Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з багатоніжками в квартирі?

  1. Чи шкідливі стоноги?
  2. Як позбутися від мухоловки?

Подовжене звивисте тіло, розділене на сегменти, велика кількість довгих ніг - таке страхітливе опис у шкідника, іноді відвідує людське житло -   мухоловки   звичайної, або стоноги Подовжене звивисте тіло, розділене на сегменти, велика кількість довгих ніг - таке страхітливе опис у шкідника, іноді відвідує людське житло - мухоловки звичайної, або стоноги.

Ці багатоніжки зазвичай заселяються в квартири на зимовий період, а по весні залишають їх, щоб знову здобувати собі в їжу комах. Присутність в будинку цих особин може не на жарт налякати господарів, однак насправді все не так страшно. Як боротися з багатоніжками в квартирі, і що вони собою являють, буде розказано в цій статті.

Чи шкідливі стоноги?

Страх від появи в квартирі такого незвичайного шкідника може бути викликаний не тільки його видом, а й незнанням про те, що з ним робити. Зазвичай членистоногі потрапляють в житло людини через вікна, двері і вентиляцію. Оскільки для їх життєдіяльності потрібна підтримка високої вологості, вони вважають за краще облаштовуватися в ванних кімнатах, особливо якщо там є дерев'яна підлога.

У дерев'яному покритті багатоніжки селяться і поза ванних приміщень, так як воно являє собою ідеальне середовище для розвитку і пересування мухоловки - в ньому є тріщини, зазори і затишні місця. Примітно, що особини зазвичай не селяться в паркетній підлозі, оскільки він обробляється спеціальними відлякують складами.

Іноді мешканці можуть довго не знати про існування членистоногих сусідів, оскільки багатоніжки полюють тільки ночами. Їх їжею є комахи, і вони не завдають шкоди здоров'ю людини або тварин. Однак присутній на їх ніжках отрута при контакті зі шкірою в рідкісних випадках може викликати алергічну реакцію.

Багатоніжки мешкають в ванних кімнатах і комор, поїдаючи мурах і комарів , Мушок, павуків і термітів , а також тарганів . Саме тому знаючі люди часто залишають особин в будинку, оскільки вони природним чином позбавляють квартиру від інших, більш небезпечних, шкідників. Полюючи, мухоловка нерухомо чекає жертву, а при її наближенні швидко нападає.

Боротися чи ні з таким сусідством, кожен вирішує сам. Якщо немає можливості залишити стоногу в квартирі, рекомендується вручну відловлювати особин і просто відносити подалі від житла. Однак є й інші гуманні методи боротьби.

Як позбутися від мухоловки?

Сусідство з страхітливими членистоногими мало кому доводиться до душі, однак не варто відразу ж хапатися за інсектицидні препарати або намагатися знищити особин власноруч Сусідство з страхітливими членистоногими мало кому доводиться до душі, однак не варто відразу ж хапатися за інсектицидні препарати або намагатися знищити особин власноруч. Іноді достатньо лише дотримуватися кількох правил, які зроблять життя багатоніжки в квартирі нестерпним, і вона покине житло:

  1. Усунути джерело постійної вологи. Оскільки мухоловки люблять селитися неподалік від води, слід ретельно позбавлятися від її зайвого присутності: необхідно провести генеральне прибирання, висушити або викинути все вологі килимки або серветки, оглянути сантехніку на предмет протікання, заглянути в усі важкодоступні місця і витерти місця скупчення конденсату. Після кожного прийому душу рекомендується гарненько провітрювати приміщення і насухо витирати підлогу. Відсутність вологи дасть можливість Багатоніжка покинути приміщення без застосування проти них отрутохімікатів.
  2. Видалити всю можливу їжу для мухоловок. Так як дані особини люблять вживати в їжу комах, слід позбутися їх якомога швидше - після цькування велика частина стоніг зникне з квартири. Не слід сподіватися на те, що інсектициди знищать і самих стоніг - як правило, дані особи відмінно адаптуються до нового отрути.
  3. Усунути всі можливі шляхи проникнення в квартиру. Запобігти появі в житло паразитів допоможе закладення всіх ходів для них. Найкраще придбати дрібну решітку для вентиляційного люка, яка регулярно повинна бути оглянута на предмет цілісності і чистоти. Слід усунути всі щілини в підлогове покриття, прибрати захаращеність і зайві речі.

Багатоніжки досить розумні і здатні запам'ятовувати події, тому найбільш гуманним способом боротьби стане вилов декількох особин, яких потрібно винести подалі від житла: як правило, залишилися мухоловки залишають будинок самостійно.

Чи шкідливі стоноги?
Як позбутися від мухоловки?
Чи шкідливі стоноги?
Як позбутися від мухоловки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама