Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з грунтовими водами на ділянці

  1. дослідження ділянки
  2. Методи боротьби з грунтовими водами

При купівлі ділянки необхідно обов'язково визначити рівень грунтових вод (УГВ)

При купівлі ділянки необхідно обов'язково визначити рівень грунтових вод (УГВ). Якщо він проходить глибоко, можна буде сміливо планувати фундамент і загальну будівлю. Залягання грунтових вод близько до поверхні значно ускладнить будівництво та експлуатацію ділянки. Без додаткового дренажу на таких ділянках швидко гинуть дерева. Найближче до поверхні грунтові води знаходяться під ухилами і в низинах.

дослідження ділянки

Спеціальне геологічне дослідження покаже особливості ділянки, структуру ґрунту і, головне, УГВ. Якщо водоносний шар знаходиться близько до поверхні, то буде потрібно зниження рівня ґрунтових вод на ділянці, його осушення.

Якщо ціна питання щодо позбавлення від грунтових вод досить висока, то можна змінити конструкцію майбутнього будинку або фундаменту. Для каркасного будинку оптимальний варіант - бетонна подушка в якості фундаменту. Для інших видів будівництва можна використовувати фундаменти на палях.

Методи боротьби з грунтовими водами

Якщо ви визначили, що у вас високий рівень грунтових вод на ділянці, необхідно вибрати спосіб його зниження Якщо ви визначили, що у вас високий рівень грунтових вод на ділянці, необхідно вибрати спосіб його зниження. Існують різні методи і схеми водозниження, які відрізняються за технологією, використання обладнання, умовами робіт.

Дренаж - найпростіший спосіб знизити рівень води. Залежно від рельєфу, типу ґрунту, інших параметрів підбирається вид дренажу відкритий або закритий.

Відкритий водовідлив. Цей простий і доступний метод застосовують, коли необхідно здійснити відведення грунтових вод з котлованів, траншей. У нижній частині роблять приямки, куди просочується вода, звідти її відкачують насосами.

Легкі іглофільтри. Даний спосіб грунтується на застосуванні вакууму з використанням самовсмоктуючого обладнання, яке занурюється в грунт і гумовими шлангами з'єднується з колекторами. По трубах зайва вода піднімається в колектор, звідки йде за межі дільниці.

Ежекторні фільтри. Такий метод застосовують при підмиву грунту. Буряться свердловини, куди поміщають спеціальні іглофільтри.

Існують і інші методи, про які вам розкажуть фахівці «АРТМЕТАЛЛ УКРАЇНА». Залежно від глибини грунтових вод вам підберуть найоптимальніший спосіб, який приведе в порядок ділянку і обійдеться вам відносно недорого.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама