліцилової кислоти, левоміцетину використовують для боротьби з прищами, висипом вугрів. Потужний антисептик вбиває шкідливі мікроорганізми, підвищує захисну реакцію шкіри. Тому при попаданні інсектициду на шкірний покрив, не варто боятися алергічної висипки, роздратування.

Інші ефективні народні засоби - аналоги

Для боротьби з тарганами використовують буру . Речовина у вигляді порошку отримують шляхом змішування борної кислоти з харчовою содою. Активно використовується в побуті, косметології, медицині, харчовій промисловості як консервант. Застосування від тарганів аналогічне - розсипають у вигляді доріжок, обприскують меблі, готують отруйні приманки.

Суміш з гліцерином використовують для обробки плінтусів, меблів зі зворотного боку, ніжок, водопроводів, труб, стійок раковин, умивальників, унітазу. Властивості бури не знижуються, гліцерин утримує речовина в потрібному положенні, не дає обсипатися. Липкий гліцерин з порошком бури краще чіпляється на лапки, тіло таргана, збільшуючи ефективність отрути.

Відгуки

Судити про ефективність засобу можна за відгуками, що залишають потерпілі на форумах, де активно обговорюються питання боротьби з прусаками.

Коли побачила таргана на кухні, відразу побігла в магазин за аерозолем . Опрацювала всі ті місця, які рекомендують фахівці. Тиждень нікого не помічала, зітхнула з полегшенням. А потім знову з'явилися. Сенсу бризкати знову аерозолем не бачила. купувати гелеві приманки не наважилася, але спробувала народний засіб. Відгуки про борної кислоти з яйцем почитала в інтернеті, там же знайшла рецепт. Приготувала ввечері кульки. Вранці не бачила мертвих прусаків, але на наступний день стала помічати. Потруїти всіх вийшло за 2 тижні.

Аліна, Москва

купила пастки від тарганів , Вони їх стороною обходили. Почала готувати кульки з борною кислотою. Рецептів перепробувала за місяць величезна кількість їжу . Знищити колонію тарганів у мене вийшло за півтора місяці. Змішувала борну кислоту з різною їжею, яка залишалася в кінці дня. У хід йшов борщ, суп, каша, картопляне пюре, салати, багато іншого.

Інна, Твер

Труїла борною кислотою, поки чисельність тарганів не збільшилася. У моїх прусаків до цього засобу був стійкий імунітет. Жерли приготовані мною страви, бігали по порошку, але жили.

Марина, Воронеж

Серед народних засобів від тарганів борна кислота займає перше місце по ефективності. Щоб змусити комах поїдати отруйну приманку, потрібно позбавити їх можливості вживати іншу їжу . Обов'язково потрібно підтримувати порядок на кухні, витирати насухо раковини, ванну. Створення несприятливих умов для життя тарганів - один з найважливіших моментів боротьби.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама