Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Попелиця на огірках: як боротися

  1. Попелиця на огірках знизу листя - як боротися
  2. Життєвий цикл
  3. Якої шкоди завдає баштанна попелиця огірків?
  4. Профілактика в теплиці
  5. Народні засоби
  6. Засоби у відкритому грунті
  7. досвід овочівників
  8. Заходи та методи боротьби з попелиць на огірках
  9. Як позбутися від паразитів на огірках
  10. Яка вона вражає рослини
  11. Ознаки появи попелиці
  12. Чим обробити огірки
  13. Боротьба з мурахами
  14. Народні засоби
  15. Як боротися в теплиці
  16. профілактика
  17. Усуваємо тлю народними засобами
  18. Найпростіший засіб
  19. Як боротися з попелицею на огірках
  20. заходи боротьби
  21. Чим небезпечна попелиця
  22. Народні методи БОРОТЬБИ
  23. інші рецепти
  24. Як боротися з попелиц на огірках в теплиці народними засоби?

Попелиця на огірках як боротися народні засоби

Доброго дня! Так вже повелося, що свого брата я щоосені привожу з десяток банок маринованих огірків.

Але в цей сезон у брата були дуже високі шанси залишитися без хрустких ласощів. На моїх огірках щосили орудувала тля, що поставило під загрозу весь урожай.

Добре, що я пам'ятаю рекомендації бабусі по боротьбі з цими паразитами. Завдяки цьому вдалося оперативно позбутися від напасті. Хочете дізнатися, як боротися з тлею на огірках з допомогою народних засобів? Тоді зараз я вам все в найдрібніших подробицях опишу.

Зміст статті:

Попелиця на огірках знизу листя - як боротися

Позбутися більшої частини врожаю огірків можна не тільки через численних хвороб, що вражають цю культуру, а й через появу такого маленького, але дуже ненажерливого комахи, як бавовняна (або баштанна) тля.

Важливо!

Баштанна попелиця зазвичай обгрунтовується на посадках кабачків та огірків у відкритому грунті в липні, а в парниках і теплицях шкідник може з'явитися вже в середині весни.

Перш ніж починати боротьбу з комахами, необхідно грунтовно озброїтися знаннями про те, чим харчується і як розмножується попелиця, як її виявити, і якої шкоди вона може завдати вашим посадкам огірків.

Життєвий цикл

Пониклі увядающие листя і опале квітки - перші симптоми поселення бавовняної попелиці. Комахи спочатку воліють селитися на нижньому боці листків, потім дуже швидко поширюються на стебла, квіти і зав'язі, тому кожен раз під час догляду за огірками важливо уважно оглядати рослини.

Дрібні комахи досягають в довжину не більше 2 мм. Забарвлення баштанної попелиці варіюється від жовтого, зеленого до темно-зеленого, майже чорного кольору. Великі скупчення дрібних комах можна помітити неозброєним оком.

Перелітає тля на сусідні рослини, поступово добираючись до баштанної культури. Тому до одним з непрямих агротехнічних методів боротьби з попелиць відносять регулярну прополку грядок. Оскільки процес перельоту шкідників починається в самий розпал висадки розсади, а молоді огірки з двома-трьома справжніми листям можуть загинути під гнітом цієї комахи, про захист огірків краще потурбуватися заздалегідь.

Якої шкоди завдає баштанна попелиця огірків?

Загибель розсади. Якщо не вжити заходів при першому виявленні попелиці на молодих рослинах, розсада огірків в 50% випадків гине.

Обпадання зав'язей і бутонів. Пережила напад попелиці розсада розвивається повільно, а зав'язі і квіти, под'еденние комахами, незабаром обпадають.

Порада!

Поширення вірусних захворювань. Попелиця - відомий переносник вірусних інфекцій, тому атака попелиці часто супроводжується хворобливим станом огірків.

Поява мурах на огірках. Баштанна попелиця бере участь в симбіозі з мурахами. Мурашині колонії харчуються солодкої паддю, яку виділяє попелиця в процесі життєдіяльності. Таке тісне сусідство комах небезпечно з двох причин: мурахи активно переносять тлю на інші рослини і підгризають плоди.

Попелиця розмножується дуже швидко: до 10 тисяч особин від однієї дорослої самки в місяць. Розмноженню сприяють висока вологість і тепла погода. Таким чином, в теплицях і парниках для проживання цієї комахи створені максимально сприятливі умови. Важко уявити, чисельність армії попелиці, що заполонила всю територію теплиці, якщо її власник вчасно не почне боротьбу з шкідником.

Профілактика в теплиці

Належний догляд за огірками в теплиці значно знижує ризик появи попелиці. Серед профілактичних заходів найбільш ефективні:

  • До висадки розсади тепличне приміщення слід обробити розчином хлорного вапна, мідного купоросу або каустичної соди.
  • Для відлякування попелиці та інших шкідників також використовують сірчану шашку.
  • Загущені посадки огірків і відсутність природної вентиляції рослин збільшують ризик ураження попелиць. Залишайте між рослинами вільний простір до 70 см, а також забезпечте огіркам постійний приплив свіжого повітря.
  • Ослаблені рослини не знаходять сил протистояти атакам комах, тому не менш важливо дотримуватися режиму поливу і підгодівлі.
  • У міжряддях огірків буде не зайвим посадити кріп або листову гірчицю. Ці культури відлякують шкідників своїм специфічним насиченим запахом і залучають хижих комах (наприклад, сонечко - природного ворога попелиці в природі).
  • Щоб вчасно відреагувати на появу попелиці в теплиці, важливо проводити регулярний щотижневий огляд розсади і дорослих рослин на предмет шкідників.

Якщо під час чергового огляду тепличних посадок ви виявили скупчення попелиці на огірках, необхідно терміново вживати заходів для знищення комах.

Народні засоби

Сільськогосподарський ринок пропонує величезну кількість різноманітних хімічних засобів проти попелиці. Однак токсичні речовини препаратів мають неприємну властивість накопичуватися в плодах, надовго залишаються в грунті і обмежують термін збирання врожаю. У зв'язку з цим, для отримання екологічно чистого врожаю багато овочівники намагаються застосовувати народні засоби від попелиці.

Чистотіл. Зібраний чистотіл висушують і подрібнюють, заливають водою з розрахунку 200-300 г трави на 10 літрів. Настоявся протягом доби склад проціджують. Рослини рясно обприскують за допомогою пульверизатора, намагаючись не пропускати жодного листа.

Часник. Настій для обприскування огірків на основі часниковий зубків, стрілок або бадилля готується протягом 5 днів. Знадобиться 500 г подрібнених частин рослини і 3 л води. Цей спосіб також ефективний проти інших шкідників.

Зола і господарське мило. Для приготування розчину знадобиться деревна зола (50г), терте господарське мило (70г) і 10 л води. Крім самих рослин, розчином обробляють стіни, підв'язку огірків, стійки і поперечини теплиці.

Кульбаба. Листя і коріння кульбаби в рівних частинах (1 кг) залити 8 літрами води і настоювати не менше трьох годин. Обприскати огірки настоєм по всій поверхні листя з обох сторін.

Якщо використовуючи народні методи боротьби з попелиць, ви зазнали невдачі, можна обробити огіркові посадки такими хімічними препаратами, як:

  • «Інта-Вир»,
  • «Арріво»
  • або «Кінмікс».

Обприскування огірків настоями трав будуть більш ефективні, якщо в готовий склад додати столову ложку рідкого мила або засоби для миття посуду.

Засоби у відкритому грунті

В умовах відкритого грунту для боротьби з попелиць застосовують більш концентровані склади.

Увага!

Тютюн або махорка. Рослина з терпким запахом відмінно впорається з попелиць. Для настою знадобиться 300г сухої махорки (тютюну) і 70 г дігтярне мила. Залита 10 літрами води суміш перед застосуванням настоюється 2 дня.

Цибулиння. Піввідра лушпиння залити окропом (7 л) і настояти протягом 24 годин. Перед обприскуванням в проціджений настій додають відро води.

Гіркий перець. Для обробки рослин, уражених попелиць, використовують подрібнений червоний пекучий перець в кількості 50г. Перець залити літром окропу і настояти 2 години. Готовий склад процідити через марлеву тканину або капрон, додати 10 л води.

При обробці листя огірків пам'ятайте про те, що улюбленим місцем попелиці є нижня сторона листа. Обприскуйте рослини будь-яким запропонованим складом до повного зникнення комах з інтервалом 7 днів. Оптимальна витрата обприскують складів для огірків у відкритому грунті - 1 літр на 10 кв.м.

Тому нерідко дачники використовують спеціалізовані інсектициди. Щоб мінімізувати шкоду обробок, замість хімічних продуктів застосовують біологічні засоби: «Стріла», «Фитоверм».

досвід овочівників

На огіркові грядки напала тля, і ви шукайте найефективніший метод протидії? Пропонуємо вашій увазі перевірені на практиці способи як знищити шкідників за допомогою народних і новаторських засобів:

Микола: «Проти чорної попелиці на огірках я використовую бадилля гіркого полину. Вважаю, що настої з трав - найкращий варіант для обробки плодоносних рослин. Чув, що крім полину можна використовувати зубчики часнику або помідорову бадилля, але не думаю, що це краще застосування для таких продуктів.

Важливо!

Полин я сушу і подрібнюю, беру приблизно 10 кущів на 10 літрів води. Наполягаю кілька годин, можна приготувати на ніч і вранці до палючого сонця обприскувати огірки по листу, паросткам, зав'язь, я також поливаю грунт ».

Валентина: «Перевірений на особистому досвіді спосіб - і від шкідника позбутися, і огірки підгодувати!

Налийте в обприскувач (необхідний обприскувач з пресом) літр води. Потім в окремій ємності в 100 мл молока вводимо шприцом півкубика йоду, добре змішуємо. Переливаємо йод з молоком в бак обприскувача і збовтуємо суміш пресом.

Такий спосіб допомагає знищити тлю повністю і на огірках, і на трояндах. Якщо з першого разу не вдалося, через 10 днів повторіть обробку цим складом. Я гарантую 100% результат! »

Олексій: «Травить тлю хімічними отрутами - остання справа. Огірки збирають щодня, тому краще скористатися більш безпечними способами.

Можу порекомендувати три варіанти:

  1. Оцет, та саме оцет і не варто боятися, що він обпече листя огірків. Розчин оцту, щоб позбутися від попелиці, буде дуже слабкий. На відро води - 1 столова ложка (9%).
  2. Кока-кола - дорого, але ефективно. Міняємо кришку пляшки на пульверизатор і обприскуємо посадки. Чому допомагає? У складі напою є ортофосфорна кислота.
  3. Сода (70г) і будь ефірне масло (15 крапель) - змішати, висипати в воду (2л). Ретельно збовтайте і обприскуйте огірки через день. Вже на третій день попелиці не буде!

Всі способи застосовував особисто, тому ручаюся, що і вам допоможе. Для теплиці одного разу допоміг розчин золи, але після експериментів мені стало ясно, що зручніше за все користуватися оцтом - швидко і ефективно ».

джерело: http://plodorod.net/zashhita-rastenij/tlya-na-ogurtsah/

Заходи та методи боротьби з попелиць на огірках

Часто городники стикаються з такою проблемою: раптом листя у огірків починають скручуватися і жовтіти, а потім і зовсім опадають, а рослина різко уповільнює своє зростання. Розгорнувши вражений листок, на внутрішній його стороні виявляються цілі колонії дрібних комашок - майже прозорих або світло і темно зелених, які здаються навіть чорними.

Порада!

Це тля - дуже неприємний шкідник, який запросто може залишити вас без врожаю огірків, якщо вчасно не почати вести активні наступальні дії проти цих паразитів.

Основні рознощики попелиці - звичайні садові мурахи, які харчуються її «молочком» - специфічним продуктом життєдіяльності цих дрібних шкідників.

Тому, перш за все, необхідно позбутися від колоній мурашок не тільки на огіркових грядках, а й бажано по всій ділянці. Можна використовувати спеціальні антімуравьіние крейда або будь-які інші хімічні або народні засоби проти мурашок.

Протягом всього сезону потрібно своєчасно прополювати грядку з огірками, знищувати бур'яни, не допускати зайвої загущенности посадки - огірки повинні рости досить вільно.

Якщо, незважаючи на всі проведені профілактичні заходи, тля все ж влаштувалася на огіркових листі, обробляйте грядку наступними настоями:

  • настій чистотілу: 300 г висушених (краще торішніх) листя чистотілу настояти протягом двох діб в відрі води;
  • часниковий настій: 500 г зубчиків часнику дрібно порубати, зсипати в трилітрову банку і залити водою. Наполягати 5 днів;
  • настій деревної золи і мила: в відро води насипати 2 ст. ложки золи, додати туди натерте господарське мило, дочекатися, поки мило остаточно розчиниться;
  • настій кульбаби: 600 г свіжого листя і 400 г коренів подрібнити, замочити у відрі води, витримати 3 години.

Аналогічним чином можна робити настої з будь-яких гірких рослин: полину, картопляної та помідорової бадилля, пекучого перцю. Обприскувати листя огірків необхідно кілька разів за сезон: після одного застосування попелиці стане менше, але остаточно вона не пропаде, і якщо припинити подальші обробки, колонії цих шкідників знову розростуться.

Увага!

Якщо народні засоби не допомагають, можна використовувати і «хімію»: наприклад, раз на тиждень обприскувати огіркову грядку розчином нітроамофоски (3 ст. Ложки розчинити у відрі води) - це буде і хороша підгодівля для рослин. Або скористатися такими препаратами, як Актара, Перетрум, Фитоверм.

Як боротися з попелицею на огірках в теплицях? Перш за все, уражене рослина краще видалити. Перевірити, чи є мурашині стежки в теплиці, і вжити заходів до їх знищення. Скло в теплиці промити розчином мідного купоросу.

Восени обов'язково зняти верхній шар грунту і замінити його свіжим. Внутрішні дерев'яні частини теплиці побілити. Запалити сірчану шашку - вона відлякає не тільки гризунів, а й шкідників типу попелиці.

Регулярні профілактичні заходи, знищення мурах, обприскування огірків гіркими настоями, а у важких випадках - застосування хімічних препаратів дозволять вам з успіхом позбавити свої грядки від попелиці.

джерело: http://dacha-mechta.com/kak-izbavitsya-ot-tli-na-ogurtsah/

Як позбутися від паразитів на огірках

Попелиця - дрібна комаха, яка поселяється великими колоніями на листках рослин. Огірки для неї - улюблені ласощі. Найчастіше вона нападає на огірки в липні. У цей час треба бути особливо уважним, проводячи огляд огіркових посадок.

Яка вона вражає рослини

Огірки пошкоджує баштанна (бавовняна) тля. Її розмір не перевищує 2 мм, а колір тільця може бути різним: жовтим, світло-зеленим і темно-зеленим, майже чорним.

За літо одна самка розмножується більше 10 разів, а в одній кладці близько 50 яєць. Жіночі особини бувають з крильцями і безкрилими. Безкрилих самок на рослини переносять мурахи, а крилаті перелітають самі.

Якщо на огіркових посадках з'явилося багато мурашок - треба звернути на це увагу. Мурахи люблять падь (липкий сік), який виділяє попелиця, вони їм харчуються. Мурахи доглядають за попелиць, оберігають її від комах-хижаків. На зиму ховають від холодів в мурашники, а навесні, коли потеплішає, переносять на молоді рослини.

Частина попелиці зимує на нижніх листках бур'янів. З укриттів вибирається навесні, при денній температурі вище 5 ° С. Спочатку тля висмоктує сік з засмічених трав'янистих рослин, а коли ті грубеют, перебирається на молоді частини огірків.

Попелиця спочатку селиться на нижній стороні листя великими колоніями. Комахи харчуються соком листя, через що лист починає завертатися і всихати. Частина шкідників перебирається на молоді пагони і черешки зав'язі. Стебла починають сохнути, а зав'язі опадають.

Ознаки появи попелиці

Чим раніше виявлена ​​тля, тим легше з нею боротися. Огляд огіркових посадок треба проводити щодня.

Ознаки появи попелиці:

  1. утворилися недалеко від грядок мурашники;
  2. мурахи, що снують по стеблах огірків;
  3. липкі краплі на листі і стеблі;
  4. опадання квіток і зав'язі;
  5. на нижньому боці аркуша - дрібні присмокталися комахи, яких помітно навіть тоді, коли їх ще трохи;
  6. молоде листя можуть втратити тургор, згорнутися, поникнути вниз;
  7. старі нижні листки при ураженні попелиць можуть подвянуть, не змінивши форму.

Чим обробити огірки

Вибір препарату для боротьби з попелицею на огірках залежить від того, наскільки численна колонія цих шкідників. Якщо її поява помічено на самому початку, буває досить змити її губкою, змоченою мильною водою, або зрізати пошкоджені листя.

Важливо!

В інших випадках доведеться обробити всю рослину. Перед обприскуванням бажано зібрати всі огірки, готові до вживання.

Засоби боротьби з попелиць діляться на дві категорії:

  • біологічні - «Фитоверм», «Стріла», «Біотлін», «Ентобактерін»;
  • хімічні - «Фуфанон», «Командор», «Іскра».

І ті, і інші мають свої плюси і мінуси.

Біологічні - це препарати уповільненої дії. Вони потрапляють в організм комахи відразу, але повне знищення відбувається через кілька днів. Деякі особини можуть вижити, тому обробку доведеться повторювати неодноразово через 7-10 днів.

Хімічні інсектициди діють миттєво. Їх варто використовувати при великому ушкодженні огіркових посадок, і тоді, коли стає зрозуміло, що без боротьби загине весь урожай.

Наважуючись на такий спосіб боротьби, слід знати, що огірки не можна буде вживати в їжу протягом 15-30 днів після обробки. Плоди ростуть швидко, і за цей час частина їх переросте, і будуть непридатна для їжі.

Боротьба з мурахами

Мурахи є переносниками попелиці. Знищуючи тлю, слід прогнати з грядок мурах і знищити знаходяться поруч мурашники.

Порада!

Ефективним засобом є «Муравьед». Його розводять у воді згідно з інструкцією. З мурашника знімають верхній шар грунту до тих пір, поки не здадуться білі личинки. Розкопаний мурашник рясно поливають підготовленим розчином. Так само слід пролити і стежки, по яких снують ці комахи.

Засіб, що відлякує мурах, можна приготувати самим. Для цього потрібно:

  • борна кислота - 10 грам;
  • цукор - 0,5 склянки;
  • вода - 0,5 склянки.

Все ретельно перемішують. Отриману липку масу намазують на смужки картону і розкладають навколо мурашника. Мурашник можна пролити окропом, але зробити це доведеться кілька разів.

Відігнати мурах від огіркових посадок можна, якщо постійно рихлити ґрунт, особливо в тих місцях, де вони проклали стежки. Ці комахи не люблять, коли заважають їх діяльності і перебираються в інше місце.

Народні засоби

Народні засоби у боротьбі з попелицею не менше ефективні, ніж хімічні препарати. Головна умова їх застосування - регулярність. Якщо виявлена ​​тля - треба відразу провести обробку, і повторювати її раз на тиждень. Таким чином, можна без хімії зберегти весь урожай.

Зола і господарське мило: на 5 літрів води додають склянку деревної золи і ¼ бруска натертого господарського мила. Розчин повинен настоятися добу, після цього його ретельно перемішують, збовтують і за допомогою губки наносять на листя, пошкоджені попелицею. Цим же засобом можна пролити землю навколо кущів, що відлякає мурашок.

Столовий оцет 9%: на 2 літри води потрібно 2 столові ложки оцту. Обприскують листя з пульверизатора.

Йод і молоко: 10 крапель йоду додають в 0,5 склянки молока і ретельно розмішують. Цю суміш виливають в 1 літр води. Обприскування проводять ввечері, або днем ​​в похмуру погоду.

Харчова сода: 3 столові ложки з невеликою гіркою додають в відро теплої води і ретельно розчиняють. Цим розчином зрошують всю рослину. Його додаткову дію - профілактика від борошнистої роси.

Як боротися в теплиці

У теплиці застосовують такі ж методи боротьби з попелиць, як і на відкритому грунті. При роботі з хімічними препаратами слід бути дуже обережними, так як їх застосування в закритому приміщенні для людини небезпечно. При обробці захист дихальних шляхів обов'язкове. Після обприскування всі двері і кватирки треба закрити.

Увага!

У теплиці для боротьби з попелицею можна проводити додаткові позакореневе підживлення огірків фосфорно-калійним розчином. Для його приготування потрібно 10 грам сірчанокислого калію і 20 грам суперфосфату. Їх розводять в 10 літрах води і обприскують рослини. Підживлення можна проводити 1 раз в 10 днів. Сильні міцні рослини пошкоджуються попелиць рідше, ніж ослаблені.

Восени слід прибрати всі рослинні залишки з теплиці і перекопати грунт. Якщо в поточному році огірки були пошкоджені шкідниками, то верхній шар грунту бажано зняти і замінити. Якщо такої можливості немає, то землю слід обробити будь-яким хімічним інсектицидом від попелиці.

Восени, коли температура повітря опускається до 10 ° і нижче, можна обробити приміщення теплиці за допомогою сірчаної шашки. Знищуються не тільки личинки шкідників, але і збудники деяких грибкових захворювань.

профілактика

Профілактичні заходи при боротьбі з попелицею включають в себе:

  • прибирання рослинного сміття з грядок;
  • перекопування грунту восени;
  • регулярне скошування трави навколо ділянки;
  • знищення мурашників.

З ділянки треба прибирати пні, дошки, будівельні матеріали і рослинне сміття. Попелиця зимує на сорной траві і в мурашниках. Позбувшись від місць її зимівлі, можна виключити масове нашестя попелиці на наступний рік.

джерело: http://ksew.info/kak-borotsya-s-tlej-na-ogurcax/

Усуваємо тлю народними засобами

Як виглядає тля? Ось фото попелиці: маленькі білі крапки на аркуші огірка, це і є шкідники.

Ось фото попелиці: маленькі білі крапки на аркуші огірка, це і є шкідники

Ось так виглядає тля на огірках

Для всіх дачників, яких замучила попелиця в теплицях і на городах, є хороша новина! Позбутися від попелиці на огірках та помідорах можна порівняно легко і швидко. До того ж ми будемо боротися з попелицею народними засобами, а це значить, що обприскувати наші рослини можна буде в будь-який час, навіть під час дозрівання плодів.

В інтернеті описано чимало способів боротьби з цими паразитами. Багато з них цілком ефективні, а ось деякі становлять небезпеку для самих рослин. Намагаючись знищити тлю, я одного разу спалив помідори настоєм червоного перцю, хоча все робив строго за рецептом.

І все це треба виконати кілька разів, тому що жодне народне засіб не позбавить вас від попелиці за одну обробку.

Далеко не у кожного садівника вистачить терпіння навіть на одну таку процедуру, а вже якщо уявити, що попереду ще 3 - 4 таких обробки, то тут у кого хочеш руки опустяться.

Найпростіший засіб

На щастя мені попався один дуже простий рецепт народного кошти для знищення попелиці. Цим рецептом я із задоволенням хочу поділитися з читачами «Дачного ділянки». Такий розчин приготувати надзвичайно просто і швидко, буквально за одну хвилину.

Такий розчин приготувати надзвичайно просто і швидко, буквально за одну хвилину

Це все, що знадобиться вам для боротьби з попелицею

Для його приготування вам буде потрібно купити пляшку 70% харчового оцту і флакон Феррі (засіб для миття посуду). Оцет додаємо в воду з розрахунку 1 чайна ложка оцту на 1 літр води.

Виходить, що на відро води буде потрібно 10 чайних ложечок. Феррі я додаю на око, приблизно 3 - 4 столових ложки на відро. Можна звичайно настругати і господарське мило, але з Феррі простіше - налив в воду і все, а результат той самий.

Важливо!

Окремо треба поговорити і про обприскувачі. Такий міні - обприскувач як «Росинка» для боротьби з попелицею не годиться.

Ці шкідники розташовуються виключно на нижньому боці листків і що б розчин на них потрапив, він повинен розпорошуватися від низу до верху. Тому насадка - розпилювач на обприскувачі повинна бути гнучкою і легко спрямовуватися вгору - вниз, такий як на фото.

Звичайно простіше обприскувати огірки які ростуть на шпалері, з огірочками стелилися по землі буде трохи складніше, але теж цілком реально. Обприскувати доведеться кожен листочок, адже під кожним листом буває зосереджена ціла колонія цих неприємних комашок.

Якщо попелиці на помідорах або огірках дуже багато, то доведеться провести кілька обробок поспіль через 2 - 3 дні. Надалі можна обприскувати рослини в міру необхідності. У нас така необхідність настає приблизно через 3 тижні.

Цей спосіб боротьби з попелиць я використовую вже другий рік і тому сміливо рекомендую його всім хто не може поки впоратися з цими шкідниками.

Сам я випробував безліч способів, але тільки за допомогою оцту вдалося позбутися від попелиці в теплицях і на помідорах, і на огірках. Обробляти таким чином дерева не пробував, але збираюся.

джерело: http://dachnyuchastok.ru/как-бороться-с-тлей-народными-средств/

Як боротися з попелицею на огірках

Попелиця нападає на огірки в другій половині літа. Комахи заселяють нижню частину листя, квіти, зав'язь. Заражені рослини легко визначити по скрученим листям і опалим квітам. Якщо з'явилася тля на огірках - як боротися, щоб не нашкодити врожаю?

Порада!

Починати війну з попелиць треба з профілактики. Попередні роботи повинні починатися ще восени.

Якщо вже оселилася тля на огірках - боротьби полягають в ретельному виконанні агротехніки:

  1. Знищення бур'янів на городі.
  2. Очистити найретельнішим чином теплицю. Зняти з грядок шар грунту (5 см), скла теплиці вимити розчином мідного купоросу, все внутрішні поверхні побілити.
  3. Восени потрібно використовувати сірчані шашки. Дим від неї виганяє гризунів, вбиває гриби і шкідливих комах.

Проти попелиці використовують м'яке хімічний засіб - позакореневе підживлення. Розчином суміші суперфосфату і хлориду калію обприскують знизу листя. Якщо сильно розплодилася тля на огірках - заходи боротьби полягають у використанні безпечних біопрепаратів (Стріла, Фитоверм).

заходи боротьби

Обробляти хімікатами небажано, оскільки рослина плодоносить. Чим обробити огірки від попелиці, якщо комаха продовжує множитися на грядках? Рекомендується використовувати перевірені народні засоби:

  • У відрі води настояти дві доби 400 г махорки, додати 80 г мила. Чорна попелиця на огірках при такій обробці обов'язково зникне.
  • Лушпиння цибулі (половину відра) залити гарячою (70 ° С) водою, добу наполягають, потім проціджують. При використанні розбавляють в співвідношенні 1: 2.
  • Подрібнюють 50 г червоного стручкового гіркого перцю, заливають окропом (1 л), 2 год наполягають, доводять водою до 10 л.
  • Витрата для відкритого грунту - один літр настою на 10 м2. Якщо з'явилася тля на огірках в теплиці, то на 10 м2 беруть два літри настою.

Кількість чорної попелиці на огірках зменшиться, якщо залучити до боротьби корисних комах. Сонечок можна назбирати по околицях, а можна купити її личинки в магазині.

Щоб прогнати мурашок, можна скористатися інсектицидами. Нанести на шматочок паперу гель і покласти поруч з мурашиними стежками. Якщо вдасться впоратися з мурахами, то з попелиць впоратися буде легше.

джерело: http://www.vogorodah.ru/kak-borotsya-s-tlej-na-ogurcax/

Чим небезпечна попелиця

Тлю, що вражає огірки, прийнято називати баштанної. Першою ознакою її появи є в'янучі і обвисає листя рослини. Досить перевернути лист, і на зворотному боці можна побачити цілу купу паразитів. Пізніше тля «поїдає» вся рослина: вона переселяється на квіти, стебла і навіть зав'язі плодів.

При появі перших ознак захворювання потрібно відразу ж боротися зі шкідниками. В іншому випадку є великий ризик втратити врожаю зовсім. Адже, якби не було у попелиці природних ворогів, вона поглинула б всю зелену частину планети.

Увага!

Описувані паразити харчуються соком клітин рослини, виділяючи при їх поїданні отрута. Саме через це і скручуються листя, в яких пізніше тля ховається від своїх ворогів і розмножується, зберігаючи популяцію.

Попелиця шкідлива ще й тим, що є переносником вірусних захворювань. Таким чином, рослина, крім страждань від самого паразита, ще може захворіти.

Народні методи БОРОТЬБИ

На щастя, існує много методів Боротьба з попелиц. Причому, народні засоби не поступаються хімічним препаратам, а в деяких моментах навіть перевершують їх.

Наприклад, одним з ефективних способів боротьби з попелиць на грядці огірків є висаджування сильних батогів, які практично не піддаються шкідників. Паразитам важко проникнути через щільну оболонку рослини. Крім того, у таких батогів відмінно відбувається самовідновлення.

Щоб виростити таке сильне рослина, необхідно:

  • правильно підібрати сорт огірків;
  • стежити за грунтом (періодично удобрювати і правильно поливати його);
  • правильно висаджувати огірки, дотримуючись відстань між кущами і захищаючи їх від бур'янів;
  • по можливості застосовувати мульчу, яка допоможе протистояти бур'янам.

Народних засобів боротьби з попелиць безліч. Найбільш поширеними є видалення, принаджування ворогів, інсектицидну мило.

Видалення. Невелика кількість паразитів видаляти можна звичайною тканиною, вручну, але обов'язково в рукавичках. Особливо дієвим даний метод є в разі «поселення» шкідників на стеблі рослини і ніжках листя. На зворотному боці аркуша паразитів краще знімати за допомогою тампона.

При появі нових особин процес потрібно повторити.

Принаджування ворогів попелиці. Найбільш завзятим противником описуваних паразитів є колібрі. Але, на жаль, зустріти цю пташку в наших широтах неможливо. Тому на допомогу прийдуть сонечка і златоглазки, є природними хижаками, які поїдають тлю.

Багато хто вважає ворогами шкідників рудих і чорних мурах. Але така думка є хибною. Мурахи, навпаки, сприяють поширенню і розмноженню паразитів на рослинах, так як харчуються їх екскрементами.

Інсектицидна мило. Інсектицидна мило - ефективний органічний спосіб, що допомагає впоратися з попелиць. Розчин, виготовлений з цього мила, знищує комах і заважає їм утримуватися на рослині. Але, виготовляючи розчин, необхідно переконатися в можливості його застосування на огірках.

Порада!

Обробити рослина - далеко не все. Варто приділити особливу увагу змивання кошти з огірків. Плоди рослини, обробленого інсектицидною милом, варто мити перед вживанням особливо ретельно.

Боротися з паразитами можна і нешкідливим аналогом инсектицидного мила, який можна приготувати в домашніх умовах. Для цього потрібно змішати рідке мило (але ні в якому разі не миючий засіб) з водою. Ідеальна пропорція: 2 столові ложки мила на літр води. Розпорошити засіб можна за допомогою чистого пульверизатора.

інші рецепти

Боротися з попелиць можна і іншими народними засобами. Наприклад, добре зарекомендувала себе настойка з листя помідор, часнику і гіркого перцю. Можна зробити розчин з усіх цих складових або з одного елемента, а потім обробити їм огірки. Перець потрібно розводити в пропорції чверть чайної ложки на літр води. Щодо концентрації інших розчинів особливих рекомендацій немає.

«Боїться» тля і ефірних масел. Тому боротися з цими шкідниками можна і водними розчинами ароматних рослин: розведеним з водою маслом чайного дерева або перцевої м'яти.

Не забудьте обрізати пошкоджені гілки огірків. Іноді доводиться видалити і весь кущ, адже паразити неохоче залишають улюблену рослину.

Попелиця - паразит, що поселяється практично на всіх рослинах і приносить їм величезної шкоди. Але вилікувати рослини нескладно, досить дотримуватися простих правил і підібрати правильний засіб.

джерело: http://gryadki.com/ogurtsy/bolezni-i-vrediteli/kak-borotsya-s-tlej-na-ogurtsah-narodnymi-sredstvami-272/

Як боротися з попелиц на огірках в теплиці народними засоби?

Попелиця - дуже дрібна комаха жовтого, чорного або зеленого кольору. Розмножується вона СтрімКо - за один дачний сезон ее з'являється настолько много, что весь урожай огірків может буті Знищення.

Увага!

Боротися з попелиць на огірках в тепличних умовах дуже складно, адже її личинки залишаються тут навіть на зимівлю. Ефективний спосіб знищення цього шкідніка є Вчасно проведена профілактика. Це може бути дезінфекція теплиці, обкурювання димовими шашками, боротьба з мурахами (основними рознощиками попелиці).

При Занадто сильному пошіренні боротьба з попелиц на огірках в теплиці народними способами буде утруднено.

Щоб час не було витрачено даремно, бажано дотримуватися основних правил:

  • Найбільш ефектівні заходь по Знищення на самих ранніх стадіях зараження, коли шкідніків невелика Кількість.
  • Всі настої и розчини застосовуваті свіжімі, відразу после Приготування.
  • Чи не можна використовуват Ніякі засоби, коли настає Цвітіння. Разом з шкідніком можна погубити корисних комах-запилювачів.
  • Всі ОБРОБКИ Проводити у вечірній час, чи не винне буті Сонячних променів.

Обов'язковою умів є Дотримання всех запобіжніх ЗАХОДІВ, даже если застосовуються народні засоби для Боротьба з попелиц на огірках. Необходимо використовуват засоби захисту, по закінченню процедури ретельно віміті руки та лица з милом.

Метод №1. Оцет і миючий проти попелиці. Для Приготування розчин Знадоби оцет 70% и рідкий засіб для миття посуду. 50 г оцту и 45-60 мл Засоби розчініті в десятілітровому відрі води.

При розпілюванні нужно пам'ятати, что тля займає нижню сторону листя, основний упор делать на неї. Если шкідніків Занадто багато, обпріскування придется провести мінімум 3 рази, з Перерва в 3 дня. Потім пару раз на місяць регулярно.

Метод №2. Часник в боротьбі в шкідником 500 г зубків часнику почистити і подрібнити, залити водою і залишити на 5-6 днів. Готуємо настоєм обробляті в міру необхідності.

Метод №3. Чи допоможе деревна зола? Боротися з попелиц на огірках в теплиці можна с помощью деревної золи. У воде розчініті 35 г золи и брусок господарського мила (можна замініті 100 мл рідкого). Обпріскуваті рослини и стінкі теплиць.

Метод №4. Дігтярне або господарське мило для знищення попелиці. Різноманітні мільні розчини НЕ шкодять самим Рослинам, будучи при цьом Досить ефективна засоби від попеліці. 1/3 бруска мила (господарського) розмішаті в воде, дочекайся полного розчінення. Можна використовуват дігтярне мило.

Важліво!

Метод №5. Як позбутися від попелиці на огірках в теплиці за допомогою чистотілу? У відро води додати 300 г засушеного порізаного чистотілу (краще використовувати торішній збір), залишити настоюватися на добу. Цім настоєм обробляті грядки до полного знікнення шкідніка або в якості ПРОФІЛАКТИКИ.

Метод №6. А якщо використовувати тютюн? Тютюн можна застосовуваті сухим або у виде розчин. Розмеленим в порошок Тютюн, змішанім з гасіння вапно, обпілюють рослини и землю вокруг них.

Для Приготування тютюново-мильного розчин вікорістовується 0,5 кг Тютюнова відходів и 50 г мила. ЦІ компоненти додаються в воду и наполягають два дні. Огірки обпріскуваті 3-4 рази з інтервалом в тиждень.

Метод №7. Звичайна вода проти попелиці. Як боротися з попелиц на огірках в теплиці, если вона только начали з'являтися? Можна спробуваті простий, но Досить дієвій (особливо на ранніх стадіях) способ.

Метод №8. Різні настої. Різні рослинні настоянки з успіхом застосовуються на огірковіх грядках. Важливо дотримання основних правил по їх використанню:

  1. перша проба будь-которого розчин проводитися на невелікій площади;
  2. закінчуваті обробка нужно НЕ пізніше, чем за місяць до збору врожаю.

Настої готуються з ріпчастої цибулі, чорнобривців, кульбаби, ромашки, щавлю, перцю, цитрусових кірочок, картоплиння.

Порада!

Метод №9. Відвари - непоганий варіант для позбавлення від попелиці. Обробка відварамі з рослин - це один з найбільш Поширення способів Боротьба з попелиц на огірках народними засоби. Смороду володіють фунгіціднімі и інсектіціднімі властівостямі, тому є Досить ефективна.

Найпопулярніші складові в рецептах:

  • стручки Гостра перцю; 100 г сировини варити 1 годину в ємності Із закритою кришкою, Залишити остігаті. Через 2 дні можна використовуват.
  • зелене листя томатів; Прокип'ятити 5 кг Зеленої подрібненої масі в течение півгодіні на невеликі вогні. Розбавіті водою в пропорції 1: 3.
  • Деревій (сухий). Пропаріті 1 кг сухого рослини, розчіненого в 2 л води, 40 хв на водяній бані. Додати води до 10 л, настояті в темному місці 3 дні. Можна пріготуваті відварі з ревеню, полину, пижма.

Існує маса рецептів, віручають тоді, коли з'явилася тля на огірках в теплиці. Як боротися - КОЖЕН вірішує сам. Альо все ж краще НЕ допускаті ее з'явилися на своих ділянках. Якщо не загущать посадки, регулярно оглядаті рослини, створюваті оптімальні умови для розвитку - Ніякі Шкідники будуть не страшні.

джерело: http://agrarian-blog.ru/kak-borotsya-s-tley-na-ogurtsah-v-teplitse-narodnyimi-sredstvami/

Хочете дізнатися, як боротися з тлею на огірках з допомогою народних засобів?
Якої шкоди завдає баштанна попелиця огірків?
Чому допомагає?
Як боротися з попелицею на огірках в теплицях?
Якщо з'явилася тля на огірках - як боротися, щоб не нашкодити врожаю?
Чим обробити огірки від попелиці, якщо комаха продовжує множитися на грядках?
Як боротися з попелиц на огірках в теплиці, если вона только начали з'являтися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама