Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як позбутися від вогкості в будинку: причини і усунення

  1. Як позбутися від вогкості в будинку: сирий підвал багатоповерхівок
  2. Як прибрати вогкість в приватному будинку: причини появи і способи усунення

Зміст:
Як позбутися від вогкості в будинку: сирий підвал багатоповерхівок
Як прибрати вогкість в приватному будинку: причини появи і способи усунення

Сирість - штука неприємна і, головне, шкідлива для людини. Це і грибок, і цвіль, і інші шкідливі для людини мікроорганізми. Якщо в житловому приміщенні завелася вогкість, значить в цьому будинку щось не в порядку, і це щось може мати різні причини. Їх не багато, але всі вони малоприємні і нічого хорошого в глобальному плані ні людині, ні будовою не обіцяють. У цій статті від сайту stroisovety.org ми поговоримо про те, як позбутися від вогкості в будинку - ми розберемося з першопричинами її появи і способами усунення.

org ми поговоримо про те, як позбутися від вогкості в будинку - ми розберемося з першопричинами її появи і способами усунення

Що робити, якщо в будинку вогкість фото

Як позбутися від вогкості в будинку: сирий підвал багатоповерхівок

Сирість в підвалі може утворюватися з кількох причин - це і мелкозалегающіе грунтові води, і проблеми з водопровідними комунікаціями , І навіть відсутність вентиляції в підвалі , Наслідком якої є конденсат. Природно, для початку потрібно постаратися усунути першопричину - привести в порядок трубопроводи, зробити якісну вентиляцію в підвалі і вже потім, якщо нічого більше не допомагає, використовувати які протидіють кошти. Зокрема, мова йде про утеплення і гідроізоляції, що в цій ситуації при правильному виборі матеріалу, по суті, одне і те ж. це банальне утеплення стелі в підвалі за допомогою пінопласту , Який одночасно є відмінною перепоною для води. Стеля просто оклеивается пінопластом за допомогою спеціальних клейових складів. Тонкість тут тільки одна - герметичність. Все щілинки повинні бути якісно усунені і задути монтажною піною . Особливу увагу потрібно приділити стиках плит перекриття - ще до наклеювання пінопласту їх також потрібно закласти поліуретановим герметиком, попередньо створивши для нього невеликі порожнини, просто кажучи, видаливши трохи старого розчину.

Таким способом можна перешкодити проникненню вологи в будинок з підвалу не у всіх випадках - подібна технологія хороша, коли волога утворюється саме всередині підвального приміщення, як часто буває в багатоквартирних будинках з поганими або старими комунікаціями. Якщо ж вона потрапляє в будинок з грунту, то пінопласт, скільки б багато ви його не клеїли, ніяк не допоможе.

Як усунути вогкість у будинку фото

Як прибрати вогкість в приватному будинку: причини появи і способи усунення

Взагалі вогкість в підвалі, яка згодом передається і в будинок ( бетон дуже гігроскопічний матеріал), виникає за масою причин - про частину з них ми вже згадували вище, а про деякі поки ще не говорили. А не завадило б. Розберемося з ними докладніше - прямо списком, може що і підійде у вашій ситуації.

  1. відсутність гідроізоляції фундаменту . Це найбільш часта помилка будівельників самоучок. Гідроізоляція фундаменту - це дуже відповідальний момент, ігнорувати який просто не можна. Вище вже згадувалося, що бетон є гігроскопічним матеріалом, і вода досить просто проникає крізь його пори в стіни будинку - саме звідси і йде вся вогкість, особливо якщо будинок розташований в місцевості з низьким рівнем грунтових вод. Як боротися або як все виправити? Досить складно - фундамент будинку доведеться оголити по частинах і виконати на ньому якісну гідроізоляцію. Навіть такий підхід до справи не гарантує прийнятний кінцевий результат. Все одно у фундаменту залишається ще як мінімум дві сторони, з яких може надходити волога - це низ, з яким вже нічого не поробиш (навіть на стадії будівництва будинку його не ізолюйте - гідроізоляцію укладають зверху фундаменту, прямо під стіни), а також внутрішня сторона, яку також доведеться ізолювати від вологи, як і зовнішню. Таким способом можна мінімізувати кількість проникаючої вологи в будову, але повністю усунути її не вийде. В общем-то, воно й не потрібно - виконаної роботи має бути цілком достатньо, щоб позбутися від вогкості.

    Як позбутися від вогкості в будинку фото

  2. Порушення в фундаменті і його гідроізоляції. Дуже часто таке відбувається в старих будівлях - вони з часом осаджуються і ця осаду не завжди рівномірна. Крім того, могли бути допущені прорахунки на стадії виготовлення фундаменту. Всі ці моменти тягнуть за собою руйнування фундаменту - на ньому з'являються тріщини, через які волога і проникає спочатку в фундамент, а потім і в стіни будівлі , Утворюючи там хороший розсадник для грибкових і цвілевих мікроорганізмів. Вирішується ця проблема практично точно так же, як і в попередньому випадку, тільки для початку потрібно зробити деякі дії по герметизації самих щілин. Найскладніше у всій цій справі - це відшукати місця пошкодження фундаменту, добре, якщо вони проглядаються з боку підвалу, але в більшості випадків, особливо на початковій стадії їх утворення, вони практично непомітні всередині. Можливо навіть знадобиться зміцнити фундамент , Що зробити досить складно і дорого.
  3. Відсутність або порушення в роботі вентиляції. Якщо такої немає, то її доведеться зробити - напевно підвал став сирим в результаті відсутності вентиляції. Навіть якщо волога в нього потрапляє ззовні в незначних кількостях, все одно якісна вентиляція здатна впоратися з цим завданням. Нічого складного тут робити не доведеться - елементарні віддушини вирішують все питання вентиляції підвалу, а разом з ним і питання, як боротися з вогкістю в будинку? У кожному приміщенні підвалу потрібно зробити як мінімум по одній віддушини в стінах. Інша справа - якщо підвал повністю знаходиться нижче рівня грунту - тут доведеться робити повітроводи. Зовні будівлі потрібно буде відкопати приямок, визначити його положення з боку підвалу, пробити в цьому місці отвір і протягнути трубу, вивівши її на поверхню. Таку витяжну трубу потрібно встановити в кожному підвальному приміщенні - мало того, додатково потрібно подбати і про приплив свіжого повітря в підвал. Без нього вентиляції підвалу не буде. Припливна труба опускається практично до підлоги, а витяжна закінчується під стелею підвалу. Якщо в підвалі багато приміщень, то для вирішення питання, як усунути вогкість у будинку, має сенс зробити примусову вентиляцію в підвалі.

    Як прибрати вогкість в приватному будинку фото

  4. Неправильно змонтовані комунікації. Тут дрібниць багато, але найголовніша з них - це утеплення труб. холодні водопровідні труби конденсируют взимку, створюючи при цьому масу вологи, яка проникає в будинок. Крім того, можуть бути мікроскопічні протікання, які крапля за краплею просочують фундамент і стіни будинку вологою. Все це потрібно знайти і негайно усунути.
  5. Низький рівень грунтових вод. З цим моментом нічого не поробиш, якщо, звичайно, не подбати про нього ще на стадії будівництва будинку. У таких ситуаціях виробляють цілковиту гідроізоляцію фундаменту і тільки. Єдине, що ще тут може допомогти, це дренаж фундаменту - про те, що він дає і як він робиться, можна почитати в інших статтях нашого сайту.

    Як боротися з вогкістю в будинку фото

Природно, існують і інші причини, які зустрічаються рідко, але все ж мають місце бути - наприклад, тріщини в стінах (Досить поширене явище, яке призводить до утворення конденсату взимку). Боротися з цим явищем можна тільки за допомогою їх усунення і герметизації. Найчастіше в будинку пахне сирістю через неправильно виробленого утеплення - при використанні пінопласту всередині приміщень створюються умови для утворення конденсату, який, знову-таки, призводить до зростанню цвілевих мікроорганізмів. Досить поширеною причиною, через яку у людей виникає питання, що робити, якщо в будинку вогкість, є недостатньо якісна вентиляція підпілля. Вирішується це питання банальним сверлением душників в підлозі. Загалом, як і говорилося вище, причин більш ніж достатньо і всі вони мають свої способи усунення вогкості в будинку.

І на закінчення теми додам тільки одне - питання, як позбутися від вогкості в будинку, можна вирішити тільки в тому випадку, якщо знайти її першопричину. Не потрібно вигадувати будь-яких технологій, які зупинять процес проникнення вологи в частині будови, не потрібно вдаватися до необдуманих технікам герметизації чого-небудь. Перше, що потрібно зробити, це розібратися з причиною, після чого одним потужним і впевненим ударом, зрубати її під корінь, вирішивши проблему раз і назавжди.

Автор статті Олександр Куликов

Як боротися або як все виправити?
Нічого складного тут робити не доведеться - елементарні віддушини вирішують все питання вентиляції підвалу, а разом з ним і питання, як боротися з вогкістю в будинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама