Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Павутинний кліщ на огірках в теплиці: заходи боротьби

  1. Зовнішній вигляд і особливості розвитку
  2. У чому полягає шкода
  3. Про методи боротьби
  4. Які заходи і засоби допоможуть позбутися від павутинного кліща в теплиці:
  5. Які хімічні препарати допоможуть
  6. Які проблеми можуть виникнути в період боротьби з павутинним кліщем:


Частим непроханим гостем в теплицях, де вирощуються огірки, є павутинний кліщ Частим непроханим гостем в теплицях, де вирощуються огірки, є павутинний кліщ. Цей шкідник городніх культур селиться і в теплицях з полікарбонату, і в теплицях з стеклах, просто в парниках. Тобто, конструкція тут не має особливого значення.

Чому павутинний кліщ є поширеною проблемою саме для огірочків в теплиці? Все через те. Що цей паразит любить підвищену температуру і вологість. Так що, якщо хоча б мінімально в теплиці мікроклімат порушується, то це часто призводить до розвитку інфекцій або колоній паразитів.

Загалом, причин багато, потрібно вміти визначати конкретного павутинного кліща і вживати конкретних заходів щодо захисту свого врожаю. До того, як розглядати конкретні заходи боротьби з павутинним кліщем на огірках в теплиці, окремо увагу варто приділити самому паразита.

Зовнішній вигляд і особливості розвитку

Павутинний кліщ є шкідником, який може мати різний окрас: від червоного до прозорого. За розміром кліщ не досягає більше двох міліметрів (вкрай рідко, як правило, зростання зупиняється на одному міліметрі). Коли створені сприятливі умови для життя кліща, він селиться на рослині. Віддає перевагу займати нижню частину листа, можуть займати величезні площі. В результаті своєї життєдіяльності колонії кліщів залишають мітки на листочках рослини - це дрібні світлі точки.

Навіть маленьке поселення, якщо не брати вчасно заходи боротьби, може в підсумку розростися в більшу колонію. Вже через кілька тижнів після зараження на рослині з'являться точки, а самі паразити будуть спокійно повзати по листочками.

У чому полягає шкода

На тематичному вигляді до цього матеріалу багато інформації з приводу заходів боротьби c павутинним кліщем на огірках в теплиці. Але перш, ніж починати боротьбу, потрібно чітко розуміти, чим паразит небезпечний для тепличних культур, в тому числі, для огірків.

Коли павутинний кліщ оселився на якомусь рослині в теплиці, він буде швидко розмножуватися і займати все більші площі. Особливо люблять ці паразити селитися на огірках. Вони харчуються клітинним соком, поступово виснажуючи листочки. Листя починають сохнути, в результаті відпадають. Таке явище призводить в результаті, якщо не вживати конкретних заходів, до загибелі всієї рослини. важливі інші причини желтезни зав'язі огірків .

Найбільш активними є самки цього паразита. Вже через три дні проживання на рослині вони відкладають яйця, кожна до чотирьох сотень яєць. У рік у однієї самки може бути до двох десятків циклів розвитку при сприятливому кліматі. Сприятливим для розмноження павутинного кліща є клімат в межах 23-33 градусів тепла і середньої вологості повітря. Тобто, теплиця, незалежно від конструкції, для життя і активного розмноження цього паразита підходить ідеально.

Про методи боротьби

Потрібно відразу підготуватися до того, що позбутися остаточно від павутинного кліща буде вкрай складно. Тому, дачники, які вирощують огірки в теплиці, повинні докладати максимум зусиль, щоб не допустити появи паразитів.

Порада! Відгуки городників говорять про те, що такі методи як обприскування водою, ультрафіолетове опромінення, використання настойки цибулі і часнику, господарського мила не допомагають.

Вас може зацікавити:

Далі дамо повний список засобів і методів, які реально допомогли городникам і заслужили хороші відгуки. Тут слід враховувати, що методи збиралися з усієї країни, так що, деякі можуть не підходити для конкретного регіону і певних кліматичних умов.

Які заходи і засоби допоможуть позбутися від павутинного кліща в теплиці:

  1. Посадки огірків, на яких з'являється павутинний кліщ, потрібно чергувати з томатами. Тому що, на помідорах цей паразит жити і розмножуватися дуже не любить.
  2. Бур'яни з грядок потрібно видаляти вчасно і з теплиці відразу виносити бур'яни. Тому що, в них можуть знаходитися зимуючі кліщі. Дуже важливо забезпечувати огірочками в теплиці правильний догляд, правильно готувати грунт на зимівлю невигідна, обробляти теплицю по осені.
  3. Важливо певна агротехніка в теплиці. Обов'язково між кожною рослиною потрібно залишати при посадці близько метра відстані, щоб шкідники не могли легко переселяться з однієї рослини на інше.
  4. Вологість в теплиці повинна бути високою, тому що, кліщі цього просто не переносять, а ось для вирощування огірків такі умови є рекомендованими. Тут потрібно орієнтуватися на вологість 80-85% і вище.
  5. Полив і розпушування, мульчування грунту - це звичайні етапи догляду. Але сюди ж потрібно включити оглядання рослин на регулярній основі, щоб вчасно виявити шкідника на самому початку і швидше від нього позбавитися.
  6. Теплицю в сезон також потрібно оглядати кілька разів. Якщо помічені пошкоджені рослини, їх видалити і спалити.
  7. Якщо вже кліщ оселився в теплиці, потрібно буде кожні 12 днів проводити обприскування спеціальними препаратами. У період вегетації і при сильному зараженні обприскування можна проводити раз в п'ять днів. На десять літрів води розвести 80 грамів колоїдної сірки і 10 мл Фітоверма, 100 мл бітоксибациллін. Як варіант, запилення можна проводити меленою сіркою, використовуючи три грами речовини на метр посадки.
  8. Природні вороги кліща також допоможуть городники. Наприклад, можна заселити в теплицю хижого кліща, який харчується своїм павутинним побратимом. Досить буде розкласти кілька листочків з хижаком навколо ураженого куща огірків.

Якщо розглянуті методи боротьби з павутинним кліщем на огірках в теплиці з фото не допомагали, то потрібно застосовувати жорстку хімію. Тут допоможуть акарициди та інші засоби з токсичним складам. Вкрай важливо до кожного засобу уважно читати інструкцію, що не перевищувати дози обробки, а заходи проводити лише в захисному костюмі.

Вкрай важливо до кожного засобу уважно читати інструкцію, що не перевищувати дози обробки, а заходи проводити лише в захисному костюмі

Знову ж таки, слід пам'ятати, що кліщі можуть адаптуватися навіть до сильних хімічних препаратів. Так що, не варто намагатися одним засобом з року в рік виводити кліщів зі своєю теплиці. Препарати потрібно обов'язково періодично міняти після вже третього разу застосування.

Які хімічні препарати допоможуть

У мережі багато позитивного відгукуються про засіб «Плант-Пін». Воно допомагає позбавлятися саме від кліщів та попелиці, для обробки тепличних огірків також прекрасно підходить. Це палички, які потрібно поставити в грунт поруч зі стеблом пошкодженого рослини. У процесі поливу городу активні речовини палички починають діяти. Великий плюс кошти в тому, що воно допомагає боротися зі шкідниками ще на ранніх стадіях їх розвитку.

За формою випуску засіб «Етіссо» - це теж палички, але відрізняється активна речовина. Коли паличка занурена в землю, то її активна речовина розчиняється від впливу води та труїть комах.

Важливо! Обидва препарати є для людини токсичними. Так що, після використання рукавички викинути, руки добре промити.

Ще для боротьби з кліщем підходить засіб «Актеллік». Використовувати його потрібно акуратно і не тільки в рукавичках, але також надівши марлеву пов'язку. Ампулу розкрити і розчинити в літрі води. Розчин перемішати і використовувати для обприскування уражених рослин.

Фитоверм перші кілька разів відмінно допоможе, але потім швидко викличе у рослини звикання і павутинний кліщ перестане гинути від діючої речовини. Якщо використовувати засіб за інструкцією, то за перші кілька разів обприскування можна добитися відмінних результатів. Почитайте про те, що робити, якщо зародки огірків в теплиці обсипаються .

Які проблеми можуть виникнути в період боротьби з павутинним кліщем:

  • Складно знайти проблему, але це важливо зробити. Чим раніше почнеться боротьба, тим вище ймовірність успіху.
  • У сприятливих умовах павутинний кліщ розмножується дуже швидко.
  • Так як кліщі відрізняються властивостями високої адаптації до препаратів, це чинить певні складності у виборі конкретного засобу боротьби на тривалий час.
  • За два рази від кліща точно не позбутися, обробку потрібно проводити часто.
  • Популяцію потрібно знищити повністю, щоб убезпечити теплицю і урожай.
  • За павутині, яку вони залишають, комаха переміщається. Також це захист від вологи і дії препаратів зі знищення.
  • Часто потрібно застосовувати ударні дози засобів обробки, щоб отримати результат. Висока концентрація препаратів може бути небезпечною для людей і тварин, може привести до зараження плодів.

Це популярні народні засоби і заходи боротьби від павутинного кліща на огірках в теплиці, а також конкретні хімічні препарати. Точно зрозуміти, який саме засіб використовувати, городник зможе в своєму випадку, якщо спочатку вивчить інформацію про паразит і зрозуміє, наскільки сильним і небезпечним є зараження.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама