Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Відповідь на питання як позбутися мишей, дає наш фахівець

Ви повинні не просто знати, як позбутися мишей, ви повинні знати, як знищити мишей в найкоротші терміни, оскільки швидкість має вирішальне значення, коли ваш будинок атакований мишами. Справа в тому, що ці гризуни переносять багато захворювань, а викорінити велику колонію неймовірно складно.

Всі полюбили чарівних, диких і розумних гризунів з Рататуя, але коли вони стають не стільки чарівними шкідниками - як буває завжди в реальному житті - ми не можемо спати спокійно, поки не позбудемося їх настирливої ​​уваги. Ці істоти здатні позбавити вас сну, оскільки, насправді, вони несуть істотну шкоду побутових меблів, продуктів харчування, не кажучи вже про захворювання, здатних завдати серйозної шкоди вашому здоров'ю. Мишачий послід переносить безліч паразитів і може міцно підірвати гігієну вашого будинку в найкоротші терміни. Крім того, миші переносять кліщів, які викликаю алергічні реакції і численні шкірні захворювання.

Багато людей не розрізняють щурів і мишей з першого погляду. Єдина помітна різниця полягає в розмірах - щури набагато більше мишей - але оскільки вони однаково шкідливі для домашнього господарства, ви повинні вжити негайних дії, і ми збираємося розповісти вам, як позбавитися від мишей. Миші розмножуються неймовірно швидко, тому затримка в позбавленні від них на ранніх стадіях, може привести до величезної колонії.

Ще одна відмінна риса, колір щури коливається від темно-коричневого до чорного, в той час як миші можуть бути білого і світло-коричневого кольору. Це знання особливо корисно при спробі провести відмінність між щурами і дорослими мишами (навіть не статевозрілі щури більше дорослих мишей, але різниця не настільки очевидна).

Де краще встановити мишоловку

Найбільш дратує рисою цих набридливих маленьких шкідників стає їх дивовижна здатність ховатися в темних куточках і нішах будинку, аж до того, що ви до останнього не будете знати про їхнє існування. Якщо ви побачите одну миша в будинку, як правило, це ознака того, що поблизу ціла колонія. Як боротися з мишами ви дізнаєтеся з наведених нижче порад.

запобігання

Всі ми знаємо, що профілактика завжди краща за лікування. Дотримання наступних порад допоможе вам різко зменшити шанси на зараження будинку мишами, захистивши тим самим вашу сім'ю.

- Закрийте всі невеликі тріщини в підлозі, стінах і перекрийте вентиляційні отвори залізними гратами. Тріщини можуть здатися вам крихітними, але їх може бути досить для маленької миші.

- Установка сіток на вікнах допоможе стримати гризунів, але завжди існує ризик того, що миші прогризуть собі дірку в сітці.

- Продукти харчування повинні зберігатися в герметичних контейнерах, виготовлених з пластика, скла або металу. Картонні коробки не мають шансів встояти перед постійно зростаючими різцями гризунів.

- Підлоги повинні прибиратися вчасно, будь-які випадкові частки їжі вимагають видалення, оскільки у мишей відмінний нюх, деякі навіть стверджують, що він краще собачого.

- Миші ненавидять аромат м'яти. Подрібнене листя м'яти (їх необхідно регулярно міняти) або масло перцевої м'яти допоможуть вам захиститися від мишей і стримати їх за межами будинку. Це корисно як для запобігання, так і для вигнання мишей.

Якщо незважаючи на превентивні заходи, миші дійсно проникнуть в ваш будинок, існує безліч різноманітних способів позбутися від них.

мишоловки

Існують численні різновиди мишоловок, серед яких традиційні і клейові пастки, які приклеюють мишей до шматка картону. Є також стримують пастки, які не ведуть до смерті гризуна. Ви можете вибирати з комерційних мишоловок або зробити пастки самостійно. Всі вони практично однаково ефективні, але клейкі пастки зазнали критики з-за того, що гризун не утримується повністю на місці і не вмирає миттєво.

Грамотно встановимо мишоловки в будинку

Найбільш ефективною приманкою для мишачих пасток є сир, що неодноразово демонструвалося в серії мультфільмах Том і Джеррі - арахісове масло, хліб і рис теж підійдуть. Проте, дивовижна здатність мишей до адаптації означає, що вони вживають в їжу практично будь-які продукти харчування, зокрема, солодкі або ароматні. Цього достатньо для мишоловок.

Коти і кішки

Це один з найпростіших способів захисту від мишей. Кішки мають природні інстинкти хижака, спрямовані якраз на мишей, а також вони є відмінними домашніми вихованцями. Проте, не дивлячись на поширену думку, кішки не можуть повністю винищити мишей в приватному будинку, оскільки останні можуть ховатися в затишних куточках будинку, недоступних кішкам.

отрути

Це дуже ефективний спосіб винищення мишей, однак він має на увазі деякі ризики, особливо якщо в будинку є діти і інші домашні тварини. Крім найбільш поширеного комерційного продукту «щурячої отрути», є приманки, які змішуються з борною кислотою і також можуть бути використані в якості легко доступного кошти проти гризунів.

Електронний відлякувач

Якщо вас цікавить, як назавжди позбутися мишей в приватному будинку найбільш гуманно, ви повинні звернути увагу на цей пристрій. Воно випромінює ультразвук, який не чує людина, але ненавидять гризуни. Проте, виник сумнів в ефективності цих пристроїв, головним чином щодо діапазону і довгострокового функціонування.

Досліди і дослідження показали, що різні популяції мишей адаптувалися до певних продуктів харчування і виробляли стійкість до отрути. Таким чином, це методи «проб і помилок», а не гарантовані рішення. Тому якщо ваша приманка не дала результатів, спробуйте іншу. Але якщо миші як і раніше процвітають в вашому домі, пора відмовитися від «домашніх засобів» і викликати фахівців.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама