Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Народні засоби від цибулевої мухи (перевірені)

  1. Фото: Знай ворога в обличчя!
  2. Нашатирний спирт від цибулевої мухи - народний засіб №1!
  3. Як полити цибулю сіллю (від цибулевої мухи)?
  4. Тютюновий пил від цибулевої мухи: Готуємо настій
  5. Інші народні засоби
  6. агротехнічні прийоми

19 Червень 2018 ditim Переглядів: 136

Дачна шпаргалочка №1 «Про народні способи боротьби з лушпиння мухою» 😉

Дачні журнали за червень буквально рясніють порадами про те, як позбутися від цибулевої мухи. Дійсно, саме в перший місяць літа цей шкідник активізується і атакує грядки. Ми переглянули масу джерел і в цій статті зібрали найпопулярніші, перевірені на практиці народні засоби від цибулевої мухи.

Фото: Знай ворога в обличчя!

Так виглядає луковая муха і її личинки. Муха відкладає яйця, з часом з них з'являються личинки, які пожирають листя і головки цибулі. Колір самої мушки чорний, швидше за темно-сірий. Років цибулевої мухи починається ще в середині травня. Яйця шкідники відкладають в землю або на молоде листя. Вражають цибуля ріпчаста, батун, шалот, порей, а також часник. Заселені личинками мух рослини відстають у розвитку, листя жовтіє, а цибулини загнивають і розм'якшуються.

Нашатирний спирт від цибулевої мухи - народний засіб №1!

В арсеналі народних засобів від цибулевої мухи нашатирний спирт займає почесне перше місце! Досвідчені садівники і городники радять: як тільки виявили ознаки того, що на грядці «похазяйнувала» цибульна муха, цибулю потрібно полити під корінь водою з додаванням нашатирного спирту. Пропорції такі:

  • на 10 літрів води 2-3 столові ложки нашатирного спирту.

Починати обробку нашатирним спиртом можна вже навесні, на самому початку літа цибулевої мухи (зазвичай це середина травня, збігається з початком цвітіння кульбаб). Поливати потрібно 3 рази, з інтервалом в 10 днів.

Нашатирний спирт в рослинництві застосовується також в якості підгодівлі для цибулі та часнику (як джерело азоту). Для підгодівлі розчин готується в тих же пропорціях. Поливати цибулю і часник нашатирним спиртом найкраще в травні. Саме навесні у рослин сімейства цибулевих виникає велика потреба в азоті.

До речі!

Аміак корисний ще й тим, що зменшує кислотність ґрунту, поліпшує її структуру. Відомо, що цибуля і часник погано ростуть на кислих грунтах. В такому випадку нашатирний спирт також стане в нагоді.

Як полити цибулю сіллю (від цибулевої мухи)?

Як тільки перо виросте на 10-15 см, можна полити цибулю сіллю. Розчин готується в пропорції:

  • 1 стакан повареної солі на 10 літрів води.

Поливати потрібно під корінь. Витрата розчину: 1 відро солоної води на 1 кв.метр.

Через 3-4 години після обробки сіллю цибулю слід полити простою водою, а ще через день - підгодувати золою. Найчастіше достатньо одного поливу цибулі сіллю, а повторний полив роблять у міру необхідності (можна вже через 8-10 днів).

Найкраще проводити обробку сольовим розчином ще до появи ознак ураження рослин лушпиння мухою (пожовтіння кінчиків пір'я, пригнічений вигляд).

Тютюновий пил від цибулевої мухи: Готуємо настій

Тютюновий настій - ефективний старовинний рецепт, яким садівники-городники користуються багато років, і він відмінно працює.

рецепт:

  • У 10 літрів гарячої води насипати 200 г тютюнового пилу (продається в садових магазинах) і додати 30 г господарського мила (стружки). Все ретельно перемішати і настоювати 10 днів.

Як поливати:

  • Отриманим розчином можна обприскувати рослини по листу і поливати грунт. Обробку доцільно проводити, коли цибуля виросте на 3-5 см або тільки проклюнеться навесні, то мережу ДО початку літа цибулевої мухи (в якості профілактики).

Обробку доцільно проводити, коли цибуля виросте на 3-5 см або тільки проклюнеться навесні, то мережу ДО початку літа цибулевої мухи (в якості профілактики)

До речі!

Для профілактики в міжряддях також можна розкласти «пугачі» - ганчірочки, змащені дьогтем. Як стверджують досвідчені садівники-городники, цибулевий муха буде облітати цибульні грядки стороною.

Інші народні засоби

  1. Пральний порошок. Зачерпують 1 жменя найдешевшого порошку і опускають в 10 літрів води. Спочатку ретельно пролити водою або проводити обробку після дощу. Зачерпує мильний розчин ковшем і поливають цибулю під корінь. (Рада з відеоканалу «Голова садові»).
  2. Тирса або торф змішують з креоліном (20: 1) і мульчують грунт близько цибулі та часнику. Це відлякає шкідника.
  3. Настій кульбаби для профілактики. Рецепт: 350 г дрібно порізаного листя кульбаби кладуть в 10 літрів води і наполягають протягом тижня. Поливати цибулю настоєм кульбаби можна кожні 2 тижні. А першу обробку слід провести навесні, до початку літа мушки.

Хімічний «удар»

Препарати, які можна придбати в садових магазинах, борються з лушпиння мухою нітрохи не гірше народних засобів. На відміну від останніх, так звана «хімія» діє швидше. Існує багато сучасних хімічних препаратів проти цибулевої мухи:

  • «Актара»,
  • «Карате Зеон»,
  • «Мухоїд»,
  • «Медветокс»,
  • «Мурашиної»,
  • «Землин»,
  • «Тютюновий пил»,
  • «Табазол».

Застосовувати перераховані препарати необхідно, відповідно до інструкції. Важливо також дотримуватися правил безпеки при роботі з хімічними засобами. Короткий опис застосування:

агротехнічні прийоми

Морквяна і цибулевий муха - два різних шкідника, які сильно докучають овочам на наших дачних ділянках. Цікаво, що в суміщених посадках цибулю і моркву захищають одне одного від шкідників: цибуля рятує морква - від морквяної мухи, а морква цибуля - від лушпиння.

У сучасних посібниках для садівників і городників багато говориться про необхідність дотримання сівозміни на ділянці. У цибулевих посадках необхідно дотримуватися як мінімум 3-річний сівозміну. Не можна садити цибулю і часник на одному і тому ж місці 2 роки поспіль!

Восени, після збору врожаю грунт слід глибоко перекопати, а все рослинні залишки знищити.

Досвідчені садівники відзначають, що рання посадка цибулі в значній мірі дозволяє убезпечити цибулю від ураження лушпиння мухою. Ранньою весною цибулю встигає увібрати в себе максимум вологи з ґрунту, активно нарощує перо, розвиває кореневу систему і до моменту літа цибулевої мухи виявляється стійким до хвороб і шкідників. До того ж, є версія, що цибульна муха воліє ласувати молодими рослинами, а дорослі екземпляри для неї не настільки привабливі.

Корисні в якості профілактики щотижневі прополки і мульчування грунту торфом. Прополку проводити рекомендується дуже акуратно. Помічено: пошкоджений при прополюванні цибулю привертає муху своїм запахом.

Варто також звернути увагу на підбір сортів для посадки:

  • Мухою сильно пошкоджуються солодкі сорти цибулі: Ялтинський місцевий, Помаранчевий.
  • Мало уражаються гострі сорти: Стригуновский, Сквирський, Золотистий.
  • Середнє положення мають напівгострі сорти: Луганський, Каратальского.

Сподіваємося, наша Дачна шпаргалочка, присвячена боротьбі з лушпиння мухою, була вам корисна. А які кошти ви надаєте перевагу: народні чи хімічні? Будемо раді, якщо поділіться досвідом в коментарі 😉

Схожі статті

Як полити цибулю сіллю (від цибулевої мухи)?
Як полити цибулю сіллю (від цибулевої мухи)?
А які кошти ви надаєте перевагу: народні чи хімічні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама