Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виглядає моль і як боротися з ненажерливим шкідником

  1. причини появи
  2. Як виглядає
  3. Ефективні методи боротьби
  4. хімікати
  5. Рідина або пластини
  6. народні рецепти
  7. заходи профілактики

Як виглядає моль і як з нею боротися? Цю інформацію повинна знати кожна господиня, адже ненажерливі личинки приносять чимало шкоди. Зіпсовані продукти та в'язані речі, клаптики хутра, що випадають з дорогої шуби - результат діяльності молі.

Позбутися від шкідливого комахи можна при використанні декількох способів. Доведеться попрацювати, щоб очистити житло від шкідників. Перевірені методи допоможуть всім господиням.

причини появи

причини появи

В оселі чистота і порядок, але крихітні метелики все одно літають по квартирі? Не завжди господарі винні в появі різних видів молі: лускокрилі комахи шукають їжу і умови для розмноження. Чим більше вдома сипучих продуктів, горіхів, сухофруктів, речей з натуральних матеріалів, тим вище ризик проникнення малоприємних «сусідів».

Моль потрапляє в будинок або квартиру різними шляхами:

  • через відкриті вікна;
  • з під'їзду, якщо комахи живуть в квартирі на верхньому або нижньому поверсі;
  • всередині меблів б / у. Іноді моль заводиться навіть в нових меблів, якщо співробітники магазину не стежили за станом виробів;
  • через Душнікі, наскрізні щілини;
  • з речами, що були у вжитку. Родичка, яка подарувала в'язаний светр, який їй малий, може не знати, що в швах оселилися личинки молі. Шкідники швидко переповзають на інші речі, активно харчуються натуральними матеріалами;
  • з харчовими продуктами. Личинки і дорослі метелики часто живуть серед крупи, борошна, макаронних виробів, сухофруктів, горіхів. При покупці пакета з сипучими продуктами легко занести додому харчову міль.

Прочитайте корисну інформацію про те, які бувають   комахи в квартирі   , Як їх розпізнати і як з ними боротися Прочитайте корисну інформацію про те, які бувають комахи в квартирі , Як їх розпізнати і як з ними боротися.

Як позбутися від прусаків в житлових приміщеннях? Ефективні хімічні засоби і народні рецепти дізнайтеся з цієї статті.

Як виглядає

Шкідлива комаха нагадує невеликого метелика. У квартирі мешкає кілька різновидів різного розміру і забарвлення. Дорослі комахи небезпечні тим, що відкладають безліч яєць, з яких з'являються ненажерливі личинки. Метелики нічого не псують, вони лише дратують господарів своїми польотами по квартирі.

Домашня моль при пізньому виявленні личинок і яйцекладок може зіпсувати значну частину гардероба. Поява крихітних метеликів - сигнал до дії: напевно доросла особина встигла відкласти яйця всередині хутряної шуби, плетеного светра або в пакеті з пшоном.

Поява крихітних метеликів - сигнал до дії: напевно доросла особина встигла відкласти яйця всередині хутряної шуби, плетеного светра або в пакеті з пшоном

Особливості кожного виду молі:

  • харчова моль . Кілька видів огнівок активно поїдають крупи, сухофрукти, горіхи. Метелики темно-коричневого кольору, з легким нальотом на крилах. На кухні найчастіше мешкає какаових і борошняна огнівка, з відтінком крил від світлого до темного коричневого. Личинки досягають 1 см, забарвлення зростаючих шкідників - біло-рожевий або біло-жовтий. Личинки активно ростуть при вологості повітря більше 50% і температурі від +25 градусів. На кухні завжди сприятливі умови для розвитку харчової молі. З цієї причини багато господинь стикаються з шкідливими комахами;
  • шубна. Маленька метелик, розмах крилець - не більше 16 мм. Комахи відкладають яйця в основі натурального хутра. Личинки, що вилупилися активно прогризають дірки в підкладці, основі, поїдають ворсинки хутра. Шкідники гризуть навіть ділянки, непридатні для їжі. За кілька днів десяток личинок може перетворити дорогу шапку в зіпсовану річ, яка не підлягає реставрації;
  • меблева. Крихітний шкідник світло-жовтого забарвлення, біля основи крильця з коричневим відтінком. Метелик з розміром крил не більше 10 мм відкладає безліч яєць в складках меблевої тканини, кутах дивана. Личинки живляться оббивкою і набиванням, після переповзають на дерев'яні деталі, прокладають ходи паралельно верствам;
  • платтяна. Розмах крилець - до 22 мм, світло-жовті крильця мають легкий фіолетовий відтінок ближче до основи. Личинки схожі на підростаючих особин шубної молі. Селяться шкідники в складках натуральних тканин - драпу, сукна, шерсті. Яйцекладки помітні з внутрішньої сторони речей;
  • килимова. Найбільш небезпечний шкідник. Личинки килимовій молі всеїдні, харчуються ворсом килимів, шкіряними сумками, взуттям і плащами, псують хутряні вироби. Яйцекладка знаходиться глибоко в основі килимових покриттів, шкіряних виробів або хутра. Личинки не бояться нафталіну, запаху камфори, використовувати ці компоненти для боротьби з небезпечними шкідниками марно;
  • кімнатна. Шкідники ховаються в складках одягу, личинки живляться роговим шаром ворсинок натурального хутра, вовняних волокон. Імаго має розмах крил до 16 мм, колір кімнатної молі - світло бежевий, з легким золотавим блиском. Що вилупилися гусениці крихітні - до 1 мм, але через пару тижнів шкідник виростає до 12 мм. Чим тепліше в приміщенні, тим швидше розвивається комаха. Дорослі особини ввечері летять до джерела світла.

Ефективні методи боротьби

Тепер ясно, як виглядає моль, чому шкідливі метелики з'являються в квартирі. але як вивести моль з квартири ? Ще одне важливе питання, від вирішення якого залежить збереження речей і деяких продуктів.

Залежно від чисельності комах, стану здоров'я домочадців для знищення і відлякування шкідників підходять безпечні народні кошти від молі і токсичні препарати. Важливо пам'ятати, що небезпечні не дорослі особини, а личинки, активно поїдають рогові волокна шерсті і хутра, сипучі продукти, оббивку м'яких меблів.

Важливо пам'ятати, що небезпечні не дорослі особини, а личинки, активно поїдають рогові волокна шерсті і хутра, сипучі продукти, оббивку м'яких меблів

П'ять правил боротьби з міллю:

  • Переглянути всі шафи з одягом, перевірити пакети з крупою, борошном, сухофруктами. Звільнити всі місця зберігання, продезінфікувати полички, дверцята, кути мильним розчином або оцтом, обробити дихлофосом (на кухні не використовувати), розкласти рослини з різким запахом для відлякування дорослих особин.
  • При виявленні пошкоджених речей відразу розсортувати їх за ступенем ураження. Сильно поїдені вироби викинути, з решти видалити личинок, вичистити щіткою, випрати або віддати в хімчистку.
  • Хутро добре прочесати, оцінити збиток. Чистку виробів бажано довірити фахівцям, щоб остаточно не зіпсувати дорогі речі.
  • Розібратися, чому з'явилася моль в житло, чи всі заходи прийняті для відлякування шкідників, збереження речей і продуктів. Іноді господині самі створюють умови для розвитку шкідників: прибирають хутряні шапки в целофанові пакети, протягом весняно-літнього сезони не вивішують шуби, в'язані речі на сонці, не провітрюють шафи.
  • Виправити помилки, якщо комахи завелися при незнанні деяких правил. Розкласти по шафках гілочки полину, квіти лаванди, таблетки Антимоль або листочки тютюну. У кожну ємність з крупою або борошном додати пару зубчиків часнику. Килими регулярно пилососити, речі кілька разів за сезон виносити на сонце або мороз для знищення личинок.

хімікати

Як позбутися від молі ? допоможе аерозоль Дихлофос Нео без запаху . Обробити препаратом всі шафи з одягом, де були помічені шкідливі метелики. Для попередження проблем з органами дихання використовувати респіратор або медичну маску, тіло захистити щільною одягом з довгими рукавами, надіти пластикові окуляри і гумові рукавички. Після розпилення кошти покинути квартиру на 3-4 години. Після повернення відкрити вікна, провітрити приміщення.

Хороший ефект дає аерозоль Чистий дім, препарат Армоль. Якщо в сім'ї є майбутня мама, алергіки, маленькі діти, використовувати токсичні засоби не можна.

інший вид інсектицидів - таблетки і секції від молі для розміщення в шафах. Отруйні речовини повільно випаровуються, згубно діють на дорослих особин і личинок. Поступово комахи гинуть. Блоки і таблетки діють до півроку, деякі засоби - до півтора-двох років.

Важливо! Нафталін для боротьби з шкідливими метеликами і ненажерливими личинками використовувати не можна: це засіб визнано небезпечним для здоров'я людини.

Рідина або пластини

Рідина або пластини

Багато господарів підтверджують ефективність фумігаторів від комарів для знищення молі. Пластини або рідкий засіб використовувати як зазвичай. Популярні марки: Раптор, Москітолл, Рейд.

Якщо вдома є діти, батьки повинні підібрати препарати, безпечні для малюків, наприклад, Некусайка від Раптор або Ніжна захист дітей від Mosquitall. У маленькій кімнаті не варто залишати фумігатор включеним на всю ніч. Якщо молі трохи, бажано відмовитися від застосування фумігаторів на користь більш безпечних засобів.

народні рецепти

Існує чимало доступних методів, що дозволяють позбутися від шкідливих комах. Домашні засоби згодяться, якщо не можна застосовувати отрутохімікати.

Важливо пам'ятати, що рослинні компоненти відлякують міль, але не знищують зростаючих личинок. Обов'язкова міра - ретельна перевірка всіх речей для виявлення яйцекладок і старших гусениць, видалення шкідників, чистка та прання одягу, килимів. при виявленні личинок молі в хутряних виробах потрібна допомога професіоналів з хімчистки.

Перевірені народні засоби:

  • мелений тютюн або листочки ароматного рослини. Можна покласти цілі сигарети (бажано, міцні) в кишені хутряних і шкіряних виробів;
  • апельсинові або мандаринові кірки, обов'язково, добре висушені;
  • зубчики часнику, розкладені по банках з борошном, крупами, сухофруктами і горіхами;
  • сухі квіти лаванди, пижма, листя евкаліпта, полину;
  • камфорне масло, розігріте на сковороді для обкурювання приміщень;
  • розчин оцту для обробки поличок і шаф. На 1 л води достатньо 1 ст. л. столового оцту;
  • герань на підвіконні - природний засіб для відлякування кімнатної і харчової молі;
  • шматочки поролону, просочені ефірною олією ялиці або евкаліпта;
  • туалетне мило з суничним або хвойним ароматом на поличках шаф з одягом захищає речі від нападу комах.

Дізнайтеся про правила і способи застосування   нашатирного спирту від тарганів   , А також про запобіжні заходи при використанні аміаку Дізнайтеся про правила і способи застосування нашатирного спирту від тарганів , А також про запобіжні заходи при використанні аміаку.

Про те, як назавжди позбутися від клопів в квартирі і запобігти повторному навала кровопивців написано на цій сторінці.

Перейдіть за адресою http://parazitam-stop.com/poleznoe/chelovek/preparaty-ot-parazitov.html і подивіться список ефективних препаратів від паразитів в організмі людини.

заходи профілактики

Шкідливі метелики часто залітають у житло, але при відсутності сприятливих умов їм не вдається відкласти яйця всередині речей, килимів або серед крупи у відкритій ємності. При дотриманні декількох нескладних правил ризик появи небезпечних шкідників знизиться у декілька разів.

Як діяти:

Як діяти:

  • частіше провітрювати шафи з одягом, переглядати речі. Особливу увагу - хутряним, в'язаним і шкіряних виробів;
  • вивішувати або виносити речі на сонці (личинки гинуть під дією ультрафіолету) або мороз (не переносять низьких температур);
  • ніколи не запаковувати хутряні вироби в целофанові пакети. Шуби зберігати в чохлах, попередньо обробивши хутро одним з аерозолів з низькою токсичністю або захистивши народним засобом. Покласти в кишені, прикріпити до вішалки листочки тютюну, полину, евкаліпта, квіти лаванди, загорнуті в марлю;
  • крупи, борошно зберігати в закритих ємностях, щотижня переглядати запаси. Чи не закуповувати сипучі продукти про запас: при тривалому зберіганні заводяться шкідливі комахи: харчова моль, рудий борошноїд, хлібний точильник, борошняний хрущак;
  • зубчики часнику, лавровий лист - прості, дешеві кошти, що захищають сипучі продукти від нападу личинок огнівок і шкідливих жуків. Для кожної банки досить по 2 часникових зубчики або листа лаврушки.

Важливо не тільки знати, як виглядає моль, але і не допускати шкідника в житло. Якщо метелики все ж проникли в квартиру, потрібно боротися з дорослими особинами і личинками усіма доступними методами, інакше частина гардероба і продуктів доведеться викинути.

Відео - тестування найпопулярніших і дієвих методів боротьби з міллю. Подивіться і виберіть відповідний саме вам:

Як позбутися від прусаків в житлових приміщеннях?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама