Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з міллю в квартирі

  1. різновид молі
  2. Знищення шкідника на кухні
  3. Знищення шкідника в шафах з речами
  4. професійні препарати
  5. Спреї, аерозолі
  6. Фумігатори
  7. пастки
  8. Народні засоби

Як боротися з міллю в домашніх умовах, залежить від різновиду шкідника. умовно моль ділять на харчову, речову. Перша харчується харчовими запасами на кухні, в коморі, друга поїдає вироби з натуральних тканин, вовни. Для позбавлення від шкідника в квартирі, будинку використовують професійні препарати, народні засоби від молі , Пастки.

різновид молі

У природі існує близько 2 тис. Різновидів молі, деякі з них охоче живуть, розмножуються в будинку людини. Яка буває моль, можна розділити на 2 групи.

  1. Харчова. Метелик невеликого розміру з непоказною забарвленням. Розмір тіла не перевищує 2 см. Забарвлення сіре, попелястий, коричневий, чорний. На крилах можна розглянути цятки, ажурні візерунки. На голові чітко видно вусики. Пурхає метелик в темний час доби, але при сильному зараженні приміщення можна помітити метелика днем. личинки молі - гусениці розміром до 1,5 см, брудно-білого кольору. харчується моль харчовими запасами - гречка, рис, перловка, вівсянка, манна крупа, пшоно, борошно, печиво, сухофрукти, горіхи, чай.
  2. Речова. Ще її називають килимовій, шубної. Основний шкідник хутра, вовняних виробів. Приваблює комах запах поту. Метелик відкладає личинки, які й завдають істотної шкоди дорогому виробу. Якщо моль поїла шубу , Потрібно негайно застосувати заходи по її знищенню. Зовні метелик практично не відрізняється від харчової молі. Личинки ідентичні. Визначити, який шкідник з'явився в будинку, можна по кімнатах. На кухні пурхає харчова моль, в спальні, передпокої поблизу шаф - речова.

Як боротися з міллю в квартирі залежить від різновиду, але в кожному разі слід перебрати вміст шаф, провести генеральне прибирання. Для запобігання зараження завжди слід пам'ятати про профілактику.

Для запобігання зараження завжди слід пам'ятати про профілактику

Моль харчова і речова

Знищення шкідника на кухні

Личинки і метелики ведуть різний спосіб життя. Метелики пурхають в пошуках підходящого місця для відкладання яєць. Личинки ховаються по шафах, знищують харчові запаси. Щоб позбутися від шкідника, необхідно:

  1. Переглянути всі харчові запаси, продукти. При сильному зараженні їх викидають разом з мішками, пакетами в сміттєві баки.
  2. Крупу, сухофрукти, в яких личинок не виявлено або знайшли невелику їх кількість, піддають термічній обробці. Відправляють в духовку на прогрівання на 5-15 хвилин.
  3. Шафки ретельно протирають вологими серветками, ганчірками. У воду додають столовий оцет, нашатирний спирт або ефірні масла.
  4. Харчові запаси поміщають в герметичну тару, ставлять на місце.
  5. Розкладають по поличках спеціальні препарати проти молі, народні засоби.

На замітку!

При сильному зараженні приміщення, для винищення метеликів, гусениць рекомендується провести дезінсекцію. Ефективні препарати - спреї, аерозолі.

Знищення шкідника в шафах з речами

Боротьба з міллю в домашніх умовах здійснюється за допомогою спеціальних засобів, але перед їх застосуванням слід витягнути з зараженого шафи всі речі, визначити ступінь ураження, розмір збитку.

  • Речі, які не підлягають носіння, можна відразу викинути, розпустити на нитки, використовувати в якості ганчірок після прання.
  • Одяг з мінімальним пошкодженням перуть, просушують на вулиці.
  • Хутряні вироби вивішують на вулицю під пекучі промені сонця протягом декількох днів. Також можна відправити в хімчистку. Обробити хутро спеціальним інсектицидним засобом.
  • Шафа зсередини, зовні протирають водою з додаванням оцту, нашатирного спирту, ефірних масел.
  • Речі, які зберігаються весь сезон, рекомендується упакувати в поліетиленові пакети.
  • Розкласти по поличках спеціальні засоби від молі.

При сильному зараженні дезінсекцію з використанням спрея, аерозолю, проводять не тільки в шафі, а й у всій кімнаті.

При сильному зараженні дезінсекцію з використанням спрея, аерозолю, проводять не тільки в шафі, а й у всій кімнаті

речова моль

професійні препарати

Як боротися з міллю в квартирі, існує безліч способів, методів. У продажу є засоби, що відрізняються високою ефективністю, простотою застосування, доступною ціною. Вибирають підходяще засіб виходячи зі ступеня зараженості приміщення, індивідуальних переваг.

Спреї, аерозолі

У складі містяться інсектід широкого спектру дії. Максимальна концентрація отруйної речовини спостерігається протягом 2 годин після обробки. Продовжує діяти ще близько 14 днів. Відкривають шафки, ретельно обприскують, потім обробляють стіни, підлогу, стелю. Через 2 години провітрюють, проводять вологе прибирання в місцях, де будуть стосуватися руки, розміщуватися випрати одяг.

Ефективні препарати:

  • Раптор;
  • рейд;
  • дихлофос;
  • Армоль;
  • Москітол;
  • Чистий дім;
  • Екстрамен.

Спреї від молі

Повторну обробку при необхідності проводять через тиждень. Препарати не залишають плям, не псують меблі, не містять неприємного запаху. Знищують личинок, метеликів. Середня ціна становить 250 руб. Під час роботи з препаратом слід використовувати рукавички, маску або респіратор.

відгук

Боролися аерозолем Армоль. Помітила личинок в одязі. Все випрала, шафа помила, просушити. Провела дезінсекцію в квартирі. Через 2 години провітрила, помила. На цьому все. Запах лаванди був присутній в будинку ще деякий час, але він не заважає і не дратує.

Аліна, Санкт-Петербург

При появі шкідників на кухні, в інших кімнатах не варто купувати концентровані емульсії, використовувати побутової пульверизатор для проведення повноцінної дезінсекції. З міллю запросто справляються аерозолі, спреї.

Фумігатори

У цю категорію входять таблетки, секції, електричні прилади. Використовуються поряд з аерозолями для закріплення результату або запобігання повторного зараження. У складі кожного засобу містяться ароматизовані речовини. Відлякує метеликів, створює несприятливі умови існування для личинок запах лаванди, цитрусових.

Секції, коробочки, таблетки розкладають на полицях, підвішують, приклеюють. Термін дії від 30 днів до 3 місяців. Ефективні засоби боротьби з міллю - Раптор, Чистий дім, Москітол, Рейд. Середня ціна 150 руб.

На замітку!

Відлякати метеликів молі може фумігатор від комарів, що працює на основі пластини, рідини. Використовують як додатковий засіб для боротьби з міллю, сам по собі фумігатор малоефективний. На личинок практично не діє.

пастки

Пастки від молі

При боротьбі з міллю активно використовуються пастки. Діють вони виключно на метеликів. У кімнаті підвішують липку стрічку, розкладають спеціальну пастку у вигляді коробочки, клейкої стрічки. Усередині будиночка для метелика знаходиться інсектицид і приманка, яка заманює його всередину. Або спеціальну речовину з феромонами наносять на липку тканинну поверхню.

Перед використанням пастки відклеюють захисну плівку, закріплюють в потрібному місці. Термін дії близько 6 тижнів. Ціна в межах 100 руб. Ефективні пастки Аероксон, Раптор, Глобол.

відгук

Завелася міль від сушених яблук. Ніколи такого не було. Поки розібралася, що до чого, шкідник зіпсував все харчові запаси. Проводила генеральне прибирання, все крупи викинула. Провела дезінфекцію аерозолем, потім по поклеїла пастки. Позбулася за 1 день.

Марина, Москва

Народні засоби

Позбутися від харчової молі в будинку, запобігти зараженню можна народними засобами.

  • Для протирання меблів готують розчин з додаванням сильно пахне речовини. На 1 л води використовують 10 крапель нашатирного спирту, 100 мл столового оцту або 5 крапель ефірного масла лаванди, розмарину, лимона, апельсина.
  • Безпечний і дуже красивий «фумігатор» від молі - герань. Вирощування кімнатної рослини на підвіконні врятує від багатьох шкідників.
  • По кутах шафи розкладають зубчики часнику, шкурки апельсина, лимона, мандарина.
  • Відлякує ефектом володіють спеції - кориця, гірчиця, перець, коріандр, гвоздика. Можна насипати на тарілочку, залишити на кухні.
  • У шафах з одягом розкладають каштани, ароматне туалетне мило.
  • Лякають моль рослини - пижмо, полин, м'ята, меліса, лаванда. Розкладають сухе зілля, пучки свіжої трави, капають кілька крапель ефірного масла на ватку, розміщують в потрібному місці.

При правильному підході знищити шкідника можна за кілька днів. Надалі слід пам'ятати про профілактику - протирати шафи спеціальним розчином на кухні щотижня, провітрювати шафки з одягом, періодично виносити хутряні вироби на вулицю в теплу пору року.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама