Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від клопів назавжди: всі способи знищення комах в квартирі

  1. Звідки беруться клопи і як виявити їх присутність
  2. Причини появи клопів в квартирі
  3. Як знайти і розпізнати домашніх кровососів
  4. Наслідки укусів білизняних і меблевих клопів
  5. Загальний план дій при виявленні шкідника
  6. Механічний і термічний способи боротьби з клопами
  7. Народні засоби проти домашніх кровососів
  8. Інсектицидні препарати - швидке знищення клопів
  9. Класифікація засобів за способом застосування
  10. Огляд препаратів для самостійної дезінфекції
  11. Техніка безпеки при роботі з інсектицидами
  12. Особливості роботи дезінфікуючих служб
  13. Профілактика появи комах-паразитів

Поява в будинку постільних і меблевих клопів є дискомфортним і небезпечним для здоров'я всіх членів сім'ї. Як позбутися від клопів назавжди, не завдаючи шкоди людям і тваринам? Необхідно своєчасно визначити місця проживання комах-паразитів, їх кількісну популяцію і скласти тактику знищення. Боротьба з кровососами - трудомісткий процес, що вимагає певних знань і терпіння. Однак при грамотному підході і правильно підібраному методі успіх «операції» забезпечений.

Звідки беруться клопи і як виявити їх присутність

Дуже часто охайні й акуратні господарі мимоволі стають співмешканцями клопів. Багато хто дивується, як могли з'явитися шкідники в сучасній квартирі, де ретельно стежать за порядком, своєчасно викидають органічні відходи і регулярно проводять вологе прибирання. Однак клопам, на відміну від тарганів і мурашок, все одно - чисто в будинку або брудно.

Однак клопам, на відміну від тарганів і мурашок, все одно - чисто в будинку або брудно

Постільний клоп - паразити в квартирі та будинку

до змісту ↑

Причини появи клопів в квартирі

Постільний клоп - кровоссальні комаха-паразит, здатний існувати поруч з будь-яким теплокровних істотою: людиною, собакою, кішкою і т. Д.

Зрозуміти, від чого заводяться клопи в квартирі, і встановити конкретну причину непросто. Поява кровопивців складно зіставити з певними факторами, скоріше це випадковості. Найбільш вірогідні наступні причини вторгнення шкідників:

  1. Занесення клопів тваринами, вигулювати на вулиці. З вовни улюбленого вихованця паразити переселяються в більш затишні місця: ліжка, подушки і т. Д.
  2. «Міграція» особин із сусідніх квартир через щілини в стінах, плінтусах, балконних блоках. Неконтрольоване зростання популяції кровососів в одному місці може стати проблемою для всіх мешканців будинку - клопи кочують навіть через вентиляційні канали.
  3. Покупка одягу і меблів «з рук». Речі, що були у вжитку, можуть бути вже заражені. Але навіть придбання нового дивана не гарантує на 100% відсутність шкідників.
  4. Поганий стан підвалу (вогкість, наявність бездомних тварин і гризунів) - основні чинники появи клопів на цокольному і першому поверсі.
  5. Проведення дезінсекції в сусідніх квартирах може спровокувати комах на пошуки нових місць проживання.

Занесення клопів через одяг

Неприємно усвідомлювати, але підхопити клопів можливо практично скрізь - і на природі, і в громадських місцях. Від шкідників ніхто не застрахований, головне - їх вчасно розпізнати.

до змісту ↑

Як знайти і розпізнати домашніх кровососів

Є ряд характерних ознак, за якими вийде визначити, що з'явилися саме клопи в квартирі - як позбутися і протистояти розмноженню шкідників багато в чому залежить від виду комахи. Отже, про наявність клопів свідчить:

  1. Укуси. Під ранок на тілі періодично з'являються сверблячі червоні точки - їх кількість залежить від популяції клопів. Характерна ознака - чітко проглядається траєкторія укусів. У дітей плями можуть опухати і досягати 2 см в діаметрі. Деякі приймають їх за харчову алергію, проте лікування протівогистаміннимі препаратами не дає результат, а кількість точок поступово збільшується.
  2. Специфічний запах. Дорослі особини і личинки виділяють секрет, що виділяє неприємний запах, який схожий на аромат гнилого мигдалю або малини. Деякі порівнюють його з запахом зіпсувалося коньяку.
  3. Сліди крові. Після укусу з ранки виділяється пара крапель крові. Виявлення їх на постільній білизні - вірна ознака появи клопів.
  4. Виявлення продуктів життєдіяльності комах-паразитів:
    • фекалії під ліжком, що нагадують макові зерна;
    • скинуті лусочки після линьки.
  5. Тривожний сон і відчуття повзання по тілу комахи.

Укуси клопів на тілі людини

Запідозривши небажане сусідство, необхідно оглянути найбільш ймовірні місця проживання клопів:

  • диванну оббивку, матраци (особливо з нижньої сторони), подушки, простирадла і підковдри;
  • складки і шви на покривалах, кріслах і м'яких стільцях;
  • щілини дерев'яної спальних меблів, узголів'я і раму ліжка;
  • пол під диваном і ліжком;
  • за картинами і килимами;
  • місця за відшарувалися шпалерами, плінтусами і стельовими панелями;
  • за меблями і в щілинах меблевих конструкцій.

Коли непрямих ознак наявності клопів недостатньо, можна провести експеримент. Застелити ліжко білим постільною білизною і в 2-3 години ночі включити світло. Якщо в квартирі є кровососи, то хоча б кілька особин будуть перебувати на ліжку.

Якщо в квартирі є кровососи, то хоча б кілька особин будуть перебувати на ліжку

Улюблені місця проживання клопів

до змісту ↑

Наслідки укусів білизняних і меблевих клопів

загрузка ...

При виявленні паразитів можна відкладати вирішення проблеми - необхідно максимально швидко позбутися від клопів в квартирі. Адже крім дискомфорту від укусів, співжиття з кровососами загрожує більш серйозними проблемами:

  • Збільшується ризик інфекційного зараження. Доведено можливість передачі через кал вірусу гепатиту В. Зараження відбувається як при тактильному контакті, так і повітряним шляхом - при вдиханні пилу з частинками життєдіяльності комахи. Кровососи накопичують в організмі найнебезпечніші інфекції (ВІЛ, туберкульоз, тиф, сифіліс, лейшманіоз), проте жертвам паразита вони не передаються.
  • Алергічні реакції, особливо у маленьких дітей. Імунна система дитини часто реагує запаленням ранок від укосів і сильним свербінням. Крім того, у дітей можуть спостерігатися хронічні риніти - такий стан вкрай небажано для малюків з бронхіальною астмою.
  • Психічні розлади на тлі неспокійного сну. Людина стає нервовим, дратівливим, працездатність і стресостійкість знижується. У недовірливих людей може розвинутися фобія комах.

Доросла особина постільної клопа

до змісту ↑

Загальний план дій при виявленні шкідника

Отже, факт наявності блощичника в будинку встановлений, можливі наслідки зрозумілі, саме час розробити план, як позбутися від клопів в квартирі. Головне - не панікувати і діяти послідовно. Методів і засобів для знищення шкідників предостатньо.

Загальна схема боротьби з кровососами:

  1. Визначити «масштаби» популяції - уважно оглянути всю квартиру. Якщо клопи виявлені тільки в одному місці і їх кількість невелика, то їх вийде побороти температурним впливом або хімічними реагентами. Можна спробувати і народні засоби, але швидше за все з квартири доведеться з'їхати на кілька днів. Так як дія таких методів засновано на різкому запаху, непереборному клопами.
  2. У разі розселення кровососів в різних місцях - слід опитати сусідів прилеглих квартир, розташованих зверху, знизу і з боків. При виявленні у мешканців такої ж проблеми краще не експериментувати і відразу звертатися в службу дезінсекції.
  3. Якщо у сусідів клопів немає, то висока ймовірність швидко вивести клопів самостійно інсектицидними препаратами. Особливу увагу слід приділити перевірці всього приміщення і вибору хімічного засобу.

М'які меблі - улюблене житло

до змісту ↑

Механічний і термічний способи боротьби з клопами

Механічний метод - найбільш безпечний, але найменш ефективний спосіб знищення кровососів. Він має на увазі застосування пилососа і виконання вологого прибирання. Пилососити треба на максимальній потужності, оскільки клопи чіпко утримуються за текстильні поверхні. Пройтися необхідно по м'яких меблів, іграшок, килимах і плінтусів. Мішок з пилососа витрусити подалі від будинку, залити окропом, а після - випрати при температурі понад + 60 ° С.

Термічний спосіб базується на створенні температурного режиму, непридатного для виживання комах-паразитів. Клопи не переносять морози нижче -15 ° С і тепло вище + 50 ° С. Заморозити заражене приміщення навряд чи вийде, та й відкладати дезінфікуючі заходи краще не варто. Крім того, при кріообработке може вийти з ладу система водяного опалення і побутові прилади.

Виморожування - дієвий метод позбутися постільних клопів, що живуть в одязі, покривалах і мелкогабаритной меблів. Постільна білизна, подушки і стільці досить винести на балкон на один день.

Постільна білизна, подушки і стільці досить винести на балкон на один день

Випарювання клопів парогенератором

Побороти паразитів вийде за допомогою гарячої води або пари. Метод дозволяє позбутися від клопів, що мешкають навіть в важкодоступних місцях. Організувати процес можна кількома способами:

  1. Отпарівателем або парогенератором пройтися по оббивці меблів і всіх місцях, де були виявлені «сліди» клопів.
  2. На виявлений клоповник налити окріп. Ефективність методу досягається, якщо були виявлені всі гнізда паразитів.
  3. Одяг і білизна досить випрати при температурі від + 60 ° С.
  4. Суцільний прогрів поверхні за допомогою будівельного фена потужністю від 500 Вт. При цьому напрямок пара треба міняти кожні 2 секунди.

При використанні високих температур необхідно діяти акуратно, щоб не зіпсувати поверхню дерев'яних меблів і кімнатної обробки.

При використанні високих температур необхідно діяти акуратно, щоб не зіпсувати поверхню дерев'яних меблів і кімнатної обробки

Висушена пижмо від домашніх паразитів

до змісту ↑

Народні засоби проти домашніх кровососів

З давніх часів для відлякування паразитних комах люди використовували різні рослини. Особливою популярністю користувалася пижмо, полин і болотний багно.

  • Пижмо - отруйна рослина з жовтими суцвіттями. Під час цвітіння її треба зрізати, висушити і розкласти в місцях проживання клопів. Кровососи не переносять запах пижма і тікають.

Пижмо можна залишати у відкритому доступі для дітей. Рослина - токсично, а його застосування вимагає регулярного провітрювання кімнати.

  • Полин нормально переноситься людиною, але повністю позбутися з її допомогою від клопів навряд чи вдасться. Горький аромат рослини лише ненадовго відлякає кровососів.
  • Болотний богульник містить ефірну олію з цімол і ледолом. Ці компоненти надають рослині специфічний запах. З листя і стебел багна готують і обприскують заражену меблі. Після обробки в приміщенні зберігається різкий аромат, токсичний для людей. Тому продезинфіковану кімнату необхідно провітрювати 1-2 дня.

Квітучий болотний богульник

Тим, хто спантеличений, як швидко вивести клопів в домашніх умовах, стануть в нагоді такі рецепти емульсій:

  • Змішати по 100 мл гасу і скипидару. В отриманий розчин додати 20 г нафталіну.
  • У ємність накапати 3 г саліцилової кислоти, налити 20 г фенолу і додати 40 г скипидару.
  • У 100 мл води змішати 10 мл скипидару. Для отримання їдкою емульсії додати 15 мл гасу і близько 30 г зеленого мила.
  • З'єднати 10 г нашатирного спирту, 40 г бензолу і 150 г денатурату.

Приготовлені розчини діють при прямому контакті з клопами і яйцями. Тому для знищення популяції необхідно наливати емульсію безпосередньо на шкідників і місце їх проживання.

Хімічні домашні реагенти отруйні! Їх застосування небезпечно для здоров'я людини - є ризик пошкодження шкіри, очей і дихальних шляхів. На період обробки в квартирі не повинні перебувати діти або домашні вихованці.

Обробка ураженої меблів приготованим розчином

до змісту ↑

Інсектицидні препарати - швидке знищення клопів

Для боротьби з кровососами розроблені десятки ефективних засобів різної форми випуску і принципу дії. Деякі препарати забезпечують повне виведення клопів, а інші тільки на час відлякують їх.

до змісту ↑

Класифікація засобів за способом застосування

Перед тим як почати боротися з клопами за допомогою інсектицидів, слід розуміти особливості використання кожного з них:

  • Аерозолі - зручні в застосуванні, але поступаються за ефективністю іншим засобам. Як правило, всі балончики універсального призначення і розраховані на боротьбу з різними комахами.
  • Емульсії-концентрати після розпилення і висихання утворюють плівку, продовжуючи дію репеленту. Мінус препаратів - ймовірність виживання деяких особин.
  • Порошок (дуст) - висококонцентровані отрути, найбільш потужні інсектициди. Порошком обробляються заражені поверхні, щілини і передбачувані шляхи переміщення комах. Засоби дуже токсичні для людей, тому для самостійного застосування не рекомендуються.

Інсектицидні препарати від клопів

до змісту ↑

Огляд препаратів для самостійної дезінфекції

  • «Кат» (Німеччина) - засіб від клопів в домашніх умовах, що дозволяє позбутися від кровососів за пару годин. Діюча речовина - фентіон (25%), що надає нервнопаралітичну дію на паразитів. Флакона в 10 мл вистачить для обробки дивана, дезінфекція квартири «потягне» до 30 флаконів.
  • «Клопомор» (Росія) включає перметрин, піперонілбутоксід і циперметрин. 200 мл препарату вистачить на обробку однокімнатної квартири. Засіб високотоксична та його застосування можливе лише в порожньому приміщенні.
  • «Комбат» (Корея) випускається у формі спрею, має ароматичні добавки лимонника і м'яти. Повноцінна обробка аерозолем буде коштувати стільки ж, як і виклик служби дезінфекції.
  • «Карбофос» (Росія) - доступний за ціною і простий у використанні. Оптимальний при обробці великих площ нежитлових приміщень. Розчин треба розприскати в осередках поширення клопів, залишити на 10-20 годин, після чого витерти поверхні вологою ганчіркою.
  • Get - мікрокапсульовані засіб на основі хлорпирифос. Препарат не має запаху, і довгий час зберігає ефективність в оброблених ділянках.

Get - сучасний засіб від клопів

до змісту ↑

Техніка безпеки при роботі з інсектицидами

Позбавляючись від постільних клопів в домашніх умовах, важливо дотримуватися елементарних норм безпеки:

  • самостійно обробляють «приховані» зони, з якими людина не контактує в побуті;
  • посуд, особисті речі, продукти перед дезінфекцією кімнати ховають або накривають поліетиленом;
  • препарат розводять до потрібної консистенції строго по інструкції;
  • обов'язково використовують захисні окуляри, маску-респіратор і гумові рукавички;
  • після обробки приміщення провітрюють і проводять вологе прибирання.

проведення дезінсекції

до змісту ↑

Особливості роботи дезінфікуючих служб

Виклик фахівців з дезінсекції - найбільш дієвий і дорогий метод позбавлення від клопів. За допомогою краще звертатися у великі контори з досвідом роботи. Висококваліфіковані фахівці обов'язково:

  • узгодять терміни обробки, склад мешканців (діти, люди похилого віку, вагітні, алергіки);
  • проінструктують господарів про порядок підготовки житла;
  • в договорі надання послуг передбачать пункт про гарантії якості дезінсекції.

Профілактика появи клопів - запорука здорового сну

Перед візитом дезінфекційної служби слід вивезти з квартири домочадців, тварин і рослини. Акваріуми накрити склом. Роботи займають близько 3-х годин - залежить від площі квартири, кількості м'яких меблів і популяції клопів.

до змісту ↑

Профілактика появи комах-паразитів

Основні заходи зводяться до блокування шляхів проникнення клопів в квартиру, а саме:

  1. Отвори за розетками замазати монтажною піною або алебастром.
  2. На вентиляційну шахту монтувати сітку з дуже дрібними осередками.
  3. Стики перекриттів, тріщини і щілини в стінах, підлозі і на стелі заштукатурити.
  4. Замінити старі віконні та балконні блоки новими пластиковими профілями з гумовими ущільнювачами.
  5. Усунути можливі укриття клопів: зняти старі плінтуса і обвислі шпалери.
  6. Викинути зайві непотрібні речі і підтримувати приміщення в чистоті.

Важливо розуміти, що всі зусилля, витрачені на порятунок від клопів, дадуть тимчасовий ефект, якщо очищати одну квартиру в зараженому багатоквартирному будинку. Тривала дія гарантує тільки комплексний підхід з дотриманням профілактичних заходів.

Як позбутися від клопів назавжди, не завдаючи шкоди людям і тваринам?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама