Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Поліуретановий лак і двокомпонентна фарба для дерева на водній основі

  1. Що таке поліуретановий лак?
  2. Технічні характеристики
  3. Переваги і недоліки
  4. Види поліуретанових лаків
  5. кольорові варіації
  6. застосування
  7. Яка рецептура лаків по дереву?
  8. Особливості нанесення на поверхню

За допомогою лаку можна підкреслити натуральну красу дерева, в той же час захистивши поверхню від зовнішніх впливів. Однак у випадках, коли поверхня піддається великим навантаженням, дуже важливо правильно підібрати склад.

Поліуретановий лак для дерева дає дуже міцне довговічне покриття і при цьому не перекриває природну красу натуральної деревини.

до змісту ↑

Що таке поліуретановий лак?


Поліуретановий лак - це захисний склад, який підходить для покриття дерева, ДВП, ДСП, МДФ та інших подібних матеріалів. Він відрізняється від інших складів для лакування високим ступенем захисту.

Завдяки своїй стійкості поліуретановий лак надійно захищає поверхню від ударів, впливу вологи і вітру, цвілі і грибка та інших агресивних впливів навколишнього середовища. Наносити його можна за допомогою кисті, валика або фарбопульта.

до змісту ↑

Технічні характеристики

За своїми фізико-хімічними властивостями поліуретановий лак близький до каучуковим матеріалами, що і забезпечує йому більшу стійкість до ударів і інших деформуючим механічних впливів За своїми фізико-хімічними властивостями поліуретановий лак близький до каучуковим матеріалами, що і забезпечує йому більшу стійкість до ударів і інших деформуючим механічних впливів.

Інші особливості складів на основі поліуретану:

  • час затвердіння - до 3 тижнів;
  • стійкість покриття - не менше 10 років;
  • термостійкість до 110 ° С.
до змісту ↑

Переваги і недоліки


Крім міцності і довговічності до переваг поліуретанового лаку відносяться:

  1. хороші декоративні властивості;
  2. висока адгезія навіть до полірованим поверхням;
  3. здатність до самозагасання;
  4. еластичність;
  5. висока стійкість до різких перепадів температури;
  6. стійкість до впливу світла;
  7. вибростойкость;
  8. хімічна інертність.

Завдяки своїй інертності лакувальні склади на основі поліуретану добре чинять опір дії найагресивніших хімічних агентів, таких як аміак, оцтова, сірчана, соляна та інші кислоти.

До недоліків відносяться:

  1. великий час висихання деяких різновидів поліуретанового лаку;
  2. перед використанням двокомпонентного складу основу і затверджувач потрібно з'єднувати і ретельно перемішувати;
  3. після змішування двокомпонентного поліуретанового лаку готовий склад придатний до використання тільки протягом обмеженого терміну, який може становити до 12 годин.

Все про поліуретанової фарбі читайте в нашій статті .

до змісту ↑

Види поліуретанових лаків

Існують однокомпонентні і двокомпонентні лаки. Перші продаються відразу в готовому до використання вигляді, і перед нанесенням їх тільки треба розбавити розчинником в разі потреби.

У випадку з двокомпонентним лаком окремо продаються основа і затверджувач, які треба змішати безпосередньо перед застосуванням .

Такі суміші відрізняються від однокомпонентних своєї підвищеною стійкістю, тому їх варто застосовувати для покриття поверхонь і деталей, розрахованих на експлуатацію в найскладніших умовах Такі суміші відрізняються від однокомпонентних своєї підвищеною стійкістю, тому їх варто застосовувати для покриття поверхонь і деталей, розрахованих на експлуатацію в найскладніших умовах.

рідкі поліуретанові лаки продаються в банках, їх можна наносити за допомогою пензля і валика або розбавити до потрібної консистенції і залити в краскопульт.

Поліуретанові лаки у вигляді спреїв випускаються в балончиках і відразу готові до нанесення на поверхню методом розпилення.

Залежно від застосовуваного розчинника розрізняють:

  • алкідні лаки;
  • уретанові;
  • лаки на основі органічних розчинників;
  • поліуретанові лаки на водній основі.
до змісту ↑

кольорові варіації


Залежно від зовнішнього вигляду, який вони дають поверхні після висихання, поліуретанові лаки бувають:

  • глянцевими;
  • напівматовими;
  • матовими.

Покрите глянсовим поліуретановим лаком дерево виглядає дуже привабливо, особливо в тому випадку, якщо після висихання складу заполірувати його з використанням спеціальних паст. Але будь-які дефекти, такі як подряпини, на такому покритті будуть видні краще.

Тому небажано фарбувати глянцевим складом поверхню, яка піддається механічним навантаженням.

Крім того, покласти глянсовий лак так, щоб поверхня виглядала добре, складніше, ніж матовий.

Є безбарвні лаки на основі поліуретану і склади, які містять в складі пігменти і надають поверхні певний відтінок.

до змісту ↑

застосування

Поліуретановими лаками покривають поверхні, які піддаються великим навантаженням, у випадках, коли важливо отримати міцне і довговічне покриття. Ними можна фарбувати:

  1. зовнішні стіни будинків ;
  2. садові споруди;
  3. меблі;
  4. музичні інструменти;
  5. паркет;
  6. сходи;
  7. яхти.

Але також поліуретанові лаки використовуються і для фарбування інших поверхонь, що не піддаються серйозним навантаженням - наприклад, внутрішні стіни будинків і стелі.

до змісту ↑

Яка рецептура лаків по дереву?


В якості затверджувача для двокомпонентних лаків можуть використовуватися ізоцианати. Полиизоцианат - це темно-коричнева рідка суміш, яка містить діфенілметандіізоціанат, ізомери і гомологи. Реагуючи з основою, цей склад утворює поліуретан.

Для отримання кольорового покриття потрібно використовувати пігменти. Підбирати їх треба з урахуванням розчинника, який підходить для обраного лаку.

Щоб зробити лак потрібного кольору, можна скористатися послугами колеровки, які пропонують торгові точки, що продають лакофарбові матеріали.

до змісту ↑

Особливості нанесення на поверхню

Перед нанесенням двокомпонентного лаку його складові необхідно ретельно перемішати. Для цього затверджувач вводиться невеликими порціями при безперервному помішуванні.

Потім лак треба витримати певний час, щоб вийшли бульбашки повітря - від 15 хвилин до 1 години в залежності від конкретно складу Потім лак треба витримати певний час, щоб вийшли бульбашки повітря - від 15 хвилин до 1 години в залежності від конкретно складу. Термін придатності до використання готової суміші може становити від 3 до 12 годин.

Якщо необхідно нанести багатошарове покриття, кожен наступний шар потрібно класти після висихання попереднього «на відлип». При температурі близько 20 ° С це означає, що інтервал між нанесенням шарів має становити близько 2 годин.

За допомогою прозорого поліуретанового лаку можна отримати красиву дзеркальну поверхню. Для цього після висихання нанесеного складу його треба располировать і зашліфувати спеціалізованої пастою, використовуючи полірувальну воду.

Після покриття поліуретановим лаком дерево перетворюється, купуючи привабливий вигляд, і в той же час отримують міцну і довговічну захист від зовнішніх впливів.

Складами на основі поліуретану можна фарбувати поверхні, які піддаються великим навантаженням, такі як зовнішні стіни будинків, підлоги і сходи, а також внутрішні стіни, стелі і будь-які дерев'яні деталі. При правильному нанесенні такого покриття вистачить на десять і більше років.

Подробиці про поліуретановий лак на алкідно-уретанових основі для дерева дізнайтеся з відео:

Що таке поліуретановий лак?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама