Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як в квартирі позбутися комахи мокриці (Фото)

  1. види мокриць
  2. мокриця звичайна
  3. мокриця шорстка
  4. чешуйніци звичайна
  5. чим небезпечні
  6. причини появи
  7. Боротьба з вогкістю і вологою
  8. Народні засоби
  9. сухий квас
  10. Червоний перець
  11. Борна кислота
  12. сіль
  13. березові гілки
  14. хімічні засоби
  15. негашене вапно
  16. хлорка
  17. дихлофос
  18. Крейда «Машенька»
  19. Schabengel
  20. варан
  21. Таракс
  22. гетто
  23. Крот
  24. Тетрікс
  25. професійна дезінсекція
  26. профілактика появи

Що робити, якщо в квартирі з'явилися маленькі непоказні комахи мокриці? Сильно лякатися не варто, але пора задуматися про те, як вивести шкідливих комах квартири. Незважаючи на невеликий розмір, мокриці здатні доставляти безліч неприємностей, особливо, це стосується любителів квітів. Шкідники в першу чергу звертають на них увагу, не можна забувати і про можливість перенесення різних інфекцій. Тому слід дізнатися, від чого мокриці з'являються в квартирі і як їх правильно виводити.

види мокриць

Мокриці в квартирі можуть виглядати по-різному, одні мають панцир, як у броненосця, інші вузьке тіло і вусики, треті - це чешуйніци, вони поряд з мокрицями докучають мешканцям будинку.

до змісту ^

мокриця звичайна

Комаха невеликого розміру відноситься до підряду ракоподібних. Довжина її тіла досягає всього 3-4 міліметри, овальне товсте тільце злегка звужується, воно складається з безлічі сегментів. Забарвлення мокриці часто темно-сірий, сірий або зеленуватий, під час линьки вони також бувають білими. У квартирі за краще селитися в ванній, оскільки обожнюють місця з підвищеною вологістю. Якщо їй загрожує небезпека мокриця швидко згортається в кульку, вважають за краще бути активними вночі.

до змісту ^

мокриця шорстка

Більш рухливий представник з м'яким і плоским панциром. Забарвлення її буває рудуватим, жовтим, світло-сірим навіть майже чорним. Тельця цього виду теж складається з сегментів, але має деяку шорсткість. Вони повзають швидше звичайних мокриць і при затриманні не схильні згортатися в кульку, навпаки, починають вигинати тіло і швидко ворушать лапками в спробі втекти.

до змісту ^

чешуйніци звичайна

Або чешуйніци цукрова - це досить маленька комаха, що досягає в розмірі всього 1 міліметр. Її тільце часто сріблясте або просто володіє сірим відтінком, відмінною рисою є вусики, які стирчать - два спереду і три ззаду. Тіло чешуйніци складається з члеників, має овальний розмір, але звужується ближче до задньої частини. Активні ці комахи в нічний час.

до змісту ^

чим небезпечні

Звідки мокриці з'явилися в квартирі? Самі господарі могли їх занести в будинок разом з домашніми рослинами, які часто виносять на вулицю для провітрювання або миття. Справа в тому, що ракоподібні дуже люблять квіткові горщики, там достатньо вологи і їжі для комфортного проживання.

У цьому випадку за досить короткий термін рослини можуть загинути, адже мокриці ушкоджують їх кореневу систему і сприяють ущільненню грунту, що призводить до значного зменшення рівня кисню.

Людського організму мокриці не шкодять, адже вони не кусаються, хоча є гіпотези, що на своїх лапках ракоподібні можуть переносити суперечки різних грибків і лишаїв. На сьогоднішній день ця інформація поки не підтверджена, але чи варто ризикувати, в будь-якому випадку, їх потрібно знищувати, щоб не допустити навали мокриць в квартирі.

до змісту ^

причини появи

Щоб зрозуміти, звідки мокриці беруться в квартирі, слід звернути увагу на середу їхнього життя. Ракоподібних привертає підвищений рівень вологості, наприклад, у ванній протікає труба або на стіні постійно накопичується конденсат після прийняття ванни.

Комахою потрібна живильне середовище, якої відмінно служать залежалися залишки недоїдків в сміттєвому відрі.

Причиною появи непроханих гостей може бути затоплений підвал, якщо квартира знаходиться на першому поверсі, і протікає дах, якщо обитель розташовується на останньому поверсі будинку.

до змісту ^

Боротьба з вогкістю і вологою

Боротися з колоніями мокриць в будинку або квартирі потрібно обов'язково, як в туалеті, на кухні або у ванній кімнаті. Щоб позбутися від шкідливих комах можна використовувати народні методи або різні хімічні препарати.

до змісту ^

Народні засоби

Найпопулярніші засоби народної боротьби з паразитами в особі мокриць.

до змісту ^

сухий квас

Необхідно взяти 100 грам сухого квасу і помістити його в ємність в 500 мілілітрах окропу. Масу розмішати і розприскати в місцях проживання мокриць, рекомендується використовувати розпилювач.

до змісту ^

Червоний перець

Змішати 3 грами червоного перцю, 4 грами соди і 2 грами тютюну, потім в отриману масу влити гарячої води в кількості одного літра. Розчин розпорошити в проблемних місцях, а через 90 хвилин змити теплою водою з додаванням хлору або її утримує препаратом.

до змісту ^

Борна кислота

10 грам борної кислоти розмішати в 500 мілілітрах води. Ретельно обробити місця скупчення ракоподібних.

до змісту ^

сіль

Можна по кутах проблемного приміщення розсипати жменьки солі. При застосуванні даного методу є ризик, що мокриці просто будуть розташовуватися вище на стінах.

до змісту ^

березові гілки

У кутах приміщення, де мешкають мокриці розкласти березові віники, вони повинні пролежати там всю ніч, вранці віники слід акуратно зібрати і викинути подалі від будинку або потрусити ними над вогнем, щоб мокриці згоріли.

до змісту ^

хімічні засоби

Перш ніж використовувати дані кошти в квартирі, слід вивчити інструкцію по застосуванню, а потім можна труїти мокриць.

до змісту ^

негашене вапно

Відро з негашеним вапном необхідно розмістити в кімнаті, де завелися шкідники, потім двері потрібно щільно закрити. У оброблене приміщення після цього можна заходити ще 3 дні.

до змісту ^

хлорка

Засіб, призначений для проведення дезінфекції та знезараження приміщень. 40 грам речовини розмішати в одному літрі води і обробити кімнату, де мешкають ракоподібні. Здійснювати процедуру в захисних рукавицях.

до змісту ^

дихлофос

Засіб контактна, вбиває комах протягом 3-4 хвилин шляхом впливу отрутою на їх дихальні шляхи. Проводити розпилення слід на відстані 30 сантиметрів від поверхні, можна обробляти щілини або обробляти самих комах.

до змісту ^

Крейда «Машенька»

Даний засіб інсектицидну і впливає на комаха лише при прямому контакті, отрута здатний проникати крізь тканини оболонки, внаслідок чого порушується робота нервової системи, а потім настає параліч і смерть. Крейда можна просто наносити у вигляді лінії на підлозі, попередньо подрібнивши розпорошувати і розводити у воді.

до змісту ^

Schabengel

Являє собою шприц з отрутою в формі гелю, який можна наносити на поверхню у вигляді ліній або вводити прямо в щілини. Поїдаючи приманки, мокриці незабаром отруюються і гинути.

до змісту ^

варан

Завдяки особливому складу засіб впливає на паразитів і дає нервово-паралітичний ефект. Аерозоль потрібно розпорошувати в місцях проживання ракоподібних, відстань до поверхні має бути не менше 20 сантиметрів.

до змісту ^

Таракс

Засіб має контактний принцип дії, при зіткненні з обробленою поверхнею мокриці переносять на вусах і лапах отрута, що вбиває всю колонію. Засіб у вигляді порошку потрібно розчинити у воді і розчином обробити вентиляційні шахти, плінтуса та інші місця, уражені комахами, краще використовувати шприц або пензлик.

до змісту ^

гетто

Активна речовина препарату проникає в систему травлення та дихальну системи мокриць і вбиває їх. Існує у вигляді концентрованої рідини, яку необхідно розбавляти з водою (1:10) і аерозолю. Засіб існує в рідкому вигляді і порошку, і те й інше потрібно змішувати з водою перед обприскуванням приміщення.

до змісту ^

Крот

Засіб-приманка, яке слід наносити в місцях скупчення ракоподібних, речовина має висохнути протягом двох днів, а через 5 діб бажано повторити процедуру.

до змісту ^

Тетрікс

Засіб дуже токсична, до нього слід вдаватися, якщо більше нічого не допомагає. Циперметрин - його активна речовина знищує всіх паразитів буквально за пару днів. 10 мілілітрів речовини потрібно розвести в одному літрі води, після чого можна приступати до обприскування. Всі роботи проводити в захисному одязі.

до змісту ^

професійна дезінсекція

При нашестя мокриць краще не намагатися виводити їх самостійно, а запросити фахівців з приватної організації по боротьбі з шкідниками або з санепідемстанції. Вони користуються цілком безпечними засобами, ретельно все обробляють і навіть дають гарантію близько 3 місяців.

до змісту ^

профілактика появи

Щоб не боротися з розплодилися шкідниками краще запобігти їх появі шляхом виконання кількох правил:

  • відразу ліквідувати протікають труби;
  • ретельно витирати конденсат на підлозі у ванній або кухні;
  • регулярно чистити вентиляційні отвори;
  • провітрювати всі кімнати в будинку;
  • закладати формуються щілини в статевому покритті;
  • при надмірній вологості використовувати прилад осушувач повітря;
  • частіше виносити сміттєвий контейнер;
  • не залишати на столі залишки їжі;
  • білизна сушити на вулиці або балконі, а не у ванній кімнаті;
  • З піддонів рослин прибирати землю, яка туди обсипалася.

Якщо Вам сподобалася наша стаття і Вам є що додати, поділіться своїми думками. Нам дуже важливо знати Вашу думку!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама