Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Конденсат на пластикових вікнах, пвх

  1. Причини утворення конденсату
  2. Побутові особливості
  3. Як боротися з конденсатом?

Установка сучасних дерев'яних і   пластикових вікон   , Укомплектованих герметичними склопакетами, дозволила багатьом їх власникам забути про таке клопітно щорічному заході, як утеплення та заклеювання вікон на зиму

Установка сучасних дерев'яних і пластикових вікон , Укомплектованих герметичними склопакетами, дозволила багатьом їх власникам забути про таке клопітно щорічному заході, як утеплення та заклеювання вікон на зиму.

Причини утворення конденсату

Грамотно встановлені якісні вікна стали надійним бар'єром на шляху зовнішнього холоду і шуму, який прагне проникнути в помещеніе.Но в процесі експлуатації вікон виявляється одна суттєва проблема - утворення конденсату на стеклах. Як правило, таке явище спостерігається переважно в холодну пору року і характерно для вікон з пластикового або металопластикового профілю. Причиною утворення вологи на стеклах є різниця температур дотичних поверхонь. Найчастіше це відбувається в місцях з'єднувальних швів віконної рами із зовнішньою стіною будівлі. При включенні системи опалення в квартирах і офісах різниця температур ще більше збільшується. У морозну погоду при таких умовах осів на стеклах конденсат здатний перетворитися в полій або шар інею. Невелике потепління веде до танення льоду на вікнах і утворення калюж на підвіконні. Найчастіше зайва волога не зупиняється на вікнах і здатна осісти на схилах, і навіть на стінах і стелі, що може привести до утворення цвілі.

Видовище малопривабливий! Такі катастрофічні наслідки виникають при недостатньому повітрообміні в приміщенні, коли циркуляція повітря утруднена. Фактором, що впливає на підвищення вологості повітря, може стати приготування їжі на кухні, проведення водних процедур у ванній кімнаті, наявність кімнатних рослин на підвіконні, щільні штори або жалюзі на вікнах і, нарешті, велика кількість що знаходяться в кімнаті людей.

Побутові особливості

Причиною появи конденсату часто служать побутові особливості, наприклад, улюблені всіма кімнатні рослини. Якщо ви ставите їх на новий широкий підвіконня, створюєте ще один осередок освіти вологи. Тому краще ставити квіти на спеціальні полички. Є ще багато причин: наявність обігрівача, акваріума, звичка сушити випрану білизну на батареї і т.п.

Щільні штори, які прикрашають пластикове вікно, не тільки закривають квартиру від сторонніх очей з вулиці, але також і не дають теплому повітрю від опалювальної системи дістатися до скла і підвіконня. Це сприяє порушенню циркуляції. Крім цього новий широкий підвіконня, який ви встановили замість звичного тонкого, також значно перешкоджає обігріву віконного отвору.

Як боротися з конденсатом?

Рішення даної проблеми - в регулярному провітрюванні приміщення. І якщо влітку цей захід ніяких проблем не викликає, то в холодну пору року разом зі свіжим повітрям в кімнату проникає і холод. Для таких випадків виробники пластикових вікон і передбачили наявність в конструкції систем природного провітрювання.

при виготовленні дерев'яних вікон створення подібних спеціальних пристосувань не потрібно. Дерево, будучи природним матеріалом, володіє унікальною здатністю «дихати», що сприяє безперервному процесу повітрообміну. Таке постійне провітрювання, навіть при закритих вікнах, допомагає уникнути утворення конденсату і зберегти комфортний мікроклімат в приміщенні.

Отже, дерев'яні вікна є не тільки хорошим захистом від шуму, холоду і пилу, але і природним своєрідним фільтром, що дозволяє регулювати вологість повітря в квартирі, будинку або офісі.

Відео: Чому запотівають пластикові вікна і як вирішити цю проблему?

будівельний портал

Як боротися з конденсатом?
Відео: Чому запотівають пластикові вікна і як вирішити цю проблему?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама