Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від чешуйніци

  1. Хто такі чешуйніци?
  2. Причини появи чешуйниц в квартирі
  3. Пастки для чешуйніци
  4. Хімічне знищення чешуйниц
  5. Як вивести чешуйніци назавжди?

Комфортний відпочинок в своїй квартирі вам можуть зіпсувати всілякі комахи. Мало кого порадує, коли, заходячи у ванну, Ви бачите під ногами або по стіні біжить таргана, мурашки або ще якусь «живність». У статті ми розглянемо, як позбутися від чешуйніци і якими засобами краще за все скористатися.

Повернутися до змісту

Хто такі чешуйніци?

Дане комаха має назву «лусочниця звичайна» або «цукрова чешуйніци». Розміри чешуйніци невеликі, її довжина становить від 8 до 19 мм, має довгасту форму. Харчується крохмалем і цукровмісних речовинами, а тому любить селитися в житлових приміщеннях. Джерелами харчування чешуйніци можуть стати і клей (в книжкових палітурках, під шпалерами і т.д.), і навіть одяг, причому не тільки з бавовни, льону і шовку, а й з синтетичних матеріалів. На фото нижче показано, як виглядає чешуйніци.

Варто зазначити, що даний вид комах вельми витривалий і плідний. Чешуйніци здатна перебувати без джерел живлення до 10 місяців, а самка може відкласти до 70 яєць. Висновок з усього вищесказаного один - потрібно якомога швидше позбутися від цих вельми неприємних «сусідів». Інакше Ви легко можете отримати зіпсовану одяг, книги, негідні продукти харчування.
З позитивних моментів можна відзначити лише одне - комахи повністю нешкідливі як для людини, так і для домашніх тварин. Чешуйніци не кусається і не переносить захворювання.

Повернутися до змісту

Причини появи чешуйниц в квартирі

Для початку варто розібратися, чому у вашій квартирі з'явилася чешуйніци. Самий тривіальний відповідь - Ви принесли їх разом з якими-небудь речами. Через малі розміри і своєї швидкості, вони легко пробираються в будь-які щілини, потрапляючи в коробки, сумки і т.д.

Інша причина - чешуйніци потрапили в квартиру через вентиляційну шахту. Найчастіше чешуйніци селиться у ванній кімнаті, оскільки віддають перевагу вологим і темні місця, часто її можна помітити під плінтусами і віконними рамами. З огляду на підвищену вологість кухонна зона також «під прицілом». Книжкові шафи, порожнечі стін, щілини, ізоляційні матеріали - улюблені місця проживання чешуйніци.

Тепер саме час перейти до найголовнішого - питання, як позбутися від чешуйніци.

Повернутися до змісту

Пастки для чешуйніци

Як уже зазначалося, даний вид комах любить темряву, і тому Ви навряд чи зможете помітити чешуйніци в світлий час доби. Для початку слід знайти місця в квартирі, де найчастіше трапляються чешуйніци. Визначити це можна, як за своїми спостереженнями, так і по слідах, які залишають ці комахи після себе.

Зокрема, у ванній кімнаті Ви можете побачити місця з дрібними чорним грудками на зразок чорного перцю - це екскременти чешуйніци. Жовтуваті плями і невеликі отвори на паперових і тканинних речах також свідчать, що Ви на вірному шляху.

Отже, визначивши, передбачуване лігво цукрової або звичайної чешуйніци, слід перейти до установки пасток.

1. Пастки роблять дуже просто: літрова скляна банка зовні обмотується ізоляційною стрічкою, а всередину кладеться приманка - шматок хліба або що-небудь ще. Вночі чешуйніци заберуться в банку і більше не зможуть звідти вилізти з-за того, що стінки банки слизькі.

Вночі чешуйніци заберуться в банку і більше не зможуть звідти вилізти з-за того, що стінки банки слизькі

2. Наступний вид пасток, які можна придумати для того, щоб побороти чешуйніци - пастка з газети. Суть полягає в тому, щоб змотати газети в рулон, щільно стягнувши краю гумками. Намочують газету водою і залишаємо на ніч. Чешуйніци сприймуть знахідку як ідеальне місце проживання і вгризутся в газету. На ранок залишається лише швидко підібрати газету і викинути. Варто зауважити, що однієї такої пастки може не вистачити, тому Вам буде потрібно зробити вищеописані дії кілька разів.

Варто зауважити, що однієї такої пастки може не вистачити, тому Вам буде потрібно зробити вищеописані дії кілька разів

3. Позбутися від чешуйніци Вам також може допомогти готова магазинна пастка. Можна взяти будь-яку «липку» пастку, наприклад, для тарганів. У будь-якому випадку для більшої ефективності потрібно використовувати приманку - шматочок хліба або інші крахмалосодержащие вироби.

У будь-якому випадку для більшої ефективності потрібно використовувати приманку - шматочок хліба або інші крахмалосодержащие вироби

Повернутися до змісту

Хімічне знищення чешуйниц

Якщо установка пасток вам не підходить, то можна використовувати спеціальні хімічні засоби, щоб боротися з чешуйніци.

1. Одним з найбільш поширених засобів виведення комах - діатоміт. Перед сном розсипте його в місцях, де ви найчастіше помічаєте чешуйніци, а вранці пропилесосьте.

Перед сном розсипте його в місцях, де ви найчастіше помічаєте чешуйніци, а вранці пропилесосьте

2. Ще одне досить ефективний засіб, щоб швидко позбутися від набридливої ​​чешуйніци - борна кислота.

Ще одне досить ефективний засіб, щоб швидко позбутися від набридливої ​​чешуйніци - борна кислота

3. Інсектицидні аерозолі на основі піретрини допомагають боротися з багатьма комахами, в тому числі і чешуйніци. Не можна використовувати в місцях знаходження продуктів харчування, слід тримати подалі від дітей і тварин.

Не можна використовувати в місцях знаходження продуктів харчування, слід тримати подалі від дітей і тварин

Вищепереліченими засобами необхідно обробити плінтуса, щілини та інші місця, де спостерігаються скупчення комах.

4. Цедровая стружка може послужити засобом відлякування чешуйніци за допомогою запаху, однак варто відзначити, що мови про загибель комах не йде. Постійно тримати розсипаний порошок в квартирі не комфортно, тому даний спосіб підходить лише для приміщень, де порядок не настільки важливий, наприклад, підвальне і складське приміщення.

5. Ще один спосіб як позбутися на кухні від чешуйниц - відлякати їх набором сильно пахнуть спецій, розклавши їх шафках. Цілком підійдуть спеції шавлії, кориці, лаврового листа і інші.

6. І, нарешті, останній засіб, яке змусить покинути чешуйніци вашу ванну кімнату - цитрусовий запах. Варто лише придбати трохи лимонного або лавандового ефірного масла, розвести у воді і обприскати ті місця, де були помічені комахи. Найбільш добре даний метод підходить до закритих ящиках і невеликим рідко використовуваних приміщень - там запах довго не вивітриться і позбавить вас від шкідників, до того ж буде приємно радувати свіжістю.

Повернутися до змісту

Як вивести чешуйніци назавжди?

Щоб чешуйніци більше не завелася у вас в квартирі, слід дотримуватися ряду простих правил:

1. Контролювати вологість приміщень, відсирілі вологі приміщення і речі вчасно провітрювати. Сушка приміщень - ідеальної рішення для виведення чешуйніци.

Сушка приміщень - ідеальної рішення для виведення чешуйніци

2. Найефективніша боротьба з чешуйніци - позбавлення її джерела живлення. Один із способів - зберігання відповідних речей і продуктів в закритих банках, пакетах. Старий одяг слід зберігати в поліетиленових пакетах, їжу - в герметичних контейнерах, а паперові пакети і картонні коробки завжди тримати в сухих місцях.

Старий одяг слід зберігати в поліетиленових пакетах, їжу - в герметичних контейнерах, а паперові пакети і картонні коробки завжди тримати в сухих місцях

3. Обов'язково слід закрити шпаклівкою всі щілини на кухні і ванній кімнаті, які чешуйніци може використовувати для відкладання яєць.

Обов'язково слід закрити шпаклівкою всі щілини на кухні і ванній кімнаті, які чешуйніци може використовувати для відкладання яєць

4. Прибирання квартири пилососом - хороша профілактика появи комах. Сильний потік повітря зможе визволити особин навіть з малих тріщин.

Сильний потік повітря зможе визволити особин навіть з малих тріщин

Отже, в статті ми розглянули, як позбутися від чешуйніци у ванній кімнаті або на кухні, які заходи варто вжити, щоб побороти цих комах раз і назавжди.

Хто такі чешуйніци?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама