Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дитячі істерики. Особистий досвід.

Щоб не перевантажувати знаками статтю   «Дитячі істерики і що з цим робити»   , Вирішила приклади про істериках з особистого досвіду винести в окрему замітку Щоб не перевантажувати знаками статтю «Дитячі істерики і що з цим робити» , Вирішила приклади про істериках з особистого досвіду винести в окрему замітку.

Історія перша.

Мені 4 роки. Ми йдемо з татом з садка, заходимо в магазин за хлібом. І тут я бачу шоколадку. (Це була навіть не шоколадка, а солодка плитка «Пальма». Іншого шоколаду в моєму дитинстві в магазинах не було. Зараз я стала виборчої і їм виключно гіркий шоколад, але тоді дуже хотілося плитку з негреням на обгортці) Уявляєте, тато мені їх не купив! Папа пояснив мені, що на шоколадку немає грошей, а є тільки на хліб, купив булку хліба і вивів мене з магазину. Я орала всю дорогу до будинку (це приблизно 20 хв.) Я орала: «Хочу шоколадку!», А тато незворушно твердим кроком вів мене за руку. Місто маленьке, знайомі на кожному кроці. Якщо хтось починав цікавитися: «Що з дитиною?», Тато відповідав коротко, не вдаючись у подробиці: «Нічого, пройде» Деякий час я ще поревела і вдома. Але на мене ніхто не звертав уваги. Папа зайнявся приготуванням вечері. Коли я зрозуміла, що мені ніхто не збирається тікати за шоколадкою, ніхто мене, що валяється в одязі на підлозі, не збирається піднімати і вмовляти, я роздяглася і пішла гратися іграшками. Деякий час я турбувалася, що коли прийде з роботи мама, тато розповість їй про моє «негарному» поведінці і вони разом будуть мене соромити. Але цього не сталося. Тема істерики не обговорювалася. І мама, і тато поводилися зі мною звичайним чином, спокійно і привітно. Інцидент був забутий. Повторити я не намагалася. Через кілька днів, без будь-яких коментарів з боку батьків, на столі в якості десерту після вечері з'явилася бажана «Пальма». Це був день зарплати.

Історія друга.

Сашкові 2,5 року. Магазин «Ікеа». Дитячий відділ. Дерев'яна залізниця в зібраному вигляді як експонат прибита до вертикального щита. Сашка хоче яскраві дерев'яні паровозики. Я подаю йому упаковку, але Сашка хоче саме ті, прибиті цвяхами. Пояснюю, що ті - не відривати. Даю Сашкові самому спробувати відірвати від стіни прибитий експонат. Знову пропоную паровозики в упаковці. Але Сашка упертий. Він хоче саме паровозики зі стіни. Падає в істериці на підлогу. Піднімаю і сажу його в візок, сподіваючись, що зараз швидко укачу кричить Саньку до каси, щоб сплатити набраний товар, а потім перемкну увагу сина з істерики на морозиво. Він, продовжуючи кричати, вигинається і намагається вилізти з візка, кидаючи на підлогу паровозики в упаковці. І в цей момент важка жінка починає волати на мою адресу: «Що за матір! У дитини істерика! »(Ну звичайно, а то я без неї не помітила ...) Притримуючи Сашку в візку, вирулюю на фінішну пряму. Дивна жінка перегороджує мені шлях. Мабуть, для того, щоб я могла дослухати її тираду: «Понарожают, а виховувати не вміють!» Якщо я вступлю з нею в полеміку, то вже не зможу зберігати спокій. Двох репетують моя психіка не витримає. І я йду від жінки, кинувши візок з товаром. Сашка вигинається у мене в руках, б'є ногами. Залишаю магазин, сідаю на найближчу лавочку. Сашка у мене на колінах. Однією рукою, обіймаючи, фіксую Сашкові руки, другою рукою фіксую ноги. І починаю його тихенько похитувати. Через дві хвилини Сашка заснув. Це була моя помилка - їхати з дитиною в магазин під час денного сну.

Історія третя.

Сашкові 3 роки. Ми лежимо з ним в лікарні на обстеженні. Варто напрочуд теплий, сонячний вересень. На Уралі - це рідкість. Лікарі дозволяють гуляти після тихої години. Лікарня на околиці міста. Прогулюючись по приватному сектору, виявляю магазинчик. Так як тема харчування для мене актуальна (мам в лікарні не годують), пропоную Саньке зайти і подивитися, що ж можна тут купувати. Крім обмеженого асортименту продуктів харчування, в магазинчику є дешеві китайські іграшки. Сашкові сподобалися «бакугани» за 20 рублів - це якраз та сума, яка завалялася у мене в кишені джинсів. Отримавши «бакугана», Сашка твердим голосом повідомляє, що йому треба два «бакугана». «У мене більше грошей немає» - для переконливості вивертаю кишені - «За другим прийдемо завтра» І тут Сашка падає на підлогу і починає бити ногами: «Я хочу два!». Я повторюю, що грошей більше немає, другого «бакугана» ми купимо завтра. Сашко не вгамовується. Оцінюю, що двері легко відкривається і дитина може вийти сам. «Сань, ти тут покричи, поки не втомишся, я тебе на вулиці почекаю» - з цими словами спокійно виходжу з магазину. Засікаю час, щоб через 5 хвилин, якщо Сашко не вийде, повторити спробу домовитися і вивести його з магазину. Сашка заспокоюється набагато раніше. Цілу вийшов з магазину сина, беру за руку і спокійно веду назад в лікарню. Тільки в палаті я помічаю, що у Саньки в руці ДВА «бакугана». Мабуть, нерви продавщиці не витримали ...

У той же вечір Санька захотів нову машинку сусіда по палаті. П'ятирічний Павлик відмовився дати йому свою нову іграшку. Сашка впав на підлогу і став кричати. Він же вже отримав позитивне підкріплення цього способу впливу на оточуючих. У дітей нерви міцніші. Хлопчики в палаті продовжували займатися своїми справами, не звертаючи на Саньку уваги. Я читала книжку. Один раз прибігла медсестра: «Що у вас сталося?» «Все добре. Він скоро заспокоїться »- відповіла я. Сашка дійсно заспокоївся, але він заспокоївся б набагато раніше, якби до цього не отримав другого «бакугана»

Увага! Ігнорувати можна не будь-який плач, а тільки плач-маніпуляцію. Не варто залишати дитину плакати без уваги, якщо йому боляче, образливо, дуже сумно. При маніпуляції дитина голосно кричить і відштовхує дорослого, як би даючи зрозуміти, що не спілкуватиметься, поки дорослий не задовольнить його прохання. Якщо дитина плаче, бо йому погано і він потребує підтримки, то малюк дасть себе обійняти. В цьому випадку краще обіймати малюка, умовляти і гладити по спині до заспокоєння - допомогти малюкові пережити розчарування.

Про те, як ми зараз домовляємося з Сашком про покупках можна прочитати тут: «Як не купити папугу» і «Як продати дитині сандалі»

психолог Анна Бикова

Якщо хтось починав цікавитися: «Що з дитиною?
Один раз прибігла медсестра: «Що у вас сталося?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама