Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як боротися з мурахами на ділянці і знищити мурашник

  1. Як у весняно-літній період боротися з мурахами
  2. Боротьба з мурахами восени
  3. Як знищити мурашники

Мурахи - це великі трудівники, борються з гусеницями і дрібними жучками

Мурахи - це великі трудівники, борються з гусеницями і дрібними жучками. Але, коли їх на городі багато, то обертається лихом для дачника. Мурашник - це їхнє гніздо, складна система ходів, спорудження якого нагадує купол, розміром до 1-2 м.

Колонія може налічувати до 10 мільйонів особин.

Біля рослин, де відмічена тля, потрібно шукати і мурашник - це закономірність, вони охороняють шкідника, від якого отримують падь (солодке харчування). Поборів мурах, корисні комахи допоможуть позбутися від попелиці , І в більшості випадків не доведеться використовувати отрути.

Як у весняно-літній період боротися з мурахами

Є просте, але дієвий засіб для захисту від шкідників:

  1. Дерева і мурашники обприскують розчином: 400гр господарського мила на 1 відро теплої води, після розчинення додати 10ст.л. гасу і 2ст карболової кислоти. Досить 2-3 обробок і мурахи назавжди покинуть плодове дерево.
  2. У ємність налити води і додати трохи цукру або меду, розкласти недалеко від мурашників. Мурахи, бажаючі поласувати, вже не вилізуть з солодкого сиропу. Вам залишиться регулярно міняти вміст.
  3. Солодкий сироп роблять отруйним: в мисці змішують компоненти: 1 ст.л. цукру, 1/3 ч.л. бури, 2 ст.л. гарячої води і додати 1 ч.л. меду.
  4. Змішують ½ ч.л. бури і 2 ст.л. м'ясного фаршу, розкласти біля мурашника.
  5. На висоті 50-60 см стовбур дерева обв'язати синтепоном, закріпити ізолентою. Мурахи через таке пристосування не зможуть пройти вище. Через 2-3 тижні почнуть з'являтися нові молоді пагони з чистими від попелиці листям. Коли по деревах і рослинам не повзають мурахи, тлю починають пожирати сонечка і їх личинки.
  6. Змочити поролон в відпрацьованому машинному маслі і обв'язати дерево, за принципом мисливського пояса .

Змочити поролон в відпрацьованому машинному маслі і обв'язати дерево, за принципом   мисливського пояса

На цю тему невеликий відеоролик:

Боротьба з мурахами восени

Щоб позбутися від цих дрібних комах потрібно:

  1. Побілити стовбури дерев і скелетні гілки густим розчином гашеного вапна.
  2. Зробити ловчий пояс на дереві. Він допоможе позбутися не тільки від мурах, але і від багатьох інших дрібних шкідників. Як варіант, скотчем обмотують стовбур на висоті 60-80 см, липкою стороною назовні, наносять акуратно, не зачепивши дерево інсектицид. Мурашки, переповзають через нього, будуть прилипати до поверхні, а ті, які пройдуть отруєну суміш, принесуть її в житло.
  3. Навколо дерева, квітів і чагарників щільно насипати золу, перемішану з вапном. Це отруйна кільце можна зробити і навколо мурашника.

Це отруйна кільце можна зробити і навколо мурашника

Також дерево обмотують фольгою, залишивши краю не закріпленими, через які мурашки не перейдуть.

Як знищити мурашники

У цій нелегкій справі вам допоможуть наступні дії:

  • протягом тижня вечорами заливати окропом або киплячим відваром бадилля томатів;
  • залити водою з гасом з розрахунку на 10 л води 200 г гасу. Попередньо в центрі мурашника зробити отвір глибиною 10-15 см;
  • розчином: 2 склянки соняшникової олії, 2 склянки оцту, 2 склянки шампуню залити 10 л води. У центрі мурашника зробити отвір і залити. На 2-3 дні щільно закрити плівкою, краю притиснувши камінням;
  • ввечері лопатою викопайте гніздо, перекладіть у відро і швидко приберіть з ділянки. Яму залийте окропом;
  • в 10 л води розвести 10 ст.л. гасу, 2 ст.л. карболової кислоти і 400 гр подрібненого господарського мила. Ретельно все перемішати до розчинення і полити мурашник, ходи і підніжжя дерев, у яких спостерігаються мурашки. Провести обробку 2-3 рази;
  • посипати сіллю і розкласти листочки м'яти або бузини. Мурахи не витримають таких тортур і підуть з ділянки. Однак пам'ятайте, що сіль згубно впливає на стан грунту.

Якщо позбутися від мурах не виходить, а ділянку в катастрофічному стані, на допомогу прийдуть інсектициди. Однак потрібно пам'ятати, що препарати знищать не лише маленьких мурашок, а й багато корисних комах, грунт стає млявою. Застосовувати можна будь-який, особливо ефективні препарати на основі активної речовини диазинон. Він викликає параліч комахи і вбиває не тільки дорослих особин, але і личинок.

Щоб не боротися з мурахами, потрібно своєчасно знищувати тлю, перекопувати грунт або рихлити на глибину 10 см, видаляти бур'яни, кронувати дерева , Не залишати на ділянці дошки, папір, зрідка заглядати під каміння.

По периметру городу або грядок висаджують пижмо, часник, лаванду , М'яту, тобто ті рослини, які здатні відлякати мурах.

Цікаво, але мурашник може стати декором. Зробивши по центру отвір, наливають розплавлений алюміній, відгрібають землю і викопують застиглий метал. Наочне відео, на якому можна побачити житло мурашок зсередини:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама