Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Крот на городі - як з ним боротися?

  1. способи боротьби
  2. Найпростіші варіанти - відлякувачі
  3. Прості, але радикальні варіанти
  4. Професійні відлякують методи
  5. Професійні радикальні заходи

Сьогодні безліч дачників, власників заміських котеджів і будиночків в садових товариствах шукають ефективний засіб   від кротів   на городі Сьогодні безліч дачників, власників заміських котеджів і будиночків в садових товариствах шукають ефективний засіб від кротів на городі. Адже якщо ці тварини з'явилися на ділянці, то з надіями на добрий урожай можна відразу прощатися. Крім того, пейзаж буде нагадувати не ушляхетнені сад або город, а місце запеклої битви. Кроти мешкають під землею, риють там розгалужені підземні лабіринти, шкодячи коріння рослин і псуючи зовнішній вигляд ландшафту, залишаючи за собою масштабні земляні купи і борозни.

способи боротьби

Слід відразу зрозуміти, що чарівної палички, здатної одномоментно позбавити ділянку від цих шкідливих тварин, не існує. Напевно доведеться використовувати не один спосіб. Весь арсенал боротьби з кротами можна умовно розділити на два види коштів:

  • відлякують;
  • знищують.

Така класифікація передбачає застосування, як професійних методів, так і народні засоби.

Найпростіші варіанти - відлякувачі

  1. Відлякувачі саморобні, створювані з порожніх пляшок або банок від консервів дозволяють ефективно боротися зі шкідниками. При подиху вітру вони створюють вібрацію і гудіння.
  2. Встановлення тріскачок, що виготовляються з пластика або жерсті, також при пориві вітру створюють відлякує ефект.
  3. Ще один варіант, за допомогою якого можна відлякати кротів - використання природних репелентів. До таких належать: чорнобривці (нігтики), нарциси, часник, цибуля, молочай, касторові рослини, полин , Перцева м'ята, червоний перець.
  4. Можна також використовувати такі речовини, як нафталін, гас, тосол, мазут, відбілювачі на основі хлору, тютюн нюхальний і у вигляді недопалків, оселедцева головки і навіть різні сльозоточиві склади в газоподібному вигляді.
  5. Хороший результат дає надмірне зволоження грунту, зазвичай змушує кротів залишати уподобані території.

Способи прості, недорогі і досить результативні. Правда, недоліком для відлякування звуком є ​​припинення дії пристроїв при відсутності вітру. Та й ефект від застосування всіх описаних методів буде обмеженим. До того ж, деякі з перерахованих речовин при використанні створюють на ділянці не дуже приємні для нюху аромати.

Прості, але радикальні варіанти

Непоганий ефект дають мишоловки і інші види пасток, розміщені в проритих кротами тунелях Непоганий ефект дають мишоловки і інші види пасток, розміщені в проритих кротами тунелях. Правда, доводиться їх регулярно перевіряти.

Аналогічним чином йдуть справи з повною заливкою водою кротячих підземель. Щоб уникнути появи трупного запаху після закінчення процедур бажано отримати тушки загиблих кротів і надійно їх поховати подалі від своєї ділянки.

Звичайно, всі ці методики не надто гуманні і застосовуються зазвичай, коли все більш м'які способи не подіяли.

Професійні відлякують методи

Акустичні відлякувачі (апарати «Антикрот», «кротопуги», «Кротогон», «Град А-550УЗ», «Торнадо ОЗВ.02», «Антикрот Сонячний», «Тайфун Сонячний» та ін.) Використовують ультразвук з імітацією сигналу небезпеки для кротів або високочастотну вібрацію. Працювати вони можуть або від мережі, або харчуючись від акумуляторної батареї.

Метод не надто дешевий, для людей і домашніх улюбленців не дуже приємний, ефект не стійкий і не дуже тривалий. Якщо прилад вплив на кротів тут же припиняється.

Відлякувати кротів можна і за допомогою хімічних засобів, таких як «Detia Maulwurf-Frei» і йому подібних.

Професійні радикальні заходи

Гарантовано знищити кротів дозволить застосування професійних отрутохімікатів. Можна замовити обробку подібними складами в будь-якої компанії, що спеціалізується на знищенні шкідників, або ж зайнятися цим самостійно.

ВАЖЛИВО! Використання отрутохімікатів в боротьбі з кротами на увазі уважне читання інструкцій, які додаються до кожного препарату, оскільки їх застосування здатне негативно впливати на рослини на оброблюваної майданчику. Та й самому захиститися в подібних ситуаціях теж необхідно, особливо від прямого попадання препаратів на шкіру.

Застосування якогось одного методу рідко дає остаточні результати, зазвичай їх доводиться комбінувати, щоб домогтися необхідного ефекту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама