Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чешуйніци срібляста (цукрова): опис, як позбутися від комах в квартирі назавжди

  1. Опис і характеристика чешуйниц
  2. Спосіб потрапляння в квартиру
  3. Чим небезпечні членистоногі
  4. Знищення в домашніх умовах
  5. Рекомендації по проведенню дезінфекції
  6. Позбавлення методом протруєння
  7. Знищення щетинохвосток у ванній кімнаті
  8. Профілактичні заходи в домашніх умовах

Багато людей, особливо городяни, які проживають в багатоквартирних будинках, стикалися з таким неприємним явищем, як чешуйніци Багато людей, особливо городяни, які проживають в багатоквартирних будинках, стикалися з таким неприємним явищем, як чешуйніци. Ця огидна живність прийшла до нас з далекого палеозою і облюбувала наші оселі. Зустрівши у себе в ванній або на кухні така комаха, кожна господиня замислюється, як боротися з чешуйніци в квартирі, не зашкодивши своєму здоров'ю.

Опис і характеристика чешуйниц

Чешуйніци, які атакували наші квартири, являють собою примітивне членистоногі, відноситься до загону щетинохвосток.

Чешуйніци володіє наступними ознаками:

  • Множинні дрібні лапки;
  • довгасте тільце, довжиною близько 0,9-2 см;
  • сріблястий, білий, іноді жовтуватий або зеленуватий забарвлення;
  • що знаходяться по обидва боки тіла довгі вусики.

Ці неприємні комахи вважають за краще селитися в наступних місцях:

  • Труби вентиляції;
  • старі шпалери;
  • тріщини в стінах;
  • щілини в підлозі.

Якщо ви не дуже піклуєтеся про чистоту житла або у вас в будинку порушений мікроклімат, ймовірність появи подібних «сусідів» багаторазово зростає.

Спосіб потрапляння в квартиру

Комаха може завестися у вас в квартирі, потрапивши з будь-паперовою продукцією: туалетним папером, бібліотечними книгами, картонними коробками і так далі Комаха може завестися у вас в квартирі, потрапивши з будь-паперовою продукцією: туалетним папером, бібліотечними книгами, картонними коробками і так далі. При сприятливих умовах чешуйніци може затриматися в вашому домі надовго і, моментально освоївшись, приступити до розмноження.

Шкідники прекрасно себе почувають в теплих (+23 і вище) і вологих (75%) приміщеннях, де досить харчування у вигляді паперу, тканин або цукристих речовин. В таких умовах комахи можуть прожити до 5 років. При низькій температурі повітря (+4 градуси) вони впадають в заціпеніння (анабіоз).

Про те, що квартиру, крім вас, населяють ще й чешуйніци можна судити за такими ознаками:

  • На підлозі предметах побуту присутні невагомі лусочки сріблястого відтінку;
  • отвори неправильної форми на папері або тканини;
  • чорні екскременти.

Чим небезпечні членистоногі

Для людини чешуйніци не представляють ніякої небезпеки. Вони не турбують його, не кусають, взагалі поводяться тихо і непомітно. Однак, комахи здатні завдати шкоди, зіпсувавши наступні предмети:

  • шпалери;
  • картини;
  • документи;
  • Книги та журнали;
  • деякі види одягу;
  • фотографії.

Особливо вони люблять продукти харчування, в яких містяться крохмаль і цукор Особливо вони люблять продукти харчування, в яких містяться крохмаль і цукор.

Членистоногих не можна назвати переносниками інфекції, також вони не проявляють особливої ​​активності в процесах розмноження, на відміну від інших комах, що населяють багатоквартирні будинки. Однак, навіть в малих кількостях ці тварюки представляють собою жахливе видовище, від якого хочеться швидше позбутися.

Всього в природі налічується близько 600 видів цих неприємних створінь, що відрізняються один від одного місцем існування і кольором. В оселі людини проникають, як правило, представники наступних різновидів:

  • Чешуйніци звичайна;
  • срібляста чешуйніци (інша назва - цукрова);
  • термобія домашня.

Останній різновид відрізняється від перших двох своїм забарвленням: він строкатий сіро-коричневого відтінку.

Знищення в домашніх умовах

Щоб позбутися від комах необхідно провести ряд заходів, спрямованих на їх знищення.

Рекомендації по проведенню дезінфекції

Для проведення дезінфекції можна викликати спеціальну службу або зробити це самостійно. Якщо ви вирішили продезінфікувати квартиру своїми силами, потрібно придбати наступне:

  • Будь-аерозоль сильної дії, призначений для боротьби з комахами;
  • засіб для чищення, до складу якого входить хлор;
  • мідний купорос;
  • вентилятор або фен.

В першу чергу слід забезпечити доступ до всіх кутах і прихованим місцях, де можуть мешкати названі гості В першу чергу слід забезпечити доступ до всіх кутах і прихованим місцях, де можуть мешкати названі гості. Можливо, що доведеться на час винести деякі меблі. Як тільки приміщення буде готове, можна приступати до його обробці хлорвмісних складом. Особливу увагу варто приділити ділянкам з підвищеною вологістю (днище раковини, труби та інше).

Після того як висохне використовуваний засіб, приміщення повторно обробляють, на цей раз вже мідним купоросом. Особливо вологі місця необхідно просушити, скориставшись вентилятором або феном.

Непоганим способом позбавлення від членистоногих є прогрів ванної кімнати або кухні до температури +35 градусів і вище. Для цього можна використовувати обігрівач або переносний камін. Працюючий прилад можна залишити на всю ніч і тоді чешуйніци назавжди покинуть вашу квартиру. Однак, будьте обережні і не забувайте про правила пожежної безпеки, в іншому випадку можна нажити проблему, яка буде набагато серйозніше, ніж нашестя комах.

Після повного висихання мідного купоросу проводять обробку приміщення аерозоль від комах. Бажано придбати токсична сильнодіючий засіб, оскільки препарати м'якої дії на основі рослинних компонентів навряд чи допоможуть в боротьбі з сріблястою чешуйніци. Для закріплення результату рекомендується використовувати спреї протягом місяця, один раз в тиждень. Як правило, через 2-3 тижні комахи зникають, але останню обробку все ж треба провести з метою профілактики.

Розрізняють такі пастки:

  • Пастки зі скла. Скляну банку, ємністю 1 л обмотують із зовнішнього боку ізоляційною стрічкою. На дно посуду кладуть приманку (цукор, хліб і т. Д.). Це нехитре пристосування встановлюється на ніч у місцях скупчення комах. Запах їжі змусить їх проникнути в банку, а от назад вибратися у членистоногих вже не вийде. З настанням ранку комах просто знищують будь-яким доступним способом.
  • Саморобна отрута. Для її приготування необхідно взяти товчений крейда (1 частина) і порошок борної кислоти (4 частини). Отриману суміш розсипати по місцях проживання чешуйниц і залишити на тиждень. Через місяць процедуру рекомендується повторити, оскільки за цей час вилупиться новий виводок, який слід відразу ж знищити.
  • Готові пастки. Якщо у вас немає часу займатися виготовленням пасток, то можна купити вже готові. В якості приманки використовують все той же хліб або інші вироби, що містять крохмаль.
  • Пастка з газети. Звичайну газету змочити водою і скрутити в трубку, кінці якої зав'язати гумкою. Залишити пастку на ніч в санвузлі, ванній кімнаті і на кухні. У темний час доби комахи обов'язково постараються потрапити всередину рулону, адже тут для них є всі умови: вологість, комфортна температура, їжа. Вранці вам залишиться тільки спалити саморобну пастку, не розгортаючи її. Подібні маніпуляції проводять кілька разів, до повного усунення чешуйниц.
  • Пахучі спеції. Прогнати комах з кухні допоможуть пакетики з лавровим листом, шавлією, корицею, адже чешуйніци не переносить різких запахів.
  • Аерозоль лавандова або цитрусова. Обидва цих аромату здатні відлякати неприємних «сусідів», в той же час, для людини ці кошти абсолютно безпечні. В аптеці можна придбати лавандова або лимонне ефірне масло, розвести його водою і налити в розпилювач. Розбризкати в місцях появи комах.
  • Аерозоль з відлякує ефектом. Для знищення чешуйниц можна використовувати спеціальний спрей, що містить рідкий пиретрин. Ця речовина може вбити комах, якщо обробити їм місця проживання чешуйниц. Але при роботі з препаратом слід дотримуватися обережності, оскільки він дуже токсичний. У зв'язку з цим не варто розбризкувати його в місцях, доступних домашніх вихованців і дітям, а також поблизу продуктів.

Всі ці кошти досить ефективні, і ви з їх допомогою зможете назавжди позбутися від цукрового чешуйніци.

Позбавлення методом протруєння

Існують і більш радикальні способи винищення серебрянок - методом протруєння Існують і більш радикальні способи винищення серебрянок - методом протруєння.

Знищує ефект має диатомит або гірська мука, яка вбиває членистоногих своїми гострими піщинками, встромляє в їх тільце. На ніч порошок розсипають в місцях, де найчастіше зустрічаються комахи, а вранці очищають приміщення від діятимуть і трупів комах, скориставшись пилососом.

Гірська борошно, потрапивши в дихальні шляхи людини, може спровокувати напади кашлю. Тому обробку обов'язково проводять в захисній масці.

Також можна приготувати вбивчу суміш з борної кислоти і мила. Компоненти беруть у співвідношенні 1: 4 і засипають в усі щілини. Повторна обробка проводиться через 7 днів.

Якщо ж всі ваші зусилля не привели до видимих ​​результатів, і чешуйніци все одно трапляються на очі, продовжують повзати і псують речі, слід скористатися більш потужними методами - провести повну дезінсекцію приміщення. Для цього використовують сильнодіючі хімічні склади, безпечні для людини і домашніх тварин, але смертельні для комах.

Це можуть бути препарати, до складу яких входять такі елементи:

  • тетраметрін;
  • Біфетрін;
  • Фенотрін;
  • Цифлутрин.

Препарати ефективні тільки за умови їх розпилення в місцях локалізації комах.

Серед сипучих засобів фахівці виділяють Demon Wp, до складу якого входить циперметрин. Пакетик попередньо струшують і застосовують як всередині, так і зовні будинку.

Знищення щетинохвосток у ванній кімнаті

Улюбленими місцями проживання цього виду комах є приміщення з високою вологістю повітря - санвузол, ванна кімната і так далі. Сучасна хімічна промисловість випускає безліч ефективних препаратів для боротьби з щетинохвістки у вигляді порошку, аерозолів і інших засобів:

Незважаючи на таке різноманіття різних засобів, призначених для знищення щетинохвосток, багато хто все ж вважають за краще скористатися послугами фахівців, запросивши відповідну службу додому.

Профілактичні заходи в домашніх умовах

Після здобутої перемоги над комахами заспокоюватися не варто. Для того щоб запобігти їх повторній появі, необхідно дотримуватися наступних правил:

  • Закрийте в квартирі все тріщини і щілини, де комахи можуть відкласти яйця. Для цього можна використовувати звичайну шпаклівку.
  • Регулярно протирайте пил, вживайте заходів щодо запобігання вогкості, стежте за рівнем вологості в приміщенні. Двері ванної кімнати залишайте відчиненими, періодично проводите там сушку, не слід зберігати в приміщенні мокрі речі.
  • Уникайте появи на стінах і підлозі конденсату. Будинок або квартиру обов'язково слід провітрювати мінімум два рази на день. У холодну пору року вікна і двері рекомендується відкривати надовго, щоб холодне повітря міг заповнити приміщення. Температура менше 10 градусів знищує як дорослих особин, так і їх яйця.
  • Своєчасно проводите дрібний ремонт (ліквідація протікання, підклейка шпалер, що відшарувалися і ін.).
  • Одяг, не яка у цей період, повинна зберігатися в поліетиленових пакетах.
  • Комах необхідно позбавити можливості харчуватися. Для цього продукти краще зберігати в герметичній тарі. Також слід прибрати з підлоги все картонні коробки, помістивши їх на полички.
  • Візьміть за правило проводити генеральне прибирання квартири не менше одного разу на тиждень. При цьому особливу увагу слід приділяти очищенню санвузла, ванної кімнати і важкодоступних місць.
  • Слідкуйте, щоб паперова продукція не зберігалася в місцях з підвищеним рівнем вологості.

Будь-яке комаха, що з'явилося в квартирі, викликає неприязнь і бажання скоріше його вивести. Чешуйніци - не виняток. Хоча вони і не представляють небезпеки для людини і домашніх вихованців, навряд чи комусь сподобається таке сусідство. Важливо розуміти, що своєчасно вжиті заходи по знищенню членистоногих позбавлять вас від більш серйозних проблем в майбутньому.

Чешуйніци в квартирі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама