Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Садові мурашки, моя боротьба - Сяйво


Тому на садових мурах ми до пори до часу не зважали. Повзають собі, роблять щось корисне, та й нехай їх. Але в останні два роки мурахи почали псувати естетику нашого саду.

У 2016 році вони здійснили кричущий акт вандалізму - вони затягли всередину садового ліхтаря землю! Навіщо, абсолютно не зрозуміло, на письмові запити вони у встановлений законодавством термін не відреагували.


На цьому вони не зупинилися. Вони почали зводити мурашник біля бордюру на майданчику відпочинку. А потім побудували мурашники прямо на газоні.


Уявіть ситуацію, я здійснюю підкіс трави газонокосаркою у відповідність з інструкціями та настановами, дотримуючись вимог техніки безпеки. І тут газонокосарка на щось наштовхується, і після її проїзду на газоні залишається пляма чорної землі, в якій залишилося мало газонної трави, та й її залишки якогось жовтого кольору. А в зрізі мурашника купа мурашиних яєць, яку тут же починає евакуювати ситуаційна група комах. Колосальний естетичний шкоду газону.


Потрібно щось робити. Вивчаємо можливі способи боротьби: пролити мурашник окропом, поставити зверху бетонний блок або розпалити багаття, спробувати домовитися з мурахами про міграції і т.д. У запасах виявляємо два біопрепарату по боротьбі з мурахами - газову таблетку і фітарпасту. Вирішуємо спробувати таблетку.

Робимо поглиблення в мурашнику, кладемо туди таблетку і присипаємо її землею. Повертаємося на поле битви на наступний день з комісією. Муравйов немає! Садовий ліхтар звільнений від окупантів, біля майданчика відпочинку і на газону тільки залишки мурашника.

Перебуваючи в землі таблетка зволожується і утворюється газ з різко неприємним запахом. Газ важкий, він опускається по ходам в грунт, злить мурах і вони кудись йдуть. У двох випадках вони мігрували на відстань п'ять метрів, в двох інших варіантах перемістилися кудись далеко, ми їх більше не знайшли.

Крім мурах газова таблетка призначена для боротьби з кротами, хом'яками, слепиша, ховрашками, щурами і польовими мишами. У закритих приміщеннях її застосовувати не можна, тільки на відкритому повітрі. Для боротьби з мурахами в будинку використовується паста «Фітар», ми її поки не застосовували.

Мурахи! Якби ви не чіпали наш садовий ліхтар і газон, то напевно, ми з вами битв б не вели. Вам що, лугів, лісів і полів не вистачає?

Про боротьбу з мурахами подивіться відеоурок

Вам що, лугів, лісів і полів не вистачає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама