Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Попелиця на огірках як боротися і захистити урожай?

  1. Попелиця на огірках: що робити?
  2. Чим обробити огірки від попелиці?

По телебаченню з кожним роком з'являється все більше програм про здоров'я

По телебаченню з кожним роком з'являється все більше програм про здоров'я. У них особлива увага приділяється здоровому способу життя. Багато людей поступово починають усвідомлювати всю користь, яку несе здоровий спосіб життя в цілому і вживання натуральних продуктів зокрема. З кожним роком про вирощування овочів і фруктів на своїй присадибній ділянці цікавляться все більше людей. Однак перший досвід вирощування овочів досить часто завершується невдачею. Основна причина цього - недостатня підготовленість і незнання методів по догляду за рослинами. Тому, якщо ви вирішили зайнятися вирощуванням овочів, то вам слід заздалегідь дізнатися про основні проблеми, з якими стикаються початківці городники. Крім цього необхідно ознайомитися з методами, які допомагають з ними впоратися. Завівши власний город, багато хто починає висаджувати огірки. Однак в процесі їх вирощування стикаються з цілою низкою проблем. Коли з'явилася тля на огірках, як боротися - це питання в першу чергу цікавить всіх городників.

Попелиця на огірках: що робити?

Якщо, займаючись вирощуванням огірків, ви стали помічати, що з рослинами стало щось не так - листя на них стали скручуватися і опадати, а самі рослини сповільнилися в своєму зростанні, то це означає, що на ваші огірки напала тля. Попелиця на огірках, що робити - питання, в першу чергу хвилює кожного городника. З червня-липня починається масове поширення жучків у відкритому грунті. Тривати це може до серпня-вересня. За своїм кольором тля може відрізнятися. Жучки можуть бути білого або салатового кольору. Іноді на рослинах можна виявити тлю темно-зеленого кольору. Одні і ті ж методи боротьби з попелиць використовують незалежно від того, якого кольору жучки, які атакували огірки.

Основним харчуванням для попелиці є сік рослин, на яких вона живе. Це негативним чином відбивається на рослинах. Вони починають слабшати, що, звичайно ж, відбивається на їх зростанні, який сильно сповільнюється. До того ж це негативно позначається на їх плодоносінні. Якщо при появі попелиці на огірках не приділяти цьому уваги і не вживати ніяких заходів, то рослина може загинути. Крім загибелі рослини тля несе для огірків і інші негативні наслідки. Так, при наявності цього шкідника на листках рослини може статися ураження плодів різними вірусами. Тому вкрай важливо, як можна швидше знайти і знищити тлю.

Щоб уникнути масового розмноження попелиці при вирощуванні огірків слід задуматися про профілактику. Найбільш ефективні в боротьбі з попелиць наступні заходи:

  • не слід створювати загущені посадки огірків;
  • прополювання грядок повинно проводитися регулярно, а все бур'яни повинні знищуватися;
  • з періодичністю 2-3 рази в сезон слід проводити обробку грядок з огірками розчином лугу. Також для обробки можна застосовувати розчин господарського мила;
  • на регулярній основі слід виконувати підгодовування рослин. Для цього слід використовувати комплексні добрива. При проведенні позакореневого підживлення особливо ефективні калійно-фосфорні суміші.

Божа корівка в природі є хижаком. Вона поїдає тлю. Тому ця комаха може допомогти вам в боротьбі з цим шкідником. Вам потрібно знайти спосіб залучити її на свою ділянку. Слід знати, що такі рослини як кріп і листова гірчиця залучають сонечко. Тому, якщо ваші огірки часто страждають від попелиці, то варто висаджувати їх на своїй ділянці. Також ви можете назбирати цих хижаків в поле і перенести в свій город.

Вирощуючи на своїй ділянці огірки, необхідно дивитися, щоб на грядках з ними були відсутні мурашники. Мурахи розводять тлю, так як її молоко виступає для них харчуванням. При поширенні мурах на вашій ділянці слід вдаватися до використання хімічних препаратів для боротьби з ними.

Чим обробити огірки від попелиці?

Чим обробити огірки від попелиці

Для боротьби з попелиць на огірках ефективні такі народні засоби:

  1. настій чистотілу. Для його приготування 200 г сухого листя необхідно протягом 2 днів наполягати в 10 л води;
  2. настій часнику. Для його приготування потрібно взяти 0,5 кг подрібненого часнику. Це кількість потрібно настояти протягом п'яти діб в 3 л води.
  3. настій деревної золи. У 10 л води настоюється 2 ст. ложки золи. Для більшої ефективності настою буде незайвим додати до нього прилипач або ж в якості добавки внести звичайне господарське мило;
  4. настій кульбаби. Для приготування цієї настою потрібно підготувати 400 г коренів і 600 г листя. Цей трав'яний склад заливається відром води, а потім настоюється протягом трьох годин.

Для приготування настоїв можна використовувати і інші трави. Тільки вибирати варто ті, які володіють гірким смаком. Відповідними є гірчиця, тютюнове листя, бадилля картоплі, помідорів.

джерело http://superfrance.ru/passivnyj-obekt-klassifikacii.html

Попелиця на огірках: що робити?
Чим обробити огірки від попелиці?
Попелиця на огірках: що робити?
Чим обробити огірки від попелиці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама